Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

pekı bana vermezlerse vızıte kagıdı cunku daha once ısten ayrılan bırkac kısı oldu ve vermedıler buna sahıt oldum bırde sunu kesın ogreneyım bana sımdı sadece 4 haftalık maas tazmınatımı odeyecekler baska bır hakkım varmı pekı cok tşk ederım gercekten yardımcı oldugunuz ıcın

Sizi işten çıkartmaları halinde 6 aylık vizite kağıdı alın, bunu 6 ay boyunca kullanabilirsiniz, gittiğiniz hastanelere fotokopisini verirsiniz. şimdilik sadece 4 haftalık maaşınız kadar ihbar tazminatı hakkınız var. Birde sizi haksız yere işten çıkartırlarsa ve çalıştığınız yerde 30dan fazla işçi çalışıyorsa işe iade davası açabilirsiniz. Analık tazminatı dediğiniz doğum yardımları sigortalı kadın için, doğumdan önceki bir yıl içinde en az 90 gün analık sigortası primi ödenmiş olmasışartına bağlıdır. Analık sigortası priminiz ödenmediyse bu yardımdan da yararlanamazsınız.

Son düzenleme:
ama 6 aylık vızıte kagıdı yok dıyorlar calısan ıcın veremeyız dıyorlar dedımya daha ıncede ısten cıkan kısıler oldu onlara bu cvpları verdıler hatta bır kere bılgım olsun dıye sordugumda bana da oyle demıslerdı cnm 4 aylık mı 4 haftalık mı anlayamadım cnm kafam dalgın oldugundan kusura bakma ugrastırıyorum sizde

ama 6 aylık vızıte kagıdı yok dıyorlar calısan ıcın veremeyız dıyorlar dedımya daha ıncede ısten cıkan kısıler oldu onlara bu cvpları verdıler hatta bır kere bılgım olsun dıye sordugumda bana da oyle demıslerdı cnm 4 aylık mı 4 haftalık mı anlayamadım cnm kafam dalgın oldugundan kusura bakma ugrastırıyorum sizde

Vizite kağıdı vermek zorundalar, vermeme gibi bir hakları yok. bu ihtimalleri seni işten çıkatırlarsa düşün bence. İhbar tazminatı da 4 haftalık, yukarıda yanlış yazmışım, düzelttim. Görüşmek üzere :teselli:

çok teşekkür ederim! peki babalık davası sonunda soyadım değişiyor mu? biyolojik babamn soyadını alıyor muyum? aslında benm tek istediim anneme yapılan haksızlığın biraz da olsa acısını çıkarmak o yüzden bu davayı açmak istiyorum.babam bu durumdan haberdar değil ve dava açarsam ister istemez öğrrenecek,ne yapacağım bilmiyorum:KK43: offffffffff.........

Evet soyadınız değişir. Babanız bir kızı olduğundan haberdar değil mi? Haberi olunca belki dava açmaya gerek olmadan sizi kızı olarak kabul edecektir.

aslında istediim onun soyadını almak,nüfusuna geçmek diil... sadece nafaka talep etmek... ama bu da imkansız o halde.. teşekkür ediyorum..

Canım soyadını almakla nüfusuna geçmek aynı şeyler zaten. Bence aç davanı, ara hakkını sonuna kadar. Bu kadar zaman bi kızı olduğunu bilmiyorsa bundan sonra öğrensin, huzuru bozulsun biraz.

arkadaşlar lütfen yardım edin çok zor durumdayım. 08.07.2006 tarihinde evlendim. eşim 21 nisan 2008 de trafik kazasında vefat etti. özel bankadan 2004 de yılında 20 milyar 2005 in başında 9 mlyar kredi çekmiş benim haberim vefatından sonra oldu.2005 kasımında şu anda benim kaldığım beraber ikamet ettiğimiz evimiz için 73 milyar daha kredi çektiğini biliyorum. bide düğünden hemen önce opel kombo marka araba aldı yine banka kredisiyle çok dedim almayalım dedim ama anlatamadım. ev ve araba eşimin üzerinde. ve eşimin şu anda piyasaya yüklü miktarda borçu var.
ben öğretmenim. aldığım maaşın tamamını verdim vede düğünden sonra da zaman içinde alyansım hariç her türlü ziynet eşyamıda verdim. şu durumda benim haklarım ve avantajlarım nelerdir lütfen yardımcı olabilir misiniz sağlıklı bilgiye ulaşamadım. sadece duyumlar var. şöyle yeni mal paylaşımı yasasından ne kadar faydalanabilirim? evlilikte 2 yıl dolmadığı için eşimin işine ait borçlarından ne kadar sorumlu oluyorum haklarımın neler olduğunu bilmiyorum en azından bu bilgilere ulaşabileceğim kaynakları söylermisiniz internetten bir çok siteye baktım ama bilgiye ulaşamadım lütfen yardım edin

2004 YILINDA EŞİMDEN AYRILDIM AMA RESMİ OLARAK 17 asğustos 2005 de boşandım 2 çocuğumunda velayetini ben aldım ve hakim herbirimize 100 ytl nafaka kararı verdi yani toplam 300 ytl.ama boşandığım günden beri hiç alamadım nafakamı. zaten çocuklarıda pek arayıp sormuyor.ilk önceleri çocukların psikolajisi bozulmasın babalarıyla uzak kalmasınlar diye ses çıkarmadım ama zamanla maddi açıdan sıkıntı yaşamaya başladım. kendim bir şirkette çalışıyorum çocuklarım kız 8- erkek 6 yaşında ve ben şimdi nafaka davası açmak istiyorum ama avukat tutacak durumda değilim kendi imkanlarımla ne yapabilirim bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim .şimdiden teşekkürler

benimde bir sorunum var avukat arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
ben eşime boşanma davası açtım bu ay 3.mahkemememiz olacak . o hiç bir mahkemeye gelmedi sosyo-ekonomik araştırması da yapılmamış yeni öğprendim.hiç bir dilekçe de göndermediler . kendinide savunmuyor kafam çok karışık mahkeme bana nafakada bağladı tabiki onuda alamıyorum.gerçi nafaka önemli değil ben onlardan bir an önce kurtulmak istiyorum.mahkemem uzun sürermi yardımcı olun bana lütfen

2004 YILINDA EŞİMDEN AYRILDIM AMA RESMİ OLARAK 17 asğustos 2005 de boşandım 2 çocuğumunda velayetini ben aldım ve hakim herbirimize 100 ytl nafaka kararı verdi yani toplam 300 ytl.ama boşandığım günden beri hiç alamadım nafakamı. zaten çocuklarıda pek arayıp sormuyor.ilk önceleri çocukların psikolajisi bozulmasın babalarıyla uzak kalmasınlar diye ses çıkarmadım ama zamanla maddi açıdan sıkıntı yaşamaya başladım. kendim bir şirkette çalışıyorum çocuklarım kız 8- erkek 6 yaşında ve ben şimdi nafaka davası açmak istiyorum ama avukat tutacak durumda değilim kendi imkanlarımla ne yapabilirim bu konuda beni yönlendirirseniz sevinirim .şimdiden teşekkürler

Nafaka davası açmanıza gerek yok, çünkü zaten nafaka bağlamış mahkeme. Sizin yapacağınız şey geçmişe dönük olarak nafakaları icraya koymak.

benimde bir sorunum var avukat arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim.
ben eşime boşanma davası açtım bu ay 3.mahkemememiz olacak . o hiç bir mahkemeye gelmedi sosyo-ekonomik araştırması da yapılmamış yeni öğprendim.hiç bir dilekçe de göndermediler . kendinide savunmuyor kafam çok karışık mahkeme bana nafakada bağladı tabiki onuda alamıyorum.gerçi nafaka önemli değil ben onlardan bir an önce kurtulmak istiyorum.mahkemem uzun sürermi yardımcı olun bana lütfen

Açtığınız davadan eşinizin haberdar olması gerekiyor, davaya gelip kendini savunması önemli değil. Siz ona tebligat yapılabilmesi için bildiğiniz adreslerini mahkemeye verin.

Merhaba benim sorum şu ben manisa da internet cafe işletmekteyim.Sabah saat 8:00 ile aksam 18.00 saatleri arası internet cafeye ögrenci yaşındakileri almak yasak . Bu sadece valiliğin aldıgı karar baska illerde böyle birsey mevcut değil.İlk bu kanunu manisa valiliği cıkartmıs 2006 senesinde ve manisa valiliğinin kararına bazı illerde uymaya karar vermiş balıkesir kütahya gibi .İnternet cafelere ait bi yönetmelik yoktu bakanlık 01.11.2007 tarih ve 26687sayılı Resmi Gazetede yayınlanan bir yönetmelik cıkardı ve bu yönetmelikte ögrenci ile ilgili hiç bir yas sınırı saat sınırı yok sadece 12 yasından küçüklerin yanında veli yada vesilleri olmadan girmeleri yasak 15 yasından küçüklerin ise aksam saat 20:00 den sonra velileri olmadan girmeleri yasak ama valilik keyfi bir uygulama yaparak bu yönetmeliğe uymayarak bize ögrenci yasındakileri saat 08:00 den 18:00 e kadar almayı yasaklıyor eger uymassak kabahatlar kanuna göre ceza kesiliyor. Bana tebliğ edilmeden 2 kes ceza kesildi . Valinin bu kararı 01.11.2007 de cıkan önetmelikle düşmesi gerekmiyormu ? 1 kasımda cıkan yönetmelikten sonra valiliğe mail yoluyla bir dilekce yazdımve gönderdim. 1 kasımda yeni yönetmelik cıktıgını ve artık serbest olup olmadıgını bizim budurumdan nekadar magdur oldugumuzu yazdım . Benim dilekçeyi tekrar ilçeye kaymakamlıga göndermişler ve uygulamanın devam ettiğini belirtmişler ondan sonra tekrar ceza yedik. Böyle bir uygulama balıkesir ve kütahyada da vardı ve mahkeme actılar kazandılar . Bizde böyle bir makeme actık ama manisada bu konuyla acılan bir sürü mahkeme var ama hiç biri olumlu neticelenmemiş . Biz mahkemeyi acalı yaklaşık 5 ay olacak halaa bir sonuc yok kağıt üzerinden oluyormus mahkeme sizce nasıl sonuc olur ? kaybedersek neler yapabiliriz ?
Tüm mesleklerde oldugu gibi bizimde içimizde cürükler var ve onların yüzünden bizim gibi işini düzgün yapan ve herseye ragmen ayakta durmaya calısan kişileri zor durumda bırakıyorlar .

01.11.2007 De cıkan yönetmelik.

http://www.tk.gov.tr/duzenlemeler/Hukuki/yonetmelikler/2007/isshakkinda.htm

idari yargıda dava açmış olduğunuz için burada evrak üzerinden işlem yapılır ve yazışmalar uzun sürer..balıkesir ve kütahya da da böyle bir durum olduğunu ve kazandıklarını belirtmişiniz bu kararları emsal gösterebilirsiniz..kaybettiğiniz takdirde zaten gelen kararda ne kadar sürede ne işlem yapacağınız belirtilir..

idari yargıda dava açmış olduğunuz için burada evrak üzerinden işlem yapılır ve yazışmalar uzun sürer..balıkesir ve kütahya da da böyle bir durum olduğunu ve kazandıklarını belirtmişiniz bu kararları emsal gösterebilirsiniz..kaybettiğiniz takdirde zaten gelen kararda ne kadar sürede ne işlem yapacağınız belirtilir..

Emsal göstermek istedik ama bunun olamayacagını söylediler .

alaahimmm danistaydakarar duzeltme asamasinda olan davam icin daha ne kadar bekliyecegim .. 8 ay oldu. temyiz ettikten sonra lehime onuclaninca bitti sanmistim...benneyaptımki

4 yil olacak davada ....ama en son en uzun donem..... Danistay 12. daire cok mu yogun arkadaslar?

burda oldugunuz icin cok tesekkur ederim avukat arkadaslar... en azindan buraya yazmak insani teselli ediyor...

verdim ama gelmiyo mahkemeye tebliğatı da almış şimdi de polis araştırması yapılmamış deli olcam

mrb ben 6yıllık evliyim 5yaşında bir kızm var eşimle ve ailesiyle anlaşamıyoruz boşanmak istiyorum ama kızmı bana vermezler zatn konuşuncada kızı bırak git diyo bende hayatta bırakamam kızımda bana çok düşkün zaten eşim şiddet de uyguluyo arasıra ama benim trde hiçkimsem yok ailem yurtdışında ve çalışmıyorum boşanma davası açarsam kızımı alabilirmiyim mahkeme bana verirmi çok korkuyorum yurt dışına gitmem gerekecek bu yüzden mahkeme bna vermez diye düşünüyorum babasının imzasıda olmadan çıkaramıyorum yurtdışına diye biliyorum bana yardımcı olun lüttfennnnnnnnnnnnnnnn

merhaba benimde bi sorum var kayınvaldem almanyadan biriyle evli 6 yıldır görüşemiyo boşanmayada boşanamıyo acaba hukuksal olarak ne yapılabilir adres yada teli burdaki alman konsolosluğundan bulunabilir mi? bulursak eşinden ne gibi haklar talep edebilir yardımcı olursanız sevinirim tşk

merhaba benimde bi sorum var kayınvaldem almanyadan biriyle evli 6 yıldır görüşemiyo boşanmayada boşanamıyo acaba hukuksal olarak ne yapılabilir adres yada teli burdaki alman konsolosluğundan bulunabilir mi? bulursak eşinden ne gibi haklar talep edebilir yardımcı olursanız sevinirim tşk

Siz boşanma davasını açın, bildiğiniz adresini verin, mahkeme gerekli araştırmayı yapar, hiç bulunamazsa ilanen tebligat yapılır.

mrb ben 6yıllık evliyim 5yaşında bir kızm var eşimle ve ailesiyle anlaşamıyoruz boşanmak istiyorum ama kızmı bana vermezler zatn konuşuncada kızı bırak git diyo bende hayatta bırakamam kızımda bana çok düşkün zaten eşim şiddet de uyguluyo arasıra ama benim trde hiçkimsem yok ailem yurtdışında ve çalışmıyorum boşanma davası açarsam kızımı alabilirmiyim mahkeme bana verirmi çok korkuyorum yurt dışına gitmem gerekecek bu yüzden mahkeme bna vermez diye düşünüyorum babasının imzasıda olmadan çıkaramıyorum yurtdışına diye biliyorum bana yardımcı olun lüttfennnnnnnnnnnnnnnn

Çocuk küçük olduğu için boşanma halinde normal şartlarda mahkeme velayeti size verir, babaya da görüş günleri tanır.

X