Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

slm benim de 1sorum olacak fabrikamız kapandı ve tazminatımız ve içerde kalan maaşlarımız için senet aldık ve tabiki ödenmedi 20 kişi kadar mahkemeye verdik ve verdiğimiz avukat dava açtık haciz koyduk ama itiraz ettiler dava sürüyor diyordu geçen aradığımda yeni alınan 1bayan avukat dava filan açılmamış dedi sonra ben sizi aratırım dedi arayıp soran yok peki tüm senetlerimizi ve noterden bunlar için kefil yaptıgımız avukatımızın dava açıp açmadığı ve 1şeyler yapıp yapmadığını nasıl ögrenebiliriz bunun için bilği alabileceğimiz 1yer varmı ve 2007 şubatta çıkartılıp almış olduğum senetlerim toplamda 22 bin lira son senet tarihim 2009 ağustos ve üstünden 1yıl daha geçti senetlerin ödenmesi için son 1tarih varmı geçersiz sayılabilirmi

1az karışık olsada cevaplarsanız sevinirim yani avukatımızın çalışıp çalışmadığını nasıl anlarız ve ödenmeyen senetlerin son 1tarihi varmı firma mı bilecikte meşhur tekstil şirketi
mafoldumben

maaş hacizi

Mesaj Linki
yaklaşık 16 aydır bir fabrikada işçi olarak çalışmaktayım. 2008 yılında çektiğim krediyi 3 taksit ödedikten sonra ödeyemedim .bundan dolayı 4 ay önce maaşımın 1/4 e haciz kağıdı iş yerine gönderilmiş .eger ödemeyi kabul etmezsem işveren beni işten cıkarmak zorunda kalacagını söyledi.ben de kendi rızamla taksitleri ödemeyi kabul ettim.su ana kadar 3 taksit ödedim.ama bu aydan sonra artık ödeyecek durumum yok.eğer taksitleri ödeyemeyeceğimi söylersem işten cıkarılırmıyım.yada cıkarılırsamda tazminat alabilirmiyim.böyle bi hakkım varmı.lütfen bana yardımcı olun.ne yapmam gerektiğini öğrenmek istiyorum.şimdiden teşekkürler.

Merhaba ilk olarak soruma verilecek cevaplar için şimdiden tşk. ederim. sorum şu: çekişmeli bir boşanma davası abim açtı. yengem uzlaşma yapmamakta ve uçuk tazminatlar da talep etmekte. abimin kredi kartlarına yengem için yaptıgı borçlar nedeniyle ortalama 65 bin tl borcu buunmakta. kendisi suan kiraya taşındı. yengemin abisi kardeşi ile konusup ikna edeceğini ve anlaşmalı boşanma olacağını söyledi. 1. duruşma temmuzda yapıldı. mahkeme psikoloğa yönlendirdi ve 2. duruşmaya şahit stedi. 2. duruma kasım ayında. yengm anlaşmalı boşamaya ikna olur ise yine kasım ayındaki duruşma mı beklenmeli avukat öle söylemekte. anlaşmalı boşanma için bir belge doldurulup hakimden randevu talep edilebilinirmi acaba? anlaşmalı boşanmadaşahitlerinde hazır bulunması yne de gerekirmi ve bu duruşmanın ertelenmesi veya uzaması söz konusu olabilirmis. cevpalarınız için tşkler...

slm ablam 20 senelik evli dört çocuğu var, eşi evlilik süresince ablama çok çektirdi maddi durumu yerinde olmasına rağmen ablama doğru dürüst para vermez, bazen evde aç bıraktığı bile oluyor, şiddet hakaret duygusal baskının haddi hesabı yok evlerinde, ablam artık dayanamıyor...sorumuz boşanma aşamasına gelinirse eniştem mal varlığını (ev-araba..)başkasının üzerine yapabilir mi (büyük ihtimalle bu yola başvuracaktır)...ablam bu korkudan boşanma davası açamıyor, kendisi çalışmıyor başka geliri yok...çocuklar ablamın tarafını tutuyor onlarda artık bu zulme dayanamıyorlar...lütfen bu konuda bize yol gösterebilir misiniz?

Evet duruşma günü beklenmeli, ya da yeni bir dava açıp diğer davayı müracaata bırakabilirsiniz. Bu durumda yeni mahkemeden yeni bir duruşma günü alabilirsiniz ama daha erken olur mu bilmem.

iyi günler banadan yardımcı olursanız sevinirim, patronumla hamileliğim sırasında ve doğum olduktan sonra bir sürü sorun yaşadım şimdi de süt iznim bittikten sonra beni işten çıkardı mahkemeye versem bir kazancım olur mu?

Öncelikle işten çıkarma sebebini bilmemiz lazım. Sebep doğumsa fesih haksızdır. Tazminatlarınızı talep edebilirsiniz ya da işe iade isteyebilirsiniz.

cok acil yardıma ihtıyacım var 70 tl lik bır senedın icraya verılmesı sonrası avukatlık veklaet ücreti 160 tl bir sey duydum vekalet avk. ücretı ana paradan yüksek olamaz diye su an gecerlımı bilgisi olan yardım edebılırmı???*

Ana para düşük de olsa vekalet ücreti en az 160 tl'dir. Daha az olamaz.

Arkadaşlar Merhaba,
Düğünümüz için 2 ay önce bir düğün salonu ile görüştük ve 3000 tl lik anlaşma için ilk taksit olan 1000 tl yi salon sahibine verdik. Bundan 2 hafta sonra vazgeçtik ve salon sahibi o an sıkışık olduğunu verdiğimiz parayı bir iki hafta sonra verebileceğini söyledi.
1 ay sonra aradık ve aldığımız cevap bizi endişelendirdi: Tutmak için anlaştığımız günü bir başkası tutmazsa paramızı geri veremeyecekmiş.
Ama nasıl nazik nasıl kendinden emin zaten ha bugun ha yarın tutulur dedi.
2 gün önce gittik tekrar ve şu ana kadar tutulmadığını yapacak bir şeyin olmadığını söyledi.

Elimizde bir belge henüz yok. Ne yazık ki bir tanıdık vasıtasıyla görüşmüştük ve sadece salon sahibinin elindeki düğün tarihlerini kaydettiği defterde yazılı olandan başka belgemiz yok.
Gerçi mekan sahibi de hiç bir tasası olmayacak kadar rahat birisi, galerisi ve lokantası var, belediye başkanını ağırlıyor mekanında, böylede maddi açıdan bizim 1000 tlmize muhtaç biri değil anlayacağınız.
Defterdeki diğer kayıtları açıp bize onları gösteriyor:
Biri varmışmış gelmiş 3500 peşin vermiş ama vaz geçmiş, sonra istememiş bile,
Başkası varmış ayrılmışlarmış çocuk 2000 tl vermişmiş ama o da istememiş,
Düğün salonu sahibi olup böyle bir durumda parayı geri iade eden birini bul getir , 10 katını vereceğim, diye dalga geçer gibi de konuşuyor.
Arkadaşlar çok bunaldık inanın.
Bir fikir bir yardım, hukuki açıdan bir yaptırım için sizlere ihtiyacım var.
Gerekirse ses kaydı görüntü kaydı alabilirim bizden para aldığına dair. Ne gerekiyor bilemiyorum.
Sevgiler.

İmzaladığınız sözleşmeye bakmak lazım. Sözleşmede vazgeçilmesi halinde paranın ne kadarının iade edileceği yazar.

benmde acil bi sorunum var...

mobilya aldık eksik geldi. çizik geldi... bi kısım parayı verdik şimdi adamlar köşe bucak kaçıolar bizde iade etmek istiyoruz... ama ulaşamıyoruz.. ve oyalıyolar... biz mdf istedik onlar sunta göndermişler. ne yapabiliriz ne şekilde bi çözüm olabilir ve bnm 20 gün snra düğünüm var... eşya geleli daha 1 hafta oldu... ve eksikleri var gözle görülür biçimde bizde malı teslim aldık die imza atmadık zaten... ama verdiğimiz paraya makbuzda almadık... çok acil yardımcı olursanız çok sewinirim...

şimdiden tşk ederim...[

Sözleşme yaptınız mı? Yapmadıysanız eksik geldiğini ispatlamanız zor. Ayrıca çizikse satıcıya ihbarda bulunmanız lazım biran önce. Fatura da almamışsınız ödediğinizi ispat edemezsiniz

Bu durum ne demek bana acıklaya bılırmısınız yani ceza alır mı almaz mı ? sicile işler mi ? hakim suçlu bulmuş, ındırıme gidiliyor anladıgım tek şey bu ? lütfen yardımınızı esirgemeyin bilgilenilmek çok güzel birşey teşekkür ederim...a.s.

Hakim zaten indirimli miktarı söylemiştir. Sicile işlenir süresi geçince silinir.

velayeti annede olan çocukların yurt dışında yaşaması için babadan izin almak gerekiyor mu acaba. bu izin hangi yolla olmalı. noterden yazı alınacak denildi bize doğru mu. bilgi vereilir misinzi lütfen. teşekkür ederim şimdiden...

2 yıldır sözleşmeli güvelik şirketiyle çalışıyorum fakat başka şirkete geçecek o halde de yeni şirketle anlaşma halinde bize tazminat vermeyeceklermiş sizce bu durum doğrumu tazminat için ne yapmalıyım dava açsam haklı çıkarmıyım.teşekkürler..

benim bi sorum olucak benim kayınvalidem almanyada biriyle evli 9 yıldır eşi arayıp sormuyoboşanmak istiyo ama neler yapması gerekli bilmiyoruz yardımcı olursanız sevinirim

merhabalr bizim bi kiralık dükkanımız var ve eylülde kontrat yenileyeceğiz ancak sorun şu ki kiracımız düzenli ödeme yapmıyor her ay kiranın çok cüzi bir miktarını ödüyor yeni bir kiracı bulmak zorlaştı ailemin başka bir geliri yok bu yüzden sizden ricam bana bir örnek sözleşme göndermeniz ki ödeme yapmadıkları zaman hakkımızı kolayca arıyabilelim internette bazı örnek sözleşmeler var ama uzman biri olarak sizin görüşünüzü almak istedim yardımcı olursanız sevinirim

ii günler benimde problemin var yardımcı olabilirsiniz sevinirim.benim sorunum eşimle 1 haftadır ayrıyız boşanacağını söyledi ve yakında dava açacak.evleneli 2 yıl oldu ve düğünde takılan altınları düğünden sonra eşim paraya çevirdi ve kendi adına bankaya yatırdı.şimdi boşanma davasında ben bu paradan hak alabilirmiyim? ikinci sorumda eşime manevi tazminat davası açabilirmiyim.

şimdiden vakit ayırdığınız için teşekkürler

banada yardımcı olursanız sevinirim ben ben 1970 doğumluyum 1989 şubat ayında sigorta başlangıcım var 3-5 yıl çalıştıktan sonra evlendim 1995 ve 1996 yıllarında 2 tane çocuğum oldu bu arada çalışmaya ara verdim 2008 yılında tekrar işe girdim ve şu an hala sigortalı olarak çalışıyorum sgk ya 11.650 tl para yatırınca 4 yıl erken emekli olma hakkım var mı ne zaman olabilirim şimdiden teşekkür ederim

X