• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ayın sonunda olacak nişanımı iptal ettim..

Kesinlikle en doğrusunu yapmışsın.
Konu yüzük meselesi de değil geç kalmış evlilik teklifi de,
buradan çıkardığımız şey erkek arkadaşının sorumsuz yapısı.
Şimdi böyle küçücük şeyler için ali cengiz oyunları çeviren bir adama,
hayatının geri kalanını nasıl emanet edebilirsin ki?
Yalan huyu da had safhada bence.
İki hafta üst üste bilet alıp saçma bahanelerle biletlerini yakan bir adamın,
3. hafta çok daha yaratıcı bir yalan bulması gerekirdi.
Kendine yapabileceğin en büyük iyilik,seni tekrar kandırmasına izin vermemek olmalı.
Evlilik şeffaf olmayı,birbirinize karşı net olmayı ve sonsuz güven duygusunu gerektirir.
Gördüğüm kadarıyla karşı taraf bunlardan yoksun.

Budur:46::46::46::46::46:

Annesin durumu bu kadar çabuk kabullenmesi de garip geldi bana. Belki de tüm bunlar bahane idi ve aileside biliyordu....

Annesin durumu bu kadar çabuk kabullenmesi de garip geldi bana. Belki de tüm bunlar bahane idi ve aileside biliyordu....

Katılıyorum size.Kayınvalide adayınız üzerinde durmamış bile.Burada evlenmek istediği erkeğin,başkasıyla nişanlı olduğunu öğrenen bir bayanı hatırlattı bana konunuz.Erkek arkadaşınızı tanımıyorum ama çoğu erkek maddiyatçı günümüzde.Evleneceği kızın maaşını soranlar,memur mu değil mi;evi.malı-mülkü var mı araştıranlar...vs. Dürüst bir erkek iki eli kanda olsa gelirdi yanınıza.Uçak yoksa otobüsle gelirdi.Sadece sorumsuzluk olduğuna inanmıyorum ben.Belkide sizi yedekte tutuyordu zaten çok ciddi değildi.Hiç bu açıdan da düşündünüz mü?

şimdiden göstermiş nasıl bi adam olduğunu bence :19: çok iyi yapmışsın ne sanıyo ki kendini bunlar:20:

o kadar istediğinizi bildiği halde bir yüzük almayan adamdan hayır gelmez zaten. ortada kıvırmalar çok. yol verin gitsin . beni mutlu etmeyen insanla işim olmaz benim. siz de oyle olun hayata bir kere geliyoruz

Canım doğru karar vermişsin.
Daha nişan döneminde böyle ilgisiz davranan adam, evlenince artık iş işten geçti diye yüzüne bile bakmaz.
Ailesi de bir orta yolu bulmak yerine, hayırlı olsun diyebiliyorsa sende bunları hayatından çıkarıp hayırlı kısmet için önünü aç derim. :34:

Burada önemli olan verilen sözün tutulmaması ve söylenilen yalanlar. Tamam insanın parası olmayabilir ama bunu evleneceğin insana açıkça söyleyebilirsin, insanda olması gereken en önemli unsurlardan biri de dürüst olmaktır ve sevdiğin insan sana dürüst olmuyorsa bu insanı çok fazla yaralar.ayrılık doğru bir karar gibi görünüyor bu durumda.

Merak ediyorum acaba sen ayrılmasaydın ayın sonunda olacak nişanda yüzük yerine ne takacaktı napacaktı .

yorum yapan herkese tek tek teşekkür ediyorum. aldığım kararın ne kadar doğru olduğunu daha iyi görebiliyorum artık.. hayatımda beni sürekli mutsuz edecek biri olacağına gerekirse yalnız ve huzurlu yaşamayı tercih ederim..

annesini aradın + herşey planlanmış ayarlanmış nerdeyse,, ki nişan formalite anlaşmalı evliliklerde, ve sizin için ne hayırlıysa o olsun mu dedi??? hey allahım ya, çok kızıyorum çok sinir oluyorum ,,,,:19: canını sıkma ama karar vermişler galiba anne oğul, nasıl vazgeçelim demişler herhalde? normal, isteyen bir anne bunu yapmaz, yapıcı olur. şuan iğrenç durumda olsanda bence en sağlıklı kararı vermişsin canım. anlattığın kadarı ile bilgimiz var, ve buna göre herkes de hemfikir. ilerde çatırtı olacağının belirtisi gibi. şimdi üzülürsün, sonra vay başım demekten iyidir. bu forumun değişik konularını gezdikçe , evlilerin, boşananların yada mutlu olanların paylaşımlarını okuyunca insan az da olsa çıkarım yapabiliyor gidişat için.. hayırlısı olsun senin için. akıllı davranmışsın vesselam..:nazar:

Son düzenleme:
en doğru kararı vermişsin.

bence adamın söylediklerin hepsi yalan. bu kadar aksilik olması mümkün değil.

şimdi biraz acı çekebilirsin, ama düşün ki böyle bir adamla evlensen neler yaşayacaksın...

sorumsuzluk ve sanırım yalan var arkadaşında.. peki sen ayrıldık deyince ne tepki verdi? gerçekten seviyosa artık napar eder çıkıp gelirdi yani. hemen kabullendi mi?

iyi yapmışsın. nişan olmadan anladığın ve ayrıldığın için şanslısın

merhaba arkadaşlar,
yazmasam da hep okurum, farklı bakış açılarından gelen yorumlar gerçekten o konuyu açan kişiye yol gösteriyor bence. şimdi ben de içinden çıkamadığım bi konuda yardım bekliyorum..

bu ayın sonunda nişanım olacaktı. mekan, fotoğrafçı,piyanist.. her şey tutuldu herkes öğrendi her şey hazırlanmaktaydı ancak bitirme kararı aldım.

neden?

ayrıldığım erkek arkadaşımla 3 yıllık bir birlikteliğimiz var bu arada, o benim yaşadığım şehirden 12 saat uzaklıkta başka bir şehirde yaşıyor..

bizim nişan tarihimiz belli ama bana henüz evlenme teklif etmedi. bana yüzük alacaktı bi 6 aydır bunu konuşuyoruz ne kadar istediğimi de biliyor. ve 4 hafta önce gelecekti alacaktık, cuma akşamı kaza yaptım dedi ki ciddi bişi değil kiraladığı arabayla kaza yapmış ve kendisine bişi olmadı. gece saat 2 olmuş yeni araba için haber bekliyorum dedi.. o saatte ne haberi gelecekse ben de kızdım gelme dedim.. o hafta öyle gelmedi. bir sonraki hafta almış uçak biletini falan bana öyle söyledi sabah buluşacağız inmiş olacak. aradı ben gelemedim uyuyakalmışım dedi.. inanılmaz kızdım ağzıma geleni saydım .. o hafta da böylelikle gelmedi. gelelim geçen haftaya.. geçen hafta da yine hiç bi sorun yok yine almış uçak biletini gece yatmadan konuştuk bu kez uyuyakalma falan diye şakalaştım. yine sabah inecek diye bekliyorum. aradı ben çok kötüyüm çok hastayım yok serum taktılar yok gece yatarken hiçbişeyim yoktu sabah ok kötüydüm.. ben yine sinir krizi geçirdim.. yine ayrıldık.. bi şekilde barıştık. ve bu hafta içi gelicem dedi bana yine. bugün sordum geliyorsun değil mi diye.. param yok gelemeyeceğim dedi..

sizce normal mi tüm bunlar?

o kadar sinirli ve üzgünüm ki ona sonsuza dek bittiğini söyledim. kapattım telefonumu, annesini aradım güzel bir dille bittiğini söyledim. sizin için nasıl hayırlı olacaksa dedi..

söyleyin kızlar bu nasıl saçma bir durumdur...

tabi gelicem deyip de gelmemesi çok ayıp ama bir yüzzük olayı da ilişkini
özellikle nişanını bitirmemeliydi bence . Kocam beni kaçırdı asırı aile baskısı vesaire yüzünden
biz evlendiğimizde normal sartlara ileleseydi herşey nişanlamış olacaktık
benimde bi yüzüğüm yoktu nikahdan sonra aldık yüzüklerimizi
küçük bi kutlama ile aile içinde taktık çokta güzel oldu
bende her kız-kadın gibi tektaşı severim ama kocam almadı bana kaynanam taktı çokda eğlenceliydi
bence herşeyin fazlasını istemek doğru değil allah zaten sana layık gördüğü kadarını veriyordur zaten

Benim bildiğm evlenme teklifi nişandan sözden önce olur,nişan tarihi belirlendikten sonra evlenme mi teklif edilirmiş..İlginç.

bu teklif içinde kalıcana mecbur geçte olsa heves eder kadın..
kız napsın , oda isterdi bence herşeyden önce teklif almayı:50:

bigfish iyi yapmışsın.. hayır etmez o huy

tabi gelicem deyip de gelmemesi çok ayıp ama bir yüzzük olayı da ilişkini
özellikle nişanını bitirmemeliydi bence . Kocam beni kaçırdı asırı aile baskısı vesaire yüzünden
biz evlendiğimizde normal sartlara ileleseydi herşey nişanlamış olacaktık
benimde bi yüzüğüm yoktu nikahdan sonra aldık yüzüklerimizi
küçük bi kutlama ile aile içinde taktık çokta güzel oldu
bende her kız-kadın gibi tektaşı severim ama kocam almadı bana kaynanam taktı çokda eğlenceliydi
bence herşeyin fazlasını istemek doğru değil allah zaten sana layık gördüğü kadarını veriyordur zaten
ama bakalım mesele yüzük çeşidi mi arkadaşım,
bilmiyorum ben kendimde öyle olduğundan öyle görüyorumdur ,
ama mesela benimde evllik teklifi vs hevesim vardır ,
ve benim hiç ziynetim olmadı, sadece nikah yüzüğüm var o bile 100liralık,
milletin taktıkları para,altınları bile üstümden geri alan rezil bi erkek tarafı. önemli olan sırf altın değil bana göre ,
"nasılca" sı

.

Son düzenleme:
cok kotu bi tecrube :( bende diger arkadaslara katiliyorum en iyisini yapmissin.. sen elinden geleni yapmissin olmasi icin. bu ayrilik onun sorumsuzlugundan kaynaklanmis ki boyle kisiler hayatta hep kaybediyor. iyi yonunden bak uzulmemeye calis ya evlenmis olsaydin Allah korusun :) Rabbim seni senin kadar ozenli, anlayisli, sabirli, sadik,... biriyle karsilastirsin insaallah. (arti yol yordam bilsin evlenme teklifi gibi bir seyi senin istemene birakmasin:)

Son düzenleme:
Back