Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

aileme çok hakaret ediyor.anlattıklarım yaşadıklarımın 3te1 i bile değil.boşanmayı düşünüyorum.bizim ki basit sebebler diyor.kızı kendine bağlıyor.boşanırsam kız çok etkilenir.boşanmadan ben nafakamızı almak için dava açabilirmiyim masfafım ne o olur?kendine annesine gitmemesi için ceza verilirmi?bana yaptıkları için ne cezası verirler?kocama düzelmez diyor herkes .boşanırsam artım ne olur?

slm neriman arkadaşım öncelik allah kolaylık versin diyorum.Bende 7 aydır ayrıyım eşimden gercekten çok zor bu günleri yaşamak.Bu sitden çok faydalandım buradaki avukatlar saolsunlar sorularımı yanıtladılar.Anlaşmaluı boşanmaya gelince bende ilk ayrıldığım zamnlarda eşimle oturup konuşmuştuk.ve anlaşmalı boşanma olsun ben senın hkkın olan herseyi vereceğim demişti.İlk duruşmaya avkatsız çıktım zaten eşimden dolayı suan işsizim avukat tutacak paramda yoktu.Neyse ilk duruşmada bir baktım eşim avukat tutmuştu ve duyruşma sırasında hakim sordu bend eanlattım zaten biz anlaştık öyle gweldik dedim.Sıra onların yani eşimin ve avukatının konuşmasına geldiğinide heseyi yalanladılar enlaşmalı değil işte hiç bişeyşi yıokutr gibisinden .Şok oldum tabiki bu arda eşimve ailesi herseyi ayarlayıp çıkmışlar mahkemeye işte benim hakkımda bir sürü yalan beyanlar eklemiller dosyaya.Bende ilk durşmadan sonra ailemin yardımı ile avukat tuttum ve altınlkarım için ve nafaka isteğim için dilekçe ekledim dosyamıza avukatım sen bana bırak hersey senin hakkın alırız demişti ben rahatladım.Sonra ikinci durşmaya avukat beni çağırmadı sedece kendi katıldı altınları kaybettiğimizi nafaka verilmediğini arabayı alamadığımızı sonra onların hiç sahit yazdırmadığını dosyaya hiç bişe ekmemişler falan fılan dedi .Şimdi 3, durşmaya 3 gün kaldı ve ben bu site yardımıyla avukatımın hiöç bir iş yapmadığını örğrendim ve gitim başka avukatlarla görüşüp dosyamı incelettirdim fakat dosyamı inceleyen avukatlar dosyamın bir enkaz olduğunu avukatımın hiç bir şey yapmayıp sanıki davay kaybetmek için çalıştığını söyledilere bir şok daha yaşadım.Şimdi başka bir avukat tuttum hakkım olan şeyleri kurtarmak için elinden gelen herseyi yapacagını söyledi.Tekrar dava açıyorum. Bakalım bundan sonra zamn ne gösterecek.Aslında sana demek istediğim kesinlikle çok tamkinli davran ve eşinin anlaşmalı boşanalım dediğinie hemen inanma iş ayrılama aolduktan sonra 180 derece değişiyorlar.Avukatının neler yaptığınında sürkli takip et arkadaşım sana allah kolaylık versin hakkında hayırlısı neyse o olsun.
Sonradan 8 tane yalancı sahit yazdıklarını öğrendim (bu şahitlerin 2 tanesinden başka hiç birini tanımıyorum .bu tanıdığım 2 kişde ya bir kez evimize gelmiştir yada 2 yani hiç bir olayaımıza şahit olmamışlardır)bu şahitlerin yalancı olduğunu nasıl ıspatlayabilirim avukat arkadaşlarım.
Bir soru daha sormak istiyorum yukrda anlttığım olaylar sonucunda bu mahlemenin gidişatı nasıl olur çok merak ediyorum .yardımcı olursanız çok memnun olurum

aileme çok hakaret ediyor.anlattıklarım yaşadıklarımın 3te1 i bile değil.boşanmayı düşünüyorum.bizim ki basit sebebler diyor.kızı kendine bağlıyor.boşanırsam kız çok etkilenir.boşanmadan ben nafakamızı almak için dava açabilirmiyim masfafım ne o olur?kendine annesine gitmemesi için ceza verilirmi?bana yaptıkları için ne cezası verirler?kocama düzelmez diyor herkes .boşanırsam artım ne olur?

Boşanma davası açmadan da nafaka almanız mümkün, bunun için bir nafaka davası açmanız gerekir, avukat tutmazsanız masrafınız 100-200 milyon civarında olur. Eşinize annesine gitmemesi için bir ceza vermezler, böyle birşey mümkün değil. Boşanma davası açarsanız tüm yaşadıklarınızı anlatarak maddi manevi tazminat isteyebilirsiniz, size yaptıklarının bir cezası yok, sadece şiddet vs uyguluyorsa şikayet ederek ceza almasını sağlayabilirsiniz.

benim sorumuda yanıtlarsanız çok sevinirim a.s.a.s. benim sorum bundan yaklaşık bir yıl önce bir arkdaşlık sitesinde bayanın birisi benim sayfamı açmış fotoğraflarımıda bi şekilde bi yerden temin edip benden habersiz kullanmış tabi hemen olayı avukata bildirip o siteden savcılık kanalıyla ıp nosu istendi ve dava açıldı şuan 3 duruşma görüldü 4.duruşma 5 gün sonra ayrıca sayfada ilgi alanları diye bi kısım var oraya hakaret nitelikli birşey yazmış hatun tüm bu olanlara rağmen öylesine pişkin ki uzlaşmakta istemiyormuş...nihayetinde benim sormak istediğim karar duruşmasında sonuç nasıl olur :uhm:şimdiden çok teşekkür ederim a.s.

sevgili avukat arkadaşlar benim sorumuda yanıtlarsanız çok sevinirim..

bir arkadaşım var 9 aylık evli eşi istediği için anlaşmalı olarak boşanma davası açmışlar.arkadaşım her hangi bir nafaka talebinde bulunmamış.

1. ilk celsede boşanma gerçekleşirmi eğer gerçekleşmezse ne yapılması gerekir ?

2.eğer barışma olayı olursa davayı gerimi çekmeleri gerekir ?

lütfen çok acil cevaplarsanız seviniriz..

sevgili avukat arkadaşlar benim sorumuda yanıtlarsanız çok sevinirim..

bir arkadaşım var 9 aylık evli eşi istediği için anlaşmalı olarak boşanma davası açmışlar.arkadaşım her hangi bir nafaka talebinde bulunmamış.

1. ilk celsede boşanma gerçekleşirmi eğer gerçekleşmezse ne yapılması gerekir ?

2.eğer barışma olayı olursa davayı gerimi çekmeleri gerekir ?

lütfen çok acil cevaplarsanız seviniriz..

canım eğer arkadaşın ve eşi nafaka tazminat ve eşyalar hakkında anlaşmaya varmışlarsa,bu konuda da bir protokol yapmışlarsa büyük bir ihtimalle bir celsede biter.Dava sonuçlanmadan,barışmaları sözkonusu olursa davayı açan eş davadan feragat ettiğine dair bir dilekçeyle mahkemeye müraacat eder.

Benimde 2 sorum vardı cevaplarsanız çok memnun olurum.9aydır boşanmaya çalışıyorum bugün 4.duruşmam bitti.Geçen duruşmada tedbir nafakası bağlandı.9aylık birikmişler var,2ayı ödeme yapmış ama daha benim elime ulaşmadı,diğerleride icra yoluyla tahsil edilecek benim sorum şu bu tedbir nafakasından avukatların pay alma hakları varmı?
1aylık bir evlilik yaşadık,eşimin şizofrenik belirtiler göstermesi, takılan takıların bir bölümünü benim haberim olmadan satması ve büyü olayları ile uğraşması sebebiyle boşanma davası açtım,bütün özel eşyalarım ve çeyizlerimin hepsi ellerinde,kanıtlayamıyorumda onlarda inkar ediyor aldıklarını,Çokaz eşyamın faturasını yeniden çıkarabildim çünkü çeyizlerin çoğu bilirsinizki zaman içinde alınmış şeyler.
Eşyalarımı alma şansım hiç yokmu,Hepsinin teker teker listesini çıkarmaya çalıştım,hakime ilettik,başka ne yapabilirim şaşırdım sizce sonuç ne olur böyle durumlarda?
Şimdiden teşekkür ediyorum.

yaşamadair Canım öncelikle çok geçmiş olsun.Ben avukat değilim hatta burdaki avukatlardan saolsunlar çok bilgi aldım.Fakat yazını okuduktan sonra cevap yazmadan geçemedim.Bende 7 aydır boşanmaya calısıyorum benimde 3, duruşmam bugundü.Tedbir nafakasına bu gün bağladılar.Sana nekadar baglandı nafaka merak ettim.Bu arada sana nafaka bağlanmşsa bunu karsı taraf mutlaka ödemek zorunda.Zaten icrayadabaşvurmusun sanırım.Mahkemeler insanı çok çok yıpratıyor.7 aydır bunu nladım ama sonana kadar hakkımı arıyacam.
Her şey gönlünce olsun.

benım sorumda kuzenımle ılgılı 17 yasında buludugumuz ılde bı markette ıse basladı 15 gun calıstı 15gunun sadece 3 gunu kasada durmus. 15 gun sonunda ısten cıkarıldı cıkarılma nedenıde yenı acılan marketın cırosunun az olmasıymıs .cıkarıldıgı gun 1 hafta sonra gelın paranızı alın denmıs. fakat 10 gun sonra gttıgınde karsılastıgı muamele cok kötuymus. patron denecek sahıs kovmaktan beter etmıs 3 gun kasaya gectıgın zaman kasa acık vermıs demıs fakat böle bısey olmussa o kasaya gectıgı gunler sölenebılırdı ve ıstende o yuzden cıkartılabılırdı. fakat 15 gunluk calısmayı vermemek ıcın bu sekıl bahane uretıorlar yasal olarakta bana bısey yapamazsın deyıp kızı kovmaktan beter etmıs böle bı durumda sıkayet etsek haklarımız neler olur. ıse gırısle ılgılıde bı belgesı mevcut degıldır. kasa acık olayıda bı sav sata bunu nasıl ıspatlayabılırız.

benım sorumda kuzenımle ılgılı 17 yasında buludugumuz ılde bı markette ıse basladı 15 gun calıstı 15gunun sadece 3 gunu kasada durmus. 15 gun sonunda ısten cıkarıldı cıkarılma nedenıde yenı acılan marketın cırosunun az olmasıymıs .cıkarıldıgı gun 1 hafta sonra gelın paranızı alın denmıs. fakat 10 gun sonra gttıgınde karsılastıgı muamele cok kötuymus. patron denecek sahıs kovmaktan beter etmıs 3 gun kasaya gectıgın zaman kasa acık vermıs demıs fakat böle bısey olmussa o kasaya gectıgı gunler sölenebılırdı ve ıstende o yuzden cıkartılabılırdı. fakat 15 gunluk calısmayı vermemek ıcın bu sekıl bahane uretıorlar yasal olarakta bana bısey yapamazsın deyıp kızı kovmaktan beter etmıs böle bı durumda sıkayet etsek haklarımız neler olur. ıse gırısle ılgılıde bı belgesı mevcut degıldır. kasa acık olayıda bı sav sata bunu nasıl ıspatlayabılırız.

Bir avukat yardımı da alarak iş mahkemesine hizmet tespit, ücret ve ihbar tazminatı alacakları için dava açın. Çalıştığını ispatlayacak belgeniz yoksa bu konuda tanık dinletebilirsiniz.

Bir avukat yardımı da alarak iş mahkemesine hizmet tespit, ücret ve ihbar tazminatı alacakları için dava açın. Çalıştığını ispatlayacak belgeniz yoksa bu konuda tanık dinletebilirsiniz.

şikayetetseniz astarı bezini geçer zaten 115 günlük parası taş çatlasa 100bilemedin 150 ytl dir. bir avukata dilekçe yazdırmaksa 250 ytl den aşa değil. Biliyorum çok siir verici bişe ama bu çark böyle dönüyor.. kafamçokkarıştı

şikayetetseniz astarı bezini geçer zaten 15 günlük parası taş çatlasa 100bilemedin 150 ytl dir. bir avukata dilekçe yazdırmaksa 250 ytl den aşa değil. Biliyorum çok siir verici bişe ama bu çark böyle dönüyor.. kafamçokkarıştı

avukat arkadaşların yardımına ihtiyacım var.daha önce yazmıştım babamla ilgili problemleri.yine bankadan borç gelmiş 7 bin ytl 3 gün içinde ödenmezse eve icra gelcekmiş.ayrıca kiracılarından biri evi boşalttı ve evi kiraya vermiyo babam satmak niyetindeymiş borçlarını ödeyebilmek için.biz evin satılmasını istemiyoruz.ama böyle giderse bütün evleri satcak.evlerin satılmasını engellemek içinde mi hiç bişey yapılamaz.gerçekten çok zor durumdayız.

avukat arkadaşların yardımına ihtiyacım var.daha önce yazmıştım babamla ilgili problemleri.yine bankadan borç gelmiş 7 bin ytl 3 gün içinde ödenmezse eve icra gelcekmiş.ayrıca kiracılarından biri evi boşalttı ve evi kiraya vermiyo babam satmak niyetindeymiş borçlarını ödeyebilmek için.biz evin satılmasını istemiyoruz.ama böyle giderse bütün evleri satcak.evlerin satılmasını engellemek içinde mi hiç bişey yapılamaz.gerçekten çok zor durumdayız.

Canım bu sorunu daha öncede cevaplamaya çalışmıştım. Baban kötü yaşam tarzı nedeniyle mal varlığını gerektiği gibi idare edemiyorsa açılacak bir davayla maaşına el konulabilir, ya da evi satması önlenebilir. Bu tedbir niteliğinde bir davadır. Elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

Canım bu sorunu daha öncede cevaplamaya çalışmıştım. Baban kötü yaşam tarzı nedeniyle mal varlığını gerektiği gibi idare edemiyorsa açılacak bir davayla maaşına el konulabilir, ya da evi satması önlenebilir. Bu tedbir niteliğinde bir davadır. Elinizi çabuk tutmanızda fayda var.

serenn çok teşekkür ederim.annemle konuştum şimdi.o zaman daha kötü şeyler olur (boşar )diye korkuyor.kardeşimde baskı yapıyor bu yaştan sonra boşanmayın diye.ben karışmıyorum artık.çekmeye devam etmek istiyorlarsa kendileri bilir.

serenn çok teşekkür ederim.annemle konuştum şimdi.o zaman daha kötü şeyler olur (boşar )diye korkuyor.kardeşimde baskı yapıyor bu yaştan sonra boşanmayın diye.ben karışmıyorum artık.çekmeye devam etmek istiyorlarsa kendileri bilir.

Anlıyorum canım seni, yuva yıkmak çok zor gerçekten, hele de belli yaşa gelmiş insanlar için. İnşallah düzelir herşey, baban da hatalarının farkına varır bir an önce.

Benim ikilemde kaldığım bir konu var.Bu konu ile ilgili genel olarak yardımıc olmanız rica ediyorum. 2005 yılında evlilik dışı bir çocuğum oldu.Babası evli olduğu için hamile olduğumu öğrendiğinde çok kurnazca davranıp beni başından atmanın yollarını aradı ( yüzüme bebeği aldıracaksın diyecek kuvveti bulamadığı ve bana olduğu gibi görünmediği için ) en son olarakta dava açma süremi doldurmak içn çabalarken ben o noktaya gelmeden babalık davası açtım. Davayı açtıktan sonra tamami ile beni aramayı sormayı bıraktı terk etti, ailemle bir başıma . Dava 2008 şubatta sonuçlandı, ben avukatıma her şeyi olduğu gibi anlattım ve öyle iletmeisni sitedim fakat bazı cümlelerinde abartılar vardı fakat çok ta önemli değildi zira bu dava bizim davamız değil çocuğun davası olduğu için önemsemedim yeterki dava bitsin dedim. Karşı tarafın savunma yazısı oldukça seviyesiz yalanlarla dolu inanılmaz hakaretler içerecek şekildeydi yine bir şey demedim, avukatımda zaten üzerind edurmadı, bununlada kalmayıp beni hiç tanımayan görmemiş olan bir insana ( şirketinin kendi avukatına) yalancı şahitlik te yaptırdı bunda bir şey demedik yeterki dava bir an önce bitsin ( her itiraz süre alıyor) diye zira DNA testi sonucu zaten babalığını ıspatlamıştı. Sonunda dava karara bağlandı. Hakim babalık tespiti ile benim kütüğümden oğlumun babasının kütüğüne kaydedilmesine kadar karar almış. Çok ilginç bir şekilde benim avukatımın tebligatları yapmadığını 2 ay sonra mahkemeye tesadüfen gittiğimde öğrendim, kendisine soruduğumda da hiç bir şey demedi, bu kararın yanlış olduğunu hakimin ancak babalık tespitine karar vereceğini çocuğun babasının hanesine yazılacak diye bir karar veremeyeceğini bunun için bizim temyiz etmemiz gerektiğini söyledi. Bende bir anlam veremedim bizim amacımız zaten buydu para değildi ki. Sonra ben mahkemeye tekrar giderek tebligatları kendim yaptırdım hızlı ilerlesin diye ve temyiz kararı almayacağımı bildirdim. Ama avukatıma güvenimi kaybettim dava sona geldiği içinde azletmek istemedim, ama artık bu davaya yorum katmasını vs istemiyorum. Acaba ben bu aşamadan itibaren yanlız bu işi yönetebilir miyim? Böyle bir kararı benim neden temyiz etmem gerekir? Çok ikilemde kaldım, çok zor durumdayım bu kadar uğraştım yanlış bir şey olsun istemiyorum. Teşekkür ederim

avukat arkadaşlardan yardım istiyorum...
biz 2004 ten beri bir evde kira karşılığı ile oturuyoruz.1.5 yıl kadardır ev sahibi oturduğumuz evi satılığa çıkardı.ilk zamanlarda haftada 2 gün görmeye gelirken son 2-3aydır sürekli telefon ve kapı zili ile bizi rahatsız edip müşterilerin var olduğu söylemektedir.Biz de mecburen gösteriyoruz,tanımadığımız sayısız insan evimizi gezdi şimdiye kadar.İlk zamanlarda onlara yardım etmek amaçlı hep gösterirken artık rahatsız oluyoruz.Normalde hukuğa uygun olarak ne kdr süre ile evin müşterilere gösterilmesi gerekir?
4 sene önce yapılan sözleşme var ve kira bedelinin ayın 8nden önce ödenme maddesi yer almaktadır.biz de ev sahibinin yaptıkları nedeniyle kirayı geç ödeme yoluna gittik çnkü 1.5 yıldır çok sıktılar bizi,kira geç ödenirse ne olur?bizim durumlar çok karışık,LÜTFEN YARDIM EDİN!!!
ilginiz için şimdiden teşekkürler

avukat arkadaşlar benim sorum çok farklı eşim beni aldattıgını biliyorum ve eşim ayrı ev açmış onuda öğrendim biz bundan 6 ay önce ev aldık benim arsam vardı onu 35 milyara verdik evi 80 milyara aldık geri kalan tarafını eşim birazını ödedi ben ayrılmak istiyorum eşimden beni aldattıgını bile bile yaşayamam onunla ama ev haziranda teslim edilecek evin içine girdikten sonra ayrılmayı düşünüyorum yani hukkuken benim haklarım neler onları öğrenmek istiyorum birde 7 yaşında kızım var velayet bana verilirmi yani bu konumda ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim biraz karışık anlattım kusura bakmayın

Evin yarısı kural olarak size, diğer yarısı eşinize ait, siz içinde oturuyor olsanız bile eşiniz evin yarı değerinin kendisine ödenmesi talep edebilir boşanma durumunda. Kızınız küçük olduğu için velayeti büyük ihtimalle size verirler. Ayrıca eşinizin sizi aldatması nedeniyle boşanma davasıyla birlikte ondan maddi ve manevi tazminat isteyebilirsiniz.

X