Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

duruşmaya arkadaşınız ve eşi birlikte girerlerse ve boşanmayı ve sonuçlarını kabul ettiklerini beyan ederlerse o duruşmada hakim karar verir. şimdiye kadar boşuna uzamış bence. ilk duruşmada karşı taraf davayı kabul ettiğini söyleseydi ve sizin arkadaşınız da o duruşmaya katılmış olsaydı boşanırlardı.

çok teşekkür ederim cevabınız için..siz bir avukat olarak biliyorsunuzdur bi duruşmada iki defa ek süre istenip hakim taraından veriliyor ek süre hiç birşey konuşulmadan üçüncü duruşmada da ek süre talep edilirse hakim tarafından kabul edilir mi??yoksa edilmez mi??

Öncelikle işten çıkarma sebebini bilmemiz lazım. Sebep doğumsa fesih haksızdır. Tazminatlarınızı talep edebilirsiniz ya da işe iade isteyebilirsiniz.

Çalışma saatlerim çok uzundu doğumdan sonra bir zaman dilimi belirledik ama yinede geç çıkarıyordu bu konuda sorun yaşadık 7 yıl çalıştım ama 5 yıllık sigortam var 3 ay oldu işten çıkalı tazminatını vereceğim diyor ama hala vermedi ve hakkım olanından daha azını vermek istiyor üstelik o beni işten çıkardığı ve daha önceden haber vermediği için ihbar tazminatınada hak kazanıyorum değil mi, tazminat talebi için ne yapmam gerekiyor

mrb ben bilgisi olan yada avukat arkadaşlardan boşanma süreci için bilgi istiyorum yardımcı olursanız sevinirim;

eşimin ablası 11 yıllık evli ancak boşanmaya karar verdiler, iki tarafta istiyo boşanmayı,eşimin ablasının hiçbir isteği yok nafaka ve eşya gibi,çocuklarıda yok zaten.çok sancılı bir dönem geçiriyo şu an,davayı ablam kendisi açıcak ,ama şu an çalışmıyor ve maddi zorluğu var,

1) avukat tutmadan nasıl boşanabilir en kısa zamanda?????

2) avukat tutarsa kaça mal olur boşanma süreci?????

eşimin ablası bizimle kalıcak ancak bizde eşimin işi dolayısıyla şehir değiştiricez,oda gelicek dolayısıyla bizimle (zaten oda en çok buna seviniyor ayrıldıktan sonra aynı şehirde kalmamak için)

3)eğer süreç uzarsa şehir değişikliği sorun yaratırmı?????

yada boşanman sürecinin başka nasıl detayları var bu şartlarda ???
yardımcı olursanız çok seviniriz ,teşekkürler

lütfen bana yardım edecek kimse yok mu patronum tazminatımı vermiyor 3 ayı geçti hala vermiyor daha önceden haber vermeden ve kendisi çıkardığı için ihbar tazminatımıda vermek zorunda değil mi ne yapmam gerekir nasıl alabilirim mahkemeye versem alabilirmiyim lütfen cevaplarmısınız??

ihbar ve kıdem tazminatınızı dava açıp talep edebilirsiniz ayrıca sigortasız çalıştığınız süreler var ise bu süreler için de hizmet tespitini de talep edebilirsiniz çanakkale de oturuyosunuz sanırım bana çok uzak :)) yakın bir şehirde olsaydınız yardımcı olurdum

selam bağkura kaydı yapılmş ama hiç pirimi ödenmemiş kişiler sağlık güvencesnden yararlanabilir mi? devlet hastanelernde kan testi vb yaptrmak için sgklı olmak gerekir mi yoksa ücret ödenmek zorunda kalınır mı ? teşekkürler

ihbar ve kıdem tazminatınızı dava açıp talep edebilirsiniz ayrıca sigortasız çalıştığınız süreler var ise bu süreler için de hizmet tespitini de talep edebilirsiniz çanakkale de oturuyosunuz sanırım bana çok uzak :)) yakın bir şehirde olsaydınız yardımcı olurdum

ilgilendiğiniz için çok teşekkür ederim Çanakkale ilçesindeyim keşke yakın olsaydık burdaki avukatlar hep erkek bayan bir avukata derdimi anlatmam daha iyi olurdu :)) bir ricam daha olacak sizden işe 05-12-2003 te girdim ama sigortam 29-03-2005 te başladı 11-07-2010 da da işten çıkarıldım ihbar ve kıdem tazminatı olarak ne kadar alabilirim.

kıdem tazminatınız aylık maaşınızın 5 katı kadar, ihbar tazminatınız ise 8 haftalık ücretiniz yani 2 aylık. bu durumda toplam aylık maaşınızın 7 katınız alıcaksınız. sgk'ya bildirilmeyen 2 yıl içinde hizmet tespiti talep etmelisiniz.

sevgil avkat arkadaşim benim içralık olmuş kredi kartım var onu peşin ödersem ana parayı ödeyebilirsin dedi arkadaşim ne karad dogruluk oranı var şimdiden teşekkür ederim

sevgil avkat arkadaşim benim içralık olmuş kredi kartım var onu peşin ödersem ana parayı ödeyebilirsin dedi arkadaşim ne karad dogruluk oranı var şimdiden teşekkür ederim

hangi bankaya borcunuz var bilemiyorum ama bir çok bankanın kampanyaları oluyor. anapara ve icra masrafları ile borçtan kurtulabiliyosunuz. banka avukatı ile görüşmelisiniz. indirim yapacaktır.

Son düzenleme:
zae hanım size sormak istediğim bi şey var yardımcı olursanız çok sevinirim

aldatma nedeni ile boşanma davası açacağım. herşeyi kocam itiraf etti ama elimde bir kanıt yok. sadece tlf.kayıtları yeterli olurmu

bir arkadaşım eşinden ayrılıyor. noterden dilekçesini eşine gönderdi ama karşı taraftan cevap yok. şimdi dava gününü mü beklemesi gerekiyor.? Avukatı davayı açalım demiş.Bu süreç uzun sürermi?

zae hanım size sormak istediğim bi şey var yardımcı olursanız çok sevinirim

aldatma nedeni ile boşanma davası açacağım. herşeyi kocam itiraf etti ama elimde bir kanıt yok. sadece tlf.kayıtları yeterli olurmu

telefon kayıtları derken eşinizin bir başkası ile telefonda görüşmesini mi kastediyorsunuz? eşinizin bir başkası ile telefonda ne sıklıkta saat kaçta görüştüğü önemli, karşı tarafın telefonu kimin üzerine kayıtlı o önemli vs vs...
benim size önerim, eşiniz bu durumu kabul ettiyse anlaşmalı olarak boşanın. protokol hazırlayıp nafaka tazminat konusunda anlaşmaya varın. anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa tazminat miktarının yüksek olacağından bahsedin. (tabi bu miktar ekonomik duruma göre değişecektir)

bir arkadaşım eşinden ayrılıyor. noterden dilekçesini eşine gönderdi ama karşı taraftan cevap yok. şimdi dava gününü mü beklemesi gerekiyor.? Avukatı davayı açalım demiş.Bu süreç uzun sürermi?

arkadaşınız noterden ne dilekçesi gönderdi pek anlayamadım. ayrıca boşanma davası açmak için önce noterden bir işlem yapmasına gerek yok. avukatı hemen davayı açabilir. karşı taraftan gelecek cevabı beklemenize bence gerek yok. süreç anlaşmalı ve çekişmeli boşanma davası açılmasına göre değişir.

telefon kayıtları derken eşinizin bir başkası ile telefonda görüşmesini mi kastediyorsunuz? eşinizin bir başkası ile telefonda ne sıklıkta saat kaçta görüştüğü önemli, karşı tarafın telefonu kimin üzerine kayıtlı o önemli vs vs...
benim size önerim, eşiniz bu durumu kabul ettiyse anlaşmalı olarak boşanın. protokol hazırlayıp nafaka tazminat konusunda anlaşmaya varın. anlaşmalı boşanmaya yanaşmazsa tazminat miktarının yüksek olacağından bahsedin. (tabi bu miktar ekonomik duruma göre değişecektir)

cevabınız için teşekkürler

birşey öğrenmek istiyorum. ben 3 aylık evliyim evlenmeden 6 ay önce bir ev aldık nişanlımla ev nişanlımın üzerine. yani şuan 9 ay oldu evi alalı. krediyle aldık ve 10 yıl daha kredi ödeyeceğiz.sormak istediğim şu herhangi bi boşanma durumunda ben evden hak iddia edebilirmiyim.sonuçta nikahımız olmadam aldık bu evi ve resmi olarak bi hakkım yok sanırım değil mi?

ii günler abim arkadaşı tarafından dolandırıldı (nitelikli dolandırıcılık) biz avukata vekalet verdik agustos ayından önce o günden beri hala soruşturma aşamasında çok fazla uzadığını düşünüyorum normalde de bu kadar uzun sürer mi ? ve bizim davayı kazanma olasılığımız nedir ? abimin kimlik fotokopisini alarak abim adına turk telekomdan 2 telefon 2 internet açıyo kendi evine sadece bu değil öncesinde abimin kredi kartıyla internet üzerinden alışveriş yapıyor vodofonda da 2 tane faturalı hat alıyo abim bunlara itaz etmek için noterden onaylı imza belgesi çıkarttı şimdi türk telekomdan açtığı evraklara baktık abimin imzasıyla hiç alakası yok kendiside kimlik fotokopisini aldığını inkar etmiyo oturduğu eve baglanan telefonun kimin üzerine olduğunu bilmiyodum ödemedim diyo ama bize ilk ay 6 lira ödendiği bilgisi verildi tüm bunlar bizi ne tür bi sonuca ulaştırır ?
şimdiden teşekkurler

merhabalar ben 26 yaşında 4 yıllık evli bir bayanım 2,5 yaşında 1 oğlum var. Evlendiğimden beri eşimin annesi ile yaşıyoruz ve problemlerimiz hiç bitmek bilmedi kendisi emekli öğretmen ve herşeye karışıyor beni sürekli aşağılıyor yok sen cahilsin ne biliyorsun sen bu evde fazlalıksın defol git bu evden gibi cümleler evin elektriğini suyunu ödüyor ikide bir bunları başıma kakıyor dövmeye bile kalktı son olaylarda.Bu arada ben evlenmeden öncede çalışıyordum evlendiğimden beri de çalışıyorum.Sormak istediğim ben 30 mayıs 2010 günü yine kayınvalidem ile tartıştım ve evde 2 bira içtim daha sonra anneme kadar gittim ve dönüş yolunda kaza yaptım araba pert oldu ve ben sağ çıktım kazadan sonra yine herşeyin sorumlusu ben oldum bana patladı eşimde kazadan sonra ağır hakaretlerde bulundu neyse fazla uzatmayayım şu anda boşanmayı düşünüyorum ve çocuğumu almak istiyorum boşanma davası durumunda alkollü yaptığım kazayı kullanmalarında korkuyorum.Benim için sorumsuz bir anne hep böyle içip içip geziyor demelerinden korkuyorum.Tazminat talep edebilirmiyim akıbetim ne olur hakim alkollü yaptığım kazada beni sorumsuz bir anne olarak mı görür birde kanunda kaynana ile yaşamak mecbur değil diye duydum eşim beni mecbur ettiği için 100 de 100 kusurlu sayılıyormuş kusurlu tarafta tazminat ödemeye mahkum edilir diye duymuştum ne kadar doğru yardımcı olabilirseniz sevinirim zor durumda kalan ben oldum

merhabalar..benim de bi sorum olucaktı..10 aylık evliyim..boşanmak istiyorum..evlendiğimde eşimin kredi borcu vardı..evlendikten sonra ben kredi çektim onun borcunu ödedik..boşanırsam bu borcun bana kalmaması için ne yapmam gerekir acaba?
yanii hakime bunu söylesem (ispatlayacak durumdayım) o borcun bana ödenmesini temin edebilir mi?bi de çocuğum yok?nafaka alabilir miyim?bu arada eşimin maaşında icra var..gerçi nafaka icranın önüne geçiyormuş da..

hangi bankaya borcunuz var bilemiyorum ama bir çok bankanın kampanyaları oluyor. anapara ve icra masrafları ile borçtan kurtulabiliyosunuz. banka avukatı ile görüşmelisiniz. indirim yapacaktır.

merhaba avukat arkadasım
ben temmuz ayında birisine parca parca olarak nakit ve kredi kartından para çekip borç verdim.suan nişanlım durumu bilmiyor. bir kız arkadasima verdim dedim.ama o donem 1-2 ay kadar tanıstıgım birisine borc vermiştim.1 ay sonra maasını alınca verecegini soyledi ama vermedi.elimde senet filan yok ama o dönem kız arkadaslarima bahsetmiştim böyle birşey yaptigimdan.hata biliyorum ama ev kredisini odeyemedigi icin haciz gelecekti.zor durumda kalmasın diye verdim.ama herseyi yalanmıs.ne yapabilirim.işyerini ve evini biliyorum .Askeriyede astsubay.iş yerine gidip rezil etsem diyorum çalıştıgım için olmuyor.gittigimdede onu bulup bulamayacagım muallak.göreve gonderilebilior.evini biliyorum ama gitmek istemiyorum silahı var korkuyorum.Dava açmak istiyorum acarsam kazanırmıyım ama nişanlım ve ailem duymasındanda korkuyorum.ne yapabilirim.ariyorum msj atiyorum ,iş yerini bile arıyorum yok dedirtiyor.telefonlarıma cıkmıyor.ilk zamanlar vericem annemden isteedim filan dedi.sonra herşey kesildi.en azından onu korkutmak hakkında askeriyede sorusturma acılmasını saglamak icin ne yapabilirim.yardiminizi rica ediyorum.bana olan borcu yaklasık 1350 tl gibi birde fotograf makinem mp3 calarimda onda kaldi onlarida alamiyorum.:83:

X