• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Aylık bin tl ile

Kadın girişimcilerin toplulukları var. Büyükşehirde yaşıyorsanız o gruplarla iletişime geçin. Veya internet üzerinden de bulabilirsiniz. Onların tecrübelerinden yararlanabilirsiniz. Muhasebeci tutmak yerine de belediyelerin kursları oluyor onlarla öğrenip kendi muhasebenizi kendiniz tutabilirsiniz.
Kendi beyannamesini veremez. Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Hesap kitap yamak başka, beyanname göndermek başka.

Bakın buradaki detay internet sayfasının işyeri statüsünde kabul edilmesidir. İşyeri varsa muafiyet yoktur. Satış evden değil internetten yapılıyor. Bu yüzden muafiyet olmaz.
bende aldım internetten yapıyordum , vergi muafiyet belgesi düzenlediler.

Sevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorum :KK43:ama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var :KK43:esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum :KK43: sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan

Ben maliyedeyim hemen geliyorum yanına:-):-)

Götüren götürüyor,garibanın iki kuruşu göze batıyor dikkatli olun.
Bazen eşim işi gereği karşılaştığı sahtekarlıkları anlatıyor.
Diyorum ki "Ulan biz en küçük bir şey yapsak kesin devlete kalmaz Allah çarpar yarı yolda. Bunlara ne Allah çarpıyor ne devlet"

Banka hesapları tabi ki sürekli para akışı varsa tabi ki maliyenin haberi olur ayrıca bir şikayet bile ceza ödemesine neden olur

Konu sahibi evinden yapıyorsan vergi dairesine gidip vergi muafiyetine başvuru yapabilirsin

Yapamaz.İnternet üzerinden satış iş yeri olarak değerlendirilir.Sizin dediğiniz farklı bir şey.

Arkadaşlar demiş zaten hibe krediler var diye. Ben anlatayım size. Öncelikle Kosgeb'e başvurup 32 saatlik kurslarına katılıyorsunuz. Daha sonra elinizdeki projeye bakılıyor ve onay alırsa -ki alır- 50 bin TL'lik geri ödemesiz kredi alıyorsunuz. Yani bu 50 TL'yi geri ödemenize gerek yok. Ayrıca 100 bin TL geri ödemeli kredi de alıyorsunuz ama bunu iki sene sonra -taksitleydi galiba- geri ödemek zorundasınız. Kosgeb'in iş ile ilgili proje veya dosya istemesinin sebebi gerçekten girişimci insanlara kredi vermesi amaçlı. Yoksa her önüne gelen kursa katılıp, ben iş kuracağım diye 50 bin TL alabilir, bunu önlemek için. Kosgeb dev firmalarında içinde bulunduğu devlet destekli, girişimcileri desteklemek amaçlı kurulmuş bir kurumdur. Neden böyle ciddi yazdım. Kendimi vikipedi gibi hissediyorum şuan. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Kadın girişimcilerin toplulukları var. Büyükşehirde yaşıyorsanız o gruplarla iletişime geçin. Veya internet üzerinden de bulabilirsiniz. Onların tecrübelerinden yararlanabilirsiniz. Muhasebeci tutmak yerine de belediyelerin kursları oluyor onlarla öğrenip kendi muhasebenizi kendiniz tutabilirsiniz.

Vergi beyannamesini mali müşavir dışında kimse veremez. Belediye kurslarıyla ancak hesap kitabını tutabilir. 14 yıldır işin içindeyim her ay beyanname verirken çıkardıkları değişiklikleri anlayıp kavramak için çaba sarfediyorum. Maliye hiç boş durmuyor, her türlü denetim şu an mevcut.

Götüren götürüyor,garibanın iki kuruşu göze batıyor dikkatli olun.
Bazen eşim işi gereği karşılaştığı sahtekarlıkları anlatıyor.
Diyorum ki "Ulan biz en küçük bir şey yapsak kesin devlete kalmaz Allah çarpar yarı yolda. Bunlara ne Allah çarpıyor ne devlet"

Eşin doğru söylüyor. Biz kılı kırk yarıyoruz. Ama çok devasa firmalar vergi borçlarını bir defa sifirlatabiliyor.

Arkadaşım mükellefiyetini açtır vergilerini ödeme nasıl olsa her sene af çıkıyor. Elbet bir aftan yararlanır elinde paran olduğu zaman ödersin :)

Hem sayfan büyürse o masraflarını sonra gözün görmez, sayfa büyütmekte kolay bişey değil sonuçta. Bir emek sarfetmissin. Sayfanın içine arada alıp satacağın ürünlerde koy gelirini artırırsın. Maliyeti çok gelmez.

Bölgendeki kosgeb müdürlüğüne gidip Bilgi al
Dönemsel iki haftalık eğitimleri var önce eğitime katıl daha sonra girişimcilik belgeni al ve iş fikrini sun kuruldan geçersen hibe alabilirsin böylelikle kendi işini kurup kendi yağında kavrulursun

Vergi beyannamesini mali müşavir dışında kimse veremez. Belediye kurslarıyla ancak hesap kitabını tutabilir. 14 yıldır işin içindeyim her ay beyanname verirken çıkardıkları değişiklikleri anlayıp kavramak için çaba sarfediyorum. Maliye hiç boş durmuyor, her türlü denetim şu an mevcut.
Vergi beyannamesi için değil de sizin gibi tecrübeli insanlardan ne yapması gerektiğini öğrenmesi için söylemiştim :)

Sevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorum :KK43:ama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var :KK43:esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum :KK43: sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan

Merhaba canım
Evde bu isi kendi cabanla yapiyor ve satıyorsan esnaf muafiyetine giriyor o sebeble fatura falan duzenlemek vergi mukellefiyeti actirmak zorunlulugun yok...
ama yaptıklarını instegramda paylasip müşteri kitlesi oluşturuyorsun ve artık bu esnaf muafiyeti kapsamindan cikiyor instegramda sanal kucuk bir dukkanin oluyor o sebeble faturasiz mal satiyorsun bunun tespit edilmesi halinde de ceza yeme olasılığın çok yüksek...

Back
X