Aylık bin tl ile

Kendi beyannamesini veremez. Yanlış bilgilendirme yapmayalım. Hesap kitap yamak başka, beyanname göndermek başka.

Bakın buradaki detay internet sayfasının işyeri statüsünde kabul edilmesidir. İşyeri varsa muafiyet yoktur. Satış evden değil internetten yapılıyor. Bu yüzden muafiyet olmaz.
bende aldım internetten yapıyordum , vergi muafiyet belgesi düzenlediler.

Ben maliyedeyim hemen geliyorum yanına

Götüren götürüyor,garibanın iki kuruşu göze batıyor dikkatli olun.
Bazen eşim işi gereği karşılaştığı sahtekarlıkları anlatıyor.
Diyorum ki "Ulan biz en küçük bir şey yapsak kesin devlete kalmaz Allah çarpar yarı yolda. Bunlara ne Allah çarpıyor ne devlet"

Yapamaz.İnternet üzerinden satış iş yeri olarak değerlendirilir.Sizin dediğiniz farklı bir şey.

Arkadaşlar demiş zaten hibe krediler var diye. Ben anlatayım size. Öncelikle Kosgeb'e başvurup 32 saatlik kurslarına katılıyorsunuz. Daha sonra elinizdeki projeye bakılıyor ve onay alırsa -ki alır- 50 bin TL'lik geri ödemesiz kredi alıyorsunuz. Yani bu 50 TL'yi geri ödemenize gerek yok. Ayrıca 100 bin TL geri ödemeli kredi de alıyorsunuz ama bunu iki sene sonra -taksitleydi galiba- geri ödemek zorundasınız. Kosgeb'in iş ile ilgili proje veya dosya istemesinin sebebi gerçekten girişimci insanlara kredi vermesi amaçlı. Yoksa her önüne gelen kursa katılıp, ben iş kuracağım diye 50 bin TL alabilir, bunu önlemek için. Kosgeb dev firmalarında içinde bulunduğu devlet destekli, girişimcileri desteklemek amaçlı kurulmuş bir kurumdur. Neden böyle ciddi yazdım. Kendimi vikipedi gibi hissediyorum şuan. Hakkınızda hayırlısı olsun.

Vergi beyannamesini mali müşavir dışında kimse veremez. Belediye kurslarıyla ancak hesap kitabını tutabilir. 14 yıldır işin içindeyim her ay beyanname verirken çıkardıkları değişiklikleri anlayıp kavramak için çaba sarfediyorum. Maliye hiç boş durmuyor, her türlü denetim şu an mevcut.

Eşin doğru söylüyor. Biz kılı kırk yarıyoruz. Ama çok devasa firmalar vergi borçlarını bir defa sifirlatabiliyor.

Arkadaşım mükellefiyetini açtır vergilerini ödeme nasıl olsa her sene af çıkıyor. Elbet bir aftan yararlanır elinde paran olduğu zaman ödersin :)

Hem sayfan büyürse o masraflarını sonra gözün görmez, sayfa büyütmekte kolay bişey değil sonuçta. Bir emek sarfetmissin. Sayfanın içine arada alıp satacağın ürünlerde koy gelirini artırırsın. Maliyeti çok gelmez.

Bölgendeki kosgeb müdürlüğüne gidip Bilgi al
Dönemsel iki haftalık eğitimleri var önce eğitime katıl daha sonra girişimcilik belgeni al ve iş fikrini sun kuruldan geçersen hibe alabilirsin böylelikle kendi işini kurup kendi yağında kavrulursun

Vergi beyannamesi için değil de sizin gibi tecrübeli insanlardan ne yapması gerektiğini öğrenmesi için söylemiştim :)

Merhaba canım
Evde bu isi kendi cabanla yapiyor ve satıyorsan esnaf muafiyetine giriyor o sebeble fatura falan duzenlemek vergi mukellefiyeti actirmak zorunlulugun yok...
ama yaptıklarını instegramda paylasip müşteri kitlesi oluşturuyorsun ve artık bu esnaf muafiyeti kapsamindan cikiyor instegramda sanal kucuk bir dukkanin oluyor o sebeble faturasiz mal satiyorsun bunun tespit edilmesi halinde de ceza yeme olasılığın çok yüksek...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…