veraset ilamı için avukat tutmanıza gerek yok. Sulh hukuk mahkemesine dilekçeyle başvurarak veraset ilamının çıkarılmasını talep edebilirisniz. tahmşni engeç 1 hafta on gun içinde çıkar zaten.geç kalmış olmanız eğer varsa gayrımenkuller sebebiyle ödenecek vergiler için sorun olabilir
anlaşamamazlık durumunda izaleyi şuyu-yani ortaklığın giderilmesi davası açılır ki ev sonunda satışa çıkar ve paylar dağıtılır. zaten iş o sahfaya gelirse avukatsız yürütemezsiniz. ücret konusu herne kadar peşin olarak alınsada bu aslında avukatınızla anlaşmanıza bağlıdır
MERHABA AVUKAT HANIMLAR,
Benim sorum karışık ve hangi bilgileri vermem gerektigini bilmiyorum ,ben sorayım siz eksik olan yerleri sorarsınız ,tabi cevaplayacak biri olursa :))
Ananeme babasından miras kaldı , ananem 2 kardeş diger kardeşi de kendi de öldü..
Gecen sene miras paylaşımı icin kuzenler mahkemeye başvurdular.. Fakat şöyle bir sorun var
annem 1988 te öldü , babam ise birkac yıl sonra kayıplara karıstı(dipnot: ananem annemden sonra öldü)
babamın kayıp ihbarını abim gecen sene vermiş,fakat mahkeme bunu arastırıyor ve burada takılı kaldı yani babamın hakkı var mı ki bu mirasta ?
dedemin mirasında boyle bir sorun olmadı , tak tak acıldı mahkeme cozumlendi, babam kayıptı hak verilmedi zaten hakkı yoktu.. bizim avukat mı sarsuk ?
babamın hakkı var ı bu mirasta ?
annenizin mirasçıları eşi ve çoçukları olduğu için mahkeme babanızı araştırıyor anladığım kadarıyla ama anneniz ananneizden önce vefat ettiği için dedenin mirasından annenize düşen pay annenizin altsoyu arasında (yani çocuklar, çocuklardan ölen varsa onlardan doğan torunlar) arasında pay edilmesi lazım. bu davalar karışık ve uzub sürüyo biraz malesef. davanın uzamasını avukatlığınızın yavaşlığına bağlamayın
Biz bir evi akrabımızdan devren aldık.Fakat su an evi satmaya calıştıgımızda evin ipotekli oldugunu ögrendik.
İpotekli evi bize nasıl devrettiler?Bundan bizim haberimiz olmadan nasıl yapabildiler?
İpoteğin kaldırılmasını ipoteği koyn kişiden talep edıyoruz fakat bizi sürekli oyalıyor.
Bu konuda başvuruda bulunabileceğimiz hukuki bir yol varmıdır?
Benim bir sorunum var arkadaşlar ama hakkım olanı yada ne yapmam gerektiğini bilmiyorum. Durum kısaca şöyle. Geçtiğimiz yıl ağustos ayının sonunda şuanda oturduğum evekiracı olarak taşındım. kirayı da 1 yıllık peşin verip sözleşmeyi de 1 yıllık yaptık. Ancak 6 sonra bir avukat bizi arayıp evin hacizli olduğunu ve mahkemede bankaya verdiğini söyledi mahkemenin sonuçlanması uzun sürer siz oturmaya devam edin dedi. Ev sahibine sorduğumuzda da evet ev hacizli ama biz ödeyeceğiz sorun yok dedi. neyse bugün öğreniyorumki mahkeme sonuçlanmış ve benim evime hacze gelmişler sanırım eşyalarımı almak içinEvde köpeğimiz çok havlamış ve girmekten vazgeçmişler biz evde olmadığımız için haberimiz olmadı bizi aynı avukat tekrar arayıp size bir hafta mühlet yoksa kapıyı kırar eve gireriz demiş. O kadar sinirlerim bozulduki anlatamam sanki borçlu bizmiş gibi kapımıza haciz memurları dayanmış bir hafta içinde ben nasıl ev bulurumda taşınırım ayrıca taşınmak için geçen sene epey bi masraf yapmış emlakçıya da komisyon ödemiştim şimdi hukuki olarak benim hakkım olan nedir ve ne yapmam gerekiyor bu konularda beni aydınlatırsanız çok sevinirim suçsuz yere mağdur edildik ve güya ben bu hafta aşılama yaptıracaktım
yanlışınız var. borçlu siz değilsiniz ki.sizin eve gelen hiçkimse borçlu siz olmadığınız sürece sizin eşyalarınızı haczedemez.
size gelenler eğer ev Mahkeme veya icra müdürlüğü tarafından satılığaa çıkarılacaksa keşif için -kıymet takdiri için gelmiş olabilirler.
avukatın arayıp sizi tehdit etmesine izin vermeyin. kimi kapısını kırıyorlar. hiç yakıştıramadım bu uslubu
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?