Avusturya Paylasim Alani(Tanisma)

Melos hosgeldin aramiza senide kaydettim listeye, kacinci Viyana'dan katiliyorsun aramiza?

Kiz Vicdan yanaklardan isirmak falan dedinde korkuttun beni:D Kizimi pek isirttirmamda, kiyamiyorum ne yapayim, kendim bile yavasca öpüyorum :D Belki size tuhaf gelebilir ama ben böyleyim :) Bakalim diger bebislerle iyi anlasacaklarmi?

Kizlar bulusmaya az kaldiiiii, melisözge bana adresi sormussun tam olarak. Reumannplatz'dan 67 'ye biniyorsun ve son durak zaten oraya gidiyormus. Yani Kurpark Oberlaa tarafina.
Bende Ela'ya bulusup gidelim dedim ama, belki görümcemde benimle gelirse zaten kolayca gelirim.

Sizlere kötü haberim var, bugünkü gazeteye baktim bir haftalik hava durumuna ve cumartesi aniden azcik serinliyor hava ve yagmurlu simsekli isareti vardi. Insallah iyi olur hava yaa, orada islanmak istemem ama. Ona göre tedbirli gitmek lazim gene.

korkma ceyda.bende kiyamam onlara.lafin gelisi söyledim.ama gercekten cok tatli masallah.insanin kani kayniyor.bende cocugu isirana yada cappp diye öpene cok kizarim.nede olsa cok hassaslar.bakma sen benim öyle dedigime.sakaydi..

hava raporuna cok üzüldüm insallah öyle olmaz.olursa bile bizim manava girip yada orda cardak altinda falan durabiliriz yagmur gecene kadar.bakariz artik...

Tamam Vicdancim, senin prensinde videolari yok mu? Hatira amacli iyi oluyor yaa böyle cekmek. Benim mesela kücüklükten hic resmim yok, 2 tane falan o da bebekken degil.
Insallah hava iyi olur!

Kizlar sizlerde hava durumunu takip edin, eger gercekten hava yagmurlu diyorsa bence günü baska güne yapalim. Yani bulusmamiz kötü gecmesin. Hafta ortasi belli olur persembeye dogru o gün bakalim hava durumuna ne diyor.

Kizlar bugün ne yapiyosunuzzzzzzzz?

Esim calisiyor yaaaa 4'e kadar o gelince disari cikacagiz ama kisa dururuz cünkü sabah 4'de is alacak. Bu ANker'in is saatleri cok karisik yaa.Pazari, gecesi gündüzü yok heee.

Prater'de saat 22-23 civarlariydi galiba heryil bugün Havaii fisekler oluyor, gerci bizim evden beri rahat gözükürde.

ohh sanslisin o zaman ceyda evdende havai fiseklerini izleyebilirsin...

bulusma günü icin ceydaya katiliyorum.hava güzel olmazsa baska bir güne erteleyelim.ama önceden belli olsunki yaptiklarimizda bosa gitmesin.oraya gidip sonra apar topar geri dönmeyelim yani....dimi...

Evet bende öyle düsünmüstüm kizlar, birgün bulusacagiz ondada pisman olmayalim cocuklarla falan..
Bence persembe kesin karari verelim! Genelde hava durumlarini ben takip ederim ve yagmur var diyorsa hep yagiyor, bakalim persembe günü nasil gösterecek cumartesi icin..

Vicdan evet o yönden sansliyim, manzara iyi, balkonda var. Vicdan sende seker hamurlu pastayi anlatmani istesem, yapmak istiyorumda. Bir deneme yapicam sonra Anneler Gününe kayinvalidem icin yapmayi istiyorum..

hangisinden baslayayim ki bayagi uzun sürüyorda...
pandispanyayla baslayayim.25cm.lik kalip icin...
1 su bardagi+1corba kasigi tozseker
1 su bardagi+1 corba kasigi un
1 backpulver
1 vanillin

yumurta beyazi köpük köpük cirpilir.tozseker,vanillin ilave edilir,seker eriyip bembeyaz olana kadar cirpilir.yumurta sarilarida ilave edilir.un ve kabartma tozu elenerek mikserin en düsük ayari yada kasikla karistirirlir.kabarmis yumurtalarin sönmemesi icin.yaglanmis unlanmis kaliba dük.isinmis firinda ilk 20dakika kapak acmadan pisir.

pandispanya icine oda sicakliginda sarisi ve beyazi ayrilmis 5 yumurta giriyor.aciklamada yazmisim ama mazemelerde yokda kac tane oldugu..
.kremasi icin;1 paket krem santi 1bardak sütle 7-8 dakika cirpilir.bu kadar cirpinca dahada koyulasiyor.cikolatayi hazirlayna kadar dolapda beklet.benmari usulüyle 125-150gr kadar beyaz cikolatayi veya bitter cikolatayi erit biraz iliyinca krem santiye ekle...

pandispanya bigün öncesinden hazir olup,strec folyeye sarilip buzdolabinda bekletilirse daha güzel kesiliyor.pandispanyayi katlara(2-3-4) ayirdiktan sonra araya krema ve istedigin meyva parcalarindan koy.her katta bunu yap.en üst katada krema yapmak zorunda degilsin.incecik recel sürersen seker hamuru erime yapmiyor mesela...
gelelim seker hamuruna..6 yemek kasigi toz glikoz(eczaneden aldim)
2 yumurta beyazi
700-900 gram arasi elenmis staubzucker...
ilk önce ilk iki güzelce yogrulur.sonra azar azar pudra sekeri konur. yapismayacak kivama gelene kadar yogrulur.seker hamuruda en az 8 saat öncesinden yapilmali.yogrulan hamur kat kat strec folyeye sarilip oda isisinda bekletilir..en az 8 saat seklillendirmek icin hafifi nisasta serpilmis yüzeye ve merdaneyle acilir.merdanede hafif nisastali olmali.cok olursa iyi olmaz ona göre....
iste bu kadar bayagi uzunmus dimi

bu tarifler tamamen esranin blogundan olanlardir.sadece seker hamuru farkli cünkü sivi glikoz bulamamistim.aslinda onuda eczaneden siparis edebilirsin..gida boyalari jel halinde spardan veya magnet(edeka)ten bulabilirsin.
kremayida farkli yapabilirsin.bu tarif benim en son kullandigim tarifdi cok hosuma gitti.yas pastalrin icindeki gibi oluyor...esranin blogunda farkli krema tarifleride var...

Cok sagol Vicdan ellerine saglik, bayagi uzunmus senide yordum:bbo:
Birde Esra glikozsuz falan seker hamuru tarifi verdi yeni onuda denersen bana yazarmisin nasil oldugunu belki onunla denerim.:1yes2:

ceydacim ben hafta sonunda denerim herhalde.tabiki bildiririm sanada.

uzundu ama yorulmadim,tarif vermek de hosuma gidiyor.tatliyla aran iyiyse kolay 2 tatli tarifi koydum diger foruma.bakabilirsin...

ee kizlar neler yapiyorsunuz.ses yok....

Kizlar bende sabah gene izledim hava durumunu ve maalesef kötü!
Yani hafif kötü degil bayagi bir soguyor 15 dereceden asagiya düsüyor hatta.
Yani piknik yapilacak hava hic degil ve yagmur yagacak olmasida cabasi!

Bencede ertelemek sart oldu!

Yani herkes birbirine duyursun, bu hafta gecsin ve haftaya hava düzeliyormu diye bakalim ve ona göre o cumartesi yapariz, yahut cuma falan..

Kizlar bende arkadaslarim tarafindan bu siteye girdim ve cok begendim umarim benide arasiniza katarsiniz bende viyanada yasiyorum ve sizinle sohbet etmek isderim ve guzel olan herseyi paylasmak bende viyanada yasiyorum 12 de ... simdilik ALLAHA emanet olun

Back