Geçen gün ben bi haberde gördüm artık ev hanımları eğer üstlerine motorlu taşıt yoksa vergi vermeden satış yapabileceklermiş bi araştırın bence korkmanıza gerek Yok ayrıca belli bir satış rakamına ulaşırsanız vergi vermeniz gerekiyor 1000₺ den bence bisey olmaz gidin konusun en doğrusu bu
El işi yapıp satmak farklı internet üzerinden satmak farklı.İnternet vuka göre iş yeridir.
bende aldım internetten yapıyordum , vergi muafiyet belgesi düzenlediler.
Aradan size sorsam , çalışmıyorum .
Ben burdan ikinci el kitap , giyim vs sattım ve satın aldım . Bir sıkıntı olur mu ?
Bunu neye göre belirleyeceğim bilemedim . Misal çocukların mevsim dönüşlerinde ki fazlalıkları , yada alıp okuduğum kitapları elden çıkarıp , ben de kimi zaman ikinci el kimi zamanda sıfır alıyorum . Ara ara böyle devam etti keza burda hala devam ediyorum. Büyük rakamlar yok ortada tabii ufak rakamlar hep ama ara ara satışlarım oldu, oluyor . Tereddüte düştüm .Satın almanız sıkıntı değil.Satmanız da sıkıntı değil.İşi ticarete dökmek ayrı elden çıkarmak ayrı.Eğer siz bir takvim yılı içinde bunu sürekli hale getirip ticari kazanç sağlarsanız verginizi ödemeniz gerekir.
Bunu neye göre belirleyeceğim bilemedim . Misal çocukların mevsim dönüşlerinde ki fazlalıkları , yada alıp okuduğum kitapları elden çıkarıp , ben de kimi zaman ikinci el kimi zamanda sıfır alıyorum . Ara ara böyle devam etti keza burda hala devam ediyorum. Büyük rakamlar yok ortada tabii ufak rakamlar hep ama ara ara satışlarım oldu, oluyor . Tereddüte düştüm .
ortak bul kendineSevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorumama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan
isleride buyutyrsunuz belkiSevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorumama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan
Ev hanımları vergiden muaf oluyo diye biliyorum, eğer evden yapıyosanız bi araştırsanız yaSevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Sosyal medya siteleri takip altinda yakalaninca cezasida yüksek oluyor 5 yila kadar inceleniyormus geriye yonelikte.ben o olayı anlamadım.ne kadar kime neyi sattığınız nerden anlaşılıyo?sonuçta o işi yapanlar whatsappten DM'Den birebir konuşup açıktan satış yapılıyor.
Olmuyor cunku evden degil icin isine internet giriyor.maliyeden gelir eve bakarlar bence evden satış yaptığın için vergiden muaf olabilirsiniz
Basit usule kayıt olabilirsin defterini odaya tutturursun cuzi miktara tutuyorlar zaten olabilcek tüm şeylerin önüne geçmiş olursun.sigortalılıktan bağkura geçmiş olacaksınSevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Degil cunku evden olmuyor evden olabilmesi icin komsusuna,cevresine vermesi gerekir,isin içine internet girdiği an vergiye tabi olunuyor.Ben ev hanimlarinin yapip sattiklari urunler vergiden muaf diye biliyorum yanlis mi biliyorum
Home office başvurusu yapabilirsiniz. Evde çalıştıgınızı beyan ediyorsunuz. Vergilerinizi ödüyorsunuz. Bu şekilde ilerde kosgebe başvurdugunuzda da elinizde sağlam belgeler olur.Sevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Kadınları ve küçük girişimcileri destekleyen fonları araştırın ve sigorta mutlaka kendinize yaptırın. Bugünün yarını da var.Sevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Yazan oldumu bilmiyorum, vergi dairesine gidip evde el isi yapıyorum diyerek bir yazı aliyorsunuz vergiden muaf oluyorsunuz ( KDV MUH) , elisi orgu vs yapanlara ozel, yoklamaya gelitorlar hatta konu komsuya soruyorlar. Basit usul de olabili ama tam emin değilim bağkur vs istiyorlar miSevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?