Idicwm bakalım ya inşallah bir muafiyet vardır ...bellimi olur yaBu rakamlar hep 600tl - 1000tl de kalmayacak.
Üstte yazdığım gibi vergi muafiyeti olabilir.
Araştırmadan pes etmeyin.
Tüm mesajları okudum,hayır bırakamazsın,çok güzel bir şey tutturmuşsun,hayalimdeki iş:)Bunu bende çok isterim , fakat 1000 tl olan gelir in 600 tl si sigortaya gidecek 200 tl si muhasebeci .. birde vergi verdim hiç bişiy kalmıyor problemde bu zaten , ya işi bırakıcam yada bilmiyorum vallahi ya
Soyleki mallari faturasiz yolladigi icin sikayet edilebilir bu bir ikincisi banka hesabina duzenli para girisi oluyorsa yakalanabilir arti isguzar yaptigi isi cekemeyen herhangi biri sikayet edebilirBenim anlamadigim instadan satış yaptiginizi kim nereden bilip vergi yukleyecek ? Normal kargoyla yollamiyormusunuz
Zamanla katlanarak büyür,ssk na da yeter geçinmene de,biraz sabırYa zaten skt bunları yapınca bana para kalmaması , bu hobim degil, yani bir kızımla geçi meye çabalıyorum , ve az bir miktar bile bnm için çok degerli
Kosgep işleri hikaye önce sen yatımı yapıyorsun sonra onlar parayı ödüyor belli zaman sonra yani elinde belli bi paran olacak ki son zamanlarda haberlerde bir çok insanın bu parayı alamadığı ve zor duruma düştüğü çıkıyorBir bakmak lazim , aslında mantıklı ,bir kızım. Var küçük , malzeme almaya bile zor gidiyoruz :)kısmet artık bakalim
Canim biliyorum ah ya , keşke başta acmasaydimCanim biri şikayet eder yada yakalanirsan ciddi cezasi var o isin bizde bir ara dusunmustuk sirf o sebepten vazgectik sirket kursan cok maliyetli kurmasan bir türlü bilemedim valla ama el altindan cok yapan var bu isi tek degilsiniz yani
Biliyorum aslındaKosgep işleri hikaye önce sen yatımı yapıyorsun sonra onlar parayı ödüyor belli zaman sonra yani elinde belli bi paran olacak ki son zamanlarda haberlerde bir çok insanın bu parayı alamadığı ve zor duruma düştüğü çıkıyor
İnşallah canım ya :)Zamanla katlanarak büyür,ssk na da yeter geçinmene de,biraz sabır
ya çok tatlısın :)gece gece gulumsettiniz beni , nebileyim ya , yatın bir etraflıca dusuneyim bakayim ne yapabiliriz ; boşver ya eşimi , o ayrı bir dert ayrı bir konu :)ayrı degiliz ama yanindada degil malesef :) kısmet bakalım .Tüm mesajları okudum,hayır bırakamazsın,çok güzel bir şey tutturmuşsun,hayalimdeki iş:)
Tut kızının elinden,kapıları aşındır,elbet birileri yol gösterecektir.Eşinden ayrımısın,ne olursa olsun vazgeçme sakın,sonu çok güzel olacak,içime öyle doğuyor.
Sevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorumama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan
Durduk yere olmuyor , bir sikayet yada ne bileyim rakip bir sayfa nin bisysi , derken oluyor olanlar .. yani bişiy olmayabilir ama benim içim rahat degil
Benim anlamadigim instadan satış yaptiginizi kim nereden bilip vergi yukleyecek ? Normal kargoyla yollamiyormusunuz
Evinden kucuk çaplı iş yapip satıyosun sanmıyorum vergiyle bilmem neyle bağlantısı olacağını. O kadar altın günleride kadınlar el işi yapıp satiyo :)
Motorlu nakil vasıtaları kullanmamak şartı ile gezici olarak veya bir iş yeri açmaksızın perakende ticaret ile iştigal edenler (4369 sayılı Kanunun 26 ncı maddesiyle değişen parantez içi hüküm Yürürlük; 1.1.1999) (Giyim eşyalarıyla zati ve süs eşyaları, değeri yüksek olan ev eşyaları ile pazar takibi suretiyle gıda, bakkaliye ve temizlik maddelerini ve sabit iş yerlerinin önünde sergi açmak suretiyle o iş yerlerinde satışı yapılan aynı neviden malları satanlar hariç) ;(2)
Kaynak: http://www.gib.gov.tr/node/85737
El yapımı çocuk kıyafeti yapım satımı esnaf vergi muafiyeti kapsamına giriyor mu? emin olamadım bu saatte :)
Deneyimli smmm arkadaşlar yazar veya 189'u arayıp sorabilirsiniz.
Vergi vermeniz gerekiyorsa verginizi verin (bence)
Vergi vermek vatandaşlık görevidir.
Ben ev hanimlarinin yapip sattiklari urunler vergiden muaf diye biliyorum yanlis mi biliyorumSevgili kk hanımları , uzun süredir girmiyordum şöyle böyle derken çocuk kiyafetleri tasarlamaya başladım , instagramda bir sayfam ve beli bir miktarda takipçim var .. 6 yasa dek çocuk kıyafetleri tasarlayıp dikiyprum sipariş aliyorum , buraya kadar herşey hoş fakat şöyle bir durum varki vergi meselesi .. ilklerde çok sipariş alamoyorKen şuan az da olsa kazanmaya başladım , aylık bin tl kadar ..
Vergi maliye ceza muhabbetleri den çok korkuluyorumama kendi sigortam yatırıp verimi verince de bana çok çok az bir miktar kalıyor , birde bunun muhasebwcisi bilmemnesi var esim yanımda değil ve çocugumla geçinmeye çalısiyorum sizce ne yapm alıyım , şirket kursam maliyeti çok .. olmasa dert tasa .. zaten evhamliyim bir insanım sizce ne yapmalı .. varmi fikri olan
İnternet işin içine girince ve birden fazla satış yapınca muafiyet olmuyor.Ben ev hanimlarinin yapip sattiklari urunler vergiden muaf diye biliyorum yanlis mi biliyorum
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?