- 2 Eylül 2007
- 17.023
- 12.630
mrb. arkadaşım şuan boşanma eşiğinde. bizde naparız diye düşünüyorduk burda yazıları okuyunca aradığımız yardım burdaymış çok iyi oldu şimdiden teşekkürler... henüz dava falan yok ortada eşi boşanmak üzre evi terk etmiş.ses seda yok ne işler çeviriyor diye düşünürken; malları annesinin veya kardeşinin üstünemi devrediyor bu sırada diye aklına gelmiş. banada mantıkl geldi açıkcası. çocukları var 2 tane. eşinin üzerine değil malları babasının üzerine babası vefat etmiş.herhangi biri üstüne almamış şimdiye kadar ölen babasının üzerinde duruyor mallar hala,11 yıl olmuş babası öleli.3 kişinin miras hakkı varmış. eşi,eşinin annesi ve kızkardeşi. şimdi bu adam kendi hakkını annesinin veya kardeşinin üzerinemi devrediyor acaba bunu nasıl öğrenebiliriz? eğer devretmediyse arkadaşıma eşinin payı olan kısımdan herhangi bir mal düşermi? evliliklerinde şiddet,hakaret,iftira var. birde arkadaşıma dava aç dedim ama kendi dava açmıcakmış karşı taraf haksız konumda olduğu halde o açarsa dahamı iyi oluyorki? komşular şahitmiş ama şahitlik edecek birini bulabilcekmi emin değil. böyle durumlardan herkes kaçıyor maalesef.atılan iftirayıda nasıl ispatlayabilirki sonuçta evde kendileri yaşıyorlar insanlara değil kendisine söylenmiş şeyler? bu kız ne davası açabilir bu adama? maaşı gayet iyi kocasının 3 buçuk milyar kadar maaş alıyormuş birde banka yoluyla ispatlanabilcek kira geliri varmış aylık 600 tl. 2 tane çocuk var kız çalışmıyor nafaka toplamı ne olur? geleceğinden geçinemeyeceğinden endişeli? birde atılan iftiralar çok ağır çocuğun kendisinden olmadığını falan iddia etti kıza hamileliği boyunca ve çocuk doğduktan sonra ve bunun gibi namusuna atılmış birçok iftira var.. ne davaları açmalı bu adama tazminat nafaka herşekilde ödetmek istiyor ona tüm yapabilceklerini yapmak istiyor çünkü hem çok çekti kız onu dövdü dövdü hadi git boşa beni deyip durdu adam hemde kız gitmeyince kendi bavulunu aldı evi terk etti üstüne üstlük o boşıcakmış artık kızda ne yapabilceksem yapıcam diyor?eğer maddi açıdan sorun yaşamazsa ailesinin yanına değil çocuklarıyla ayrı bir şehirde bir yaşam kurmak istiyor yalnız başına eşiyle aynı şehirde olmıcak bunlar hakimin kararını etkilermi? çocuklar çok küçük biri 1 yaşında diğeri 2 yaşında...
bu siteye üye olmasını söylicem hemen evde interneti var diye hatırlıyorum biz genelde telde dertleştiğimiz için o dahada iyi anlatır problemlerini.
çok mağdur bu kız ya balayında bile neler çekti cinsel organına bile laf atmış adam daha önce ilişkiye girmiş kadının gibiymiş falan... evliliğinden 1 buçuk yıl sonra hamileliğinin 8. ayında adam sen benle evlenirken adetlimiydin demiş adam ya ölürmüsün öldürürmüsün daha neler neler adam şizofren sanırım kuruyor ve suçluyor...19 yaşında evlendi bu adamla ve 23 yaşında boşuyor adam kızı dul bırakıyor hemde bunca suçuna rağmen. adam bayadır boşanmak istiyor aslında 1 haftalık evliliğinden beri dayak yiyor sürekli boşıcam seni deyip duruyormuş. son 1 yıldırda dövüp git boşa beni diyormuş. hatta bir kere imam nikahıyla boşamış tekrar imam çağırıp nikahları tazelenmiş. kız çocuğunun cinsiyetini bile dayak yiyip gittiği acilden öğrendi. ay açıkcası çekmediği kalmadı ya buraya üye olsunda anlatsın hayatını cidden daha neler vardır aklıma gelmeyen.
ne yapılabilir yardımcı olursanız çok mutlu olucam elim kolum bağlı dertlerini dinliyorum öyle üzülüyorumki birşekilde yardımcı olmak istiyorum ona...
Vah canım benim ya
hakim çocukları anneye verecektir, farklı bir şehirde yaşamaları sonuca etki etmez...bu arada dava açtığında sanıyorum ki adamepey snirlenecek bu yüzden can güvenliği konusunda endişeli olduğuna dairde beyanda bulunup uzaklaştırmaya dair hüküm çıkarttırması yararına olur...son olarak dava süresinin ne kadar süreceini bilemediğimiz için tedbir nafakası talebinde bulunsun...
Son düzenleme: