Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Dedeniz vasiyet bırakmadıysa mirasın paylasımı medeni kanuna göre yapılır.Mirascı olarak bahsettiginiz kisiler dısında birileri var mı bilmiyorum mirascıların tamamını belirtirseniz size miras oranlarını söyleyebilirim.Öncelikle sulh hukuk mahkemesinden bir verasetname cıkartmalısınız bu belgede mirascıların kimler olduğu ve payları yazar.Dedeniz vasiyetname düzenlemedigi icin malları burdaki paylara göre dagıtılır.
Dedeniz vasiyet bıraksın ya da bırakmasın izale-i şuyu davasını açabilirsiniz bu davayı mirasla ilgili yani mirasta pay sahibi herhangi biri acabilecegi gibi davayı acmak isteyenler birleserek ortak bir dava acabilirler bu durumda anneniz isterse tek basına isterse isteyen kardesleriyle beraber acabilirler.
Dava icin Sulh Hukuk Mahkemesine basvurmanız gerekir diye tahmin ediyorum bu konu medeni usul dersimizin müfredatına giriyor ve bu dersi 4. sınıfta alıyoruz o nedenle sadece yetkli mahkemenin hangisi olacagı konusunda kesin konusamıyorum ama adliyeye gittiginizde size yardımcı olacaklardır.Mahkemeyi dedenizin son ikamet ettigi yer mahkemesi ya da gayrimenkullerin bulundugu yer mahkemesinde acabilirsiniz.

gercekten cok yardımcı oldunuz tşk ederım
dedıgım gıbı 10 kardesler 5 kız 5 erkekler
bunların dısında hak sahıbı kımse yk (ıkıncı evlılık uvey evlat vs. yok)

gercekten cok yardımcı oldunuz tşk ederım
dedıgım gıbı 10 kardesler 5 kız 5 erkekler
bunların dısında hak sahıbı kımse yk (ıkıncı evlılık uvey evlat vs. yok)

rica ederim önemli değil mirascılar sadece murisin cocuklarından olusuyorsa mirası mirascıların sıfatlarına göre paylastırmamıza gerek kalmıyor her biri nirascının cocukları ve esit oranda pay sahibi.6 daire 10 kardes arasında paylastırılacak.Yalnız şöyle bir durum söz konusu söyledigim davayı acar da evlerin satısını mahkemeye bırakırsanız yani satısı devlet yapmıs olursa daireler ederinden daha düsük bir meblağa satılabilir bu kesin olmamakla beraber genel durum budur.

evet durum boyle olucak sanırım ama bole olmazsa da evın satısına pek yanasılmıyr

Avukat arkadaşlar merhaba..1 Mayıs 2007 tarihinde Masko'da bulunan bir mağazadan beyaz lake bir mobilya sipariş ettik.Bir yatak ve gardrop için 7.000 tl ödemeyi kabul ettik çünkü odamız ancak bir yatak ve gardrop alacak büyüklükte.Bu kararı verirken teşhirdeki ve atölyedeki ürünleri iyice inceledik,gayet kaliteli ve sağlam görünüyorlardı..
Bize ürünleri 15 Haziran 2009 tarihinde teslim edeceklerini söylediler ancak ürünler 10 Temmuz 2009 tarihinde ancak gelebildiler.Bu tarihte getirmelerini sorun etmedik çünkü asıl sorun mobilyanın ta kendisiydi.Gardrop kapaklarının katologdaki haliyle ve bilgisayar çizimiyle ilgisi yok.Gayet kalitesiz raf köşeleri çatlak,vuruk lakeleri dökülmüş.Gardrop kapakları incecik o kdar kalitesiz ki bu malın 7.000 tl olmasına imkan yok.Boyalarda çatlamalar ve dökülmeler var.Gardobun siyah kısımlarına atölyede beyaz boyalı parmaklarla dokunulmuş kesinlikle silmekle çıkmıyor.Lakesi dalga dalga çok çok kötü,kısacası işçilik sıfır.Söyledik,dolap kapaklarını 3kere götürdüler ama hiçbirşey yapmadan geri getiriyorlar,yeniden yapıldı diyorlar.Dolabın yan tarafında ayna olacaktı;yok,dolapta kemerlik ve aksesuarlık olacaktı;yok,yatağın başında ışık sistemi ve cam olacaktı hiçbiri yok,ilgilenmiyorlar.3.500 tl peşinat ödedik kalan 3.500 tl için 4 taksitte anlaştık,tamamlamadıkları ürünün taksitlerini günaşırı arayarak istiyorlar.İşin daha kötüsü ben bu kadar kalitesiz bir mobilyayı Masko'da 3.500 tl'ye zaten bulurdum,7,000 tl asla etmez bu ürün.Nakliyeyi yapan mobilya ustası bile gerçekten çok kötü bir ürün 1yıl sonra dökülür bu takım dedi.Şimdi biz bu konuda ne yapabiliriz,yardımlarınızı bekliyorum,bu yata odası takımını asla istemiyorum evimde..

Avukat arkadaşlar merhaba..1 Mayıs 2007 tarihinde Masko'da bulunan bir mağazadan beyaz lake bir mobilya sipariş ettik.Bir yatak ve gardrop için 7.000 tl ödemeyi kabul ettik çünkü odamız ancak bir yatak ve gardrop alacak büyüklükte.Bu kararı verirken teşhirdeki ve atölyedeki ürünleri iyice inceledik,gayet kaliteli ve sağlam görünüyorlardı..
Bize ürünleri 15 Haziran 2009 tarihinde teslim edeceklerini söylediler ancak ürünler 10 Temmuz 2009 tarihinde ancak gelebildiler.Bu tarihte getirmelerini sorun etmedik çünkü asıl sorun mobilyanın ta kendisiydi.Gardrop kapaklarının katologdaki haliyle ve bilgisayar çizimiyle ilgisi yok.Gayet kalitesiz raf köşeleri çatlak,vuruk lakeleri dökülmüş.Gardrop kapakları incecik o kdar kalitesiz ki bu malın 7.000 tl olmasına imkan yok.Boyalarda çatlamalar ve dökülmeler var.Gardobun siyah kısımlarına atölyede beyaz boyalı parmaklarla dokunulmuş kesinlikle silmekle çıkmıyor.Lakesi dalga dalga çok çok kötü,kısacası işçilik sıfır.Söyledik,dolap kapaklarını 3kere götürdüler ama hiçbirşey yapmadan geri getiriyorlar,yeniden yapıldı diyorlar.Dolabın yan tarafında ayna olacaktı;yok,dolapta kemerlik ve aksesuarlık olacaktı;yok,yatağın başında ışık sistemi ve cam olacaktı hiçbiri yok,ilgilenmiyorlar.3.500 tl peşinat ödedik kalan 3.500 tl için 4 taksitte anlaştık,tamamlamadıkları ürünün taksitlerini günaşırı arayarak istiyorlar.İşin daha kötüsü ben bu kadar kalitesiz bir mobilyayı Masko'da 3.500 tl'ye zaten bulurdum,7,000 tl asla etmez bu ürün.Nakliyeyi yapan mobilya ustası bile gerçekten çok kötü bir ürün 1yıl sonra dökülür bu takım dedi.Şimdi biz bu konuda ne yapabiliriz,yardımlarınızı bekliyorum,bu yata odası takımını asla istemiyorum evimde..

Şehrinizde bulunan Tüketici Hakem Heyeti'ne aldığınız ürünün ayıplı mal olduğu iddiasıyla başvurmanızı veya mağazayla yaptığınız alışverişi(sözleşmeyi) iradeyi sakatlayan hallerden hile nedeniyle iptal ettirmenizi tavsiye ederim.İkinci durumda mahkemeye başvurmanı gerekir ancak tüketici hakem heyetine başvurduğunu takdirde daha kolay sonuç alabilirsiniz.

Şehrinizde bulunan Tüketici Hakem Heyeti'ne aldığınız ürünün ayıplı mal olduğu iddiasıyla başvurmanızı veya mağazayla yaptığınız alışverişi(sözleşmeyi) iradeyi sakatlayan hallerden hile nedeniyle iptal ettirmenizi tavsiye ederim.İkinci durumda mahkemeye başvurmanı gerekir ancak tüketici hakem heyetine başvurduğunu takdirde daha kolay sonuç alabilirsiniz.

Teşekkür ederim arkadaşım,bilgine emeğine sağlık..

merhaba, bir baba evinde yaşayan bekar kızını evden atabilme yetkisine sahipmidir? bunun karşıtı yasal bi prosedür varmıdır?

Hepinizin berat kandili mübarek olsun tüm dualarımız kabul olur inşallah

kandil1q.jpg
[/URL][/IMG]
beratkandilix.jpg
[/URL][/IMG]

merhaba,
6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkındaki kanunda cebri takibata ödeme emri ile başlanır deniyor, buna göre ödeme emri borçluya tebliğ edilmeden gayrimenkullerine kesin haciz yapılamaz.
bahsettiğim dava anonim şirket ssk prim borçları ile ilgili ama benim şu anki sorunum ödeme emrinden önce haciz uygulanması ödeme emrini geçersiz kılar mı?
bu konudaki görüşlerinizi paylaşırmısınız ve bununla ilgili bildiğiniz yargıtay kararı varsa yazabilirmisiniz

merhabalar bizim bi bankaya aylık 3ooo tl kredi ödememiz var işler çok bozuk olduğundan kredimizi ikincisi yaklaşırken anca ödüyebiliyoruz arıyolar bazen ihbarname cekeriz diye geciktırmeyın diye sonra kredi cekmenizde problem olur diye söylüyolar ama bazı sıkıntılarımız oldu bu şekilde yatırabiliyoruz şunu soracaktım ihbarname cekerlerse hemenmi istiyolar taksidi bi daha hiçmi kredi alamıyoruz hiçbir bankadan bu çektiğimiz esnaf kredisi yani plakada haciz var ödeyene kadar ticari.gec yatırmamız da sorun olurmu banka ne yapıyor bu durmda sagolun şimdiden .

avukat arkadaşlar üstteki mesajıma bi cevap yazarsanız sevinirim bide kara listeye girmek ne demek hiçmi kredi çekemiyoruz o durum olursa

Son düzenleme:
avea telefonuma 300 tl fatura geldi. ve bu kadar görüşme yapmamın imkanı yok!!
aveayı aradım. bana hıpır denen bi siteden wap aracılığı ile oyun paketi indirmiş olduğum sölendi. ardından orayı aradım. böle bişi yapmadım diye. hayır yapmışsınız dedi. asla böle bişi yok. tel kendi kendine nete girmişmi diyorum ama oda olmaz. aveaya itiraz ettim kabul görmedi.. şimdi yasal olarak işlem yapmak istiyorum itiraz edicem. nası bir yol izlemeliyim acaba. nereye başvurmam gerekir. çok mağdur oldum:KK43:
şimdiden teşekkürler...

merhaba,
6183 sayılı amme alacaklarının tahsil usulü hakkındaki kanunda cebri takibata ödeme emri ile başlanır deniyor, buna göre ödeme emri borçluya tebliğ edilmeden gayrimenkullerine kesin haciz yapılamaz.
bahsettiğim dava anonim şirket ssk prim borçları ile ilgili ama benim şu anki sorunum ödeme emrinden önce haciz uygulanması ödeme emrini geçersiz kılar mı?
bu konudaki görüşlerinizi paylaşırmısınız ve bununla ilgili bildiğiniz yargıtay kararı varsa yazabilirmisiniz

bu bölüm pek ilgi görmüyor kafamçokkarıştı ya da bu konuda bilgisi olan hiç kimse yok sanırım fisfisfis
peki bu konularda bilgi alabileceğim bir site veya kaynak önerebilirmisiniz
? :bbo::uhm:benneyaptımki

stylish, ilk önce tebligat yapılması gereklidir tebligatı aldıktan sonra ödeme emri çıkar ödeme emrinden önce kesinlikle ve kesinlikle icra takibi yapılamaz vuk göre bu aykırıdır ilk önce teblgat geldiği zaman uyguladığınız yöntem neydi ? borcu kabul ettinizmi yada itiraz dilekçesi filan verdinizmi ??

bende bişe sormak istiyorum kız kardeşim eşiyle iş için kıbrısa gitti eşi hakaret darp ve çocuğunu vermeyerek çocuk 1,5 yaşında kardeşimi türkiyeye gönderdi şimdi boşanma davası açacağız çocuğu almamız zor olurmu kıbrısta olduğu için ,geçici velayet kararı çıkarttırmak istiyoruz...............................ne olur acil cvp verin..............

avukat arkadaşlar bir de bana yardımcı olur musunuz. eşimle problemlerimiz var. ben açıkçası boşanmak istiyorum. ama 8 aylık bir kızım var. onun velayetini alma şansım nedir? kızımın babası bana inat olsun diye eminim kızımın velayetini isteyecektir. ben de öğretmenim kızımın babasıda.benim üzerime kayıtlı sadece bir araba var .kızımın babasının ise hiç bir mal varlığı yok.maddi durum bu yaştaki bir bebeğin velayetinin kime verileceğini belirler mi?

avukat arkadaşlar bir de bana yardımcı olur musunuz. eşimle problemlerimiz var. ben açıkçası boşanmak istiyorum. ama 8 aylık bir kızım var. onun velayetini alma şansım nedir? kızımın babası bana inat olsun diye eminim kızımın velayetini isteyecektir. ben de öğretmenim kızımın babasıda.benim üzerime kayıtlı sadece bir araba var .kızımın babasının ise hiç bir mal varlığı yok.maddi durum bu yaştaki bir bebeğin velayetinin kime verileceğini belirler mi?

Canım endişelenmene gerek yok, ana ve baba evli değilse, velayet anaya aittir. Bu Medeni Kanunumuzun 337. maddesinde de açıkça belirtilmiştir. Belirtmiş olduğun şartlar kapsamında, çocuk sende kalacaktır, babanın dava açması sorun yaratmaz merak etme :teselli:

Son düzenleme:
bende bişe sormak istiyorum kız kardeşim eşiyle iş için kıbrısa gitti eşi hakaret darp ve çocuğunu vermeyerek çocuk 1,5 yaşında kardeşimi türkiyeye gönderdi şimdi boşanma davası açacağız çocuğu almamız zor olurmu kıbrısta olduğu için ,geçici velayet kararı çıkarttırmak istiyoruz...............................ne olur acil cvp verin..............

Öncelikle geçmiş olsun, kardeşinizin eşi Türk vatandaşı mı ? Çocuk ? Kardeşiniz Türkiyeye geleli kaç gün oldu? Net cevay verebilmek adına, konuyu tam olarak anlatabilirseniz, elimden geldiğince yardımcı olurum.

X