Aylık bin tl ile

Yazan oldumu bilmiyorum, vergi dairesine gidip evde el isi yapıyorum diyerek bir yazı aliyorsunuz vergiden muaf oluyorsunuz ( KDV MUH) , elisi orgu vs yapanlara ozel, yoklamaya gelitorlar hatta konu komsuya soruyorlar. Basit usul de olabili ama tam emin değilim bağkur vs istiyorlar mi
Hayır olmuyor,vergiden muaf olabilmesi için evden satış yapması gerek,yani sadece çevresinde ki insanlara,işin içine internet girdiği için vergi şartı ve fatura şartı geliyor.

Bölgendeki kosgeb müdürlüğüne gidip Bilgi al
Dönemsel iki haftalık eğitimleri var önce eğitime katıl daha sonra girişimcilik belgeni al ve iş fikrini sun kuruldan geçersen hibe alabilirsin böylelikle kendi işini kurup kendi yağında kavrulursun
Ya bunuda bir düşüncem ... sayfamı şuan için kapatmayı düşünüyor um

Merhaba canım
Evde bu isi kendi cabanla yapiyor ve satıyorsan esnaf muafiyetine giriyor o sebeble fatura falan duzenlemek vergi mukellefiyeti actirmak zorunlulugun yok...
ama yaptıklarını instegramda paylasip müşteri kitlesi oluşturuyorsun ve artık bu esnaf muafiyeti kapsamindan cikiyor instegramda sanal kucuk bir dukkanin oluyor o sebeble faturasiz mal satiyorsun bunun tespit edilmesi halinde de ceza yeme olasılığın çok yüksek...
Biliyorum cajim :( buna bir çözüm bulamadım malesef ... sayfamı kapatma yolunu seçicem

Ya bunuda bir düşüncem ... sayfamı şuan için kapatmayı düşünüyor um
Yalnız kosgebten de kredi almak için önce siz harcama yapıyorsunuz işinizi açıp sonra yaptığınız harcamaları faturalandırıyorsunuz,destek alsanız bile paranızı hemen alamayabilirsiniz yada proje kabul edilmezse.

Vergi beyannamesini mali müşavir dışında kimse veremez. Belediye kurslarıyla ancak hesap kitabını tutabilir. 14 yıldır işin içindeyim her ay beyanname verirken çıkardıkları değişiklikleri anlayıp kavramak için çaba sarfediyorum. Maliye hiç boş durmuyor, her türlü denetim şu an mevcut.

Eşin doğru söylüyor. Biz kılı kırk yarıyoruz. Ama çok devasa firmalar vergi borçlarını bir defa sifirlatabiliyor.

Arkadaşım mükellefiyetini açtır vergilerini ödeme nasıl olsa her sene af çıkıyor. Elbet bir aftan yararlanır elinde paran olduğu zaman ödersin :)

Hem sayfan büyürse o masraflarını sonra gözün görmez, sayfa büyütmekte kolay bişey değil sonuçta. Bir emek sarfetmissin. Sayfanın içine arada alıp satacağın ürünlerde koy gelirini artırırsın. Maliyeti çok gelmez.
Ay ya :))istemsiz gülüyorum şuan ... çok tatlısınız sağolun .. fakat ben cok şanslı biri hiç olmadım hiç bir zaman :))şöyle düşün bin kişinin içinde afedersin kuş s.. sa bnm kafama sillap diye yapışır .. o derece

Götüren götürüyor,garibanın iki kuruşu göze batıyor dikkatli olun.
Bazen eşim işi gereği karşılaştığı sahtekarlıkları anlatıyor.
Diyorum ki "Ulan biz en küçük bir şey yapsak kesin devlete kalmaz Allah çarpar yarı yolda. Bunlara ne Allah çarpıyor ne devlet"
Öyle vallahi
:)halbuki çok severek yaptığım bisiydi .. yani hayalım diyebilirim, kısmet ..

Basit usule kayıt olabilirsin defterini odaya tutturursun cuzi miktara tutuyorlar zaten olabilcek tüm şeylerin önüne geçmiş olursun.sigortalılıktan bağkura geçmiş olacaksın
Ah ay :( bagkur ödemek zor , yani onu ödeyin ce bişiy kalmayacak gibi şuan .. ilerde belki daha çok kazanabiliriz fakat şuan bir minik kuş ile ... kızım var .. anca hu kadar , bilmiyorum ya ,

Bi
İnternet üzerinden satış yapmak vergiye tabidir,eger faturasız satis yaptiginiz tesbit edilirse cezasi yüksek oluyor geriye yönelik bile inceleniyor,2.el ürün bile olsa fatura sart.

Satış evden olmuyor isin içine internet giriyor vergiden muaf olmazsiniz.

Sahis sirketini arastirin zaten bunu yaparsiniz ilk once.
Biliyorum canım , yani beni korkutan o açıkçası .. yani geriye dönük olması cezanın .. üstüme kayıtlı bişiy yok ceza kesilse bile ne onu ödeyecek bir gelirim nede satıp odeyebileceğim bir malım var ... cezai yaptirimi bunlardan sonra ne olur bilmiyorum , galiba sayfamı kapaticam

Yalnız kosgebten de kredi almak için önce siz harcama yapıyorsunuz işinizi açıp sonra yaptığınız harcamaları faturalandırıyorsunuz,destek alsanız bile paranızı hemen alamayabilirsiniz yada proje kabul edilmezse.
Biliyorum cajim bugün onu araştırdım ..

Sevgili arkadaşlar ... vergi dairesine gidip konuştum, malesef sayfamı kapatma kararı aldım , şöyleki bir muafiyet sozkonusu değil , yani basit değil gerçek vergi muklellefi oluyormuşum, bagkur , artı vergi artı muhasebeci ve her ay çıkan artı ek masrafların altından kalkamayacagima karat verdim , kısmet belki kızım biraz daha büyüyünce twkrar baslarim ... ama şuan için yaptığım şey bana vicdaben sknt veriyor , yani az bişiy bile kazansam vergi veren in hakkına giriyoRum , vardır bundanda bir hikmet diyorum ...
Tek tek mesajların hepsini okudum , yorum yazanlara çok cok teşekkür ederim .. Mune Mune hanim konumu kapatmanın mumkunmu acaba rica etsem , konu beni yeterince aydinlatti;)kendimce kararımı da aldığıma göre ..

Hayırlısı olsun hakkınızda. Sizin gibi böyle düşünen esnaf veya işverenler olsa keşke. Vergi vermediklerinden rahatsız olsalar...

Kızlar çok şekersiniz mesaj kutum dolmuş :)))hay allah ya , hesabımı öğrenmek istoyor sunuş , ilginiz için çok sağolun .. fakat sayfamı kapatma kararı aldım ... belki farklı bir zaman diilminde tekrar baslarim bu işe ..

Sevgili arkadaşlar ... vergi dairesine gidip konuştum, malesef sayfamı kapatma kararı aldım , şöyleki bir muafiyet sozkonusu değil , yani basit değil gerçek vergi muklellefi oluyormuşum, bagkur , artı vergi artı muhasebeci ve her ay çıkan artı ek masrafların altından kalkamayacagima karat verdim , kısmet belki kızım biraz daha büyüyünce twkrar baslarim ... ama şuan için yaptığım şey bana vicdaben sknt veriyor , yani az bişiy bile kazansam vergi veren in hakkına giriyoRum , vardır bundanda bir hikmet diyorum ...
Tek tek mesajların hepsini okudum , yorum yazanlara çok cok teşekkür ederim .. Mune Mune hanim konumu kapatmanın mumkunmu acaba rica etsem , konu beni yeterince aydinlatti:KK66:kendimce kararımı da aldığıma göre ..
Hangi sehirdesiniz?
Müşteri toplamak hiç kolay değil. Ayrıca nr tür kıyafetler dikiyorsun okullar ile anlaşma şansın yok mu ?
Vicdanın da rahat olsun mükellefiyeti olanlar neler neler yapıyor.

Merhaba kızlar...Benim de ınstagramda oriflame sayfam var. Üyelik linkim var profilimde üye olmak isteyenler ekibime dahil olması için.Bazı ürünlerin resimlerini koydum beğeni takip alsın diye. Fakat daha hiç satış yapmadım. Eğer satış yaparsam ya da böyle bir sayfamın olması vergi vermem gerektiği anlamına mı geliyor . Hiç bilmiyordum.Fikirlerinizi bekliyorum...

Back
X