merhaba kızlar çok moralim bozuk kime ne anlatayım nasıl rahatlayım bilemiorum bugün komşularım bana kahve içmeye geldi ve onları hiç iyi ağırlayamadığımı düşünüyorum çok mahcubum hakkımda ne düşündüler beni ayıpladılar mı öyleyse nasıl telafi edebilirim bilmiyorum içim sıkılıyor bana söyleyeceklerinize çok ihtiyacım var olayı anlatmaya çalışayım biraz karışık gibi ama karışık değil aslında yazarken karışıyor anlatmaya çalışayım:
biz askeri lojmanda oturuyoruz yani uzun süreli komşuluk ilişkimiz yok benim bir de 2 yaşında bi kızım var fırsatım halim olmuyor çok sık gidip geldiğim samimi bir komşuluk ilişkim yok kimseyle yani
alt komşum diye bahsedeceğim kişi (samimi tatlı bir ev hanımı çekindiğim biri değil daha önce birkaç kez gidip gelmişliğimiz var )
üst komşum ( komutanın eşi bayramda eşim kızım ben alt komşum ve ailesiyle bir kere gitmiştik ziyaretlerine 1 defa görüştük yani )
3. komşum birliğin kahvaltısında tanışmıştık o zaman aynı lojmanda oturmuorduk çook tatlı bir hanım o da çekinceğim biri değil çok neşeli konuşkan samimi kapı önlerinde karşılaştığımızda bayağı laflamışlığımız var hep davet ettik birbirimizi ama onla bi gidip gelmişliğimiz hiç olmadı
4. misafirse başka lojmandan ilk defa gördüm
şimdi olay şu bu benim alt komşum 3 gün önce bi akşam gekdi bana üst komşum ona beni sormuş bebeği sormuş bana iade-i ziyaret yapmak istediğini söylemiş bayramda gitmiştik ya ondan bugün için kahveye gelmek istemiş sadece kahve dedi aman başka hazırlık yapmasın demiş hatta pazartesi söyle sabah ararız öğleden sonra gideriz demiş ama sade kahve dedi ısrarla dedi bunu 15 dakika oturur kalkar çok oturmaz dedi ben de çok büyük hazırlık yapmadım öğleden sonra 1 gbi geliriz dedi benim 2 yaşında kızım var tam uyku saati uykusu gelince huzursuz oluyor bilemedim ne diyeceğimi babam da bizde yatılı... neyse bugün geldiler 4 kişi... tam saat 1i 5 geciyo benim kız uyumak istedi mümkünü yok durmaz uyku saati dedim baba gelirlerse sen karşıla ben uyutup gelirim karşılayamadım misafirleri kız da sesleri duyunca uyumadı kalktık gittik içeri iyi hoş muhabbet kızımla kolonya lokum tuttuk biraz oturduk sonra ben kahveleri yaptım fincanların yanına birer kurabiye koydum birer bardak da su sehbalrı koydum önlerine 3. komşum dedi çay may hiç uğraşmasaydın ben zaten hiç içemem çay.. yok kahve yaptım falan dedim üst komşum dedi ben çayı çok severim ... falan muhabbet yani bu muabbetler de art niyet yok doğaçlama gelişiyo ama ben yerin dibine giriyom çay yapmadım hiç bi yiyecek yapmadım alt komşu kahve içmeye gelcez dedi ben de sade kahve yaptım yapıyım mı çay dedim(salak kaafam sorulur mu koy işte demliği ocağa 10 dakikada tamam tatlı tuzlu kurabiye de var evde koy işte nolcak yok durdu kafa) yok mok dediler sanki ay valla yap bi çay içelim mi diyecek ilk defa gelen insanlar boş boş oturttum insanları bi kahve bi su bi kurabiyeyle (ev değil cafe sanki) bi yandan da kızım uylkusu geldi dedim dediler aldım kızı uyutmaya gittim bi de piş pişledim emzirdim beşiğine koydum içeri gectim bebeğini almaya onalr da o sırada deiler biz kalkalı sen çocukla ilgilen dedim içime hiç sinmedi oturun dahauyur şimdi kız ben de gelirim yok oturmadılar dedim böyle olmadı dediler çocuklusun daha ne olsun daha napcan.. hiç içime sinmedi dedim bi gün de çaya gelin dediler inş.. yüzler gülüyodu sesler capcanlıydı ama ben kendi hizmetimden ikramımdan hiç hoşnut değilim ee çat kapı görüştüğüm insanlar da değiller ki ne düşündüler özellikle o daha önce görmediğim ve bi kere gördüğüm çok rahatsız hissediyorum şimdi tekrar gelin demek de olmaz ki öff napıyım ben
(((