Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

ben türkcell sınırlı hat almıştım evlenicem ailem bilmiyor çok çareszim süper ikili hat almıştık şimdik avukatta ama haksız yere ödeyemiyorum çok kötü ve benim malım mülküm yok ailemle oturuyorum nişanlıyım bende evlenemiyorum birde avea vardı sınırsız kamu bundada yüklü fatura e bana sözleşme bile verilmedi bu kadar ne yapıcam turkcelden 2 gat avukatlık ayrı ayrı dosya aveadan da aynı 2 hat

toplam borcun 1350 tl olduğunu yazmışsınız. bu miktar senetle ispat sınırının üstündedir. yani elinizde sözleşme, senet vs olmadan borçlunun bu miktar borcu olduğunu ispat edemezsiniz. 2010 yılı için 550 tl ve üstü borçlar için senet gerekiyor. yine de icra takibi başlatabilirsiniz ancak itira ederse elinizde senet, sözleşme vs olmadığı için hiç bir şey alamazsınız. 550 tl'lik kısmı için icra takibi açın, takibe itiraz ederse arkadaşlarınızın şahitliği ile bu parayı alabilirsiniz.

tesekkur ederim zae.
yalniz arkadaslarim durumu gormediler sadece ben onlara anlattim.boyle bir durumda benden baska birinin bu konudan habrdar olması mümkünmü cunku ailem ve nisanlim duysun istemiyorum dedigim gibi.eve herhangi bir kagıt gelirmi

bu tarz bir dava acanın kazandıgını duymustum .hangi hattı hatırlamıyorum ama suanda.

Merhaba.Kredi karımızdan yüklü miktarda nakit para çekilmiş bunu yapanı nasıl bulabiliriz?????

merhaba benim de bir sorum olacak. ev almayı düşünüyoruz ama tapuyla ilgili nelere dikkat etmemiz gerekiyor. beğendiğimiz bazı evlerde arsa tapulu bazılarında da kat irtifaklı tapu yazıyor. bunlar ne anlama geliyor acaba? şimdiden teşekkürler

Merhabalar şuan çok üzgünüm çünkü kafam çok karışmış durumda her kafadan bir ses çıkıyor o yüzden birde buradaki avukat arkadaşlara danışmak istedim.Eşim okul müdürü ve kısa bir süre önce yeni bir okula atandı.Atandığı okulun daha önceki müdürü zamanında okul aile birliği okulda sigortasız işçi çalıştırmış ve şikayet edilmiş.Okula haciz gelmiş.sözde bu gelen haczi şimdiki okul yönetimi ve okul aile birliği üyeleri ödemek zorunda demiş sgk da çalışan bir memur.Ben bunu sormak istiyorum kadın eşimin müdür olmadığı zamanda çalıştırılmış bizde ceza ödemek durumunda kalırmıyız.Mantığıma göre kimler çalıştırdıysa onlara ceza gelmesi gerekir ama burası türkiye.SGK kimi yakalarsam ondan alırım mantığı güderek böyle birşey yapabilirmi yasalarda bunun yeri nedir.Arkadaşlar lütfen cevaplarınız benim için çok önemli.Düşüne düşüne kendime sıkıntı yaptım

bakalım bu sorunumada çözüm bulabilecekmiyiz arkadaşlar......... çok sevdiğim 1 arkadaşım 1 tarihte cep telefonu için hat alıyor... haberim olmadan adresi bizim evi gösteriyor... derken faturayı ödemiyor... borç birikiyor birikiyor ard ardına bize tebilgatlar geliyor... arkadaşıma söylediğimde 1şey olmaz deyip geçiştirdi.... avukat hanımla görüştüm tebligat adresi sizde olduğu için icra size gelecek dedi.... şimdi bu arkadaşada ulaşamıyorum... gerçekten ikameti bende görünmeyen birinin borcu yüzünden icra bana gelirmi? kafayı yiyeceğim........... yanıtlar için tşk şimdiden.....

anne baba red davası açılabilir mi bildiğim kadarıyla olmuyor yabancı bir dizide görmüştüm olduğunu bizim yasalarımız da mı mümkün değil acaba ?

selamlar evlilik sözleşmesi yapabilirmiyim nişanlımla bu borçlar yüzünden haciz gelirmi evlilik öncesi veya sonrası yapılıyormuş doğrumu

selamlar ben eşimle ayrıyım eşim ve ailesi şehir dışında boşanma davamız görülüyo 4. mahkeme eşim boşanmak istemiyo eşimin ailesinden 4 kişiyi tanık gösterdim bi tanesi gelecekmiş mahkemeye oda benden yana acaba öbür tanıklar mahkemeye gelmezse boşanamazmıyım

merhaba
ben on yıllık evliyim.çocugumuz olmadı.eşim yada ben ölürsem mallarımızın 3/1 anne ye 3/1 kardeşlere veya yegenlere kalıyormuş..!!!!
ben bunu ögrendiğimde şok oldum.böyle birşey varmı ? üstelik evimdeki eşyalara kadar hak talep edebiliniyormuş.ayrıca eşim malları benim üstüme yapsada itiraz edip hak iddia ediyorlarmış
lütfen bu konu hakkında geniş bilgi verirmisiniz.

eşiniz boşanmak istemediği için bir tanık bana göre yetersiz kalabilir. iki tanık dinletir ve bu tanıklarınız dava dilekçesinde yazdığınız boşanma sebebini doğrularsa boşanma ihtilamaliniz kuvvetlenecektir.

fransadakiler,türkiyede yasaları bilenler,kuzenim için acil bilginize ihtiyacımvar

arkadaşlar umarım birileri yardımcı olur bu konuda.6 aralıkta tekrar duruşması var.

sorunu şöyle anlatayım.

teyzemin kızı bir amcasının vasıtasıyla fransadan daha doğrusu paristen biriyle nişanlandı.amcasıda pariste yaşıyor.sonrasında 2007 temmuz ayında resmi nikah yaptılar. fakat sonrasında nikahlandığı kişi düğün yapmadan alıp götürmek istedi. dolayısıyla teyzemler izin vermedi tabi kuzenimde istemedi hangi genç kız düğünsüz gelinliğini giymeden baba evinden gitmek isterki.

sonrasında aramadı sormadı sahip çıkmadı.şimdi boşanma davası açmış.bir sürü hakaretler terbiyesizlikler yapmış. teyzemlerde orduda oturuyorlar. adamın nüfusu sivasa kayıtlı olduğu için mahkemeye oraya gitmek zorunda kalıyorlar.maddi durumlarıda iyi değil avukat tutamadılar.kuzenim mahkemede kendi kendini savunuyormuş.mahkemeye gönderdiği küfürlü mesajlarıda delil olarak sunmuş. hatta hakimle ilgili bile küfür mesajları yazıyormuş.6 aralıkta tekrar gidecekler bir sürü masraf.

şimdi size sormak istediğim kuzenimin fransa kanunlarına göre hakkı varmı? nelerdir?haklı olarak
maddi manevi tazminat istemiş. 3 yıldır nikahlı. boşanamadı ,kendine hayat kuramadı. evlense evlenemedi,nikahlı kocası arayıp sormadı.

lütfen acil cevaplarınızı bekliyorum.​

merhaba,

2004 yılının temmuz ayında ilk defa sigorta oldum stajım için 20 işgünü sigortam ödendi, daha sonraki yıl da başka bir stajım için 20 iş günü sigortam ödendi..o günden beri bir daha bu tarihe kadar işsiz olduğumdan ödeme durumu olmadı..şimdi benim emeklilikle ilgili durumum ne olucak acaba ?
niye önemli olan başlangıç tarihi diyorlar? ilerde ödemelerle ilgili sıkıntı çekmez miyim ?

bu konuda hiçbirşey bilmiyorum bilgi rica ediyorum.

Avukat arkadaşlara benim de bir sorum olacak;
2008 yılında kapattığım işyerine ait vergi borcum var. Tam taksitlendirme çıkacak, ödeyeceğiz derken dün çalıştığım işyerindeki maaş hesabıma bloke koyulduğunu öğrendim. Haciz değil,bloke yani paranın tamamını kullanamıyorum. Maaşımda zaten yine ilgili işle ilgili bir çekin haczi de var yani 1/4 oranındaki kısmı oraya kesiliyor... Bu gün vergi dairesine gittiğimde ise bu blokenin onlara herhangi bir mal beyan etmezsem kaldırılmayacağı söylendi... Bu yasal mı? Ben taksitlendirme onaylanana kadar ne yapacağım? Yasal değilse hangi yollara başvurmalıyım? Teşekkür ederim.

merhaba
ben bundan 3 ay önce emlakçıyla bir eve baktık.evi beğendim benim param yok tümünü krediyle alabilirmiyim dedim,emlakçı evet biz kredide yardımcı oluruz tanıdık bankacım var dedi.ama önce kapora ver 100 tl kapora verdim.sonra bana krediye başvurdum banka tapunun fotokopisini istiyor müteahid tapunun fatokopisini vermiyo 1500 tl peşinat istiyor dedi.sözleşme yapıcaz hemen para bulup gelin müteahid sizi bekliyor dedi.Bu para evin tutarından düşülecek kredin çıkmazsa sana tekrar verilecek denildi.bende verdim tabii.kredim ev garaj tabulu olduğu için tamamı çıkmadı.emlakçıdan 1600 istedim bana paranız müteahidde vermiyor denildi ben müteahidle görüştüm bana böyle bir para gelmedi dedi.şahid olurum size dedi.ben şimdi emlaga gidip geliyorum sonuç alamıyorum.parayı vermiyorsun bari başka ev bul dedim.başka eve gittik begendim krediye baş vurdum bu esnada emlakcım benden aldığı parayı kapora olarak vermediği için kredim çıktı ama ev başkasına satıldı denildi.tabiii ben bu duruma çok üzüldüm adam resmen buğün git yarın gel paran hazır diyerek 1 ay oyaladı beni.vermezsen ilğili mercilere gidicem dediğimde bana git allahına söyle diyrek küfür etti ve konuyu kapattı tlf çıkmıyo.ben çok kötü durumdayım bu konuda resmi olarak ne yapabilirim.beni bilgilendirirseniz çok sevinirim.şimdiden teşekkkürler.

Merhaba,

Yaklaşık 2,5 senedir evliyim.eşimle problemlerim var aslında boşanmayı düşünüyorum ama 1 yaşında çocuğum olduğu için yapamıyorum.Benim sorum edinilen mallarla ilgili.2 ay önce ev aldık ben de çalışıyorum ve evin kredisinin tamamı benim maaşımdan ödeniyor eşimin evin ödemesi ile ilgisi yok yani ve benim üstüme 5 senelik kredi kullandık.sorum şu eğer avukat yolu ile (önümüzdeki zamanlarda boşanma olursa) kredinin sadece benim tarafınmdan ödendiğini eşimden yüksek maaş aldığımı ve evimi çocuğuma veya kardeşime bırakmak istediğime dair beyanda bulursam ilerde boşanma olduğunda eşim hak talep edebilir mi
Ayrıca eşimin evlenmeden önceki bir ilişkisine ait kötü foto ve mektuplar var elimde birde nişanlı iken eski kız arkaşaı ile görüşmüş bunlrı biliyorum mahkemeye sunsam benim için delil olurmu ayrıca birçok yalanını yakaladım bende para sakladı haberim olmadan evdeki paralarımızı alıp ailesine vermiş bir kısmını bankaya yatırmış vs vs

Birde boşanma sebepleri olarak eşimin çocuğa ilgisizliği,hakaret ailesinin problemli olduğunu (1 erkek kardeşi ve ablası eşinden boşandı ve kız çocuğuyla birlikte eşimin ailesinde yaşıyor)Kayınvalidem kalp hastası ve daha birçok rahatsızlığı var dengesiz aslında kendi akrabalarından da bu durumları onaylayan çok kişi var ama şahitlik ederler mi bilmiyorum vede hiçbir akrabalarıyla görüşmeyen bir aile bunlar benim için artı olur mu
Ayrıca çocuğumun gidelerini babasından çok daha iyi karşılıyabilirm eşim 900 tl maaş alıyor fakat bankaya asgari ücret olarak yatıyor bu durumda ne kadar nafaka alabilirm

merhabalar;

08/08/06da babamı ve enıstemı trafık kazasında kaybettım.Kazayı sebep olan arac karsı tarafın şirket aracıydı.01/05/2008 tarıhınde ceza davası sonuclandıktan sonra kuzenımle bırlıkte ayrı davalar manevı tazmınat davaları actık.2008 yılından ıtıbaren bu ıkı dava bırlestırıldı, bılırkısı raporları 2 kez ıstendı,1 kez dosya bulunamadıgı ıcın ertelendı,bızlerın maddı durumları mahkemeye bıldırıldı,polıs madıdı durumla ılgılı tahkıkat yaptı derken halen davamız surmekte.Öğrenmek ıstedıgım şey davanın bu kadar sürmesi normal mı? böyle devam ederken dava düşebilir mi? Kazayı yapan sahıs kacak.. hakkında yakalama emrı var.ayrıca karsı taraf lehıne davada bızı oyalıyor olabılırler mı?

benım felc hastası bır annem,annem hasta oldugu ıcınhayatını ona baglanan bakan ablamın hayatı,kuzenımın 4 yasındakı cocugu kaldık gerıde.Benım tek ıstegım oradan alabileceğimiz parayla geride kalanlara yaşamlarının hıc olmazsa gerı kalanında maddı sıkıntıdan uzak tutmak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…