ay sende muz varmi aldin mi

Komşu için bir şey diyemem gerçekten görgüsüz biri olabilir ama biz mecbur kalıp istiyorduk.şimdi durumum iyi özellikle yemek konusunda aklımda soru işareti olmasını istemem ya gerçekten açsa diye o yüzden ben vermeyi tercih ederim.paylaştıkça çoğaldığına inanıyorum.Küçükken bize yardım eden aile zengin değildi klasik baba çalışıyor anne ev hanımı ve 2 çocukları vardı.onlarında bence vermemek için bahaneleri çoktu ama verdiler onları asla unutmuyorum.Dediğim gibi bu benim düşüncem ben acaba ile kalmaktansa veririm

Birde karşıdaki kadını haklı bulanlar yok muu gülüyorum valla :D

Arkadaslar gercekten yardima ihtiyaci olan insan belli olur zaten,yüzsüz olmaz.gelip kapıya şu bardağa çay koy demez.icmeyiverir bu kadar basit.insanoglu yuz zor durumda herkes birbirine yardim eder.ama burda olay bambaska.baştan sona okursanız anlarsınız.burda düpedüz enayi yerine konulmak var.ben sahsen tahammül edemem enayi yerine konulmayi.konu sahibi simdiye kadar iyi sabretmis.haa kullanilmasina ragmen vermek isteyen varsa buyursun versin sizin cebinizden cikiyor ne de olsa :))

Birde karşıdaki kadını haklı bulanlar yok muu gülüyorum valla :KK70:

Arkadaslar gercekten yardima ihtiyaci olan insan belli olur zaten,yüzsüz olmaz.gelip kapıya şu bardağa çay koy demez.icmeyiverir bu kadar basit.insanoglu yuz zor durumda herkes birbirine yardim eder.ama burda olay bambaska.baştan sona okursanız anlarsınız.burda düpedüz enayi yerine konulmak var.ben sahsen tahammül edemem enayi yerine konulmayi.konu sahibi simdiye kadar iyi sabretmis.haa kullanilmasina ragmen vermek isteyen varsa buyursun versin sizin cebinizden cikiyor ne de olsa :))
Hani konu konuyu açarya
Kadının görgüsüzlüğü dışında gerçekten isteyip durumu olmayan insanlardan bahsettik.Cebimizden çıkması değil bu kadını hiç birimiz tanımıyoruz kötü de olabilir iyi de olabilir nerden bileceğiz??? Ben her şeyi isteyen aç gözlü faydacı insanlardan da hazetmiyorum.Ama her şeyin hesabını yapan cimri insanlardan da...Bu konu Uzar gider çok yanlış yerlerede çekilir

Komşuyu haklı bulanlar belliki konu sahibinin önceki konularından bihaber. Hadi onu geçtim de konu başlığı ve içeriğine istinaden şöyle etraflıca düşünür. Kim gider de komşudan muz ister allasen? Elzem bi malzeme değil. Hani çok acil ihtiyaçtır markete gitme durumu yoktur yumurtadır ekmektir vs. istenir ama muz nedir? Kadın arsız arsız.:KK14:

Arkadaslar ben kesinlikle yardinlasmayi sevmeyen bi insan degilim ama artik kullanildigimi farkettm yoksa benim annemde komsularimizdan biseyler isterdi ama kesinlikle karsiliginda bisey giderdi bize gelen tabak bos gitmezdi ama bu kadin konu basligmdaki gbi muza kadar istedj hadi bi kere istedi diyelim cok acil.lazim oldu hadi iyi duaunuym ama her hafta komsudan muz istenirmi kadinin durumuna gelecek olursak kadinin 3 tane evi var oturdugu su an oturdugu evde teras kat 5+1 bu kadin oyle bi kadin ki bana sen daha kombiyi acmadn mi ac da isinalim sn acmiyonmu dedgmda sen aciyonya isiniyo diyen bi kadin ayrica smdiye kadar burda kendi durumumdan hic bahsetmedim ama simdi soyleyim ben 25 yasindaym esim 28 yasinda esim 17 yasinda gecirdigi kazadan dolayi boynu kirik ve boynunda bir suru platin var devamini anlatmak istemiyorum yinede esim cok sukur calisiyo cocuklarimiIn rizkini getiriyo ama biz simdiye kadar hic kimseden hic bisey istemedik kendi ailelerimizden bile kendj dugunumuzu dahi kendimiz yaptk hic kimsenin en ufak katkısi olmadi..

Arkadaslar ben kesinlikle yardinlasmayi sevmeyen bi insan degilim ama artik kullanildigimi farkettm yoksa benim annemde komsularimizdan biseyler isterdi ama kesinlikle karsiliginda bisey giderdi bize gelen tabak bos gitmezdi ama bu kadin konu basligmdaki gbi muza kadar istedj hadi bi kere istedi diyelim cok acil.lazim oldu hadi iyi duaunuym ama her hafta komsudan muz istenirmi kadinin durumuna gelecek olursak kadinin 3 tane evi var oturdugu su an oturdugu evde teras kat 5+1 bu kadin oyle bi kadin ki bana sen daha kombiyi acmadn mi ac da isinalim sn acmiyonmu dedgmda sen aciyonya isiniyo diyen bi kadin ayrica smdiye kadar burda kendi durumumdan hic bahsetmedim ama simdi soyleyim ben 25 yasindaym esim 28 yasinda esim 17 yasinda gecirdigi kazadan dolayi boynu kirik ve boynunda bir suru platin var devamini anlatmak istemiyorum yinede esim cok sukur calisiyo cocuklarimiIn rizkini getiriyo ama biz simdiye kadar hic kimseden hic bisey istemedik kendi ailelerimizden bile kendj dugunumuzu dahi kendimiz yaptk hic kimsenin en ufak katkısi olmadi..

Bosverin kimseye kendinizi anlatmayin. Zaten cimri ya da yardimlasmayan bir insan olsaniz simdiye kadar istediklerini vermezdiniz. Kim kime 3 bardak pirinc verir. İnsanlar yorum yapmak icin yapıyor bazen...

Onlar cimrinin ne demek olduğunu bilmiyorlar bence boşverin.
Böyle görgüsüz insanları kullanan yaratıklar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine inanmaz olduk. Hakkını sorsun inşallah Rabbim.

Siz fazla bile iyi niyetliydiniz konuyu ilk açtığınızda. Cimri olsanız çoktaaan kestirip atardınız.
Milleti boşverin.
Ve eşinize uzun ömür diliyorum maaşallah ona.

Ne insanlar var hayretle okuyorum ya ne denir boyle insana bilemedim ben olsam coktan nazikce lafi yapistirirdim veya bende surekli ondan bisey isterdim giciklik degil mi:KK49:

Onlar cimrinin ne demek olduğunu bilmiyorlar bence boşverin.
Böyle görgüsüz insanları kullanan yaratıklar yüzünden gerçek ihtiyaç sahiplerine inanmaz olduk. Hakkını sorsun inşallah Rabbim.

Siz fazla bile iyi niyetliydiniz konuyu ilk açtığınızda. Cimri olsanız çoktaaan kestirip atardınız.
Milleti boşverin.
Ve eşinize uzun ömür diliyorum maaşallah ona.
Cok tesekkur ederim Allah razi olsun

Burada sirf konusmak icin konusan bir kitle var, akil var fikir yok tipler, siz bakmayin onlara. Cok cok cok fazla bile dayanmissiniz. Sahsen ben bu kadar bile beklemezdim (evet hic ulvi biri degilim).

Kizlar artik lutfen bana bi akil verin daha once ki konumu okuyanlar bilir komsumla basim dertte hergun ama hergun biseyler istemeye geliyo daha onceki konumda anlatmistim neyse benden aldigi borcu getirdi biraz gecikti ama diyerek ama malesef bitmedi bitmiyor dun aksam geldi bulasik makine deterjani istedj esim evdeydi verdim ( benim deterjanim bitse elimde yikarim kimseden istemem misafiri varmista ondan istiyomus ) neyse ondan onceki gunleri anlatayim surekli geliyo yumurta istiyo oglu bu sene ana okuluna gidiyo ona hergun beslenme koyuyo bu anlattiklarim hergun ust uste olan seyler 1. Gun geldi oglu yumurta istedi kapiyi esim acti cocuk yumurta istiyomus esim dolaptan aldi verdi ertesi gun cocuk geldi annem muz istiyo dedi yok dedim ( benim kizim muzu cok sever o yuzden hic eksik olmaz evde bunu biliyor ) ertesi gun kendisi geldi bi tane elma ver dedi verdim gitti dun aradi hindistan cevizi istiyo aksaminda bulasik makinesi deterjani az once yine geldi sen muz aldinmi bi tane muz ver diyo biktim artik bigun patliycam diye korkuyorum benim kapimda market mi yaziyo anlamadim kizlar artik bu son ne soylerseniz yapicam ben komsu hani kotu olmayalim dedikce bu beni kullaniyo

Aynısından bende de vardı. Üstelik akraba. Eşimin akrabası.

Tuvalet kağıdı, peçete, çayın yanına atıştırmalık tatlı bişeyler, dondurma, çay, patates, ekmek, zeytin,... aklıma gelenler bunlar.

İnsan da biraz utanma olmalı bence. Yoksa yeme kardeşim burası market mi? Neyse gitti de kurtuldum.

Aynısından bende de vardı. Üstelik akraba. Eşimin akrabası.

Tuvalet kağıdı, peçete, çayın yanına atıştırmalık tatlı bişeyler, dondurma, çay, patates, ekmek, zeytin,... aklıma gelenler bunlar.

İnsan da biraz utanma olmalı bence. Yoksa yeme kardeşim burası market mi? Neyse gitti de kurtuldum.
Cok sukur bnde kurtuldum sanirm

Eltim yemeğe çağırmıştı.
Baktım komşusundan çorba kasesi istiyor. Çok tuhafıma gitti.
Normal yemek tabağına koyarım gene de kimseden istemem.
Ben de ince düşünceliyimdir..

biz yemeğimizi dışardan söylüyoruz daha ekonomik geliyor eve yiyecek almıyoruz.kredi ödüyoruz (içinden de yersen) şeklinde desen belki isteme seçenekleri azalabilir.

Arkadaslar ben sookk gercekten kadin bugun aradi beni yine cocugu hastalanmia hastaneden getiriyomua sende ates olcer vardir bi versene diyo doktor 3 gun ust uste atesinj olc demis ya hastanelern yani eczane dolu gir bi eczaneye al ean fazla 5 lira cocuklarin koltuk altina koyuyorz benim kizlarimin bile ayri ayri benimkinin pili yok dedm esin evdemi alsin bana diyo iste evde yok dedim kendi kocaman cocuklari var eczaneye yollasn aldirsn yada kendisi bi durak yukarda inse evimizin yukarisi eczane gidip alabilir ama alismisya benden almaya benim cocuklarda kac gundur hasta atesleniyolr yani bide 3 gun diyo 3 gun onda kalcakmis ates olcerim vermedim sonradan uzuldm cocuk hastaymis falan diye ama bu benim sorumsuzlugum degilki kizlar vicdan yaptm sizce hatami yaptm

Back
X