Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
dayım vefat etti çoçuğu olmadığı için kalan mallardan teyzem,annem ve anneaneminde alma haklarının olduğunu öğrendik paylaşım yapıldı.sorum şu anneannemin bir ewi var anneannem vefat ettiği yengeminde ewden hisse alıcağını söylüyorlar bu mümkünmüdür?
Merhaba avukat arkadaşlar geçen gün başıma bir olay geldi.işverenimizin talimatıyla bankadan 4500 € para çektim.dekontta da 4500 € yazılı.yanlız dağılımı yapmışlar ve dağılım toplamındada 4500 € yazılı yanlız dağılımın içeriği 1000 € fazla banka derki sana verdik bunu.ogünde başka kimseye E işlemi yapmamışlar.Bana ihtarname çekmişler.Benim bu konuda ne yapmam gerekir.Bilgilendirirseniz sevinirim.İyi günler dilerim
meraba serenn
izninle benimde bi sorum olacaktı. birkaç gün önce teyzelerim ve annem köydeki dedemden kalan arazilerin verasetten intikal davası için noterden dayıma vekalet verdiler yalnız vekaletin fotokopisini evde inceledimizde bir madde dikkatimizi çekti maddede annemlerin adına dayım için 'şufa hakkımızı kullanmaya, veya bu hakkımızdan feragate' diyo bu tam olarak ne anlama geliyo acaba?
yani dayım annem ve teyzelerimi isterse mirastan feragat ettirebilirmi?
serenn merhaba,
mumkunse ben de bir soru sormak istiyodum.
Idare mahkemesine 2005 yilinda acmis oldugum bir davam vardi (aciktan atamamin yapilmamasi malum -sozlu sinav dan elenme-Ankara 5. idare red verdi Temyizde danistay karari esastan oybirligiyle bozdu .
simdi karar duzeltmede
Karar duzeltmeye 2007 kasimda gitti hala bekliyorum .
Karar duzeltmede kararlarin degisme olasiligi kactir?Yani benim alehime donebilir mi hersey? Walla beklemekten agac oldum 3.5 sene oldu...Tam isin sonunda tekrar alehime donerse davam cok bozulurum .Fikrini alabilir miyim bu konuda?
tesekkur ederim
Sormak istediğim şu , abim ve yengem bizle yani erkeğin ailesi ile beraber yaşamaktadırlar. Yengem bizi , hemen yan tarafımızda oturan halamın eşine durmadan şikayet etmektedir ( tabi bizim haberimiz yok ) yine bir gün şikayet eder ve şikayet ettiği adam evimize girerek annem ve babamı çok ağır bir şekilde döver. şikayetinin nedeni ise yengemin annem ve babamdan sözde şiddet görmesidir. Ama öyle bir şey sözkonusu değildir.. annem ve babam dövüldükleri için; hazmedilecek bir olay değil sonuçta.. ortada birşey yokken bi başkasına gelinleri tarafından dövdürüldüler. o gün gelinlerini bir süre kendi anne ve babasının yanında kalmasını çok öfkeli olduklarını söylerler. Ve gelin kız kardeşi ile tekrar geri gelmesi kaydıyla gönderilir.. Aradan zaman geçer 10-15 gün gibi abim eşini almaya evine gider ama kapı açılmaz kendisine. Eşinin kız kardeşinin evine gider yine kapı açılmaz.. Yani sanki abimin eşini alıkonulmuş gibi bir durum hakim.. Gelinin akrabaları ile konuşulur. Bize ayrı evde yaşayacaklarsa birleşme olacağını söylerler.. Bizde her ne kadar maddi sıkıntılar sözkonusu olsada yuva yıkılmasın deriz kendilerine ve evi tutar telefon açarız akrabasına ''evi tuttuk gelsin ....X.... evine baksın temizlesin yerleştirsin'' deriz. Telefonda hangi semtte tuttunuz evi derler, bizde ....x.... mahallesinde deriz. erkeğin yani bizim evimize biraz yakın olmasından ötürü olsa gerek asla ve asla olmaz!! diye bağırarak telefonu kapatırlar.. birleşilmesi için yaptığımız bütün iyi niyetlerimizden kötü niyet aramaktadırlar.. Ayrıca gelin ve abim işitme engellidirler. 2 yaşında bir kız çocukları vardır şuanda çocukları baba dadır. Gelin tarafı boşanma davası açarsa çünkü erkek tarafı boşanmayı kesinlikle istememektedirler ve dava açmayacaklardır. Maddi tazminat alabilirlermi ? Çocuğun velayeti kime düşer ? Nafaka bağlanırmı bağlanırsa ne kadar olur tahminen. Bu arada Erkek milli eğitim müdürlüğünde hizmetlidir aldığı maaşta 900 ytl dir.. Cevaplarsanız çok sevinirim.. Şimdiden çok teşekkürler..
selamlar yeni üyeyim galiba bu konuyu açtım ama bulamıyorum.tekrar burayada yazayım. yaşım 18 we 2 yıl önce babamn şimdiki babam olmadıını öğrendim,biyolojik babam ewli we çocuklaarı var,eşi we çocukları da bu durumdan haberdarlar. şimdi ben babalık dawası açıp hak talep edebilir miyim? 2 ay sonra 19 olacagım,yaşım engel teşkil eder mi? ayrıca geçmiş yıllara dönük tazminat alabiliyor muyum? çok zor durumdayım. lütfen biri yardım etsin.........
mrb ben coka cıl cvp ıstıyorum lutfen yardımcı olurmusunuz su an calsıtıgım yerde 2007 agustosda gırdım ve su an 3 aylık hamıleyım hamıle kaldıgımda soyledım ısyerıme benı cıkartcakmısınız hayır dedıler ve su an sanırım benı ısten cıkarcaklar bana acıklamada yapmıyorlar ama eleman alımı yapıyorlar su an ıs basvurusuna gelenler oluyor analık tazmınatı hakkım oldugunu bılıyorum ve ısten ayrıldıkdan sonra 6 ay sıgortamdan da faydalandıgımı bılıyorum hakkım olarak ama bu ısyerı bana tazmınat odememek ıcın her seyı yapar ne yapabılırım bu haklarımı kaybetmemem ıcın acıl lutfen cvp verırımısınızz
TŞK ederim bana bılgı vermıyorlar su an beklıyorum bende sordum bır kere ıs basvurularını gordugumde benı cıkarcakmısınız yok kısım falan muallaklı konusdular benım peki saplık karnerm yok soyle yenı yasaya gore saplık karnesı kalkacagından ssk kaydımı yaptırdım ama karne vermedıler vızte kagıdıyla muyane oluyroum sımdı ne yapabılırım pekı beklıyorum senem dolmadıgı ıcınmı analık tazmınatından yararlanıyormuyum yanlız ssk prım 120 gun yatınca yararlanılıyor bılıyrodum demekkı yanlıs bılıyormusum cok tşk ederım gercekten bılgılendırıdıgınız ıcın ankaradasınız sızde sanırım bakalım bugun 4:30 bırını cagırdılar tekrar gorusmeye daha onceden gelenlerın arasından ne acıklama yapcaklara bana merak edıyorummm