bende cok kısa bısı sormak ıstıyorum
annemler 10 kardesler 5 kız 5 erkek
dedemler ve anneannem vefat ettı onlardan kalan suan yaklasık 6 tane daıre var 10 yıldır dedm vefat ettı ancak hala mıras konusunda net bısı yapılmıs degıl.. 10 kardes oldukları ıcınde bırı evet dese otekı hyr stılmasın dıo bolece sureklı ıster ıstemez sorunlar oluo..
bu evınlerın satılabılmelerı ıcın 5 dayımın 4 teyzemınde onay vermesımı gerekıyo..yoksa sırf aralrndan bırı hyr dıo dıe evler bı kenarda bos bır sekılde durmaya devammı edıcek..
sımdıden cok tesekkur ederım...
evet doğru dersane a.ş şeklinde kuruldu, ama anlaşmazlık var ve alınan borçlarla eşimin ilgisi yok.Karşı taraftadik bir ortak borçların yarısın kabul edip,ayrılmak istiyor ama diğer borçlar bize kalıyor. Bu durumda biz bu işten nasıl kurtulabiliriz.
Nedenki canım...??
benimde sorunum arsa davası anneannemin arsasından 3 sene önce anneme belirli bi miktar para kaldı ve biz onu almadık aradan 3 sene geçti ve geçenlerde tvde bu konularla ilgili şöle bişe deniliyodu işte haziran sonuna kadar bu durumda olanlar paralarını alsınlar ve haziran bitti nerdeyse acaba geç mi kaldık hala alabilir miyiz bu haber ne kadar doğru ??acil cvp yazarsanız çok sevinirim lütfennnn
merhaba,
yargıtayın bozma gerekçesini öğrendik tam detayları öğrenemesemde 2 ayrı nedenle bozma kararı verilmiş; itiraz süresinde itiraz edilmediği için yani ödeme emirleri geldikten sonraki 7 gün içinde itiraz edilmesi gerekliymiş iş mahkemesine ve haczin kaldırılmasıyla ilgili talebimize haciz konması ile ilgili dosyada herhangi bir belge olmadığından (bu kısmı tam anlyamadım ama bu şekilde söylendi)
dava konusu aslında kısaca bir aş'nin ssk prim borçları, olay aslında kısaca şöyle gelişti;
borçlu olduğu idda edilen kişi 2001 yılında hatıra binaen çok yakın bir arkadaşının aile şirketine %1 hisse ile kağıt üzerinde ortak görünüyor(şirket yapısının gereği olarak) 10 ay sürer istifa dilekçesi verir ve ayrılır şirketten ve istifa dilekçesinden 8 ay sonra hisse devri yapılır, 2004 yılında söz konusu şirket borçları nedeniyle kişi ilgili ssk müdürlüğünce telefonla aranarak boçrtan haberdar edilir, ödeme emirleri adrese tebliğ edildikten sonra gerek borçlu olduğu idda edilen süre, gerekse şirketteki yetkiler açısından kişi borcun muhatabının kendisi olmadığını beyan ederek kuruma itiraz eder ama kurum itirazı kabul etmez, Sahibine bildirimde bulunmadan evlere haciz konduğundan ve borcun asıl muhatabının kendisi olmadığından konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na dilekçe ile başvuruda bulunur -bu 7 günlük süre içerisinde-, bunun üzerine savcılık tarafından soruşturma açıldı, soruşturmada memurlar hakkında inceleme gerektiği için valilik izni alınamadığından görevsizlik kararı verildi, bunun üzerine dosya bölge idare mahkemesine gönderildi ve reddedildi Haziran 2006'da, bunun üzerine iş mahkemesinde tespit davası açıldı, mahkeme dosyadaki emsal yargıtay kararları ve bilirkişi raporuna dayanarak borçtan kişinin sorumlu olamayacağına karar verdi, kurum bu kararı temyiz etti, temyizde karar bozuldu, gerekçeleri de öğrenebildiğim kadarıyla yukarıda yazdığım sebepler
borçlu olmadığını ispat etmişken itiraz süresi nedeniyle borçtan sorumlu tutulmaya karşı ne yapılabilir bu durumda
bir de asıl öğrenmek istediğim söz konusu şirketin gerçek sahibinin evine haciz konduğu halde satılmayarak haczin kaldırldığını ispat etmemiz bize bir fayda sağlar mı ve bildirim yapılmadan evlere haciz konması normal midir (bildirim olmadığından itiraz süresi söz konusu değil)
biraz uzun oldu kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim
bir ögretmen arkadaşım 1 ay kladar önce 30/1 maaş kesim cezası aldı ardından bugün görev yeri değişikliği verilerek bir köye yollandı .benim sormak istedigim aynı suça 2 defa farklı ceza verilir mi? birde mahkemey başvurursa görev yerine geri döner mi
slm benimde sorunum annemle ilgili mirastır. dedemin 11 tane olan evlatları için bölünecek olan mal varlığı vardır yanlız dedemin mal varlığı erkek kardeşlere verilecek gibi bir haksızlık olması durumu var . kendisi hayatta yanlız çok yaşlı olmasından dolayı miras günüde yakın olduğunu düşünüyoruz. olurda kızlara miras verilmeyip haksızlığa uğrarsak; herhangi bir erkek evlada tüm miras devredilirse baba tarafından hak talep edebilirmiyiz eşit olarak. kanunen 11 kardeşe haksızlık durumunda ne yapılabilir babada vefasızdır kızları hiç düşünmez... yardımcı olursanız çok seviniriz
Benim sorum; eski nişanlım beni sürekli takip ediyor, işmi değiştirdim ama yine buldu, yanıma gelip konuşmuyor ama sürekli gözetleniyorum, mail adresimden akrabalarımın ya da arkadaşlarımın şifresini kırıp onlarmış gibi benimle konuşmaya çalışıyor, ailesini de aradık ama sonuç aynı, hukuki olarak ne yapabilirim? Ya da bunun bir ceza alma olasılığı varmı?
anneniz sakl pay sahibi mirasçı yni istisnai durumlar haricinde mirastan mahrum bırakılamaz. eğer dedeniz mirastan pay bırakmazsa, dava açar alırsınız
dedem hayatta henüz yaşarkende böyle bir dava açabilirmiyiz