benim sorumsa kayınvalidemle ilgili
sitede paylaştığım konul vardıı belki okumuşsunuzdur ama kaynanam bana sürekli iftirada bulunuyor sürekli huzursuzluk yaşatıyor ve yuvamıı bozmak için eşime baskı uyguluyorr
beni boşatıp tazminat nafaka verdirmemek içinn beni çileden çıkartmaya çalışıyorr sırf ben gönüllüü boşanayım die yanii benim buu kadınlaa nasıll başetmem lazım huhuki yönden çünkü artıkk sonn olayyylaa haddini aştı en azından hakaret davasıı gibii yadaa başkaa bişeyde olabilirr
merhaba sereen hanım.
biz 25 sene önceamca kızından iki parca tarla aldık.iki kız kardeş olduklarından ve diğer kızkardeş burda olmadığından birtürlü yurt dışındaki kızkardeşden ,dolayı anne hakkını tapusunu alamadık.ve biz sonra yapılır umuduyla anne hakkınında parasını vermiştik.
yani satın aldığımız kişi kendi hakkını sattı ama anne hakkını veremedi.( anneleri ölmüş)
ama biz muhtar mühürlü ve imzalı aynı zamanda satıcı imzası ve şahitler eşliğinde bir protokol imzalatmıştık.protokolda,annesinden intikal eden iki parca yeri ..bilmem kaç liraya .şahısa sattım, diye geciyor. şimdi bu amca kızı.annesinin yerini tekrar satmak istiyor.
benim sormak istediğim bu protokol gecerlimi değilmi.gittik gösterdik.kabul etmiyor.köy protokolu ben unuttum bile onu diyor.
biz bunu mahkemeye verebilirmiyiz.veririsek anlaşmada gecerli fiatla,bugünün değerinde paramızı geri alabilirmiyiz.nasıl olsa imza vermiyor.bari bizim ödediğimiz parayı geri alalım diyoruz.
umarım anlatabilmişimdir.
şimdiden teşekkürler.a.s.
Merhabalar
Ismini vermek istemedigim bir arkadasim almanla evlilik yapmisti..kendisi almanyada ikamet ediyor..(ayrica kendisi calismiyor,devletten yardim aliyor). kanunen almanyada bosanildi.. fakat türkiyedende bosanmasi gerekiyor..
bosanma kararini türkce tercuman ile onaylatip avukata vermis fakat avukat 1000 euro ücret talep etmis.. bunun ne kadar dogru oldugunu sormak istiyorum 500 euro karsiliginda ücret alan avukatlarda varmis... burada hersey bitmis sadece türkiyeden bosanmak istiyor...ve tahminen ne kadar sürüyor bu bosanma islemleri? :uhm:
Ayrintili bilgi verirseniz cok memnun olurum...
Simdiden tesekkürler cevaplariniz icin...a.s.
Merhaba.Eşim daha önce işsizlik maaşı almıştı( 5.3.2007). Sonra işe başladı (Giriş:1.8.2007-Çıkış:19.3.2009).Tekrar işsizlik maaşı için başvurduğunda şöyle bir cevap geldi: ''Daha önce 146 günlük işsizlik ödeneği almışsınız.İki fesih arası 734 gün.Bu yüzden prim ödeme gün sayınız yeterli değil''diye olumsuz.Oysa eşimin son 3 sene 940 günü var.Yani ilk aldığımız işsizlik ödeneğinden öncesini saymamışlar.734-146=588 gün.600 den 12 eksik.Güya kanunlarda yumuşama olacaktı,bu hesaplama doğrumudur,memur yanlış hesaplamış olabilirmi?
merhaba
ocak ayında benim dayım ve yengem soba zehirlenmesinde vefat ettiler. dayımın dedemden kalma evi, arabası bilgisayarı falan var. evi muhurluydu bugun açmışlar polisler. yengemin tarafı miras konusunda biraz kavgacı davranıyor mesela "arabası bize düşer" evden bizede pay düser falan gibi. ama dayımın hiç çocuğu yok. bir dayım daha var avukata falan başvurdu kanunlu olarak ilerlemek istiyor ama diğerleri lüzumsuzluk yapıyor ama hala tereddüt içindeler. yengemin kardeşlerine miras düşermi (çünkü dayımı bu konuda çok bunaltıyorlar) birde hakimle anlaşma yaparak yani hile yoluyla birşeyler yapabilirlermi?. böyle bir vefat durumunda miras kime kalır. karı koca öldü çocukta yok. cevap verirseniz sevinirim. teşekkürler şimdiden.
abim yaklaşık 2 yıldır evli. ancak evlilikleri en başından beri problemli. sürekli kavga gürültü bugünlere geldiler. belki doğacak bir çocuk durumu kurtarabilir düşüncesiyle abim bir çocuk sahibi oldu. ancak doğan çocuk ta bu meseleyi çözümleyemedi.hatta daha kötü bir hal almasına neden oldu. gelin eve uğramıyor, yemek yapmıyor daha doğrusu kadınlık vazifelerinin hiçbirini yerine getirmiyordu. büyüklerimiz çoğu kez araya girerek düzelmeleri için elinden geleni yaptı. ancak bu da işe yaramadı. yaklaşık 4 ay önce kendi istekleri ile eşyalarını paylaşarak ayrılma kararı aldılar. herkes babası evine döndü yani. bu süreçte abim boşanma davası açtı. yaklaşık 3 ay önce ve önümüzdeki günlerde mahkemeleri var. her ikisi de boşanmak istiyor. bu durumda mahkeme tek celsede sonuçlanır mı ? tek bir mahkemede boşanmaları mümkün mü ? soruma acil cvp verirseniz çok sevinirim.
sevgili seren verdiğin için cvp için çok teşekkür ederim. anlaşmalı boşanma yoluna gidiyorlar sanırım. son olarak tlf görüşmeleri oldu. kadın da boşanmak isteyeceğini mahkemede açıklayacağını söyledi. çocuğun velayetinin annede kalmasında mutabık kaldılar. tazminat ve nafaka için de abim hakimenin uygun gördüğü şekliyle ödeyeceğini açıkladı. durum bu... umarım tek celsede sonuçlanır davaları. şöyle birşey duyduk ama ne kadar doğru bilemiyoruz. yasalara göre mahkemede iki taraf ta boşanmak istese bile ilk celsede boşanma gerçekleşmiyormuş. 3 ay sonrasına gün atılıyormuş. tabi ne kadar doğru bilemiyoruz. bu arada ikisinin de avukatı yok. kendileri çıkacak hakime hanımın karşısına.
iyi akşamlar bizde bir emlakçıya kapora verdik makbuz karşılığı kiralamak için .ertesi gün tlfnla bildirdik vazgeçtiğimizi yani hiç bir maduriyeti olmadı .fakat tlfn ediyoruz kiralanmassa ev bir hafta içinde kaporayı iade etmem diyor .ben emlakçılar odasına şikayet edicem .yasal olarakta kaporayı alma hakkım olduğunu biliyorum.en kısa yoldan dolandırıcılık suçlamasıyla polise gitsem diyorum .en kestirme yol ne yapabilirim sizce
ya da kaymakamlığın tüketici ilçe hakem heyetinemi başvursam