Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Kayınpederinizin evlenmesi halinde bu bayan eş olarak mirasçılık sıfatına haiz olur.. Kayınpederinizin vefatı halinde(eğer kayınpederin sağ çocukları olursa, kendi öldüğü tarihte) bu bayan malvarlığının 1/4'ü üzerinde hak sahibi olur..

Boşanmayla evliliğin sonlanması halinde ise, eğer mal rejimi sölzeşmesi yapılmamış ise, evlilik içerisinde alınan tüm malvarlığı değerlerinin yarısı üzerind ehak sahibi olur.. Kayınpederinizin vefatı durumunda, bayanın kızına herhangi birşey düşmez, çünkü mirasçılık sıfatı yoktur..

Evlenmeden önce noterden mal rejimi sözleşmesi yapabilirler..

Merhaba,
Avukat arkadaşlara danışmak istediğim konu şu; Eşimin beni aldattığını düşünüyorum. Cep telefonuyla yaptığı görüşme detaylarını, ( arayan no, aranan no ve gelen gönderilen mesajlar, görüşme tarih ve saatleri ) gibi detayları onun haberi olmadan savcılık kanalıyla yada farklı bir şekilde elde etmem mümkünmüdür? Henüz açılmış bir boşanma davamız bulunmamakta.
Cevap için şimdiden teşekkürler..

Bu arada belirtmeyi unuttuğum bir detay, cep telefonu eşimin çalıştığı şirket üzerine kayıtlı. İş telefonu.

benimde bir sorum var yardımcı olursanız çok sevinirim.... ben ev sahibime kiramı EFT yolu ile kendi hesabının olduğu bankanın ATM sinden kartsız işlem yaparak gönderiyorum... ev sahibim işlem ücretini benim ödemem gerektiğini söyledi ve her ay işlem ücreti nedeniyle 5 TL fazla ödeme yapıyorum... bu paranın kira miktarından kesilmesi gerekmez mi? şimdiden teşekkürler

Merhabalar.. Benimde bir sorum olacak. Teyzem 44 yasında kocasıda aynı yasta. 3 yıl önce kocassının aldattığını öğrendi ama cocukları icin affetti. biri 16 biri 13 yasında iki çocuğu var. Tekrar aldattığını düşünüyor. Boşanabilirler. Fakat teyzemin hiçbir geliri yok. Sadece kocasının sahibi oldugu şirkette %20lik bir hissesi var o kadar. Sahibi oldugu bir mülk ya da düzenli bir maaşı yok henüz. Ama 3 yıl sonra emekli olacak emekli maaşı olacak yani. Boşanacak olsalar cocuklar annelerinde kalmak isterler. Boşanma durumunda teyzemin ve cocukların durumu ne olur ?
Yardımcı olursanız cok sevinirim teşekkürler.

merhabalar,
hukukcu arkadaslar soruma cevap verebilirlerse cok sevinecegim.
kiz kardesim (26 yasinda, ev hanimi) ve esi ayriliyor. yaklasik 6 yillik evliler ve 2 yasinda bir de cocuklari var. bugüne kadar hic bir huzursuzluklarini ya da belirgin siddet, hakaret, anlasamazlik gibi durumlarini görmedik ve kendileri de hicbirzaman dile getirmiyorlardi. kardesimin esi güneydogu illerinden birinde lise de rehberlik ögretmeni ve bir ay icerisinde de yine bir üniversitede ögretim ve arastirma görevlisi olarak ise basliyacak. tatil icin annemlerin yanina kizkardesim gelmisti, bir süre sonra da esi hatta ramazan ayini ve bayrami gecirmek icin geldi fakat fikrini degistirerek isleri olugunu ileri sürerek su an yasaiklari yere geri dönmüs. dönerken kizkardesime eve geri dönme ben ayricagim senden demis. kardesim cok üstüne düsmemis ama cok üzülmüs ve aglamis, anneme de ilk kez o zaman esinin ne dedigini söylemis ama yine e bir ümitle evine geri dönd bayramdan sonra, evini de toparlamak icin cünkü baska bir ile tasinacaklar yeni görevleri sebeiyle. 2 yasinda ki oglunu da annemlere birakmis, cocuk tasinma sirainda zorluk cekmesin diye. ve artik beni istemiyor bende itemiyorum diyor. bugün ögrendim ve sok oldum, evini topluyormus tamamen geri dönmek icin. esinin ailesi hepsi kizkadesimin yanindalarmis, cunku bosanmak icin hic bir kusuru yok.ogullarina kizmis ve konusmuslar, onlar da sokta ve yeni ögrenmisler. ama kararlari kesin.
simdi ne olacak? nasil bir yol izlemeliyiz? anlasmali bosanacaklar sanirim, neler talep edebiliriz? cocuk cok kucuk ve kesinlikle anne kendinde istiyor,cocuk anne de klabilir mi? ama malesef hicbir sosyal guvencesi yok. evlenmeen önce calsiyordu ve egitimimine devam edebilirdi, bir cok seyden vazgecerek hatta babami karsisina alarak esiyle evlenmek istedi ve ask evliligi yaptilar. bundan olayi maddi ve manevi tazminat talep edebilir mi? nafaka nasil ve ne kadar alabilir, hem kendi hem de cocgu icin? yoksulluk nafakasi ayrica alabilir mi? evlenirken götürdügü tüm ceyiz a dan z ye tüm ev esyasini kendi ailem aldi? cunkü esinin ailesinin alma imkani zaten yoktu ve kendide yeni univeriteen mezun olmustu, hatta yaklasik 6 ay kaar da issiz olarak yasamlarini sürdürüler. mobilya, beyaz esyalar ve tüm evin halidan perdeye mutfak esyaina kadar kizkardesim ceyiz olarak götürdü. takilan altinlar da zaten evliliklerinin ilk 6 ayi issiz oldugu icin daha sonrada birkac kez ildisina tasinmalari sebebiyle harcanip gitti. altin, taki gibi birikimleri yok. hal böyleyken mal paylasimi nasil olacak? bosanma sebebini kimse su an bilmiyor, ama tek bildigimiz kizkardesimin kendisine itiraf ettigi gibi hic bir sucunun olmamasi.:1no2:
sorularima cevap verebilirseniz cok memnun olacagim ve minnettar kalacagim. teekkür ederim.

Çocuklar, anne veya babadan hangisinin yanında daha iyi bakılıp ,gözetileceklerse, gelişimleri açısından daha yararlı olacaksa velayet o tarafa verilir. Burada çocukların yaşları büyük olduğu için, onların hangi tarafı istediği de öenm arzeder. Hakim, bilirkişinin görüşlerinden de yararlanarak velayetin kime verileceğini tespit eder..

Teyzenizin hiçbiri geliri yoksa eğer, boşanma davası ile birlikte (ya da boşanma kararının kesinleşmesinden itibaren 1 yıl içinde açacağı ayrı bir dava ile) yoksulluk mafakasıda talep edebilir.. Velayetin kendisine verilmesi halinde, çocuklar içinde iştirak nafakası talep edebilir..
Sevgiler...

Ev sahibi ile kararlaştırdığınız kira bedelini eksiksiz olarak ödemeniz gerekir. Kira borcu, götürülecek borçalradandır. Yani sizin ev sahibine ulaştırmanız gerekir. Eğer, elden ödeme yapmıyorsanız, gerekli olan masraflar size aittir. Kra bedelinden kesinti yapılmaz. Sevgiler..

Özel hayatın gizliliği ve iletişim hürriyeti ilkeleri nedeniyle, açılmış ve görülmekte olan bir dava olmaksızın yada savcılık tarafından suç şüphesiyle yürütülen bir soruşturma olmaksızın bu kayıtların elde edilmesi mümkün değildir. Bu konuda bireysel başvuru yapmanız sonuç vermez. Boşanma davası açmanız halinde talep ederseniz mahkeme bu kayıtları getirtebilir. Ancak, şirkete ait olan bu telefonu eşiniz dışında başka şahıslarda kullanıyorsa, yani münferit kullanım yoksa, bahsi geçen görüşmelerin eşiniz tarafından yapıldığını ispat etmeniz gerekecektir ayrıca.. Sevgiler...

Canım, çok geçmiş olsun öncelikle..
Anlaşmalı boşanma halinde, tek celsede dava sonuçlanır. Müşterek çocuğun velayetinin anneye verilmesi konusunda anlaşılır ve protokol yapılırsa, çocuk kardeşinize verilir. Böyle bir anlaşma olmaması halinde, hakim çocuğun hangi tarafın yanında daha iyi bakılacağını dikkate alarak velayetini o tarafa verir. Ancak, çocuğun 2 yaşında olması nedeniyle, annenin bakım ve şefkatine ihtiyacı olduğu nazara alınarak anneye verilir diye düşünüyorum (uygulamalar bu yönde)

Alaşmalı boşanma gerçekleşmez ve dava çekişmeli hale dönüp uzarsa, dava devam ettiği sürece-ayrı yaşanılan bu süre için- kardeşiniz tedbir nafakası isteyebilir. Boşanmanın gerçekleşmesi halinde de, yoksulluk nafakası isteyebilir, çocuğun velayeti kendisinde olursa, onun içinde ayrıca iştirak nafakası isteyebilir. Nafaka miktarı, kocanın-babanın sosyal ve ekonomik durumuna göre belirlenir. Çocuklar 18 yaşına gelene kadar iştirak nafakası ödenir. kardeşinize de, başkası ile evleninceye kadar, yada durumunun düzelmesi nedeniyle karşı tarafça açılan nafakanın kaldırılması davası kabule dilinceye kadar devam eder. (nafakanın başka sona erme nedenleri de var, ama uzatmamak adına yazmıyorum hepsini, merak eden olursa ayrıca yazarım)

Kardeşinizin evliliğin bitmesinde herhangi bir kusuru yoksa, yada karşı tarafa göre kusuru daha az ise, maddi ve manevi tazminat talep etme hakkı vardır. bu talepler, boşanma davası ile birlikte yapılabileceği gibi, boşanma davası sonuçlandıktan sonra ayrı bir dava ile de talep edilebilir. Ancak boşanma davasında "mddi ve manevi tazminat talebim yoktur" şeklinde herhangi bir beyanda bulunursa bu hakkından feraget etmiş sayılır.

Eşyalar için çeyiz senedi yapılmışsa eğer, o senetteki eşyaları karşı taraftan talep edebilir, aşyaların olmaması halinde ise, davanın açıldığı tarihteki bekonomik bedelleri istenebilir.. Çeyiz senedi yoksa, o eşyaların kendisine ait olduğunu (yani onun tarafından alındığını) ispat etmesi gerekir kardeşinizin (tanık dinlenebilir, fatura sunulabilir vs )

Bu konular çok detaylı, öz bir şekilde bilgi vermeye çalıştım.. Merak ettiğin bişey olursa özel mesaj atabilirsin, çünkü yoğunluktan buraya bakamıyorum bazı dönemler.. Sevgiler...

bilgisi olan arkadaşlar, lütfen bana da yardımcı olun...
15 aylık evliyim, 2 aydır ayrı yaşıyoruz.eşimin anlaşmalı boşanmayı kabul edeceğini sanıyorum.
sorum şu:
avukatlı anlaşmalı boşanırsak ne kadar sürer,
avukatsız anlaşmalı boşanırsak ne kadar sürer?
teşekkürler...

merhaba arkadaşlar,
benim sorum;
kardeşim lise 1 öğrencisi 3 dersten zayıfı var tek dersten sorumluluk sınavına girdi 100 üzerinden 35 aldı yani kaldı ve sınıfta kaldı..bizde tek dersten kalanların mahkemede sansı oldugunu duyduk dun ist. idare mah. basvurduk sınav kagıdı p.tesi mahkemede olacak.bilirkişi incelicek.
.dava tahminen kaç gün içinde sonuçlanır?.
.kazanma şansımız ne?
teşekkürler.

Canım anlaşmalı boşanma iki tarafta gelirse eğer tek celsede biter.. Bu davada tanık vs dinlenmez, delil toplanmaz.. Sadece eşler dinlenir, protokol karara bağlanır.. Tek yapmanız gereken dava açıp duruşma günü almak.. Nerde yaşıyorsun bilmiyorum ama büyük şehirlerde yoğunluktan 3-4 ay sonraya gün veriliyor..

Avukatsız yada avukatlı davanın takibi süre açısından birşey farketmez.. Eğer anlaşmalı boşanacaksanız avukata gerek yok bence, çünkü avukatın yapacağı birşey yok.. Boşuna masraf yapmayın.. Sevgiler...

merhabalar benimde bir sorum olucak yanitlayabilirseniz sevinirim

benim babam bizim soy adimizi degistirmis yanliz degistirdigi tarihte ben evliydim
simdi bosandim ama yine eski soy adini aldim nufus müdürlügüne karari götürdüm ama
degismemis gözüküyor dedi simdi benim babamin su anki soy adini alabilmek icin tekrardan
davami acmam lazim ? bilgilendirebilirseniz sevinirim... iyi günler

merhabalar..arkadaşım eşiyle 1.5 yıllık evliydi.yaklaşık bir yıldır ayrı yaşıyorlar.gecen mayıs ayında ilk davaları görüldü,davayı bayan tarafı açtı erkek tarafıda dilekçedeki herşeyi kabul etti (nafaka falan) yanlız bayan tarafının avukatı hem ilk duruşmada hemde ikinci duruşmada ek süre istediklerini belirtti ve dava böylece ertelendi.şimdi kasım ayında 3.celse olacak..yine ek süre isteyip davayı ertleme şansları var mı?gerçi bayan arkadaşın avukatı 3.celsede muhakkak biter demiş ama birde bayan arkadaşım hiçbir duruşmayada gitmedi?bu sorun yaratır mı?acil yardımcı olursanız sevinirim..şimdiden teşekkürler.

daha önce sormuştum ama atlanmış sanırım cevaplayan olursa sevinirim
slm benim de 1sorum olacak fabrikamız kapandı ve tazminatımız ve içerde kalan maaşlarımız için senet aldık ve tabiki ödenmedi 20 kişi kadar mahkemeye verdik ve verdiğimiz avukat dava açtık haciz koyduk ama itiraz ettiler dava sürüyor diyordu geçen aradığımda yeni alınan 1bayan avukat dava filan açılmamış dedi sonra ben sizi aratırım dedi arayıp soran yok peki tüm senetlerimizi ve noterden bunlar için kefil yaptıgımız avukatımızın dava açıp açmadığı ve 1şeyler yapıp yapmadığını nasıl ögrenebiliriz bunun için bilği alabileceğimiz 1yer varmı ve 2007 şubatta çıkartılıp almış olduğum senetlerim toplamda 22 bin lira son senet tarihim 2009 ağustos ve üstünden 1yıl daha geçti senetlerin ödenmesi için son 1tarih varmı geçersiz sayılabilirmi

1az karışık olsada cevaplarsanız sevinirim yani avukatımızın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız ve ödenmeyen senetlerin son 1tarihi varmı firma mı bilecikte meşhur tekstil şirketi

duruşmaya arkadaşınız ve eşi birlikte girerlerse ve boşanmayı ve sonuçlarını kabul ettiklerini beyan ederlerse o duruşmada hakim karar verir. şimdiye kadar boşuna uzamış bence. ilk duruşmada karşı taraf davayı kabul ettiğini söyleseydi ve sizin arkadaşınız da o duruşmaya katılmış olsaydı boşanırlardı.

Merhabalar bizim .................. şahsına ait bi senedimiz vardı ve adam senedi ödemedi kaçtı bi dahada bulamadık adamı babamda senedi işbankasına vermişti bundan 8 yıl önce bankada bize senedin onlarda olduğuna dair imzalı mühürlü evrak vermişti ve bu 8 yıl içinde babam cok hastalandı kalp şeker felç acillerle uğraşırken senetle ilgilenemedik tabi haliyle ve babamı 3 yıl önce kaybettik.annem yaklaşık 1 yıl önce iş bankasına gitti senedimizi almak için ama bulamamışlar senet burda yok demişler biz müşteri hizmetlerini falan aradık ettik bide aradılar yine senedi bulamıyoruz demişler annem dün çok sinirlenmiş nasıl bulamazsınız diye, bu kezde, birisi onu almış burdan demişler ,annem kim almış o zaman onu söyleyin demiş birinin alması imkansız demiş sonrada orda calışan biri anneme siz veraset ilanı ve bu konuyu anlatan dilekçe getirin demiş.bence bu banka bizi oyalıyor biz bankaya dava açabilirmiyiz hakkımız varmı nasıl bi yol izlemeliyiz sizce napmalıyız ne olur yardımcı olunn bize tşk.........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…