Avukat arkadaşlara benimde bir sorum olacak.babam, annem ve kızkardeşim ve evle hiç ilgilenmiyor.kahve alışkanlığı var.işçi emeklisi kendisi.4 tane evi var.bi tanesinin tapusu annemin üzerine ama o dairenin daha iskanı yok.sürekli borç yapıyo etrafa. bildiğimiz kadarıyla 30 bine yakın borcu var.tabii bu bildiklerimiz.birkaç kere kapıya icra için geldiler.elektrik faturası ödenmediği için elektriği kesmeye geldiler.yani maddi ve manevi olarak eviyle ilgilenmiyor.annem ameliyat oldu mesela doktora kontrole gidip geliyor.hiç sormuyor anneme dr ne dedi,nasılsın ve ya beraber gidelim kontrole gibi.annem çok yıprandı.üzüntüsünden sürekli hasta.3 evin kirasını alıyor babam emekli maaşıda var.hala sefalet içinde yaşıyorlar.sorum şu annem boşanmadan babamın maaşına el koyabilir mi.evlerin idaresini üzerine alabilir mi,yardımcı olursanız çok sevinirim.
Merhaba benimde bir sorum olacaktı kız kardeşim için
Kız kardeşim 8 yıllık evli olduğu eşinden ayrıldı baba evine döneli 2 hafta oldu ayrıldığı eşi bir kız kaçırmış tabi kaçırdığı kızın rızası var yani ailesi evli olduğu için vermez diye kaçırdı tahminim...
benim sorum şu kardeşim ve eski eşi henüz avukata gitmediler hala resmiyette karı koca kardeşim bu durumu nereye şikayet etmesi gerekiyor. yani boşanmanın çabuk olması için?
Anneniz boşanma davası açmadan ne babanızın maaşına el koyabilir ne de evlerin idaresine. Bu ancak boşanma davası ya da ayrı yaşama hakkı kazanılan durumlarda mümkündür. O da maaşa el koyma şeklinde değil, tedbir nafakası şeklindedir. Durumunuza üzüldüm, umarım düzelir.
serenn teşekkür ederim ilgilendiğin için.birara haberlerde çıkıyodu eşiniz evle ilgilenmiyorsa maaşına el koyabilirsiniz diyodu.ona dayanarak sormuştum.yapılabilcek hiçbişeyin olmaması çok kötü.
banada yardım edermisiniz işyerimde 97 yılından beri calışıyorum ve şuan işyerimiz kapanmak üzere tanzimatım hakkında bilgi edinmek istiyorum asgari ücretle çalışıyorum sigorta prim günüm 3714 hiç tatilim olmadı sadece bayramlarda 2 gün resmi tatil yapmadım pazarları çalışmıyorduk birtek tatilim o var beni bilgilendiriseniz sevinirim
çok teşekkür ederim ya zorla bize çıkarken imza attırırlarsa o zaman bir hak taleb edeliyormuyuz
birde işten çıkınca ne zaman mahkemeye başvurmamız lazım
Avukat arkadaşıma benim de bir sorum olacak..Benim nişanlım yabancı uyruklu ancak Türk soylu.Burdada bazı mülkleri var.Bu mülkler dedesinin üzerineydi,dedesi çok rahatsız.Allah gecinden versin,dedesine birşey olursa mülkler onun üzerine olduğu için devlet el koyuyormuş.Dedesi de nişanlımın üzerine yapmak istedi.Mülkleri yani bir arsayı ve bir evi nişanlımın üzerine geçirdi.Daha doğrusu satmış gibi göründü.Şimdi de ihtiyaç hasıl oldu ve satmaya kara verdiler.Müşteri çıktı 2 gün önce satmak için müşteriyle birlikte tapuya gittiler.Ordaki tapu görevlisi "bu arsanın üzerinde 1971 yılından kalan bir ipotek var" demiş.13 ay vadesi var demiş(bunların ne demek olduğunu ben de anlamadım)Nişanlım da oradaki memura ben burayı 2 yıl önce satın aldım o zaman niye böyle birşey söylemediniz demiş.Memurlar, size söylenmiştir ama unutmuşsunuzdur diyor şimdi.Nişanlım da şimdi söylediniz ve ben bunu hayatım boyunca unutmam,o zaman da söylenseydi unutmazdım diyor.Bu işin düzelmesi için mahkeme açılması gerekiyormuş.Şimdi biz ne yapabiliriz.Bize daha önceki satışta hiçbirşey gerçekten de söylenmedi.Arsayı satın almak isteyenler de fiyatı düşürürseniz bu şekilde satın alırız sonra biz hallederiz demişler.Bu işin içinde bir iş dönüyor olabilir mi?Lütfen beni bilgilendirir misiniz.Şimdiden çok teşekkür ediyorum..
Arkadaşlar benim çok acil cözmem gerken bir problmim var. Ben boşanıyorum( seren hanım saolsun boaşnma asamasında bana yardımcı olmuştu belki beni hatırlar) ve duruşmama 5 gün kaldı bu durşmada benim her bayrm ve her tatillerde eşimin ailsenin yanına gittiğimi kanıtlayan otobüs biletlerini göstermem gerkiyor fakat biletler evimde kalmıştı şimdi aynı evde yasamıyoruz. 2006 ve 2007 yılında ypılan bu yolculukların biletlerini otobüs firmalarından arştırıyorum fakat çoğunun geçmişe dönük bilgilerinin silindiğini söylüyorlar .Peki arkadaşlar ben başka hangi şekilkde o dönmlrde eşimin ilesinin aynında olduğumu ıspatlaya bilirim .
Canım tapu kayıtları alenidir, herkese açıktır, tapudan her isteyen isteddiği bilgiyi öğrenme hakkına sahiptir. Bu işin içinde bir iş mi var demişsin, bana sorarsan yok, çünkü tapuda olmayan bişeyi var göstermeye hiçbir memur cesaret edemez. Şimdi yapılacak şey, bir avukata başvurup bahsettiğin 1971 tarihli ipoteği kaldırtmak. Biraz uğraşılır ama ipotek kalkınca arsayı rahat rahat satabilirsiniz.