• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık geliriniz ne kadar? Evlilere soruyorum?

kızlar ben de pilot diye duydum da pilotla kaptanın her durakta bir sevgilisi olur derler paralısını alcaz diye en hovardasını almayın:KK70::KK71:
bizim pilot bi tanıdık trilyonluk ev aldı geçenlerde valla 800 bin kusurdu. onu krediyle almaya kalksan taksiti bile kac para eder :KK17:

Ahanda bir sosyal deney daha
Esnaf bul madem kendine maasli adam bulma zor olur
Ne gunlere kaldik

Aman sakin paraya pula aldanip esnaf koca secmeyin. Benim esim esnaf. Esnaf diye evlilik yapmadim tabiki,geliri gayet iyi ama, izin gunu yok,dinlenmesi yok.

Tatile bile belli zaman araliklarinda cikamazsin,ramazanda is yogun cikamayiz,kurbam yaklasiyor is yogun cikamayiz,yeni hasat zamani cikamayiz. Cumartesi pazar isin en yogun oldugu gunler erken kapatamaz dukkani. Bide cok hesapcilar. Hani "esnaf gibi" tabiri vardir. Biraz cimri oluyolar :))

Hergun calisir.

Esnaf koca secmeyin. :)

Aman sakin paraya pula aldanip esnaf koca secmeyin. Benim esim esnaf. Esnaf diye evlilik yapmadim tabiki,geliri gayet iyi ama, izin gunu yok,dinlenmesi yok.

Tatile bile belli zaman araliklarinda cikamazsin,ramazanda is yogun cikamayiz,kurbam yaklasiyor is yogun cikamayiz,yeni hasat zamani cikamayiz. Cumartesi pazar isin en yogun oldugu gunler erken kapatamaz dukkani. Bide cok hesapcilar. Hani "esnaf gibi" tabiri vardir. Biraz cimri oluyolar :))

Hergun calisir.

Esnaf koca secmeyin. :)
Evet canim benim esim de esnaf aynen anlattigin gibi
Ama konu sahibi kisisi sadece parayla ilgilendigi icin esnaf bulsun bari dedim kazancin siniri olmuyor malum tatil kimin umrunda ;)

bende çalışıyordum esım muhendıs devlette 3500 alıyor sımdı onun yanına geldıgım ıcın çalışmıyorum eger calıssaydm 6 bın gelırımız olacaktı ama fazlasıyla esımın maaşı yetıyor tatlım son model arabamızı aldık ve yenı evlıyım evımın mobılyalarını gören bıdaha görmek ıstıyor ama askta onemlı
bu dediğin paraya bunların hıcbırının yapamazsın tatlım..

Tuhafsınız yani ,garantisi mi var zengin biriyle evlenip gelirinin düşmemesinin? İnsanlar işten kovuluyor,işyeri sahibi olanların işi batabiliyor vs vs.
Sanki bu meslek grubu ayda 20bin kazanır her 6 ayda bir zam alır diyebilecegiz garanti bir şekilde.
Ayrica kimse burdan size gelir bildirimi yapmaz.

Merhaba, siz ablalarıma sorum, bir evin geçimi için ne kadar gereklidir? Evli olanlar, ve hayat standartı yüksek olanlar, ne kadar harcama yapıyorsunuz? Siz çalışıyormusunuz, sadece eşiniz mi çalışıyor? ve mesleğiniz nedir? Buna göre bir eş seçecegim, ve buna göre de bir meslek seçeceğim her görüşünüz benim için önemli şimdiden teşekkürler

yani bence siz sevdiğiniz mesleği yapmalısınız .Arkasından eşiniz olacak aday diyelimki buradan yapılan yorumlar ile buldunuz ve çok zengin evlendiniz fakat ne yazıkki işler ters gitti ve battı .ne yapacaksınız? hani bunuda geçtim sevgi önemli değilmi bu yukarda yaptığınız yorumla hiç ondan bahsetmemişsiniz malesefki herşey kariyer ve para değil.Haytta bu saydıklarınızdan çok daha önemli şeyler var aşk gibi ,sevgi gibi...

Bi komşumuz aklıma geldi. .
Sevgilisi fakir diye bizim komşuyla evlendi. .
evliliğinin 2.yılında kocası iflas etti. .
Keşke sevdiğimi alsaydım, bu zengindi ..dedi
ne dersin kader kısmet. .
parasız olmuyor ama paraya tamah etmek doğru değil.
.
doğru düzgün mesleği olsun yeter. .
Bu hayatta paranın bekçileri de var elbet. .

Ben boyle sacma bir soru gormedim. Otur hesapla. Herkesin ihtiyaclari farklidir sonucta. Yat, kat falan istiyorsan farkli, havuzlu villada oturmak istiyorsan ayri, bir apartman dairesinde oturmam yeterli diyorsan ayri cikar bu hesap. Hatta oturdugun semte gore bile degisir. Herkesin ihtiyaclari farklidir. Boyle sacma soru olur mu?
Sen kac paralik adamsin once onu dusun de ona gore cevap verelim sana sununla evlen bununla evlen diye....

Son düzenleme:
Merhaba, siz ablalarıma sorum, bir evin geçimi için ne kadar gereklidir? Evli olanlar, ve hayat standartı yüksek olanlar, ne kadar harcama yapıyorsunuz? Siz çalışıyormusunuz, sadece eşiniz mi çalışıyor? ve mesleğiniz nedir? Buna göre bir eş seçecegim, ve buna göre de bir meslek seçeceğim her görüşünüz benim için önemli şimdiden teşekkürler
Eş cüzdana göre secilmez

Ekonomik özgürlüğünüzü kazanıp kendi ayaklarınız üzerinde durursanız evleneceğiniz kişiyi seçerken ki kıstasınız para değil karakter olur. Hırsızın da parası vardır şerefsizin de... Bence hayat arkadaşınızı seçerken insan olup olmadığına bakın cüzdanına değil.

belki doktor olacak adam ama tık yok :KK54::KK54::KK54:

ya da limon satacak huzurun olacak var mısın böyle bir şeye ? :KK76::KK76:

Bence gayette parayla saadet olur:KK53:
Ama yorumlara katılıyorum hayat standardın yüksek olsun istiyorsan iyi bir meslek seç.
Eşe güven olmaz:KK14:

Esra Erol mesela çöpçatanlık programından ayda 2 milyon 200 bin kazanıyormuş eşi de aynı parayı alıyormuş. Eski parayla ayda 2 trilyon 200 milyar ikisinin aldığı para aylık 4 milyon 400 bin yapar bir de bebekleri var sanırım aylık üç kişiye yeter bir para yani bu mesleği düşünebilirsiniz.

Senın kafan güzel herhalde:) Ne demek buna göre eş sececegım pardon da pazardan meyvamı alıyorsun neyse cahıllığıne verıyorum

Baba evinde hayat standardım epey yuksekti su an aylık gelirim 1000 tl stajyer avukatım eşimin geliri yok henüz yazılımcı kendisi

Evimiz kira değil kira derdimiz yok ve borcsuz evlendik borcumuz da yok

Lakin elektrik, su, internet, araba yakıtı, araba masrafları, mutfak alısverisi vs icin 1000 tl yetmiyor/anca yetiyor/zor yetiyor diyeyim

Ne meslek sahibi olmayı dusunuyorsun? Serbest meslek mj memuriyet mi özel sektör mü?

Serbest meslek sahibi olmak güzel eşimle istediğimiz zaman işe gidip geliyoruz lakin ilk başlarda para kazananama problemi olabiliyor bizde olduğu gibi ve serbest meslekte sabit bir gelir yok sonuçta

En önemlisi severek sayarak evlenmek ama :) gelire gore evlenmek degil

Bir anektod da ben anlatayım ciddili

Benim eşim ve ailesi de biz sevgiliyken zenginlerdi. Sevgilimin şirketi vardı falan fişman. Sonra nişanlandık nişanlım askerdeyken babası saolsun şirket iflas ediyor :D Biz dımdızlak kaldık, benim maaşımla aldıklarımız da normal ceyiz meyiz işte esyalara yetmedi. Nasılsa para var diye her seyi sona bırakmıştık, öyle para biriktirme olayım da yoktur benim. Evlendik yine de ve baya sıkıntı cektik bir ara alyanslarımızı sattık parasızlıktan.
Sonra yavas yavas toparlandık cok sukur.
Ne oldum demeyeceksin. Bir kıvılcıma bakar demişler.

Back