Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Hakaret nedeniyle savcılığa şikayette bulunabilirsiniz, sonra da tanıklarınızla size yaptıklarını ispatlamanız gerekecek.

merhaba sereen hanım.

biz 25 sene önceamca kızından iki parca tarla aldık.iki kız kardeş olduklarından ve diğer kızkardeş burda olmadığından birtürlü yurt dışındaki kızkardeşden ,dolayı anne hakkını tapusunu alamadık.ve biz sonra yapılır umuduyla anne hakkınında parasını vermiştik.
yani satın aldığımız kişi kendi hakkını sattı ama anne hakkını veremedi.( anneleri ölmüş)

ama biz muhtar mühürlü ve imzalı aynı zamanda satıcı imzası ve şahitler eşliğinde bir protokol imzalatmıştık.protokolda,annesinden intikal eden iki parca yeri ..bilmem kaç liraya .şahısa sattım, diye geciyor. şimdi bu amca kızı.annesinin yerini tekrar satmak istiyor.

benim sormak istediğim bu protokol gecerlimi değilmi.gittik gösterdik.kabul etmiyor.köy protokolu ben unuttum bile onu diyor.
biz bunu mahkemeye verebilirmiyiz.veririsek anlaşmada gecerli fiatla,bugünün değerinde paramızı geri alabilirmiyiz.nasıl olsa imza vermiyor.bari bizim ödediğimiz parayı geri alalım diyoruz.

umarım anlatabilmişimdir.
şimdiden teşekkürler.a.s.

Tarlaları size satan kişiye karşı dava açarak paranızı geri isteyebilirsiniz, paranızı verdiğiniz günden beri işleyen faizi veya arsaların bugünki değeri üzerinden geri isteyebilirsiniz.

merhaba seren hanım,kız kardeşim 2 yıl önce bi evlilik yaptı,bide çocuğu var 14 aylık evlendikten sonra kocasıyla kıbrısa yerleştiler şimdi eşiyle hiç anlaşamıyo adam sürekli hakaret ediyo,benden ayrılamazsın burdan çıkıp ailenin yanınada gidemezsin diyo güvencesi havaalanından babanın izni olmadan çocuğun çıkamaması çocuğunu bırakamadığı için resmen hapis hayatı yaşıyo benim sorum ordan çocuğuyla çıkmasının yasal bi yolu varmı sonra burdan boşanma davası açacak çocukla gelebilirse tabi şimdiden çok teşekkürler.........................

Merhabalar

Ismini vermek istemedigim bir arkadasim almanla evlilik yapmisti..kendisi almanyada ikamet ediyor..(ayrica kendisi calismiyor,devletten yardim aliyor). kanunen almanyada bosanildi.. fakat türkiyedende bosanmasi gerekiyor..

bosanma kararini türkce tercuman ile onaylatip avukata vermis fakat avukat 1000 euro ücret talep etmis.. bunun ne kadar dogru oldugunu sormak istiyorum 500 euro karsiliginda ücret alan avukatlarda varmis... burada hersey bitmis sadece türkiyeden bosanmak istiyor...ve tahminen ne kadar sürüyor bu bosanma islemleri? :uhm:
Ayrintili bilgi verirseniz cok memnun olurum...

Simdiden tesekkürler cevaplariniz icin...a.s.

Her avukat asgari tarifenin altında olmamak üzere istediği ücreti talep eder, aynı işe farklı avukatlar farklı ücretlere bakabilirler. Almanyadaki kararın burada tanınması işlemi yapılacak, en fazla bikaç ay sürer.

merhaba

ocak ayında benim dayım ve yengem soba zehirlenmesinde vefat ettiler. dayımın dedemden kalma evi, arabası bilgisayarı falan var. evi muhurluydu bugun açmışlar polisler. yengemin tarafı miras konusunda biraz kavgacı davranıyor mesela "arabası bize düşer" evden bizede pay düser falan gibi. ama dayımın hiç çocuğu yok. bir dayım daha var avukata falan başvurdu kanunlu olarak ilerlemek istiyor ama diğerleri lüzumsuzluk yapıyor ama hala tereddüt içindeler. yengemin kardeşlerine miras düşermi (çünkü dayımı bu konuda çok bunaltıyorlar) birde hakimle anlaşma yaparak yani hile yoluyla birşeyler yapabilirlermi?. böyle bir vefat durumunda miras kime kalır. karı koca öldü çocukta yok. cevap verirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden.

Merhaba.Eşim daha önce işsizlik maaşı almıştı( 5.3.2007). Sonra işe başladı (Giriş:1.8.2007-Çıkış:19.3.2009).Tekrar işsizlik maaşı için başvurduğunda şöyle bir cevap geldi: ''Daha önce 146 günlük işsizlik ödeneği almışsınız.İki fesih arası 734 gün.Bu yüzden prim ödeme gün sayınız yeterli değil''diye olumsuz.Oysa eşimin son 3 sene 940 günü var.Yani ilk aldığımız işsizlik ödeneğinden öncesini saymamışlar.734-146=588 gün.600 den 12 eksik.Güya kanunlarda yumuşama olacaktı,bu hesaplama doğrumudur,memur yanlış hesaplamış olabilirmi?

İşsizlik ödeneğinin hesaplanmasında son fesih tarihi esas alınır. İşsizlik ödeneği alabilmek için işten ayrılmadan önceki son 3 yıl içinde en az 600 gün sigortalı olarak çalışmak zorunludur. Eşiniz ise 2 yıla yakın süre çalışmış bu yüzden gereken şartlar oluşmamış, ödenek alamaz.

Karı koca öldü çocuk yoksa miras üstsoya kalır, yani ölenlerin anne babasına. Onlar da hayatta değilse tekrar çocuklara iner, yani kardeşlere kalır. Kardeşler hayatta değilse ölenlerin yeğenlerine kalır. Ölen yengenizin kardeşlerine anne baba hayatta değilse pay düşer, ama yengenizin mirası kalır onlara birtek dayınızınki değil.

abim yaklaşık 2 yıldır evli. ancak evlilikleri en başından beri problemli. sürekli kavga gürültü bugünlere geldiler. belki doğacak bir çocuk durumu kurtarabilir düşüncesiyle abim bir çocuk sahibi oldu. ancak doğan çocuk ta bu meseleyi çözümleyemedi.hatta daha kötü bir hal almasına neden oldu. gelin eve uğramıyor, yemek yapmıyor daha doğrusu kadınlık vazifelerinin hiçbirini yerine getirmiyordu. büyüklerimiz çoğu kez araya girerek düzelmeleri için elinden geleni yaptı. ancak bu da işe yaramadı. yaklaşık 4 ay önce kendi istekleri ile eşyalarını paylaşarak ayrılma kararı aldılar. herkes babası evine döndü yani. bu süreçte abim boşanma davası açtı. yaklaşık 3 ay önce ve önümüzdeki günlerde mahkemeleri var. her ikisi de boşanmak istiyor. bu durumda mahkeme tek celsede sonuçlanır mı ? tek bir mahkemede boşanmaları mümkün mü ? soruma acil cvp verirseniz çok sevinirim.

Nafaka, tazminat, velayet, eşya paylaşımı gibi tüm hususlarda anlaştılarsa tek celsede bitebilir. Anlaşma yoksa uzar, sadece boşanmayı istemek tek celsede bitmesi için yeterli değil.

sevgili seren verdiğin için cvp için çok teşekkür ederim. anlaşmalı boşanma yoluna gidiyorlar sanırım. son olarak tlf görüşmeleri oldu. kadın da boşanmak isteyeceğini mahkemede açıklayacağını söyledi. çocuğun velayetinin annede kalmasında mutabık kaldılar. tazminat ve nafaka için de abim hakimenin uygun gördüğü şekliyle ödeyeceğini açıkladı. durum bu... umarım tek celsede sonuçlanır davaları. şöyle birşey duyduk ama ne kadar doğru bilemiyoruz. yasalara göre mahkemede iki taraf ta boşanmak istese bile ilk celsede boşanma gerçekleşmiyormuş. 3 ay sonrasına gün atılıyormuş. tabi ne kadar doğru bilemiyoruz. bu arada ikisinin de avukatı yok. kendileri çıkacak hakime hanımın karşısına.

iyi akşamlar bizde bir emlakçıya kapora verdik makbuz karşılığı kiralamak için .ertesi gün tlfnla bildirdik vazgeçtiğimizi yani hiç bir maduriyeti olmadı .fakat tlfn ediyoruz kiralanmassa ev bir hafta içinde kaporayı iade etmem diyor .ben emlakçılar odasına şikayet edicem .yasal olarakta kaporayı alma hakkım olduğunu biliyorum.en kısa yoldan dolandırıcılık suçlamasıyla polise gitsem diyorum .en kestirme yol ne yapabilirim sizce
ya da kaymakamlığın tüketici ilçe hakem heyetinemi başvursam

Sezencim tek celsede boşanabilmeleri için tüm konularda nalşatıklarını gösteren bir protokol yapıp hakim karşısına çıkmaları şart. Protokolde de velayet, nafaka, tazminat gibi hususların açıkça belli olması gerekiyor. Mesela eşime her ay 300.-TL nafaka ödemeyi kabul ediyorum yazıp kadın ve erkek birlikte imzalamalılar. Eğer nafakanın takdirini hakime bırakırlarsa dava uzar çünkü hakim delilleri toplar. Tarafların ekonomik durumunu araştırır, tanıkları dinler vs.

Başvuracağınız en kısa yol kaporanın iadesi için yetkili ve görevli mahkemede dava açmak olacaktır, elinizde makbuz da varsa işiniz kolay. Eğer evi tutmadıysanız emlakçı size kaporayı iade etmek zorundadır.

serencim çok teşekkür ederim verdiğin bilgiler bize çok yardımcı olacak. mahkemeye 20 gün var. bu protokolü 20 gün önce vermek işe yarar mı peki ?fisfisfis umarım sorularım seni sıkmıyordur a.s.

evet verebilirsiniz. önemli olan duruşma gününden önce tarafların bütün konularda anlaşmış ve bu anlaşmayı protokole bağlamış olmalarıdır.

serencim teşekkürler yarın savcılığa başvuracağız.elimizde makbuz var

benim sorum şu: ben zemin katta oturuyorum,diğer 1. ve 2. katta oturanlarla problem yaşıyorum.maalesef benim tek bir balkonum var,hatta evim tek cephe zaten,bahçem de var orası da bize ait gözüküyormuş,yani bina haricinde...dolayısıyla tüm zamanım o balkonda geçiyor,yukarıdan sürekli birşeyler silkelenmesinden dolayı da çok rahatsızlık duyuyorum. üst kattakilere sürekli uyarılarda bulunuyorum fakat dinlemiyorlar.bu durmda benim ne gibi haklarım var,ne yapmam gerekir? bilgi verirseniz çok sevinirim.şimdiden çok teşekkür ederim.
birde yasal haklarımızı öğrenmek istiyorum ben,her türden yasal hak yani...bunun için bir kitap var mı ya da herhangi bir web sitesi?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…