Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Merhabalar
Geçen sene emlakçıdan bir ev kiraladım.Ev sahibiyle bir sözleşme yaptık. 600 kira+600 depozito olarak anlaştık.Evi tuttum,depozitoyu verdim ve kirayı hiç aksatmadan her ayın başında veriyorum.Bu ay (2010 aralık) içinde evi % 90 boşaltacağım için telefonla haber verdim ve bu ay ödeme yapmayacağımı ,depozitoyu bu aya saymasını istedim.Ev sahibi ise bu ay yine ödeme yapmamı istedi ve ben çıkarken kendisinin 600 tl depozitomu vereceğini söyledi.İşte burada anlaşamıyoruz.
Sizce konu mahkemeye intikal ederse karar ne olur ve ben şu durumda ne yapmalıyım.

öncelikle başınız sağolsun. maalesef tazminat davaları genellikle uzun sürer. bir de bu davaların temyiz aşaması var. avukat ile takip etseniz sizin için daha rahat olur diye düşünüyorum. avukat tutacak gücünüz yoksa bağlı bulunduğunuz ilin barosuna başvurup adli yardım talep edebilir, ücretsiz avukat imkanından yararlanabilirsiniz.

merhabalar;
annemler 3 kardeş dedem anneannemin vefatından sonra 2002 yılında ikinci evliliğini yaptı kenarda 20.000 lira parası ve 3 kat evi vardı dedem 2009 yılında vefat etti bankada ki parayı annemler arastırdı 4.000 lira parası kalmış ve ev aynen duruyor veraset ilamında ikinci eşin mirasın 1/4 ünden faydalandığı yazıyor biz bu durumu anlayamadık şu anda ellerinde sadece ev kalmış durumda zaten o evde de o kadının hiç bir hakkı yok anneannem dedem ve çocukları yapmış bu durumda annemlerin ne yapmaları gerek acaba her halukarda mirastan faydalanır mı ayrıca ikinci eşe bir şey olsa bu durumda çocukları kalan mirası alabilirler mi şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim

Türk Medeni Kanununa göre sağ kalan eş mirasın 1/4 üne hak kazanır. dedenizin eşi mirasın 1/4ünü alacaktır. evin yapılmasında katkısının olup olmamasına bakılmaz. anneniz ve kardeşlerine dedenizin malvarlıının 3/4 ü paylaştırılır. 2. eşin ölümü halinde ise mirası kendi çocukları var ise onlara yok ise anne babası sağ ise onalara onlarda yok ise kardeşlerine kalacaktır. yani 2. eşin ölümü halinde sizin annenize mirası kalmayacaktır.

Merhaba,

Yaklaşık 2,5 senedir evliyim.eşimle problemlerim var aslında boşanmayı düşünüyorum ama 1 yaşında çocuğum olduğu için yapamıyorum.Benim sorum edinilen mallarla ilgili.2 ay önce ev aldık ben de çalışıyorum ve evin kredisinin tamamı benim maaşımdan ödeniyor eşimin evin ödemesi ile ilgisi yok yani ve benim üstüme 5 senelik kredi kullandık.sorum şu eğer avukat yolu ile (önümüzdeki zamanlarda boşanma olursa) kredinin sadece benim tarafınmdan ödendiğini eşimden yüksek maaş aldığımı ve evimi çocuğuma veya kardeşime bırakmak istediğime dair beyanda bulursam ilerde boşanma olduğunda eşim hak talep edebilir mi
Ayrıca eşimin evlenmeden önceki bir ilişkisine ait kötü foto ve mektuplar var elimde birde nişanlı iken eski kız arkaşaı ile görüşmüş bunlrı biliyorum mahkemeye sunsam benim için delil olurmu ayrıca birçok yalanını yakaladım bende para sakladı haberim olmadan evdeki paralarımızı alıp ailesine vermiş bir kısmını bankaya yatırmış vs vs

Birde boşanma sebepleri olarak eşimin çocuğa ilgisizliği,hakaret ailesinin problemli olduğunu (1 erkek kardeşi ve ablası eşinden boşandı ve kız çocuğuyla birlikte eşimin ailesinde yaşıyor)Kayınvalidem kalp hastası ve daha birçok rahatsızlığı var dengesiz aslında kendi akrabalarından da bu durumları onaylayan çok kişi var ama şahitlik ederler mi bilmiyorum vede hiçbir akrabalarıyla görüşmeyen bir aile bunlar benim için artı olur mu
Ayrıca çocuğumun gidelerini babasından çok daha iyi karşılıyabilirm eşim 900 tl maaş alıyor fakat bankaya asgari ücret olarak yatıyor bu durumda ne kadar nafaka alabilirm

merhaba.eşim bundan 6 yıl önce bir yayınevinden kitap almış bunun borcunu posta çeki ile ödemiş.fakat aradn 6 yıl geçtikden sonra evimize ihtarname geldi.200 tl ye alınan kitap mış.senet te ise 400 tl yazıyor.artı avukat masrafları isteniyor.bu senet açık senetmiş eşim ben öle bişey imzalamadım diyo fakat senedin ödeyecek kişi kısmındaki yazı eşime ait.senedin adresindeki yerde ufakda olsa karalama olmuş ve düzeltilmiş.biz bize ihtarname çeken avukatı aradık.bu şekilde arayan beşyüz kişi olmuş.adamlar ödemiş borçlara senet düzenliyormuş.fakatitiraz eden kimse başarılı olamamış şimdi o borç sekizyüz olmuş.avukatın dediği doğrumudr herkez itiraz edip sonuc alamamışmıdır.insan yapmadıgı veya sahip olmadıgı borcu ödeme gibi bir durumda hukuk bunun için bişey yapamazmı

Merhabalar;

Benimde sorularım olacak.4 yıllık evliyim.Eşim için yaşadığım şehirde ailemi işimi ve çevremi bırakarak başka bir şehire yerleştim.Bana eşimin ve ailensinin söylediği hiç bir söz tutulmadı.eşimin ilk evliliğinden bir kızı var.Ailesi yakınımızda oturacaklarını ve kıza bakmakta yardımcı olacaklarını söylediler ama malesef evlendikten 5 ay sonra kızıda bana bırakarak kendi memeleketlerine döndüler ve bir sürü maddi bahaneler buldular.Çocuktada olan bazı durumları benden gizlediler (14 yaşında altını ıslatıyor gündüz ve gece)bunlardan dolayıda eşimle birçok kez kavgalarımız oldu. Bazı kavgalarda bana yumrukta attı düzelmek için aile terapistlerine gittik yalnız piskologada gittim.doktor eşiminde yanlız psikologa gitmesi gerektiğini söyledi ama gitmedi.nitekim 3,5 yıl böyle geçti.3 ay öncesinde eşimin kararı ile kızı babaannesinin yanına anadolu lisesini kazanarak gitti.ama kavgalarımız bitmedi.Bir sürü başka sorunlar çıktı eşimle en son dün gece kavga ettik.Bana hakaret etti ve küfür etti.Boşanmak istiyorum ama neler yapmam gerektiği konusundafazla bilgim yok.
evi terkedip aileme dönmelimiyim?Bunu ona söylemelimiyim?giderken yanıma neleri alabilirim?Gittiğim şehirden dava açabilirmiyim?ayrıca maddi ve manevi tazminat davasıda açabilirmiyim?ayrıca çocuğum yok ama nafaka talep edebilirmiyim?
Yardımcı olmanız dileği ile şimdiden teşekkür ederim

Son düzenleme:

tşk edıyorum cevap verdıgınız ıcın.. avukatımla takıp edıyorm fakat güven problemı teyıt etmek ıstedım.Süreç doğrımu işliyor,haklarımızı kaybedermıyız?, dava düşer mi?.. davaya kuzenım ve benım olmak uzere ıkı avukat bızı savundugu halde dava durumunda bı ıyıleşme göremıyoruz.Karsı tarafın avukatıda son davalara katılım göstermedı.Rahatsızlıgım ondan kaynaklanıyor.

avukatların duruşmalara katılmaması mazeret vermesi vs. dava süresini uzatır. sadece sizlerin avukatının değil karşı tarafın gelmemesi de uzatıyor. tabi bu durumamüdahale edemezsiniz. umarım her şey istediğiniz gibi olur.

Evlenemden önce nikah işlemleri başvurusu yaparken, kızlıksoyismimi kullanmak istediğimi belirttim ve bunun için nikah masasında, nikah memuru tarafından dilekçe ile imza attım.
Ve evlilik cüzdanımda bile soyisim hanesinde önce kızlık soyismim sonra eşimin soyismi yazmakta.
Dün yeni nüfus cüzdanlarımızı çıkartırken soyisim hanesine sadece eşimin soyismi yazıldı ve benim soyismin nüfusumun arkada en alt kısma yazıldı.
Yanlış yapıyosunuz diye uyardığımda kaymakamlıktan başvurmam gerektiğini ve dava açmam gerektiğini söylediler.

Lütfen yardımcı olurmusunuz ?
Bunu nasıl değiştirebilirim.

slm arkadaşlar yardımınıza çok ihtiyacım var kaç gündür uyamıyorum sorun olcak diye eşimden boşamdın bir sene oluyor ama eşim hiç bir mahkemeye gelmedi bulamadılar gazete ilanıyla boşandım kafamı kurcalıyan şey evlilik cüzdanımı alıp götürdü yani çaldı bana vermedi nollur bilen varsa bana cvp versin bişe olurmu başıma bi iş gelirmi bişe yaparmı benim adıma ben ne yapmam gerek cevaplarınızı bekliyorum şimdiden teşekürler

ama sen boşanmışsın, resmi olarak bu gazetede dahii yayınlanmış bence bi hükmü yok

Meraba..İlk önce çeki bankaya ibraz edeceksin.Eğer çek karşılıksız ise banka çekin arakasına karşılıksız kaşesini vurur ve çeki sana geri verir.Eğer sen çekin bankada kalmasını istiyorsan banka çek miktarına göre çekten sorumlu olduğu parayı öder sanada çekin fotokopisini verir.Sende bu fotokopi çekle kambiyo senetlerine özgü takip yolu ile borçlu olan kişiyi icraya verirsin.Ve yasal işlemlerini yaptırırsın.Karşılıksız çekten ceza olayı kalktı ama hala uygulamada karşılıksız çek keşide etmekten dolayı savcılığa suç duyurusunda bulunulabiliyor.

merhabalar 2009/haziran ayında eşime boşanma davası açtım 2. dava sonunda hakim bizi boşamadı alıcağım olan 5.000 tl si takı, 5.000 tl si mihirlik altınlarım ve 5.000 tl si kendi üzerimdeki paraların ona verilmiş olduğunu kanıtlarıyla sundum karşı taraf reddetti kabul etmedi evlendikten 1 yıl sonra aldığımız bir araba var ve evliykende sürekli çalıştım bunlarda şahitler tarafından söylendi iki tarafta boşanmak istedi ama davalı taraf maddi manevi tazminatı kabul etmediği için sanırım hakim boşamadı diye düşünüyoruz avukatım da yoktu temyize gönderdiler ancak ben gitmedim zaten 2 yıl sonra sonuç gelirmiş ben 1 yıl daha bekler en azından boşanırım diye düşündüm bilmiyorum doğru mu yaptım şimdi nasıl bir yol izlemeliyim 3 yılın sonunda alıcaklarımı alırmıyım birde dava açtığım zaman araba üzerine şerh koydurmuştum satamasın diye acaba şu an kaldırdı mı şerhi bilmiyorum kaldırabilir mi 3 yıl sonun da maddi olarak haklarımı da alıp boşanabilirmiyim acaba bunu merak ediyorum şimdiden çok teşekkür ederim

slm canım yazını okudum pek fazla bişe bilmiyorum ama bildigim şey bende eşimden tazminat ve nafaka istedim ama o hiç bir mahkemeye gelmedi bulamadılar onu o gelmedigi içinde hakim boşamadı bizi bende avkata niye boşamıyor noluyor diye sordum oda bana istedigin şeyler var ondan boşamıyor eyer bişe istemessen boşar dedi bende tamam
hiç bişe istemiyorum dedim tabi aradan bisene geçti bi sene sonra bende tamam istemiyorum bişe diye bildirince gazete ilanı vererice hakim son mahkeme boşadı bizi eyer istediklerimin arkasında dursaydım daha boşanmazdım ben sürer dükçe sürerdi ama seni bilmiyorum benim çok param gitti çok yazık bana evlilik cüzdanımı alıp gitti kaçtı pislik nolacak beter olsun:2:

cevabın için sağol canım bende zaten bir şeyler istediğim için boşanamadığımı tahmin ediyordum zaten senin eşin mahkemeye gelmemiş hiç benim eşim geldi kaçma gibi bir durmum da yok hakime boşanmak istediğini de söyledi bende söyledim ama işte anlaşmaşlı boşanma olmadığı için sanırım boşamıyor tabi dediğin gibi istediğim şeyler de var bilmiyorum ne yapmam gerektiğimi valla hiç bir avukat arkadaş ta yorum yazmamış yazıma :44:

İyi günler,

Yeni evlendim, ve eşimin soyadıyla birlikte babamın da soyadını kullanmak istiyorum. Yalnız merak ettiğim bir konu var.Eğer babamın soyadını da kullanırsam, babamın borcundan dolayı oluşan herhangi bir haciz veya icra, evlenmeden önce edinmiş oldugum benim üzerime olan ev, araba herhangi birşeye de gelebilir mi????
Yani babamın soyadını taşımaya devam etmem benim için bir dezavantaj oluşturabilir mi herhangi bir icra/haciz olayında?

Şimdiden teşekkür ediyorum yanıtlarınız için...

slm benim başımdan geçen bi ola var babamla ilgili 6sene önce babam ev ttelefonu çekttirdi ve bunun borcunu unuttu ödemedi bana telefon geldi 6 sene sonra avkattan hanım efendi babanızın borcu var telefon 600 ytl aslında 1 500 du tatlıya baglıyalım diye kampanya yapmışlar diye indirim bende banane beni ilgilendirmez benim borcum degil babamın borcu dedim oda bana avkat eyer babanız yaşıyorsa ölmedigi sürece borcu babanızdan alırız dedi ama babanız ölürse kaç tane çocugu varsa onlardan alırız dedi 5 tane çocugu var 5 şine parayı böleriz alırız dedi fark etmiyor babanın parası varsa ondan alıyorlar ama baban öldümü kaç çocugu varsa ondan alıyorlar can ben böyle biliyorum işallah yardımcı olmuşumdur bu arada parayı ben ödedim babamın parası olmadıgı için çünkü avkat evinize haciz yollicam demişti mejbur ödemek zorunda kaldım 15 gün içinde ödeyin dedi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…