E
EU2
Ziyaretçi
Dedeniz vasiyet bırakmadıysa mirasın paylasımı medeni kanuna göre yapılır.Mirascı olarak bahsettiginiz kisiler dısında birileri var mı bilmiyorum mirascıların tamamını belirtirseniz size miras oranlarını söyleyebilirim.Öncelikle sulh hukuk mahkemesinden bir verasetname cıkartmalısınız bu belgede mirascıların kimler olduğu ve payları yazar.Dedeniz vasiyetname düzenlemedigi icin malları burdaki paylara göre dagıtılır.
Dedeniz vasiyet bıraksın ya da bırakmasın izale-i şuyu davasını açabilirsiniz bu davayı mirasla ilgili yani mirasta pay sahibi herhangi biri acabilecegi gibi davayı acmak isteyenler birleserek ortak bir dava acabilirler bu durumda anneniz isterse tek basına isterse isteyen kardesleriyle beraber acabilirler.
Dava icin Sulh Hukuk Mahkemesine basvurmanız gerekir diye tahmin ediyorum bu konu medeni usul dersimizin müfredatına giriyor ve bu dersi 4. sınıfta alıyoruz o nedenle sadece yetkli mahkemenin hangisi olacagı konusunda kesin konusamıyorum ama adliyeye gittiginizde size yardımcı olacaklardır.Mahkemeyi dedenizin son ikamet ettigi yer mahkemesi ya da gayrimenkullerin bulundugu yer mahkemesinde acabilirsiniz.
gercekten cok yardımcı oldunuz tşk ederım
dedıgım gıbı 10 kardesler 5 kız 5 erkekler
bunların dısında hak sahıbı kımse yk (ıkıncı evlılık uvey evlat vs. yok)