geçimsizliğe dayanan çok problemli bir evliliğim var. mahkemeden önce maddi manevi yaralanmamı engelleyecek ne gibi tedbirler alabilirim ne tavsiye edersiniz? mahkemeye benim başvurmam mı yoksa eşimin başvurmasını beklemem mi daha iyi.ne farkeder?benden gizli eşim dava açarsa bir kaybım olur mu?ikimiz de memuruz boşandıktan sonra evimizi kullanabilir miyim?eşimin dava açılırsa bana çok acımasız davranacağını biliyorum yalanlar iftiralar yalancı şahitlere başvuracağını küçük hatalarımı çok fazla abartarak anlatacağını biliyorum boşanmaya sürecinden korktuğum için cesaret edemiyorum lütfenbir yol gösterin.... :)
Boşanma davaları komplike davalardır,sebepleri ayrıntılı bilmediğim için bu olur şu olr demek doğru değil.
Ancak eğer maddi -manevi tazminat talebiniz varsa, ya eşiniz dava açar sizde tazminat davası ile karşılık verirsiniz. yada direkt olarak boşanma ve tazminat istemlernizle dava açabilirsiniz. Eşiniz sizden gizli dava açsa bile dava dilekçesi ve duruşma günü size bildirileceği için bir kaybınız olmaz.
tedibirlere gelince, mal kaçıracağını mı düşünüyorsunuz. Mallarına tedbir koydurun,(elbette mahkeme kararı ile ) bu mallar üzerindeki hareket kabiliyetini kısıtlarsınız.Böylece mal varlığını ortadan kaldıramaz,sizden kaçıramaz.
Ama aile konutu ile ilgili olarak tapuya acilen başvurun. İyiniyetli üçüncü kişilerin kazanımlarından koruyun böylece. Zira Aile Konutu Şerhinin bulunması halinde eşinin açık rızanız olmadığı sürece ev üzerinde tasarrufta bulunamaz. Ki bu süreçte alabileceğiniz en sağlam tebdir budur.
Eşinizin kötüniyetli tavırlarına gelince,aksini ispat ettikten sonra sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Korkmaya gerek yok,kararınız kesinse sabırlı olmanız gerekecek.Elbette süreçte sizin ve şahitlerinizde söyleyecekleri önemli ve diğer delilleriniz.tabi detaylı bilgi verebilmek için detaylı bilgi almak lazım. Özel mesaj atarsanız size yardımcı olmaya çalışırım.
bu arada dualarınız çok teşekkürler. :)
yaşasın kadın dayanışması
:enbuyukkk: