Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhaba,
avukat arkadaşlar banada yardımcı olursanız sevinirim.Eşimden ayrıldım ve tazminat almaya hak kazandım,Eski eşim ailesiyle birlikte kalıyor ve babasıyla birlikte esnaf olarak çalışıyor.Ama sigorta yaptırmıyor kendine.İcra takibine mayısın başında başlandı 2 ay geçti ve hala bi sonuç çıkmadı,Avukatımı aradığımda evinden taşındığını gösterip tebligatın düştüğü haberini aldım.Dükkanlarının adresini verdim,ne sonuç çıkacak bilmiyorum.Sigortası yok,üstüne olan herhangi bi malıda yok bu işin sonu ne olacak ne yapmam gerekiyor?
şimdiden teşekkür ediyorum...
 
merhaba benim sorun müteahhite kat karşılığı verdiğimiz yerimizle ilgili.Müteaahhitliği yapan firma inşaati şu ana kadar çok hızlı bir şekilde yaptı ve şimdi iş, evin içinin yapılmasına geldi.Noterde yapılan sözleşme gereğince yazılan isteklerimizde sözleşme dışına çıkmaya çalışıyor bazı yazılı olan isteklerimizi de yerine getirmiyor.Müdehale ettiğimiz içinde bize inşaata giremezsiniz,bitince görürsünüz gibi sözler sarf ediyorlar.Sözleşmede yer sahibinin yapılan her türlü işi denetleme hakkı vardır maddesi olmasına rağmen.Şimdi ne yapabileceğimiz konusunda yol gösterebilecek birilerine ihtiyacımız var.Lütfen yardım...
 
merhaba,
ssk 16-93 sayılı genelgesini arıyorum,
nasıl bulabilirim, bilen bir arkadaş var mı?
 
merhaba,
avukat arkadaşlarımıza bir konuda danışmak istiyorum...
Evlenirken kızlık soyadımı da dilekçe ile bavurarak aldım, şu anda iki soyadım var.
Ama pişman oldum Kullanması çok güç oluyori şimdi sadece eşimin soyadını kullanmak istiyorum.
Araştırdım, dava açmam gerekiyormuş.
1.Dava nasıl açılır?
2.Masrafım ne kadar olur?

Şimdiden çok teşekkürler...
 
Benimde bir sorum var yanıtlarsanız sevinirim

Buradaki yerleşim yerlerinin %90 nına tapuları yoktu daha doğrusu 80 yıllarda böyle sorunlar yoktu.2002yılında afla tapular satın alındı.
Şuanda ecrimisil ihbarnamesi gelmiş durumda 1991-2002 yılına ait borç görünen yazı geldi bunu ödemek zorundamıyız bizleri kapsayan bir şeymi acaba.Bir de araştırdığım kadarıyla 10 yıllık zaman aşımı var bu tebliğ için.1991 den başladığı tarihleri tahsil edilebirmi.5 yıllık ödememe zaman aşımı varmış bunlar doğrumudur.Birde alttaki yazıyı buldum


"8.03.1984 tarihinde yürürlüğe giren 2981 sayılı ımar XE "ımar" ve Gecekondu XE "Gecekondu" Mevzuatına Aykırı Yapılara Uygulanacak Bazı ışlemler ve 6785 sayılı ımar Kanununun Bir Maddesinin Değiştirilmesi Hakkında Kanunun, 22.05.1986 tarih ve 3290 sayılı Kanun ile değişik, 18. maddesinin (d) bendinde; “Bu Kanun kapsamında kalan gecekondulara, ecrimisil ve arsa kullanım bedeli tahakkuk ettirilmez ve alınmaz. Tahakkuk XE "Tahakkuk" ettirilen veya tahakkuk ettirilip tahsil edilen ecrimisiller ve arsa kullanım bedeli, arsa bedeline dönüşür,” hükmü bulunmaktadır."

ne yapmamız gerekir
 
Sayın Avukat Arkadaşlar,
15 yıllık evliliğim boyunca eşimin bekar hayatı yaşamasından, alkol alıp eve gelmemesinden, bana şiddet uygulamasından ve bunun gibi nice duygusal tacizlerine katlanan bir hanımım. ıki yıl önce savcılığa hakkında suç duyurusunda bulunmuştum. Savcılık takibe aldı.Ancak büyükler araya girdi ve affettim.Dün içip içip beni, güzel güzel sohbet ediyorken tokatladı ve boğazıma sarıldı. Bende kendimi savunmak için polisi çağırdım.Polis şikayetçimisiniz dediğinde "Şimdilik değil,çünkü şu an evden gidiyor, nasılsa tekrarlayacak o zaman şikayetçi olacağım " dedim. Evi polis nezaretinde terkederken "Bu evi sana yar etmeyeceğim, bu evden sen gideceksin" diye tehdit savurdu. Sorum şu: Boşanma davası açarsam, mahkeme onun lehine karar verir ve ben evden çıkmak durumunda kalırmıyım? Bende çalışıyorum ama evi o satın aldı.Ama eve gelmeyip sık sık dışarıda bir yerlerde yatan biri. 10 yaşında oğlum var. Mahkeme geliri daha yüksek olduğu için velayetini ona verirmi.Üstelik yaşadığımız apartmanın bir katında kendi ailem yaşıyor.Oğlum okuldan geldiğinde annanneye gidiyor bir saat sonra ben işten geliyorum ve birlikte kendi katımıza çıkyoruz.
O evde yokken oğlum ve ben çok huzurluyuz.Mahkeme oğlumun düzenini bozmamamak adına eşimi evden uzaklaştırırmı?
Söylemeye dilim varmıyor ama bu kişi sizler gibi bir AVUKAT!!!!!. Yasaların zayıf noktalarını bilen, hakimleri tanıyan biri. Lütfen bana yol gösterirmisiniz? Cevabınız için şimdiden çok teşekkür ederim.
 
Bencede kendimiz sorup kendimiz cevaplayalım bari :roflol:

doğru çok haklısınız
benimde şüyle bir sorum olacak bilgisi olanlar lütfen bana akıl verirmisiniz
bende eşimden ayrılmak istiyorum fakat avukata verecek param yok şimdi
ben boşanma dilekçemi verdikten sonramı bana ücretsiz avukat verilecek yoksa ünce barodan avukat talebinde bulunup soramı boşanma davası açılıyor
birde eşimin iş hayatında ve evlilik te yaptığı bir çok hatalar var bunları benim araştırıp mahkemeye delil olarak sunmam gerekiyor yoksa savcılık araştırıyormu
lütfen bana yardımcı olurmusunuz çok acil
 


canım burda pek avukat yok sanırım, bence sen bi avukata gidip danışma ücretiyle bu sorularının cevaplarını bul.. sonra keşke deme
 
Avukat bir arkadaşımız benle irtibata geçerse çok memnun olurum. Birşey danışmam lazım.
 
Arkadaslar ben hukuk fakültesi öğrenciyim.Bu sene 3. sınıfa geçtim henüz mezun olmadığım için bir avukat kadar bilgi sahibi değilim ama yine de elimden geldiğince yardımcı olmak isterim.Özellikle aile,miras ve borçlar hukuku konusunda daha çok bilgi sahibiyim.Bilmediğim konuları da araştırıp öğrenebilirim sizler için.Sorularınızı bu topikten ya da özel mesaj yoluyla sorabilirsiniz.Hoşçakalın..
 

Söz konusu 6 dairede tüm kardeşlerin payı olduğu için satışı esnasında hepsinin onay vermesi şart.Ancak taraflar anlaşamıyorsa ya da bir noktada karara varamıyorlarsa izale-i şuyu davası açabilirsiniz.Bu dava ortaklığın bozulması için açılır ve dava sonucunda taraflar hala anlaşmaya varamazlarsa mahkeme sizin adınıza daireleri satar parasını paylarınıza göre bölüştürür..
 
slm benimde sorunum annemle ilgili mirastır. dedemin 11 tane olan evlatları için bölünecek olan mal varlığı vardır yanlız dedemin mal varlığı erkek kardeşlere verilecek gibi bir haksızlık olması durumu var . kendisi hayatta yanlız çok yaşlı olmasından dolayı miras günüde yakın olduğunu düşünüyoruz. olurda kızlara miras verilmeyip haksızlığa uğrarsak; herhangi bir erkek evlada tüm miras devredilirse baba tarafından hak talep edebilirmiyiz eşit olarak. kanunen 11 kardeşe haksızlık durumunda ne yapılabilir babada vefasızdır kızları hiç düşünmez... yardımcı olursanız çok seviniriz




Dedeniz hayattayken mal varlığının bir kısmını ya da tamamını karşı tarafa satmış gibi göstererek vs.(yani olmayan bir durumu olmus gibi göstererek) devrederse bu durumda muvazaa durumu meydana gelir muvazaa iki kisinin olmayan bir hukuki durumu varmıs gibi göstermesi ve bunu 3. kisileri aldatma amaclı yapmasıdır böyle bir durumu tespit ederseniz mahkemeye muvazaa iddiasıyla basvurabilirsiniz.Bu davayı olayla baglantılı 3. kisilerden herhangi biri acabilir.Ancak bu durumu belgeyle şahitle ya da böyle bir satısın gerceklesmesinin mümkün olmayacagını ispatlayarak desteklemelisiniz.Satısın olmayacagı nasıl ispatlanır?Örnegin dedeniz amcalarınıza satıs yapmıs gibi göstererek malları devretti amcalarınızın bu malları satın almasının mümkün olmadıgını bunun icin gereken maddi duruma sahip olmadıgını vs. ispatlamanız gerek.
2. bir ihtimal dedenizin vasiyetname yoluyla oğullarına mal bırakması durumunda olabilir bu durumda da saklı pay gündeme gelir.Türk Medeni Kanununa göre kişiler kendi mal varlıklarının saklı payları dısında kalan kısmını istedikleri kisilere istedikleri oranda verebilirler.Bu durumda dedeniz mirasının saklı paydan artakalan kısmını vasiyet yoluyla istedigi sekilde istedigi kimseler arasında paylastırabilir.Bu saklıpay da her mirascı icin dedenize yakınlıgı dikkate alınarak farklı oranlarda belirlenmistir.
 
Son düzenleme:
cok tesekkur ederım ya bende sıze ozelden maıl attım cıdden mutlu oldum cvp verdıgınız ıcın :)

bıldıgımız kadarıyla dedem vasıyet bırakmamıs
yanı hayttayken sureklı mal varlıgım kızlarıma ve oguullarıma esıt dagıtılsın dıe sozlu vasıyette bulunurmus budurumda da dedıgınız gıbı izale-i şuyu davasımı acılır?
pekı bu davayı kımın acması gerekır
sadece annem gıdıp acabılırmı?
bu arada bız ıstanbuldayız ama evler farklı sehırde hepsı aynı sehırde ve yanyana o sehırdekı mahkemeyemı basvurmak gerekır...son olarak hangı mahkemeye basvurması gerekıyor
 

Medeni Kanunumuza göre eşler evlilik birliği içerisinde ailenin giderlerini beraberce karşılamak yükümlülüğü altında.Eşlerden biri bu sorumluluğunu yerine getirmezse diğer eş mahkemeye başvurarak hakimden bu konuda bir tedbir alınmasını isteme hakkına sahiptir.Böyle bir başvuru durumunda hakim sorumluluğunu yerine getirmeyen eşin alacağı varsa borçlulardan bu alacağı diğer eşe ödemelerini bildirebilir.Eşinizin bir yerlerden alacağı varsa bu yola başvurabilirsiniz.
Bunun dışında evin sorumluluğunu yerine getirmeyen eşler için hakim nafaka ödemelerine hükmedebilir bu durumda da eş boşanma durumu olmaksızın hala evli olduğu eşine nafaka ödemekle yükümlü olur.Bu nafakayı da ödememesi halinde hakkında icra takibi başlatabilirsiniz.
 

Dedeniz vasiyet bırakmadıysa mirasın paylasımı medeni kanuna göre yapılır.Mirascı olarak bahsettiginiz kisiler dısında birileri var mı bilmiyorum mirascıların tamamını belirtirseniz size miras oranlarını söyleyebilirim.Öncelikle sulh hukuk mahkemesinden bir verasetname cıkartmalısınız bu belgede mirascıların kimler olduğu ve payları yazar.Dedeniz vasiyetname düzenlemedigi icin malları burdaki paylara göre dagıtılır.
Dedeniz vasiyet bıraksın ya da bırakmasın izale-i şuyu davasını açabilirsiniz bu davayı mirasla ilgili yani mirasta pay sahibi herhangi biri acabilecegi gibi davayı acmak isteyenler birleserek ortak bir dava acabilirler bu durumda anneniz isterse tek basına isterse isteyen kardesleriyle beraber acabilirler.
Dava icin Sulh Hukuk Mahkemesine basvurmanız gerekir diye tahmin ediyorum bu konu medeni usul dersimizin müfredatına giriyor ve bu dersi 4. sınıfta alıyoruz o nedenle sadece yetkli mahkemenin hangisi olacagı konusunda kesin konusamıyorum ama adliyeye gittiginizde size yardımcı olacaklardır.Mahkemeyi dedenizin son ikamet ettigi yer mahkemesi ya da gayrimenkullerin bulundugu yer mahkemesinde acabilirsiniz.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…