Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Avukat arkadaşlara benimde bir sorum olacak.babam, annem ve kızkardeşim ve evle hiç ilgilenmiyor.kahve alışkanlığı var.işçi emeklisi kendisi.4 tane evi var.bi tanesinin tapusu annemin üzerine ama o dairenin daha iskanı yok.sürekli borç yapıyo etrafa. bildiğimiz kadarıyla 30 bine yakın borcu var.tabii bu bildiklerimiz.birkaç kere kapıya icra için geldiler.elektrik faturası ödenmediği için elektriği kesmeye geldiler.yani maddi ve manevi olarak eviyle ilgilenmiyor.annem ameliyat oldu mesela doktora kontrole gidip geliyor.hiç sormuyor anneme dr ne dedi,nasılsın ve ya beraber gidelim kontrole gibi.annem çok yıprandı.üzüntüsünden sürekli hasta.3 evin kirasını alıyor babam emekli maaşıda var.hala sefalet içinde yaşıyorlar.sorum şu annem boşanmadan babamın maaşına el koyabilir mi.evlerin idaresini üzerine alabilir mi,yardımcı olursanız çok sevinirim.

Anneniz boşanma davası açmadan ne babanızın maaşına el koyabilir ne de evlerin idaresine. Bu ancak boşanma davası ya da ayrı yaşama hakkı kazanılan durumlarda mümkündür. O da maaşa el koyma şeklinde değil, tedbir nafakası şeklindedir. Durumunuza üzüldüm, umarım düzelir.

Merhaba benimde bir sorum olacaktı kız kardeşim için
Kız kardeşim 8 yıllık evli olduğu eşinden ayrıldı baba evine döneli 2 hafta oldu ayrıldığı eşi bir kız kaçırmış tabi kaçırdığı kızın rızası var yani ailesi evli olduğu için vermez diye kaçırdı tahminim...
benim sorum şu kardeşim ve eski eşi henüz avukata gitmediler hala resmiyette karı koca kardeşim bu durumu nereye şikayet etmesi gerekiyor. yani boşanmanın çabuk olması için?

Burada yapılacak şey, zina nedeniyle boşanma davası açmak ve eşin zina yaptığını -ki başka birini kaçırmak ve onunla yaşamak erkek açısından bir zina durumudur- kanıtlamak. Ya da anlaşarak anlaşmalı boşanma yoluna gitmek, en kısa boşanma yolu budur. Zina yeni ceza kanunua göre suç olmaktan çıktı, bu yüzden şikayet edilebiliecek bir yer, zina en fazla boşanma davası sebebi olabiliyor.

Anneniz boşanma davası açmadan ne babanızın maaşına el koyabilir ne de evlerin idaresine. Bu ancak boşanma davası ya da ayrı yaşama hakkı kazanılan durumlarda mümkündür. O da maaşa el koyma şeklinde değil, tedbir nafakası şeklindedir. Durumunuza üzüldüm, umarım düzelir.

serenn teşekkür ederim ilgilendiğin için.birara haberlerde çıkıyodu eşiniz evle ilgilenmiyorsa maaşına el koyabilirsiniz diyodu.ona dayanarak sormuştum.yapılabilcek hiçbişeyin olmaması çok kötü.:KK43:

serenn teşekkür ederim ilgilendiğin için.birara haberlerde çıkıyodu eşiniz evle ilgilenmiyorsa maaşına el koyabilirsiniz diyodu.ona dayanarak sormuştum.yapılabilcek hiçbişeyin olmaması çok kötü.:KK43:

Türk Medeni Kanunu Madde 198 - "Eşlerden biri, birliğin giderlerine katılma yükümlülüğünü yerine getirmezse, hâkim onun borçlularına, ödemeyi tamamen veya kısmen diğer eşe yapmalarını emredebilir."

Kanunda böyle bir madde var, bu madde uyarınca evlilik devam ederken, kocanın eve bakmaması, kötü yaşam tarzı nedeniyle maaşına el koyulması için diğer eş dava açabilir, Bu dava tedbir niteliğinde bir davadır. Sonucunda boşanma kararı verilmez. Dediğin doğru bu konuda emsal bier Yargıtay kararı var, ama uygulaması fazla değil işte. Açılacak davada Yargıtayın konuyla ilgili kararı emsal gösterilerek maaşa el koymak mümkün. Ama mutlaka bir avukat yardımı gerekir.

arkadaslar arkadasim 21 yillik evli esi bosanma davasi acackmis.yalniz mallar ve diger hersey esinin üzerine mal varliklari türkiye.kendileri almanyada yasiyorlar.bu durumda arkadasim madur kalirmi hic bir mal paylasimi anlasmalarida yok.arkadasim tek tarafli bir tahhütnamede bulunmus onuda konsoloslukta iptal ettirdi.esi dava actigi taktirde arkadasim madur kalirmi.türkiyedeki mallarin büyük kismi 2000 yilindan önce elde edilmis mallar.arkadasimin nasil bir yol cizmesi gerekiyo bize yardimci olurmusunuz.biran önce bilgilendirirserniz seviniriz.

banada yardım edermisiniz işyerimde 97 yılından beri calışıyorum ve şuan işyerimiz kapanmak üzere tanzimatım hakkında bilgi edinmek istiyorum asgari ücretle çalışıyorum sigorta prim günüm 3714 hiç tatilim olmadı sadece bayramlarda 2 gün resmi tatil yapmadım pazarları çalışmıyorduk birtek tatilim o var beni bilgilendiriseniz sevinirim

banada yardım edermisiniz işyerimde 97 yılından beri calışıyorum ve şuan işyerimiz kapanmak üzere tanzimatım hakkında bilgi edinmek istiyorum asgari ücretle çalışıyorum sigorta prim günüm 3714 hiç tatilim olmadı sadece bayramlarda 2 gün resmi tatil yapmadım pazarları çalışmıyorduk birtek tatilim o var beni bilgilendiriseniz sevinirim

İşyerinizin kapanması nedeniyle işten çıkarılmanız durumunda çalıştığınız yıl sayısının son brüt ücretinizle çarpılması sonucu çıkan rakam sizin kıdem tazminatınızdır, bir de 8 haftalık maaşınız kadar ihbar tazminatınız var. Resmi tatil ücreti zamlı olarak tarafınıza ödenmediyse son 5 yıllık resmi bayram çalışması ücretini dava açarak isteyebilirsiniz, bunlar size tazminat olarak ödenmez işten çıkarken.

çok teşekkür ederim ya zorla bize çıkarken imza attırırlarsa o zaman bir hak taleb edeliyormuyuz
birde işten çıkınca ne zaman mahkemeye başvurmamız lazım

çok teşekkür ederim ya zorla bize çıkarken imza attırırlarsa o zaman bir hak taleb edeliyormuyuz
birde işten çıkınca ne zaman mahkemeye başvurmamız lazım

Tazminatlarınızı ödemezlerse, hiçbir evrağa imza atmayın. Zorla nasıl imza attıracaklar, yetişkin, aklı başında bir insansınız siz sonuçta. Kıdem ve ihbar için dava açma süresi 10 yıl.

arkadaslar arkadasim 21 yillik evli esi bosanma davasi acackmis.yalniz mallar ve diger hersey esinin üzerine mal varliklari türkiye.kendileri almanyada yasiyorlar.bu durumda arkadasim madur kalirmi hic bir mal paylasimi anlasmalarida yok.arkadasim tek tarafli bir tahhütnamede bulunmus onuda konsoloslukta iptal ettirdi.esi dava actigi taktirde arkadasim madur kalirmi.türkiyedeki mallarin büyük kismi 2000 yilindan önce elde edilmis mallar.arkadasimin nasil bir yol cizmesi gerekiyo bize yardimci olurmusunuz.biran önce bilgilendirirserniz seviniriz.

arkadaslar lütefen bana da bilgi verirmisiniz.simdiden tesekkürler

Avukat arkadaşıma benim de bir sorum olacak..Benim nişanlım yabancı uyruklu ancak Türk soylu.Burdada bazı mülkleri var.Bu mülkler dedesinin üzerineydi,dedesi çok rahatsız.Allah gecinden versin,dedesine birşey olursa mülkler onun üzerine olduğu için devlet el koyuyormuş.Dedesi de nişanlımın üzerine yapmak istedi.Mülkleri yani bir arsayı ve bir evi nişanlımın üzerine geçirdi.Daha doğrusu satmış gibi göründü.Şimdi de ihtiyaç hasıl oldu ve satmaya kara verdiler.Müşteri çıktı 2 gün önce satmak için müşteriyle birlikte tapuya gittiler.Ordaki tapu görevlisi "bu arsanın üzerinde 1971 yılından kalan bir ipotek var" demiş.13 ay vadesi var demiş(bunların ne demek olduğunu ben de anlamadım)Nişanlım da oradaki memura ben burayı 2 yıl önce satın aldım o zaman niye böyle birşey söylemediniz demiş.Memurlar, size söylenmiştir ama unutmuşsunuzdur diyor şimdi.Nişanlım da şimdi söylediniz ve ben bunu hayatım boyunca unutmam,o zaman da söylenseydi unutmazdım diyor.Bu işin düzelmesi için mahkeme açılması gerekiyormuş.Şimdi biz ne yapabiliriz.Bize daha önceki satışta hiçbirşey gerçekten de söylenmedi.Arsayı satın almak isteyenler de fiyatı düşürürseniz bu şekilde satın alırız sonra biz hallederiz demişler.Bu işin içinde bir iş dönüyor olabilir mi?Lütfen beni bilgilendirir misiniz.Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Arkadaşlar benim çok acil cözmem gerken bir problmim var. Ben boşanıyorum( seren hanım saolsun boaşnma asamasında bana yardımcı olmuştu belki beni hatırlar) ve duruşmama 5 gün kaldı bu durşmada benim her bayrm ve her tatillerde eşimin ailsenin yanına gittiğimi kanıtlayan otobüs biletlerini göstermem gerkiyor fakat biletler evimde kalmıştı şimdi aynı evde yasamıyoruz. 2006 ve 2007 yılında ypılan bu yolculukların biletlerini otobüs firmalarından arştırıyorum fakat çoğunun geçmişe dönük bilgilerinin silindiğini söylüyorlar .Peki arkadaşlar ben başka hangi şekilkde o dönmlrde eşimin ilesinin aynında olduğumu ıspatlaya bilirim .

Avukat arkadaşıma benim de bir sorum olacak..Benim nişanlım yabancı uyruklu ancak Türk soylu.Burdada bazı mülkleri var.Bu mülkler dedesinin üzerineydi,dedesi çok rahatsız.Allah gecinden versin,dedesine birşey olursa mülkler onun üzerine olduğu için devlet el koyuyormuş.Dedesi de nişanlımın üzerine yapmak istedi.Mülkleri yani bir arsayı ve bir evi nişanlımın üzerine geçirdi.Daha doğrusu satmış gibi göründü.Şimdi de ihtiyaç hasıl oldu ve satmaya kara verdiler.Müşteri çıktı 2 gün önce satmak için müşteriyle birlikte tapuya gittiler.Ordaki tapu görevlisi "bu arsanın üzerinde 1971 yılından kalan bir ipotek var" demiş.13 ay vadesi var demiş(bunların ne demek olduğunu ben de anlamadım)Nişanlım da oradaki memura ben burayı 2 yıl önce satın aldım o zaman niye böyle birşey söylemediniz demiş.Memurlar, size söylenmiştir ama unutmuşsunuzdur diyor şimdi.Nişanlım da şimdi söylediniz ve ben bunu hayatım boyunca unutmam,o zaman da söylenseydi unutmazdım diyor.Bu işin düzelmesi için mahkeme açılması gerekiyormuş.Şimdi biz ne yapabiliriz.Bize daha önceki satışta hiçbirşey gerçekten de söylenmedi.Arsayı satın almak isteyenler de fiyatı düşürürseniz bu şekilde satın alırız sonra biz hallederiz demişler.Bu işin içinde bir iş dönüyor olabilir mi?Lütfen beni bilgilendirir misiniz.Şimdiden çok teşekkür ediyorum..

Canım tapu kayıtları alenidir, herkese açıktır, tapudan her isteyen isteddiği bilgiyi öğrenme hakkına sahiptir. Bu işin içinde bir iş mi var demişsin, bana sorarsan yok, çünkü tapuda olmayan bişeyi var göstermeye hiçbir memur cesaret edemez. Şimdi yapılacak şey, bir avukata başvurup bahsettiğin 1971 tarihli ipoteği kaldırtmak. Biraz uğraşılır ama ipotek kalkınca arsayı rahat rahat satabilirsiniz.

Arkadaşlar benim çok acil cözmem gerken bir problmim var. Ben boşanıyorum( seren hanım saolsun boaşnma asamasında bana yardımcı olmuştu belki beni hatırlar) ve duruşmama 5 gün kaldı bu durşmada benim her bayrm ve her tatillerde eşimin ailsenin yanına gittiğimi kanıtlayan otobüs biletlerini göstermem gerkiyor fakat biletler evimde kalmıştı şimdi aynı evde yasamıyoruz. 2006 ve 2007 yılında ypılan bu yolculukların biletlerini otobüs firmalarından arştırıyorum fakat çoğunun geçmişe dönük bilgilerinin silindiğini söylüyorlar .Peki arkadaşlar ben başka hangi şekilkde o dönmlrde eşimin ilesinin aynında olduğumu ıspatlaya bilirim .

Tanıkla ispatlayabilirsin canım, senin o dönemde orada olduğunu bilen tanıkları dinletebilirsin mahkemede.

Canım tapu kayıtları alenidir, herkese açıktır, tapudan her isteyen isteddiği bilgiyi öğrenme hakkına sahiptir. Bu işin içinde bir iş mi var demişsin, bana sorarsan yok, çünkü tapuda olmayan bişeyi var göstermeye hiçbir memur cesaret edemez. Şimdi yapılacak şey, bir avukata başvurup bahsettiğin 1971 tarihli ipoteği kaldırtmak. Biraz uğraşılır ama ipotek kalkınca arsayı rahat rahat satabilirsiniz.

Serenn çook teşekkür ederim ilgilendiğin için.Tapu dairelerinde dolapların döndüğünü falan izlemiştik televizyonlarda acaba memurun bizden bir beklentisi olabilir mi diye düşünmüştük.Bir de satın almak isteyen kişiler biraz kurt bu işlerde,fiyatı yarıya çekerseniz alırız gibi birşey söylüyorlar.Bu yüzden oyuna mı geliyoruz diye düşündük ancak senin bu güzel ve açıklayıcı cevabını görünce ikna oldum.Çok teşekkür ederim arkadaşım.Senin gibi bilgili insanlarla bir arada olmak ve bilgilerinden faydalanmak gerçekten çok güzel,sevgiyle kal..

selam
iş yerinde aniden bi karar alındı ve maaşlardan en az 50 ytl kesilecekmiş yol parası kesilecekmiş ve sigortalarımız 26 gün çalışmamıza rağmen part time çalışor gösterilip 15 gün ödenecekmiş.bu durumda bunu hangi gerekçeyle kabul etmem ve tazminatımı alıp çıkabilirm yardımcı olursanız çok memnun olucamm

Merhaba benim sorum bi arkadaşımla ilgili eşinden boşanma arefesinde kendisi yalnız duyduğu kadarıyla eşi yurtdışına gitmek istiyormuş fakat eşinin bir kaç tane kredi kartı borcu var, bu şekilde pasaport alıp başka bir ülkeye gidebilirmi?

eşim çok sinirli kızım 1,5 yaşında oğlum 2 aylık.kıza hamileykenden başladı beni üzen davranıları.kızımı doğurdum 3 günlük hastaneden yeni çıktım eve geldik sezeryen anneme huzur vermedi annem eve gitti. kendi de yanında çalışan yiğeninin düğününe gitti beni yanlız bırakıp .lütfen cevap verin ben haklı değilmiyim?

hamile iken canımın istediğini aldığını bilmem.doğumdan sonra aşırı stres yaptırdı bana.yeni evlendiğimde depresyona soktu.kızım anne sütü almadı çok zayıf.şimdi eliyle yemek istiyor yedirmiyor adam.dökmesin diyo.ben temizlerim diyorum dinlemiyo.
soruyorum siz olsanız ne yapardınız?
çocuk kucağında iken çok bağırıyo.etkilenir diyorum dinlemiyo.kız babasına düşkün ,boşansam çok etkilenir .
her akşam annesine gitmek istiyor.kızı bahane ediyor orda birsey yedirrim diyo.evde yemek olsa bile kendi çok nadir evde yer.gerçi evde yemek pişittirmez.ben çalıştığım için ihtiyaç duymuyordum ama artık çocuklar var.eve bir masraf yapmak istemiyor

benim de kendi aldığım takılarımı habersiz bozdurmuş.bende bir miktar param vardı başka bir yere yatırdım.kendine vermedim diye çok huzursuzluk verdi.şu an ne bana ne de çocuklara bir ihtiyacımız olsa almıyor.bana battım diyo. ama yiğenleri ve çalışanları yiyo.çalışanların aylığını nasıl veriyo?ev hanımı komşularınm bile arabaları var bana kendi paramla bile aldırmadı.komşular biz kızları okutmayız diyo. sen böylesin biz senden iyiyiz diyo.psikolojim altüst oldu

X