- 1 Şubat 2008
- 342
- 2
- 43
mahkemede çocuklarınızı istediğiniz sürece onların velayeti size verilecektir.velayet babaya ancak üç durumda verilebilir.anne iffetsiz bir hayat sürdürüyorsa,anne akıl hastasıysa ya da anne kendi rızasıyla velayeti babaya bırakırsa.bu durumların dışında velayet anneye verilir.mahkemede iki tarafın da velayet talebi varsa hakim bir sosyal haizmetler uzmanı atayacak.bu uzman gelip hem annenin hem babanın evini çocukların o evlerdeki durumuna bakıyor.ama yaşları itibariyle de çocuklar anneye muhtaç yaştalar zaten.bu hususu da hakim resen değerlendiriyor.ancak eşinizin tehditlerinde bir korkunuz olursa bu süreçde c.savcılığına suç duyurusunda bulunarak şikayetçi olabilirseniz ve yaşadığınız evden uzaklaştırma ya da ayrı evde oturuyorsanız eve yaklaşmama kararı çıkartabilirsiniz.bu kararı ve suç duyurunuzu da mevcut boşanma davası dosyanıza ekleyebilirsiniz.ayrıca avukat tutabilecek maddi gücünüz yoksa barodan adliyardım talep ederek ücretsiz avukat da alabilirsiniz.merhaba benim 3 ve 6 yaşlarında 2 çocuğum var.10 senedir evliyim.eşim45 yaşnda ve ilk eşinden3 çocuğu var.mesleğim yok.çocukları bizmle kalıyor.büyük askerden geldi,ortanca kız eşinden ayrıldı 2 aylık bebeğiyle bende ve 3.kız ise 8.sınıfta okuyor.ben ayrılmak istiyorum fakat eşim kabul etmiyor etsede çocukları vermem yada vururum diyor.ne yapacağımı şaşırdım.çocukları alıp gitmek istiyorum ama daha sonra bulursa ve onları benden alırsa diye çok korkuyorum.çünkü özellikle kızım çok hassas.zaten şuana kadarda onları perişan etmemekiçin ayrılamadım.ne yapmam lazım bana akıl verebilirmisiniz lütfen