Sayın Avukat Arkadaşlar,
15 yıllık evliliğim boyunca eşimin bekar hayatı yaşamasından, alkol alıp eve gelmemesinden, bana şiddet uygulamasından ve bunun gibi nice duygusal tacizlerine katlanan bir hanımım. ıki yıl önce savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Savcılık takibe aldı.Ancak büyükler araya girdi ve affettim.Dün içip içip beni, güzel güzel sohbet ediyorken tokatladı ve boğazıma sarıldı. Bende kendimi savunmak için polisi çağırdım.Polis şikayetçimisiniz dediğinde "Şimdilik değil,çünkü şu an evden gidiyor, nasılsa tekrarlayacak o zaman şikayetçi olacağım " dedim. Evi polis nezaretinde terkederken "Bu evi sana yar etmeyeceğim, bu evden sen gideceksin" diye tehdit savurdu. Sorum şu: Boşanma davası açarsam, mahkeme onun lehine karar verir ve ben evden çıkmak durumunda kalırmıyım? Bende çalışıyorum ama evi o satın aldı.Ama eve gelmeyip sık sık dışarıda bir yerlerde yatan biri. 10 yaşında oğlum var. Mahkeme geliri daha yüksek olduğu için velayetini ona verirmi.Üstelik yaşadığımız apartmanın bir katında kendi ailem yaşıyor.Oğlum okuldan geldiğinde annanneye gidiyor bir saat sonra ben işten geliyorum ve birlikte kendi katımıza çıkyoruz.
O evde yokken oğlum ve ben çok huzurluyuz.Mahkeme oğlumun düzenini bozmamamak adına eşimi evden uzaklaştırırmı?
Söylemeye dilim varmıyor ama bu kişi sizler gibi bir AVUKAT!!!!!. Yasaların zayıf noktalarını bilen, hakimleri tanıyan biri. Lütfen bana yol gösterirmisiniz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.