Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

benimde sorunum arsa davası anneannemin arsasından 3 sene önce anneme belirli bi miktar para kaldı ve biz onu almadık aradan 3 sene geçti ve geçenlerde tvde bu konularla ilgili şöle bişe deniliyodu işte haziran sonuna kadar bu durumda olanlar paralarını alsınlar ve haziran bitti nerdeyse acaba geç mi kaldık hala alabilir miyiz bu haber ne kadar doğru ??acil cvp yazarsanız çok sevinirim lütfennnn:KK43:

Selamlar ben eşimden boşandım hiçbir ssk güvencemde yok babam öldü daha çocuktum kaybettim babamı ssk emeklisiydi onun maaşına müracat edebilirmiyim yeni yasada haklarım neler bu konuda bana yazarsanız sevinirim rahatsızlığım var ssk dan ve maaştan faydalanmak istiyorum bunun için nasıl bir yol izlemem gerek teşekkürler....

bende cok kısa bısı sormak ıstıyorum
annemler 10 kardesler 5 kız 5 erkek
dedemler ve anneannem vefat ettı onlardan kalan suan yaklasık 6 tane daıre var 10 yıldır dedm vefat ettı ancak hala mıras konusunda net bısı yapılmıs degıl.. 10 kardes oldukları ıcınde bırı evet dese otekı hyr stılmasın dıo bolece sureklı ıster ıstemez sorunlar oluo..
bu evınlerın satılabılmelerı ıcın 5 dayımın 4 teyzemınde onay vermesımı gerekıyo..yoksa sırf aralrndan bırı hyr dıo dıe evler bı kenarda bos bır sekılde durmaya devammı edıcek..

sımdıden cok tesekkur ederım...

slmlar,

dedenizin vefat ettiği yerde (yani en son ikametgahının bulunduğu yerde ya da gayrimenkullern bulunduğu yerde) sulh huku mahkemesine müracaat edip veraset ilamı çıkatın, böylece herkesn payı belli olsun. ondan sonra satış işlemi daha kolay olur

evet doğru dersane a.ş şeklinde kuruldu, ama anlaşmazlık var ve alınan borçlarla eşimin ilgisi yok.Karşı taraftadik bir ortak borçların yarısın kabul edip,ayrılmak istiyor ama diğer borçlar bize kalıyor. Bu durumda biz bu işten nasıl kurtulabiliriz.

borcu yapanlar keni adına mı şirket adına mı borç yapmış? bi de temsil yetkileri var mıydı borçluların?

benimde sorunum arsa davası anneannemin arsasından 3 sene önce anneme belirli bi miktar para kaldı ve biz onu almadık aradan 3 sene geçti ve geçenlerde tvde bu konularla ilgili şöle bişe deniliyodu işte haziran sonuna kadar bu durumda olanlar paralarını alsınlar ve haziran bitti nerdeyse acaba geç mi kaldık hala alabilir miyiz bu haber ne kadar doğru ??acil cvp yazarsanız çok sevinirim lütfennnn:KK43:

walla bu konuda hiçbir fikrim yok :1no2:

merhaba,
yargıtayın bozma gerekçesini öğrendik tam detayları öğrenemesemde 2 ayrı nedenle bozma kararı verilmiş; itiraz süresinde itiraz edilmediği için yani ödeme emirleri geldikten sonraki 7 gün içinde itiraz edilmesi gerekliymiş iş mahkemesine ve haczin kaldırılmasıyla ilgili talebimize haciz konması ile ilgili dosyada herhangi bir belge olmadığından (bu kısmı tam anlyamadım ama bu şekilde söylendi)
dava konusu aslında kısaca bir aş'nin ssk prim borçları, olay aslında kısaca şöyle gelişti;
borçlu olduğu idda edilen kişi 2001 yılında hatıra binaen çok yakın bir arkadaşının aile şirketine %1 hisse ile kağıt üzerinde ortak görünüyor(şirket yapısının gereği olarak) 10 ay sürer istifa dilekçesi verir ve ayrılır şirketten ve istifa dilekçesinden 8 ay sonra hisse devri yapılır, 2004 yılında söz konusu şirket borçları nedeniyle kişi ilgili ssk müdürlüğünce telefonla aranarak boçrtan haberdar edilir, ödeme emirleri adrese tebliğ edildikten sonra gerek borçlu olduğu idda edilen süre, gerekse şirketteki yetkiler açısından kişi borcun muhatabının kendisi olmadığını beyan ederek kuruma itiraz eder ama kurum itirazı kabul etmez, Sahibine bildirimde bulunmadan evlere haciz konduğundan ve borcun asıl muhatabının kendisi olmadığından konuyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na dilekçe ile başvuruda bulunur -bu 7 günlük süre içerisinde-, bunun üzerine savcılık tarafından soruşturma açıldı, soruşturmada memurlar hakkında inceleme gerektiği için valilik izni alınamadığından görevsizlik kararı verildi, bunun üzerine dosya bölge idare mahkemesine gönderildi ve reddedildi Haziran 2006'da, bunun üzerine iş mahkemesinde tespit davası açıldı, mahkeme dosyadaki emsal yargıtay kararları ve bilirkişi raporuna dayanarak borçtan kişinin sorumlu olamayacağına karar verdi, kurum bu kararı temyiz etti, temyizde karar bozuldu, gerekçeleri de öğrenebildiğim kadarıyla yukarıda yazdığım sebepler
borçlu olmadığını ispat etmişken itiraz süresi nedeniyle borçtan sorumlu tutulmaya karşı ne yapılabilir bu durumda
bir de asıl öğrenmek istediğim söz konusu şirketin gerçek sahibinin evine haciz konduğu halde satılmayarak haczin kaldırldığını ispat etmemiz bize bir fayda sağlar mı ve bildirim yapılmadan evlere haciz konması normal midir (bildirim olmadığından itiraz süresi söz konusu değil)

biraz uzun oldu kusura bakmayın, yardımcı olabilirseniz çok sevinirim

kafamçokkarıştı

itiraz zamanında yapılmadığı için karar bozulabilir.
dosyada, icra dosyasının bilgileri eksik olabilir.
tebligat ypılmadan hacize gidilemez (muhtarafalan tebliğ edilmediğinden emin olun)
adam borcunu ödediyse (asıl borçlu) haciz kalkmıştır, icra dosyasında mevcuttur bunun bilgisi, işinize yarar.

rica ederim

bir ögretmen arkadaşım 1 ay kladar önce 30/1 maaş kesim cezası aldı ardından bugün görev yeri değişikliği verilerek bir köye yollandı .benim sormak istedigim aynı suça 2 defa farklı ceza verilir mi? birde mahkemey başvurursa görev yerine geri döner mi

verilebilir, haklıysa döner

Benim sorum; eski nişanlım beni sürekli takip ediyor, işmi değiştirdim ama yine buldu, yanıma gelip konuşmuyor ama sürekli gözetleniyorum, mail adresimden akrabalarımın ya da arkadaşlarımın şifresini kırıp onlarmış gibi benimle konuşmaya çalışıyor, ailesini de aradık ama sonuç aynı, hukuki olarak ne yapabilirim? Ya da bunun bir ceza alma olasılığı varmı?

slm benimde sorunum annemle ilgili mirastır. dedemin 11 tane olan evlatları için bölünecek olan mal varlığı vardır yanlız dedemin mal varlığı erkek kardeşlere verilecek gibi bir haksızlık olması durumu var . kendisi hayatta yanlız çok yaşlı olmasından dolayı miras günüde yakın olduğunu düşünüyoruz. olurda kızlara miras verilmeyip haksızlığa uğrarsak; herhangi bir erkek evlada tüm miras devredilirse baba tarafından hak talep edebilirmiyiz eşit olarak. kanunen 11 kardeşe haksızlık durumunda ne yapılabilir babada vefasızdır kızları hiç düşünmez... yardımcı olursanız çok seviniriz

anneniz sakl pay sahibi mirasçı yni istisnai durumlar haricinde mirastan mahrum bırakılamaz. eğer dedeniz mirastan pay bırakmazsa, dava açar alırsınız

Benim sorum; eski nişanlım beni sürekli takip ediyor, işmi değiştirdim ama yine buldu, yanıma gelip konuşmuyor ama sürekli gözetleniyorum, mail adresimden akrabalarımın ya da arkadaşlarımın şifresini kırıp onlarmış gibi benimle konuşmaya çalışıyor, ailesini de aradık ama sonuç aynı, hukuki olarak ne yapabilirim? Ya da bunun bir ceza alma olasılığı varmı?

savcılığa gidip şikayetçi olun, çok yakın bir arkaaşımın da başına aynı şey geldi. ceza alır ama çok değil.

................................................

Son düzenleme:
Avukat arkadaşlar;benimde bir sorunum var yardımcı olursanız çok sevinirim.Konu şu, 5 katlı tek daireli apartmanımızın yöneticiliğini yapmaktayım.Birinci katta oturan şahıs aidat ödemiyor,apartmanımızın ortak bahçesine girmemize izin vermiyor.Apartmanın içindeki çeşmeden yeni hat çektirip,bizim olan hortumu kesip kendine göre düzenlemiş,istediği gibi ekip,dikip,kullanıyor.Çim biçme makinamızı saklamış ortada yok.Temizlik günlerinde kadına iş yaptırmamak için her yolu deniyor.Ortak kullanıma açık olan depomuzu ağzına kadar şahsi eşyaları ile doldurdu,ikazlara rağmen boşaltmıyor yada düzenlemiyor.Sürekli herkese sataşıp,ağız dalaşında bulunuyor.Kısacası apt.huzur vermiyor,kimseylede konuşmuyor.Ama bahçeye çıkıp söylenip duruyor.Asansörü kullanmadığı için aidat ödemiyeceğini söylüyor.Şu an o ve ben evsahibiyiz diğer üç daire kiracı.Nasıl bir yol izleyebilirim ne yapmam lazım?Onun seviyesine düşmek istemiyorum,kanuni açıdan en kısa ve etkili ne yapabilirim,illallah ettirdi herkesi.Birde 8 daireye kadar olan apt.defter tutma gibi bir zorunluluk olmadığı gelir gider makbuzu ile yapılan harcamaları gösterebiliryormuşuz.Aidatlarımız bankaya yatmakta,bazı durumlarda elden tahsil edilmektedir.Yardımcı olursanız çok sevinirim,şimdiden teşekkkür

lslm arkadaşlar benim sorunum aldığım güç kaynağıyla alakalı.....geçensene ağustos ayında güç kaynağı aldık vectorn bilgisayar denilen yerden güç kaynağı nisan ayında bozuldu aldığımız yere götürdük onlarda garantiye gönderdi gidiş o gidiş daha gelmedi eşim devamlı aradı niye gelmedi bu arada pc de bozuldu bir parçası yandı bu yüzden her aradığızda birşeyler uydurdu kadın mağduriyetimizi söyledik tamam bugün yarın 3 ay bitti...bugün eşim yanına gitti eşime güçkaynağının kargoda kaybolduğunu gelmediğini o yüzden size başka kaynak verelim demiş eşimden sinirinden kabul etmiş eve geldi aynısı değil başka marka bide düşük modeli bizimki 1000 likti gelen 600 lük ben faturayıda buldum eşime gösterdim oda tekrar ardı kadınla konuştu kadın kabul etmiyor üstüne üstelik yalanlar söyleyip duruyor yok buakşam geliyor kargoda yok kırılmış aynısı yokmuş hatta parasını kendine ödettireceklermiş falanda filan işte eşim tam yarım saat konuştu karı söylediği yalanı unutuyor başka şeyler söylüyor eşim dediğinde sinirlenip tel kapatacağını söylüyor ...eşim o zaman bana ya paramı yada güçkaynağımı verin diyo kadın kabul etmiyor işi yokuşa sürüyor aldığımız fiyatı söylüyoz kabul etmiyor şimdiki fiyatı söylüyor elimizde fatura var diyoz tarihli kendisinin imzasıda var onuda tasdik etmiyor yanlız bir sorun önceki aldığımız güçkaynağının voltajını yazmamış faturaya sadece fiyatı var fiyatta 1000 fiyatı kıvıramaz gibi bence ama dedim ya bin yalan uyduruyor papaz olduk.....acaba şikayet etsek bizi kaç aydan beri mağdur etti üstüne üstlükte güçkaynağımız ortada yoktur ne yapabiliriz bir hak idda edebilirmiyiz...mahkemeye başvursak artılarımız eksilerimiz neler olur ne kazanır ne kaybederiz maddi olarakta ne kadar etkileniriz.....ben işi inada sürükledim eğer o kişi zarar görecekse şikayette bulunacağım bir daha milleti kazıklamasınlar yalan söylemesinler eksik bilgiler vermesinler acil cevaplarsanız sevinirim ...şimdiden teşekkürler

Son düzenleme:
Lutfen avukat arkadaslar su sorumu cevaplayabilir mi
Idare mahkemesine dava actim reddedildi
temyiz ettim danistaya. esastan bozuldu.
kurum karar duzeltme istedi reddedildi. simdi karar idare mahkemesinde karara baglanacak. idare mahkemesi kararinda direnirse ne olur?genel kurulua mi gider?direnmezse? bu sefer kurumun mu temyiz hakki var? pinpon topu gibi... proseduru lutfen aciklar misiniz tesekkurler.

............................................................

Son düzenleme:
X