Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhaba,
benim mirasla ilgili bir sorum olacaktı.Yalnız avukat bir arkadaşım cevap verirse sevinirim.Babamdan kalan 1dönüm 100 m tarlayı 6 kişi paylaştık.Diğerleri payını kardeşime sattı ve ben anlaşamadığım için bir tek ben satmadım.Beni mahkemeye verip payımı almak istiyor.Bu durumda bana mahkeme masrafı vs. bana yansır mı? Ayrıca yere değeri neyse o mu biçilir.Yoksa daha aşağı mı olur? mahkeme nasıl bir yol izler ve eğer payımı almaya mahkeme olur derse hakkımı nasıl alıyorum.Cevabınız için şimdiden teşekkürler.....

Medeni Kanun da düzenlenen Edinilen Mallara Katılma Rejimi gereği isminizi tapu kütüğüne Aile Konutudur şeklinde şerh düşülmesini sağlayarak yazdırabilirsiniz. bu durumda eşiniz açık rızanız olmadığı sürece taşınmazı satamaz. Satsa bile işlemin iptalini istemeniz mümkün.

Muhtarınızdan oturdugunuz evin aile konutu olduguna ilişkin ikametgah kaydı ve evlilik cüzdanınız ile tapu Sicil müdürlüğüne başvurun. Bu şekilde olumlu sonuç alırsınız. umarım siz yaşamazsınız ama yaşayan müvekkillerim için, boşanmalarından bilmem kaç yıl önceki satışlar yüzünden başlarını taşa vuruyorlar.
keşke yapsaydık diye, doğru yoldasınız

kira sözleşmenize bir de tahliye taahhütnamesi eklemenizi öneririm. zaman kazandırır.

Eşiniz paraları uçurmadan (kesinlikle boşanmaya kararlı iseniz) banka hesaplarına ve diğer malvarlığına ihtiyati tedbir koydurarak boşanma davası açın.
Manevi tazminat neden isteyeceksiniz? (sebebini yazmamışsınız) boşanma davası ile manevi tazminat ve nafaka istemeniz mümkün. ancak ayrıntılı bilgi vermeniz halinde daha iyi yardımcı olabiliriz.

Boşanma davaları komplike davalardır,sebepleri ayrıntılı bilmediğim için bu olur şu olr demek doğru değil.
Ancak eğer maddi -manevi tazminat talebiniz varsa, ya eşiniz dava açar sizde tazminat davası ile karşılık verirsiniz. yada direkt olarak boşanma ve tazminat istemlernizle dava açabilirsiniz. Eşiniz sizden gizli dava açsa bile dava dilekçesi ve duruşma günü size bildirileceği için bir kaybınız olmaz.
tedibirlere gelince, mal kaçıracağını mı düşünüyorsunuz. Mallarına tedbir koydurun,(elbette mahkeme kararı ile ) bu mallar üzerindeki hareket kabiliyetini kısıtlarsınız.Böylece mal varlığını ortadan kaldıramaz,sizden kaçıramaz.
Ama aile konutu ile ilgili olarak tapuya acilen başvurun. İyiniyetli üçüncü kişilerin kazanımlarından koruyun böylece. Zira Aile Konutu Şerhinin bulunması halinde eşinin açık rızanız olmadığı sürece ev üzerinde tasarrufta bulunamaz. Ki bu süreçte alabileceğiniz en sağlam tebdir budur.
Eşinizin kötüniyetli tavırlarına gelince,aksini ispat ettikten sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Korkmaya gerek yok,kararınız kesinse sabırlı olmanız gerekecek.Elbette süreçte sizin ve şahitlerinizde söyleyecekleri önemli ve diğer delilleriniz.tabi detaylı bilgi verebilmek için detaylı bilgi almak lazım. Özel mesaj atarsanız size yardımcı olmaya çalışırım.

bu arada dualarınız çok teşekkürler. :)
yaşasın kadın dayanışması :enbuyukkk:

Vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkürler..sıra kavgası yüzünden kendisine hiçbir açıklama imkanı verilmeden dershaneden atılan bir öğrenci daha sonra başka bir dershaneye yazılıyor ama hiçbir şekilde konsantre olamıyor alışamıyor yeni dershaneye..bunalıma giriyor..arkadaşlarından ve alıştığı bir ortamdan atılmış bulunuyor..çocuğun ailesi dershane öğretmen ve sorumlularını şikayet ediyor.milli eğitimden soruşturma geçiriyorlar ve aylıktan kesme cezası alıyorlar..bu çocuk öss ye girip kazanamıyor..kazanamamasına bağlı sıkıntılardan dolayı da şimdi manevi tazminat davası açmak istiyor bu mümkün değil mi?birde bir dilekçe örneği rica etsem bu olayla ilgili mümkünmü acaba??bununla ilgili yargıtay kararıda aradım fakat bulamadım:uhm:

konu açmıştım ama bir de buraya yazayım kimse cevap vermemiş (

arkadaşlar benim kayınvalidem 5 yıl önce vefat etti ve kayınpederim birisi ile evlenmek üzere ama kadın biraz para kokusu almış birine benziyor rahmetli kayınvalidemde yurtdışında çalışarak bir sürü şey almış zamanında ama şimdi gelen kadının bu mallar üzerinde ne kadar hakkı vardır ve olası bi boşanma durumunda neler alabilir kadının birde eski eşinden bir kızı var değişen yasalardan haberim yok bu konuda beni bilgilendirirseniz sevinirim

İyi çalışmalar,
Ablam eşinden boşanmak istiyor ama karşı taraf razı değil.Oturdukları ev eşinin halasınındı ve yeğenine yani ablamın eşine sattı. sattı yada devretti.tapu şimdi ablamın eşinin üstüne.İşyeri ve arabada ablamın üstüne.Eşi işyerinde ssk lı olarak çalışıyor.sormak istediğim boşanmada ablam evin yarısına sahip olabilirmi?10 ve 15 yaşlarında iki kız çocukları var.velayet kimde kalır.Ablam avukata vekalet verdi ama işlemler daha başlamadı.eşi oturdukları evi emlakçıya satması için vermiş.eve satılmaması için şerh koydurabilirmi?
cevaplarınız bizim için çok değerli.
şimdiden teşekkürler.

eşimle bi tartıişmamız sonucu dayak yedim ve hastaneye gidip rapor aldım ve raporun resmiyette olması için boşnmada delil olarak kullanılabilmesi için karakola gitmem gerektiğini söylediler aldığım raporla karkola gittim şikayetçi olmadım sadece raporun tutulmasını istediğimi söyledim neyse arda bir yıl geçti ve kamu davsı açılmış eşime biz eşimle barıştık ve mutluyuz ben mahkemede eşimin beni dövmediğini ben kızdığım için rapor aldığımı falan söylesem işte inkar etsem dayağı acaba eşim davadan kurtulurmu bu ifade sonucu değiştirir mi bana ne gibi bi işlem yapılır ne ceza alırım adli sicilime işler mi

Benim bir akrabama kocası boşanma davası açmış ama kendisi boşanmak istemiyor.Mahkeme celbinde mahkemede bulunmadığınız takdirde tahkikat ve yargılamaya yokluğunuzda devam edileceği ve hüküm verileceği ihtar olunur yazıyor bunun manası nedir acaba davaya gitmezse de mahkeme onları boşar mı? cevaplarsanız sevinirim

:teselli:İyi geceler hepinize arkadaşlar,

Uzun zmndır forumu takip ediyorum ama yeni üye oldum. Yaklaşık birkaç ay sonra hayırlısıyla evleniyorum. Ve avukat arkadaşlara yada konuyla ilgili bilgisi olan arkadaşlarıma yeni kanun tasarısıyla ilgili sormak istediğim bir soru var,

Evlenmeden önce edindigim ev, ileride allah korusun bir ayrılık durumu olursa yarı yarıya paylaşılmıyordu degil mi? Önceden edinilmiş mal adı altında sayılıyordu sanıyorum...

Peki bankadaki hesap için de aynı şey geçerli mi_? Örneğin evlenmeden önce hesabımda adıma kayıtlı 5.000TL varsa, evlendikten sonra herhangi bir ayrılık durumunda bu para yarı yarıya mı bölünüyor?

Veya evlendikten sonra benim adıma kayıtlı olan paraya 3.000 TL daha ekledim mesela, ayrılırken bu 3000 TL m i ikiye bölünüyor? Yoksa 8.000 TL olarak mı ikiye bölünüyor? Ben evlenmeden önce "edinmiş oldugum" bu bankadaki hesap tutarımı, herhangi bir ayrılık durumunda nasıl belgeleyebilirim ki? Yada evlenmeden önce mi yapılıyor bunlar...?

Çok karışık şeyler bunlar ama bazı konuları da düşünmemiz gerekiyor biliyorsunuz kızlar...

Şimdiden hepinize ayrı ayrı teşekkür ediyorum, en azından vakit ayırıp yanıt yazdıgınız veya konuyu okudugunuz için...

Merhaba Arkadaşlar

Ben de hayırlısı ile 1 ay sonra evleveceğim ve iş yerimden evlilik akdi ile ayrılacağım. Hatta yarın söleyeceğim ama evlendikten sonra yazılı olarak bildireceğim.

Muhtemel yöneticim her ne kadar sözlü olarak önceden söylesemde bana ihbar süresince bekle diyecektir çünkü bnezi çok yorulacak.

Biraz araştırma yaptım ve yargıtayda evlilik sebebi ile işçi işinden ayrılıyor ise ihbar süres,nce beklmesine gerek yok denmekteymiş.

Ama bu belgeyi yazılı olarak bulamadım.

Nereden bulabilirim bana yardımcı olabilir misiniz?

Şimdiden teşekkürler

yalnızca şikayetinizden vazgeçin. inkar yoluna gitmeyin. eşimle barıştık şikayetçi değilim dediğinizde davanın düşürlmesine karar vrilecektir zaten

yalnızca şikayetinizden vazgeçin. inkar yoluna gitmeyin. eşimle barıştık şikayetçi değilim dediğinizde davanın düşürlmesine karar vrilecektir zaten

tşk ederim şikayet etmemiştim savcı kendisi davayı açmış inşallah dediğiniz gibi olur

Vereceğiniz cvp için şimdiden teşekkürler..sıra kavgası yüzünden kendisine hiçbir açıklama imkanı verilmeden dershaneden atılan bir öğrenci daha sonra başka bir dershaneye yazılıyor ama hiçbir şekilde konsantre olamıyor alışamıyor yeni dershaneye..bunalıma giriyor..arkadaşlarından ve alıştığı bir ortamdan atılmış bulunuyor..çocuğun ailesi dershane öğretmen ve sorumlularını şikayet ediyor.milli eğitimden soruşturma geçiriyorlar ve aylıktan kesme cezası alıyorlar..bu çocuk öss ye girip kazanamıyor..kazanamamasına bağlı sıkıntılardan dolayı da şimdi manevi tazminat davası açmak istiyor bu mümkün değil mi?birde bir dilekçe örneği rica etsem bu olayla ilgili mümkünmü acaba??bununla ilgili yargıtay kararıda aradım fakat bulamadım:uhm:
birileri ilgilense artık ya

benim de size bir sorum var dün iş yerime sgk dan denetime geldiler bizim sigortalarımız hala olmadı ve patronum yurt dışında olduğu için muhasebeci bayanı aradım diğer çocuğun yeni girdiğini benimde şirket ortağı olacaktır dedi ben başta adamları atlatmak için söylediğini düşündüm sonra bıraktıkları evrağı götürdüm bana imza yetkisi verecekmiş bunun içinde hisse ortağı gözükmem gerekiyormuş bana kağıt imzlattı imza yetkisinden haberim vardı ama bundan yoktu bir kaç arkadaşla konuştum çok isterse noterden belge alır imza yetkisi için dediler başına bela alırsın dediler şimdi ne olacak ben o kağıdı nasıl alacağım onlardan ve başıma bişey açabilirler mi

Canım, şikayetçi olmasan bile eşin hakkındaki dava düşmez.. Çünkü eşlerden birinin diğerini darp etmesi durumunda yaralanma hafif bile olsa, takibi şikayete bağlı olmadığından savcı kendiliğinden dava açar.. Hastane yada karakol çalışanları bu tarz olayları savcılığa bildiriyor, aksi takdirde görevli memurun suçu bildirmemesi suçu oluşur.. Eşinin dövmediğini, kızdığın için rapor aldığını söylemen durumununda da senin hakkında "kamu kurumlarına yalan beyanda bulunmak" suçundan işlem yapılır.. Eşinizi kurtarmak isterken kendinizi yakmayın ve adaleti yanıltmayın..

Eğer eşinin sabıka kaydı yoksa, mahkeme ceza verse bile, verilen hükmün açıklanması geri bırakılacaktır.. Yani bu ne demek; eğer 5 yıl içinde bilerek ve isteyerek suç işlemezse hakkında verilen ceza ve açılan dava düşecektir..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…