merhabalar;
08/08/06da babamı ve enıstemı trafık kazasında kaybettım.Kazayı sebep olan arac karsı tarafın şirket aracıydı.01/05/2008 tarıhınde ceza davası sonuclandıktan sonra kuzenımle bırlıkte ayrı davalar manevı tazmınat davaları actık.2008 yılından ıtıbaren bu ıkı dava bırlestırıldı, bılırkısı raporları 2 kez ıstendı,1 kez dosya bulunamadıgı ıcın ertelendı,bızlerın maddı durumları mahkemeye bıldırıldı,polıs madıdı durumla ılgılı tahkıkat yaptı derken halen davamız surmekte.Öğrenmek ıstedıgım şey davanın bu kadar sürmesi normal mı? böyle devam ederken dava düşebilir mi? Kazayı yapan sahıs kacak.. hakkında yakalama emrı var.ayrıca karsı taraf lehıne davada bızı oyalıyor olabılırler mı?
benım felc hastası bır annem,annem hasta oldugu ıcınhayatını ona baglanan bakan ablamın hayatı,kuzenımın 4 yasındakı cocugu kaldık gerıde.Benım tek ıstegım oradan alabileceğimiz parayla geride kalanlara yaşamlarının hıc olmazsa gerı kalanında maddı sıkıntıdan uzak tutmak.
merhabalar;
annemler 3 kardeş dedem anneannemin vefatından sonra 2002 yılında ikinci evliliğini yaptı kenarda 20.000 lira parası ve 3 kat evi vardı dedem 2009 yılında vefat etti bankada ki parayı annemler arastırdı 4.000 lira parası kalmış ve ev aynen duruyor veraset ilamında ikinci eşin mirasın 1/4 ünden faydalandığı yazıyor biz bu durumu anlayamadık şu anda ellerinde sadece ev kalmış durumda zaten o evde de o kadının hiç bir hakkı yok anneannem dedem ve çocukları yapmış bu durumda annemlerin ne yapmaları gerek acaba her halukarda mirastan faydalanır mı ayrıca ikinci eşe bir şey olsa bu durumda çocukları kalan mirası alabilirler mi şimdiden cevabınız için çok teşekkür ederim
öncelikle başınız sağolsun. maalesef tazminat davaları genellikle uzun sürer. bir de bu davaların temyiz aşaması var. avukat ile takip etseniz sizin için daha rahat olur diye düşünüyorum. avukat tutacak gücünüz yoksa bağlı bulunduğunuz ilin barosuna başvurup adli yardım talep edebilir, ücretsiz avukat imkanından yararlanabilirsiniz.
bende 2. sorumu sorayım :) bende eski patronumdan aldığım 2 aylık çek var fakat biraz gıcık ayrıldık şimdi ben bankaya gidip alamadığımda karşılığı yok yazdırırsam diye rızam hilafım dışında... teranesi yapacak biliyorum çünkü hep yapıyor ama bu ben ve benım gibi iyi niyetli alıcıları zorda bırakıyor. bu talimatı verse bile ben geçikme alabilir miyim? çeki veznede yazdırdıktan sonra yapacağım işlemler nedir? yanı talimata takılmadan paramı almak yada alamazsam karşılıksız yazdırmak isitorum benı bekletmesini yada hep yaptığı gibi bu talimatla geçiştirmesini istemiyorum...
ama sen boşanmışsın, resmi olarak bu gazetede dahii yayınlanmış bence bi hükmü yok
slm canım yazını okudum pek fazla bişe bilmiyorum ama bildigim şey bende eşimden tazminat ve nafaka istedim ama o hiç bir mahkemeye gelmedi bulamadılar onu o gelmedigi içinde hakim boşamadı bizi bende avkata niye boşamıyor noluyor diye sordum oda bana istedigin şeyler var ondan boşamıyor eyer bişe istemessen boşar dedi bende tamam
hiç bişe istemiyorum dedim tabi aradan bisene geçti bi sene sonra bende tamam istemiyorum bişe diye bildirince gazete ilanı vererice hakim son mahkeme boşadı bizi eyer istediklerimin arkasında dursaydım daha boşanmazdım ben sürer dükçe sürerdi ama seni bilmiyorum benim çok param gitti çok yazık bana evlilik cüzdanımı alıp gitti kaçtı pislik nolacak beter olsun:2:
İyi günler,
Yeni evlendim, ve eşimin soyadıyla birlikte babamın da soyadını kullanmak istiyorum. Yalnız merak ettiğim bir konu var.Eğer babamın soyadını da kullanırsam, babamın borcundan dolayı oluşan herhangi bir haciz veya icra, evlenmeden önce edinmiş oldugum benim üzerime olan ev, araba herhangi birşeye de gelebilir mi????
Yani babamın soyadını taşımaya devam etmem benim için bir dezavantaj oluşturabilir mi herhangi bir icra/haciz olayında?
Şimdiden teşekkür ediyorum yanıtlarınız için...