Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Bu kızlıksoyisim davası beni öldürücekk:26:
evleneli 54 gün oldu, nüfusa gidiyorum yok öyle bi şey diyolar, mümkün değil diyorum. Evlilik cüzdanımda soyisim hanesinde 2 soyisimde mevcut, dilekçe de vermiştim nikah işlemlerinde.
çözücez bu sorunumu ama ne zaman çok merak ediorum

sizden bir ricam var geçen bayram biz bir trafik kazası yaptık ve karayollarına şikayet dilekçesi yazdık bize bir karar gelmiş ama tam anlayamadık aydınlatırsanız çok duacınız olurum...kazayı yapan eşim...içinde ben ve annem vardık..şimdiden teşekkürler ...

SORUŞTURMA EVRAKI İNCELENDİ:

18/11/2010 TARİHİNDE YUKARIDA AÇIK KİMLİĞİ YAZILI ŞÜPHELİNİN SEVK VE İDARESİNDE .........PLAKALI ARAÇ İLE ERZURUM-BİNGÖL KARAYOLU 7. KM SİNDE VİRAJI ALAMAYARAK DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETMESİ NETİCESİNDE YOLDAN ÇIKARAK ARACININ DEVRİLDİĞİ ARAÇTA BULUNANA YUKARIDA AÇIK KİMLİĞİ YAZILI MAĞDURLARIN YARALANDIKLARI ŞÜPHELİDEN ŞİKAYTÇİ OLMADIKLARI ŞÜPHELİNİN VE MAĞDURLARIN YOLUN MUCUR OLMASINDAN DOLAYI KAZANIN MEYDANA GELDİĞİNİ BEYAN EDEREK KARAYOLLARI KURUMUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDUKLARI ANCAK BUNA İLİŞKİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA TÜZEL KİŞİLERE KARÇI MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT TALEBİNİN GİDERİLEMEYECEĞİ VE ÇÖZÜM YERİNİN İDARE MAHKEMESİ VE HUKUK MAHKEMESİ OLMASI GEREKÇESİ İLE HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMADIĞI ŞÜPHELİNİN ÜZERİNE ATILI SUÇUN TAKİBİ ŞİKAYETE BAĞLI SUÇLARDAN OLMASI DİKKATE ALINARAK MAĞDURLARI ŞİKAYETÇİ OLMAMASI SEBEBİYLE TCK 73/4 UYARINCA,
1-KAMU ADINA KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,
2-KARARIN ŞİKAYETÇİ OLMAYAN MÜŞTEKİYE TEBLİĞE YER OMADIĞINA,İFADESİ ALINAN ŞÜPHELİYA TEBLİĞİE,
3/KARARA KARŞI KARARIN TEBLİĞİNDEN İTİBAREN 15 GÜN İÇERİSİNDE OLTU AĞIR CEZA MAHKEMESİN BAŞKANLIĞINA NEZDİNDE İTİRAZ YOLU AÇIK OLMAK ÜZERE CMK NIN 172-173 UYARINCA KARAR VERİLDİ..

bir de davacı :K.H yazıyo bu neyin kısaltması acaba?
suç:taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma.

benim sorum şu yardımcı olursanız sevinirim.normal şartlarda savcılıktan izin alıp gsm e gelen msj içeriklerini görebilirimiyim.dielimki hatlar benim üstüme böyle birşey öğrenebiliyormuyum?

Merhaba

Ben bir konuda avukat arkadaşlara danışmak istiyorum. Babamın hisseli bir arsa tapusu var. Tapusunda arsanın hangi bölgesinin ona ait olduğu belediyeden onaylanmıştır.

Belediye arsamızın bir kısmında yol geçirmiş ve bir kişide bizim arsamızın kalan yarısına bina yapmış. Bu sorun ile izleyeceğimiz adımlar nelerdir. Belediyeye şikayet dilekeçesi yazacaksam bana örenek gönderebilir misiniz?

Benimde sorum su olucak: Anneannem öldü ve veraset ilamindan silinmis. böyle birsey mümkünmüdür ? Yani rüsvetle falan sildirmek bukadar kolaymi acaba gercekten böyle birsey olabilirmi yada olmusmu cok merak ediyorum. Eger imkansizsa eminiz annemin dayisinin sildirdigine. ve öyle ise dava acmak istiyoruz belediyeye.. Veraset ilamindan silindigi icin annem ve teyzemler mirastan yararlanamiyor malesef.. Biz yurtdisinda yasiyoruz oyüzden bi tanidiga sordurduk bukadar kolay söylenebiliyormu bir yabanci kisiye anlayamiyorum. Biraz arastirdigima göre biraz sürüyormus.Bilgisi olan varsa cevap verirse cok sevinirim..

Son düzenleme:
merhaba.

bugün facebookta bir şahıstan küfür, hakaret ve tehtitler aldım. mesaj olarak geldi. kibarca uyardım, özür dilenmediği taktirde savcılığa gideceğimi söyledim. 3 5 dakika sonra beni engelledi ve daha sonrada facebook hesabını dondurdu ya da tamamen kapattı. arkadaşlarıma arattırıyorum bulamıyorlar profili. kim olduğunu biliyorum. yazılanların hiçbirini kaldıramıyorum ve dava açmak istiyorum. mümkün müdür? duydum ki, facebooktan IP ler alınamıyormuş, tespit edilemediğinden açılan davalar düşüyormuş. beni bilgilendirir misiniz ne yapmalıyım?

teşekkür ediyorum..

merhaba.

bugün facebookta bir şahıstan küfür, hakaret ve tehtitler aldım. mesaj olarak geldi. kibarca uyardım, özür dilenmediği taktirde savcılığa gideceğimi söyledim. 3 5 dakika sonra beni engelledi ve daha sonrada facebook hesabını dondurdu ya da tamamen kapattı. arkadaşlarıma arattırıyorum bulamıyorlar profili. kim olduğunu biliyorum. yazılanların hiçbirini kaldıramıyorum ve dava açmak istiyorum. mümkün müdür? duydum ki, facebooktan IP ler alınamıyormuş, tespit edilemediğinden açılan davalar düşüyormuş. beni bilgilendirir misiniz ne yapmalıyım?

teşekkür ediyorum..

Bulunduğunuz ilçedeki savcılığa facebook hesabınızdan aldığınız ekran görüntüleri ile başvurun ve şikayetinizi bildirin. Ip konusunda endişe etmeyin size özel mesaj atıyorum...

merhabalar 2009/haziran ayında eşime boşanma davası açtım 2. dava sonunda hakim bizi boşamadı alıcağım olan 5.000 tl si takı, 5.000 tl si mihirlik altınlarım ve 5.000 tl si kendi üzerimdeki paraların ona verilmiş olduğunu kanıtlarıyla sundum karşı taraf reddetti kabul etmedi evlendikten 1 yıl sonra aldığımız bir araba var ve evliykende sürekli çalıştım bunlarda şahitler tarafından söylendi iki tarafta boşanmak istedi ama davalı taraf maddi manevi tazminatı kabul etmediği için sanırım hakim boşamadı diye düşünüyoruz avukatım da yoktu temyize gönderdiler ancak ben gitmedim zaten 2 yıl sonra sonuç gelirmiş ben 1 yıl daha bekler en azından boşanırım diye düşündüm bilmiyorum doğru mu yaptım şimdi nasıl bir yol izlemeliyim 3 yılın sonunda alıcaklarımı alırmıyım birde dava açtığım zaman araba üzerine şerh koydurmuştum satamasın diye acaba şu an kaldırdı mı şerhi bilmiyorum kaldırabilir mi 3 yıl sonun da maddi olarak haklarımı da alıp boşanabilirmiyim acaba bunu merak ediyorum şimdiden çok teşekkür ederim

Takılar ve tazminattan dolayı temyize gittilerse geçmiş olsun canım,yeniden aynı taleplerde bulunamazsın...takip etmemekle büyük hata yapmışsın...

sizden bir ricam var geçen bayram biz bir trafik kazası yaptık ve karayollarına şikayet dilekçesi yazdık bize bir karar gelmiş ama tam anlayamadık aydınlatırsanız çok duacınız olurum...kazayı yapan eşim...içinde ben ve annem vardık..şimdiden teşekkürler ...

SORUŞTURMA EVRAKI İNCELENDİ:

18/11/2010 TARİHİNDE YUKARIDA AÇIK KİMLİĞİ YAZILI ŞÜPHELİNİN SEVK VE İDARESİNDE .........PLAKALI ARAÇ İLE ERZURUM-BİNGÖL KARAYOLU 7. KM SİNDE VİRAJI ALAMAYARAK DİREKSİYON HAKİMİYETİNİ KAYBETMESİ NETİCESİNDE YOLDAN ÇIKARAK ARACININ DEVRİLDİĞİ ARAÇTA BULUNANA YUKARIDA AÇIK KİMLİĞİ YAZILI MAĞDURLARIN YARALANDIKLARI ŞÜPHELİDEN ŞİKAYTÇİ OLMADIKLARI ŞÜPHELİNİN VE MAĞDURLARIN YOLUN MUCUR OLMASINDAN DOLAYI KAZANIN MEYDANA GELDİĞİNİ BEYAN EDEREK KARAYOLLARI KURUMUNDAN ŞİKAYETÇİ OLDUKLARI ANCAK BUNA İLİŞKİN CUMHURİYET BAŞSAVCILIĞINA TÜZEL KİŞİLERE KARÇI MADDİ VE MANEVİ TAZMİNAT TALEBİNİN GİDERİLEMEYECEĞİ VE ÇÖZÜM YERİNİN İDARE MAHKEMESİ VE HUKUK MAHKEMESİ OLMASI GEREKÇESİ İLE HERHANGİ BİR İŞLEM YAPILMADIĞI ŞÜPHELİNİN ÜZERİNE ATILI SUÇUN TAKİBİ ŞİKAYETE BAĞLI SUÇLARDAN OLMASI DİKKATE ALINARAK MAĞDURLARI ŞİKAYETÇİ OLMAMASI SEBEBİYLE TCK 73/4 UYARINCA,
1-KAMU ADINA KOVUŞTURMA YAPILMASINA YER OLMADIĞINA,
2-KARARIN ŞİKAYETÇİ OLMAYAN MÜŞTEKİYE TEBLİĞE YER OMADIĞINA,İFADESİ ALINAN ŞÜPHELİYA TEBLİĞİE,
3/KARARA KARŞI KARARIN TEBLİĞİNDEN İTİBAREN 15 GÜN İÇERİSİNDE OLTU AĞIR CEZA MAHKEMESİN BAŞKANLIĞINA NEZDİNDE İTİRAZ YOLU AÇIK OLMAK ÜZERE CMK NIN 172-173 UYARINCA KARAR VERİLDİ..

bir de davacı :K.H yazıyo bu neyin kısaltması acaba?
suç:taksirle birden fazla kişinin yaralanmasına neden olma.

Takipsizlik kararı verilmiş canım davayı yanlış mahkemede açmışsınız, İDARE MAHKEMESİ VE HUKUK MAHKEMESİ'nde konu ile alaklı yeniden dava açabilme hakkınız var...

merhaba.eşim bundan 6 yıl önce bir yayınevinden kitap almış bunun borcunu posta çeki ile ödemiş.fakat aradn 6 yıl geçtikden sonra evimize ihtarname geldi.200 tl ye alınan kitap mış.senet te ise 400 tl yazıyor.artı avukat masrafları isteniyor.bu senet açık senetmiş eşim ben öle bişey imzalamadım diyo fakat senedin ödeyecek kişi kısmındaki yazı eşime ait.senedin adresindeki yerde ufakda olsa karalama olmuş ve düzeltilmiş.biz bize ihtarname çeken avukatı aradık.bu şekilde arayan beşyüz kişi olmuş.adamlar ödemiş borçlara senet düzenliyormuş.fakatitiraz eden kimse başarılı olamamış şimdi o borç sekizyüz olmuş.avukatın dediği doğrumudr herkez itiraz edip sonuc alamamışmıdır.insan yapmadıgı veya sahip olmadıgı borcu ödeme gibi bir durumda hukuk bunun için bişey yapamazmı

Merhaba, senetteki imza eşinize mi ait yoksa öylesine karalanmış bir imza mı?

Merhabalar;

Benimde sorularım olacak.4 yıllık evliyim.Eşim için yaşadığım şehirde ailemi işimi ve çevremi bırakarak başka bir şehire yerleştim.Bana eşimin ve ailensinin söylediği hiç bir söz tutulmadı.eşimin ilk evliliğinden bir kızı var.Ailesi yakınımızda oturacaklarını ve kıza bakmakta yardımcı olacaklarını söylediler ama malesef evlendikten 5 ay sonra kızıda bana bırakarak kendi memeleketlerine döndüler ve bir sürü maddi bahaneler buldular.Çocuktada olan bazı durumları benden gizlediler (14 yaşında altını ıslatıyor gündüz ve gece)bunlardan dolayıda eşimle birçok kez kavgalarımız oldu. Bazı kavgalarda bana yumrukta attı düzelmek için aile terapistlerine gittik yalnız piskologada gittim.doktor eşiminde yanlız psikologa gitmesi gerektiğini söyledi ama gitmedi.nitekim 3,5 yıl böyle geçti.3 ay öncesinde eşimin kararı ile kızı babaannesinin yanına anadolu lisesini kazanarak gitti.ama kavgalarımız bitmedi.Bir sürü başka sorunlar çıktı eşimle en son dün gece kavga ettik.Bana hakaret etti ve küfür etti.Boşanmak istiyorum ama neler yapmam gerektiği konusundafazla bilgim yok.
evi terkedip aileme dönmelimiyim?Bunu ona söylemelimiyim?giderken yanıma neleri alabilirim?Gittiğim şehirden dava açabilirmiyim?ayrıca maddi ve manevi tazminat davasıda açabilirmiyim?ayrıca çocuğum yok ama nafaka talep edebilirmiyim?
Yardımcı olmanız dileği ile şimdiden teşekkür ederim

tazminat talebinde bulunabilirsiniz ancak ev terk etmeniz sizi kusurlu duruma düşürür bu yüzden anlaşmalı boşanma yapmanızı tavsiye ederim...anlaşmalı boşanma yapmak istemiyorsanızda mahkemeye siz başvurun çekişmeli boşanma yolunda ilerleyin...Üzerinizde herhangi bir mal yoksa ve çalışmıyorsanız yoksulluk nafakası talep edebilirsiniz...

Son düzenleme:
Merhabalar, hayatimin en buyuk hatasi guvenilir sandigim birine borc para verdim..
para verdigim sahis 10 gun icerisinde parani geri oderim dedi ve aradan tam 13 ay gecti, telefonlarimiza cikmiyor..verecegim diyor, odeme gunu geldiginde bi bahane uydurup yine ortalikta kayboluyor..elimde imzali senet var fakat yinede parami alamiyorum
Benim sorum soyleki; bu sahis hicbir sekilde odemeye yanasmiyor, ben dolandirildigimi kabul ettim artik..bu sahis diyarbakirli ve ben bu sahsin adini medya araciliyla duyursam, gazete veya internet uzerinden X sahis tarafindan dolandirildigimi duyurabilirmiyim?

Merhabalar, hayatimin en buyuk hatasi guvenilir sandigim birine borc para verdim..
para verdigim sahis 10 gun icerisinde parani geri oderim dedi ve aradan tam 13 ay gecti, telefonlarimiza cikmiyor..verecegim diyor, odeme gunu geldiginde bi bahane uydurup yine ortalikta kayboluyor..elimde imzali senet var fakat yinede parami alamiyorum
Benim sorum soyleki; bu sahis hicbir sekilde odemeye yanasmiyor, ben dolandirildigimi kabul ettim artik..bu sahis diyarbakirli ve ben bu sahsin adini medya araciliyla duyursam, gazete veya internet uzerinden X sahis tarafindan dolandirildigimi duyurabilirmiyim?

Bu bir dolandırıcılık durumu değil alacak-verecek davasıdır bu sebeple elinizdeki senetle birlikte icra mahkemesine başvurabilirsiniz, bunun haricinde basın yolunu kullanmanızı tavsiye etmiyorum zira iş dünyasındaki güvenilirliğinin sarsıldığı ve prestij kaybettiğini öne sürerek size maddi manevi tazminat davası açabilir ne yazık ki (yavuz hırsız ev sahibini bastırır misali), bunu da göz önünde bulundurun.Gideceğiniz yer icra mahkemesi...vakit kaybetmeden başvurun derim...

Son düzenleme:
Merhaba

Ben bir konuda avukat arkadaşlara danışmak istiyorum. Babamın hisseli bir arsa tapusu var. Tapusunda arsanın hangi bölgesinin ona ait olduğu belediyeden onaylanmıştır.

Belediye arsamızın bir kısmında yol geçirmiş ve bir kişide bizim arsamızın kalan yarısına bina yapmış. Bu sorun ile izleyeceğimiz adımlar nelerdir. Belediyeye şikayet dilekeçesi yazacaksam bana örenek gönderebilir misiniz?

banada yardımcı olmanızı çok rica ederim:KK5:

banada yardımcı olmanızı çok rica ederim:KK5:

Arsa üzerinden yol geçirirken devlet size bir meblağ önermiş olmalı, baban bu meblağı kabul etti mi yoksa size hiç ulaşılmadan mı yol geçirildi? bu ne kadar süre önce gerçekleşti ve arsa nerde?

Son düzenleme:
Arsa üzerinden yol geçirirken devlet size bir meblağ önermiş olmalı, baban bu meblağı kabul etti mi yoksa size hiç ulaşılmadan mı yol geçirildi? bu ne kadar süre önce gerçekleşti ve arsa nerde?

Arsamız İstanbul avcılarda. Belediye bize bir ücret önermedi ve bize hiç ulşamadı. Bu olay yaklaşık 3 4 yıl önce oldu. Babam o senelerde belediye ye hakkını aramak için gitti ama hisseli yopu olduğu için beklemeniz gerekiyor ölçümlerçüler gelecek diyerek bizi bu senleere kadar oyaladılar. Ölçümleri bu ay biz arsaya getiriyor olacağız. Arsaımızın yarısıdan yol yarısını hisseli dahi tapusu olmayan birisi kaçak inşaat yapmış.

Arsamız İstanbul avcılarda. Belediye bize bir ücret önermedi ve bize hiç ulşamadı. Bu olay yaklaşık 3 4 yıl önce oldu. Babam o senelerde belediye ye hakkını aramak için gitti ama hisseli yopu olduğu için beklemeniz gerekiyor ölçümlerçüler gelecek diyerek bizi bu senleere kadar oyaladılar. Ölçümleri bu ay biz arsaya getiriyor olacağız. Arsaımızın yarısıdan yol yarısını hisseli dahi tapusu olmayan birisi kaçak inşaat yapmış.

Size ulaşmamaları aslında lehinize olmuş çünkü çok cuzi bir meblağ öneriliyor ve şu anda arsanıza gerçek değeri üzerinden meblağ biçilecektir.

1- Ulaştırma bakanlığına dava açmanız gerekli
2- Arsanızı işgal eden kişiye ilk olarak noterden ihbar çekin 15 gün ara ile 2 adet sonrasında cevap alamazsanız kendisini mahkemeye verin
3-ilk davayı kazandıktan sonra hemen akabinde arsanızın bu kadar yıllık kullanım bedelini talep etmek üzere 2. bir dava açacaksınız
4-Daha evvel bu tarz davalara bakmış başarılı bir avukata ihtiyacınız var
5-Dava açıp kendinize bir avukat tayin ettikten sonra emsal davalar araştırılacak ki bu çok işinizi görür
6-Davanızın süresi yaklaşık olarak 1.5 sene sürer, davayı kazandıktan sonra dosya bir üst mahkeme olan yargıtay'a gider ve onanır, bu süreçten sonra ise geriye paranızın ödeneceği günü beklemek kalır ki bu da yaklaşık 1 sene kadar sürüyor...2. yani kullanım bedeli için açacağınız mahkeme ise yine yaklaşık 1 sene sürer ama ilk davaya nazaran daha kolay sonuçlanır...

aklınıza takılan bir şey var mı?

Son düzenleme:
mrb. arkadaşım şuan boşanma eşiğinde. bizde naparız diye düşünüyorduk burda yazıları okuyunca aradığımız yardım burdaymış çok iyi oldu şimdiden teşekkürler... henüz dava falan yok ortada eşi boşanmak üzre evi terk etmiş.ses seda yok ne işler çeviriyor diye düşünürken; malları annesinin veya kardeşinin üstünemi devrediyor bu sırada diye aklına gelmiş. banada mantıkl geldi açıkcası. çocukları var 2 tane. eşinin üzerine değil malları babasının üzerine babası vefat etmiş.herhangi biri üstüne almamış şimdiye kadar ölen babasının üzerinde duruyor mallar hala,11 yıl olmuş babası öleli.3 kişinin miras hakkı varmış. eşi,eşinin annesi ve kızkardeşi. şimdi bu adam kendi hakkını annesinin veya kardeşinin üzerinemi devrediyor acaba bunu nasıl öğrenebiliriz? eğer devretmediyse arkadaşıma eşinin payı olan kısımdan herhangi bir mal düşermi? evliliklerinde şiddet,hakaret,iftira var. birde arkadaşıma dava aç dedim ama kendi dava açmıcakmış karşı taraf haksız konumda olduğu halde o açarsa dahamı iyi oluyorki? komşular şahitmiş ama şahitlik edecek birini bulabilcekmi emin değil. böyle durumlardan herkes kaçıyor maalesef.atılan iftirayıda nasıl ispatlayabilirki sonuçta evde kendileri yaşıyorlar insanlara değil kendisine söylenmiş şeyler? bu kız ne davası açabilir bu adama? maaşı gayet iyi kocasının 3 buçuk milyar kadar maaş alıyormuş birde banka yoluyla ispatlanabilcek kira geliri varmış aylık 600 tl. 2 tane çocuk var kız çalışmıyor nafaka toplamı ne olur? geleceğinden geçinemeyeceğinden endişeli? birde atılan iftiralar çok ağır çocuğun kendisinden olmadığını falan iddia etti kıza hamileliği boyunca ve çocuk doğduktan sonra ve bunun gibi namusuna atılmış birçok iftira var.. ne davaları açmalı bu adama tazminat nafaka herşekilde ödetmek istiyor ona tüm yapabilceklerini yapmak istiyor çünkü hem çok çekti kız onu dövdü dövdü hadi git boşa beni deyip durdu adam hemde kız gitmeyince kendi bavulunu aldı evi terk etti üstüne üstlük o boşıcakmış artık kızda ne yapabilceksem yapıcam diyor?eğer maddi açıdan sorun yaşamazsa ailesinin yanına değil çocuklarıyla ayrı bir şehirde bir yaşam kurmak istiyor yalnız başına eşiyle aynı şehirde olmıcak bunlar hakimin kararını etkilermi? çocuklar çok küçük biri 1 yaşında diğeri 2 yaşında...
bu siteye üye olmasını söylicem hemen evde interneti var diye hatırlıyorum biz genelde telde dertleştiğimiz için o dahada iyi anlatır problemlerini.
çok mağdur bu kız ya balayında bile neler çekti cinsel organına bile laf atmış adam daha önce ilişkiye girmiş kadının gibiymiş falan... evliliğinden 1 buçuk yıl sonra hamileliğinin 8. ayında adam sen benle evlenirken adetlimiydin demiş adam ya ölürmüsün öldürürmüsün daha neler neler adam şizofren sanırım kuruyor ve suçluyor...19 yaşında evlendi bu adamla ve 23 yaşında boşuyor adam kızı dul bırakıyor hemde bunca suçuna rağmen. adam bayadır boşanmak istiyor aslında 1 haftalık evliliğinden beri dayak yiyor sürekli boşıcam seni deyip duruyormuş. son 1 yıldırda dövüp git boşa beni diyormuş. hatta bir kere imam nikahıyla boşamış tekrar imam çağırıp nikahları tazelenmiş. kız çocuğunun cinsiyetini bile dayak yiyip gittiği acilden öğrendi. ay açıkcası çekmediği kalmadı ya buraya üye olsunda anlatsın hayatını cidden daha neler vardır aklıma gelmeyen.
ne yapılabilir yardımcı olursanız çok mutlu olucam elim kolum bağlı dertlerini dinliyorum öyle üzülüyorumki birşekilde yardımcı olmak istiyorum ona...

X