aileme çok hakaret ediyor.anlattıklarım yaşadıklarımın 3te1 i bile değil.boşanmayı düşünüyorum.bizim ki basit sebebler diyor.kızı kendine bağlıyor.boşanırsam kız çok etkilenir.boşanmadan ben nafakamızı almak için dava açabilirmiyim masfafım ne o olur?kendine annesine gitmemesi için ceza verilirmi?bana yaptıkları için ne cezası verirler?kocama düzelmez diyor herkes .boşanırsam artım ne olur?
sevgili avukat arkadaşlar benim sorumuda yanıtlarsanız çok sevinirim..
bir arkadaşım var 9 aylık evli eşi istediği için anlaşmalı olarak boşanma davası açmışlar.arkadaşım her hangi bir nafaka talebinde bulunmamış.
1. ilk celsede boşanma gerçekleşirmi eğer gerçekleşmezse ne yapılması gerekir ?
2.eğer barışma olayı olursa davayı gerimi çekmeleri gerekir ?
lütfen çok acil cevaplarsanız seviniriz..
benım sorumda kuzenımle ılgılı 17 yasında buludugumuz ılde bı markette ıse basladı 15 gun calıstı 15gunun sadece 3 gunu kasada durmus. 15 gun sonunda ısten cıkarıldı cıkarılma nedenıde yenı acılan marketın cırosunun az olmasıymıs .cıkarıldıgı gun 1 hafta sonra gelın paranızı alın denmıs. fakat 10 gun sonra gttıgınde karsılastıgı muamele cok kötuymus. patron denecek sahıs kovmaktan beter etmıs 3 gun kasaya gectıgın zaman kasa acık vermıs demıs fakat böle bısey olmussa o kasaya gectıgı gunler sölenebılırdı ve ıstende o yuzden cıkartılabılırdı. fakat 15 gunluk calısmayı vermemek ıcın bu sekıl bahane uretıorlar yasal olarakta bana bısey yapamazsın deyıp kızı kovmaktan beter etmıs böle bı durumda sıkayet etsek haklarımız neler olur. ıse gırısle ılgılıde bı belgesı mevcut degıldır. kasa acık olayıda bı sav sata bunu nasıl ıspatlayabılırız.
benım sorumda kuzenımle ılgılı 17 yasında buludugumuz ılde bı markette ıse basladı 15 gun calıstı 15gunun sadece 3 gunu kasada durmus. 15 gun sonunda ısten cıkarıldı cıkarılma nedenıde yenı acılan marketın cırosunun az olmasıymıs .cıkarıldıgı gun 1 hafta sonra gelın paranızı alın denmıs. fakat 10 gun sonra gttıgınde karsılastıgı muamele cok kötuymus. patron denecek sahıs kovmaktan beter etmıs 3 gun kasaya gectıgın zaman kasa acık vermıs demıs fakat böle bısey olmussa o kasaya gectıgı gunler sölenebılırdı ve ıstende o yuzden cıkartılabılırdı. fakat 15 gunluk calısmayı vermemek ıcın bu sekıl bahane uretıorlar yasal olarakta bana bısey yapamazsın deyıp kızı kovmaktan beter etmıs böle bı durumda sıkayet etsek haklarımız neler olur. ıse gırısle ılgılıde bı belgesı mevcut degıldır. kasa acık olayıda bı sav sata bunu nasıl ıspatlayabılırız.
avukat arkadaşların yardımına ihtiyacım var.daha önce yazmıştım babamla ilgili problemleri.yine bankadan borç gelmiş 7 bin ytl 3 gün içinde ödenmezse eve icra gelcekmiş.ayrıca kiracılarından biri evi boşalttı ve evi kiraya vermiyo babam satmak niyetindeymiş borçlarını ödeyebilmek için.biz evin satılmasını istemiyoruz.ama böyle giderse bütün evleri satcak.evlerin satılmasını engellemek içinde mi hiç bişey yapılamaz.gerçekten çok zor durumdayız.
Canım bu sorunu daha öncede cevaplamaya çalışmıştım. Baban kötü yaşam tarzı nedeniyle mal varlığını gerektiği gibi idare edemiyorsa açılacak bir davayla maaşına el konulabilir, ya da evi satması önlenebilir. Bu tedbir niteliğinde bir davadır. Elinizi çabuk tutmanızda fayda var.
serenn çok teşekkür ederim.annemle konuştum şimdi.o zaman daha kötü şeyler olur (boşar )diye korkuyor.kardeşimde baskı yapıyor bu yaştan sonra boşanmayın diye.ben karışmıyorum artık.çekmeye devam etmek istiyorlarsa kendileri bilir.
avukat arkadaşlar benim sorum çok farklı eşim beni aldattıgını biliyorum ve eşim ayrı ev açmış onuda öğrendim biz bundan 6 ay önce ev aldık benim arsam vardı onu 35 milyara verdik evi 80 milyara aldık geri kalan tarafını eşim birazını ödedi ben ayrılmak istiyorum eşimden beni aldattıgını bile bile yaşayamam onunla ama ev haziranda teslim edilecek evin içine girdikten sonra ayrılmayı düşünüyorum yani hukkuken benim haklarım neler onları öğrenmek istiyorum birde 7 yaşında kızım var velayet bana verilirmi yani bu konumda ne yapabilirim yardım ederseniz sevinirim biraz karışık anlattım kusura bakmayın