rica ederim.
dava açsanız uzaabilir, bekleyip 2010 da tek celsede anlaşmalı boşanmak daha kolay gibi bence. ama o zaman gelmesi lazım
avukat arkadaslar yardimci olursaniz cok sevinirim sorunumuz cok büyük
http://www.kadinlarkulubu.com/kendi...yasayanlar/284003-l252tfen-yardim-edin-3.html
Şuanda hiç bi şekilde iletişimimiz yok, kendisi boşanmak istedi bende kabul ettim. Avukata vekalet vereceğini söyşledi son durum nedir ben bile bilmiyorum
merhaba,
baba velayet davası açıp çocuğu talep edebilir; ancak türkiyede genellikle (neredeyse tamamında) kçük, bakıma muhtaç olan çcukların velayeti annede bırakılır. tabi eğer anne ruhen ve bedenen çocuğa bakacak durumdaysa. baba muhtemelen aksini iddia edecektir, hatta iftira bile atabilir komşunuza ama ispatlayamadığı sürece korkacak bir şey. yani çocuk çok büyük ihtimalle annede kalır a.s
çok teşekkürederim allah razı olsun canımm.
merhaba,
yargıtayda bozma kararı çıktıktan sonra, dosya tekrar yerel mahkemeye gönderilir (davanın görüldüğü mahkemeye). buradaki mahkemenin dosya ile ilgili yapabileceği 2 şey vardır:
1- bozma kararına sebep olan eksiklik ya da yanışlığı gidermek için tekrar yargılama yapabilir (konusuna göre 1 celsede de daha fazla celsede de sonulanabilir). bu durumda size tekrar tebligat yapılacktır.
2- itisna olarak, ilk kararında direnme kararı verebilir (yargıtayın verdği karar değil, benim veriğim karar doğru der özetle). bu durumda dosya tekrar yargıtaya ama hukuk daireleri genel kuruluna gelir. vereceği karar kesindir, mahkeme uymak zorunda kalır.
sağolun cevapladığınız için bu ilk seçenek takıldı aklıma,
bu bahsettiğiniz eksiklik ya da yanlışlık dava için yatırılan harç vs gibi davanın prosedürlerinden kaynaklanabilir mi,
yoksa yargıtay o kısımları incelemez sadece kararı mı değerlendirir,
bir de mahkeme duruşma yapıp yeni karar verdiğinde bu karar da tekrar yargıtaya gider mi?
ya şuan kadar karışık bir haldeyiz ki; bilirkişi raporuna istinaden mahkeme bizim lehimize olan bir karar verdi, ayrıca dosyada daha önce yargıtayda görülmüş benzer davalara ait emsal kararlarda mevcut, bu bozma kararı allak bullak etti bizi
ilginize gerçekten çok teşekkür ederim
evet evet bozma kararı bu şekilde prosedürsel bir konudan kaynaklanabilir ya da mesela bilirkişi raporunu yetersiz bulabilir. ya da dosyada 1 tane bilirkşi raporu varsa, karşı taraf buna itiraz ettiği halde neden ikinci bir rapor almadın diye de bozabilir vs vs.
tekrar yargılama yapıldığında da tekrar temyiz edilebilir, onama çıkarsa, karar kesinleşir.
rica ederim, geçmiş olsun a.s
tekrar teşekkür ederim,
İnşallah böyle proserüdürle ilgili düzeltilebilir birşeydir,
artık karar gelene kadar uyku yok bana
ankara da bi tanıdığınız varsa, yargıtaydan bakabilir dosyaya. ya da dairesini arayıp, kalemden öğrenebirsiniz belki a.s
çok çok teşekkürler a.s.
10-15 güne kadar gelir diye düşünüyorum ama bu durumda beklemek öyle zorki,
bu şekilde öğrenmeye çalışıcam,
öğrenince paylaşırım sizinle
Merhabalar..
Benimde sizlerin yardımınıza ihtıyacım var bilgilendirirseniz sevinirim.Geçen gün eşime bir davetiye gelmiş Kuşadasında bir tatil köyünü tanıtmak amaçlı mısafir olarak gelirmisiniz diye,bizde gittik,güzel karşıladılar tanıtımını yaptılar (99 yıl boyunca yılda nisan ve ya kasım aylarında 1 hafta tatıl hakkımız var Kuşadasında istersek 135 Euro verip tatıli başka tatil yerlerinde veya başka ülkelerde herşey dahil geçirilebiliyormuş)umarım anlatabilmişimdir bunun için biz eşimle5000 Euroluk bir (senet) sözleşme imzaladık,bunu kıralama ve satma hakkımız varmış .Durumumuz da o kadar iyi değil,en kötü halde kredi çekip satın alıp hemen satmak istiyoruz.Benim size sormak istediğim:biz bu kararımızdan caymak istedik ama imzaladımız sözleşmede bu hakkımız yok ,biz bu sözleşmeyi imzaladık cayma hakkımızda yok ,bundan vazgeçmek için başka yapabileceğimiz birşey varmı?cevaplarsanız sevinirim..
gidip görmenizin dolayısıyla sözleşmeyi imzalamanızın üzerinden ne kadar geçti?
Merhabalar..
Benimde sizlerin yardımınıza ihtıyacım var bilgilendirirseniz sevinirim.Geçen gün eşime bir davetiye gelmiş Kuşadasında bir tatil köyünü tanıtmak amaçlı mısafir olarak gelirmisiniz diye,bizde gittik,güzel karşıladılar tanıtımını yaptılar (99 yıl boyunca yılda nisan ve ya kasım aylarında 1 hafta tatıl hakkımız var Kuşadasında istersek 135 Euro verip tatıli başka tatil yerlerinde veya başka ülkelerde herşey dahil geçirilebiliyormuş)umarım anlatabilmişimdir bunun için biz eşimle5000 Euroluk bir (senet) sözleşme imzaladık,bunu kıralama ve satma hakkımız varmış .Durumumuz da o kadar iyi değil,en kötü halde kredi çekip satın alıp hemen satmak istiyoruz.Benim size sormak istediğim:biz bu kararımızdan caymak istedik ama imzaladımız sözleşmede bu hakkımız yok ,biz bu sözleşmeyi imzaladık cayma hakkımızda yok ,bundan vazgeçmek için başka yapabileceğimiz birşey varmı?cevaplarsanız sevinirim..
Mesaj Linki
--------------------------------------------------------------------------------
Avukat arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.5 ortaklı bir dersanede eşim VE benim hisseli ortaklığım var. Ayrıca yönetim kurulu başkanıda eşim, diğer ortaklardan birinin dersane giderlerini karşılamadığı gibi bazı kendinin elden aldığı borçlarıda ödemedi, şu an dersane borcu çok yüksek, bu işten nasıl zarar görmeden ayrılabiliriz. lütfen yardımcı olun yoksa kafayı sıyıracağım düşünmekten::::::))