Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

cayma hakkı yazıo mu sözlemede? eğer yoksa, Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkında Yönetmelik'in 5,6 ve 7. maddelerini okumanızı öneririm. şimdi yazmak çoook uzun sürecek, siz dediğim yöetmeliği internetten bulup okuyabilirsiniz. sanırım sorunuzun cevabını bulmuş olacaksınız a.s

Cayma hakkı 10 gün içinde yazıyo ama biz tessisin içinde gördük ,beğğendik,kendi isteğimizle üye olduk diye bir yazı olduğu için o sizin için geçerli değil diyorlar,şimdi nette okuyorum aslında bunlar bu 10 gün ün bgeçmesi için bir uzatma politikasi ,10 gün içinde cayma hakkı olmasa bize verilen sözleşmede bu neden yazssın dimi, bir avukata gitme imkanımda yok ,galibia çok kötü dolandırıldık , birileri bana yardımcı olsun ltf
allahım nasıl bir ortamdı o hiç öyle bir niyetimiz yıokken, kandırmacalar ,hiç yalnız bırakmamalar,telefonların kapalı olsun demeleri ne desem boş eşimle ikimizde cahıl insanlar değiliz ama oldu kendimi en büyük aptal gibi hissediyorum

Merhabalar..
Benimde sizlerin yardımınıza ihtıyacım var bilgilendirirseniz sevinirim.Geçen gün eşime bir davetiye gelmiş Kuşadasında bir tatil köyünü tanıtmak amaçlı mısafir olarak gelirmisiniz diye,bizde gittik,güzel karşıladılar tanıtımını yaptılar (99 yıl boyunca yılda nisan ve ya kasım aylarında 1 hafta tatıl hakkımız var Kuşadasında istersek 135 Euro verip tatıli başka tatil yerlerinde veya başka ülkelerde herşey dahil geçirilebiliyormuş)umarım anlatabilmişimdir bunun için biz eşimle5000 Euroluk bir (senet) sözleşme imzaladık,bunu kıralama ve satma hakkımız varmış .Durumumuz da o kadar iyi değil,en kötü halde kredi çekip satın alıp hemen satmak istiyoruz.Benim size sormak istediğim:biz bu kararımızdan caymak istedik ama imzaladımız sözleşmede bu hakkımız yok ,biz bu sözleşmeyi imzaladık cayma hakkımızda yok ,bundan vazgeçmek için başka yapabileceğimiz birşey varmı?cevaplarsanız sevinirim..

bu mesajı okuyunca cayma hakkınızın sözlemede yazılmadığı,

Cayma hakkı 10 gün içinde yazıyo ama biz tessisin içinde gördük ,beğğendik,kendi isteğimizle üye olduk diye bir yazı olduğu için o sizin için geçerli değil diyorlar,şimdi nette okuyorum aslında bunlar bu 10 gün ün bgeçmesi için bir uzatma politikasi ,10 gün içinde cayma hakkı olmasa bize verilen sözleşmede bu neden yazssın dimi, bir avukata gitme imkanımda yok ,galibia çok kötü dolandırıldık , birileri bana yardımcı olsun ltf
allahım nasıl bir ortamdı o hiç öyle bir niyetimiz yıokken, kandırmacalar ,hiç yalnız bırakmamalar,telefonların kapalı olsun demeleri ne desem boş eşimle ikimizde cahıl insanlar değiliz ama oldu kendimi en büyük aptal gibi hissediyorum

bunu da okuyunca aslında yazıldığı anlaşılıo.

sizi yanlış yönlendirmişim gibi bir durum oluşmasın lütfen

Son düzenleme:
arkadaşlar geçen sene kayınçımı kayınpederim şehir dışında olduğu için yaşadığımız ilçede dersaneye benim adımla kaydettirdik kaydettirdiğimiz dersane bize meslek sınıfları olduğunu söylediler ama 2 hafta sonra sınıfları olmadığını ama merkezdeki şubelerine gidebileceğini söylediler çocukta ben merkeze gitmek istemiyorum hem yol masrafı hem okulu ilçede olduğu için gitmek istemedi ve konuştuk dersaneye gitmedi şimdi bugün avukatlar eşimin dükkanına gitmişler beni bulmak için böyle bişi olabilirmi akşam avukatla konuşacağım lütfen haklarımı bilen birisi ban anlatsın lütfeeeennnn ŞıMDıDEN TEŞEKKÜRLERRR

bu mesajı okuyunca cayma hakkınızın sözlemede yazılmadığı,

bunu da okuyunca aslında yazıldığı anlaşılıo.

sizi yanlış yönlendirmişim gibi bir durum oluşmasın lütfen

Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 6. maddesi `Cayma Hakkı` başlığı altında şu şekilde düzenlenmiştir: `Tüketici, sözleşmenin her iki tarafça imzalanmasından itibaren 10 gün içinde hiçbir sebep göstermeksizin ve hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin cayma hakkını kullanarak sözleşmeden dönebilir. Sağlayıcı, bu süre dolmadan devre tatil sözleşmesine konu mal ve/veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Sözleşmenin, devre tatil sözleşmesine konu tesiste akdedilmesi halinde, bu hüküm uygulanmaz.``

Bana bunu açıklamasını yaparmısınız lütfen ben gidip tesisin içinde imzaladım sözleşmeyi..

Devre Tatil Sözleşmeleri Uygulama Usul ve Esasları Hakkındaki Yönetmeliğin 6. maddesi `Cayma Hakkı` başlığı altında şu şekilde düzenlenmiştir: `Tüketici, sözleşmenin her iki tarafça imzalanmasından itibaren 10 gün içinde hiçbir sebep göstermeksizin ve hiçbir hukuki ve cezai sorumluluk üstlenmeksizin cayma hakkını kullanarak sözleşmeden dönebilir. Sağlayıcı, bu süre dolmadan devre tatil sözleşmesine konu mal ve/veya hizmet karşılığında tüketiciden herhangi bir isim altında ödeme yapmasını veya borç altına sokan herhangi bir belge vermesini isteyemez. Sözleşmenin, devre tatil sözleşmesine konu tesiste akdedilmesi halinde, bu hüküm uygulanmaz.``

Bana bunu açıklamasını yaparmısınız lütfen ben gidip tesisin içinde imzaladım sözleşmeyi..

walla hemşerimsin sanırım, o yüzden sormadığım yer kalmadı kaydirigubbakcemile3

genel görüş şu: hemen tüketici hakem heyetine başvurun, sizi gayet güzel yönlendireceklerdir (ilçe kaymakamlıklarında bulunur.)

adamlar olmadığını iddia etseler bile, cayma hakkınızın mevcut olması lazım. hemen hakem heyetine koşun derim.

kolay gelsin opuyorumnanaktan

Canımm çok sağol ilgilendiğin için bir avukata gittim ,cayma hakkımız varmış 7 gün içinde,dolandırıcılar bu süre geçsin diye oyalamak için hakkın yok dediler ,ama biz gerekeni yaptık ihtarname çektirdik sözleşmenın iptali ,izmzaladımız senetlerin iadesi ,ödedimiz peşinatın hesabımıza yatırılması için,yerine getirmezlerse dava açacağız.....
Sana çok teşekkür ediyorum,bu forumda bir uyarı yapsak iyi olacak aslında şböyle derttenn yıllardır bir çok tüketici muzdaripmiş,benim başıma gelince öğrendım ,Alahtan kısa sürede aklım başıma geldii...

Canımm çok sağol ilgilendiğin için bir avukata gittim ,cayma hakkımız varmış 7 gün içinde,dolandırıcılar bu süre geçsin diye oyalamak için hakkın yok dediler ,ama biz gerekeni yaptık ihtarname çektirdik sözleşmenın iptali ,izmzaladımız senetlerin iadesi ,ödedimiz peşinatın hesabımıza yatırılması için,yerine getirmezlerse dava açacağız.....
Sana çok teşekkür ediyorum,bu forumda bir uyarı yapsak iyi olacak aslında şböyle derttenn yıllardır bir çok tüketici muzdaripmiş,benim başıma gelince öğrendım ,Alahtan kısa sürede aklım başıma geldii...

cnm çok geçmiş olsun, son yazdığım mesajda cayma hakkının olduğunu (en basiti, herhangi bir ürün aldığınızda bile, iade hakkınız var) sölemiştim ama günü net değildi.

elimden geldiğince yardımcı olmaya çalışıorum ama burda sorulan sorular genelde benim bugüne kadar hiç ilgilenmediğim, görmediğim davalar dnk gelior onu da araştırıp cevap vermeye çalışıorum kaydirigubbakcemile5

nihayetinde ne yapacağınızı bilmeden bi avukatla görüşmek var,bilerek görüşmek var. di mi ama :kedi:

merhaba benimde bir sorum olacaktı size.Biz geçen sene bir trafik kazası geçirdik ve bugün mahkememiz vardı.Kamu davası açıldı otomatik olarak.Biz ayrıca tazminat davası açtık.3/2 biz asli kusurlu olmamıza rağmen dava düştü,karşı taraf şikayetçi olmadı.Araba masrafını herkes kendi çekti.Yaralanma olarak da biz 4 kişiydik ve hepimiz yara aldık.Psikolojik boyutu ayrı..
Biz berat ettik dava düştü şimdi tazminnat davası görülecek biz bunda haklı çıkarmıyız?

merhaba benimde bir sorum olacaktı size.Biz geçen sene bir trafik kazası geçirdik ve bugün mahkememiz vardı.Kamu davası açıldı otomatik olarak.Biz ayrıca tazminat davası açtık.3/2 biz asli kusurlu olmamıza rağmen dava düştü,karşı taraf şikayetçi olmadı.Araba masrafını herkes kendi çekti.Yaralanma olarak da biz 4 kişiydik ve hepimiz yara aldık.Psikolojik boyutu ayrı..
Biz berat ettik dava düştü şimdi tazminnat davası görülecek biz bunda haklı çıkarmıyız?

maddi mi manevi mi tazminat davası açtınız?

maddi mi manevi mi tazminat davası açtınız?

Karşı taraf 5 ay hapis cezası aldı bu paraya çevrilebilirmiİ?Çevrilirse ne kadar olur?Birde bizim hastane masraflarımızı bağkur karşıladı devlet bunun parasınıda suçlu olan sanıktan alırmı?Biz hem maddi hem manevi tazminat davası açtık.En az limit 30 milyarmış galiba ondan açıldı?Tşk...

sevgili seren yaklaşık 1 aönce boşanma davası ile ilgili sorumu cevaplamıştın. abim boşanmak istiyordu. tek celsede bitip bitemeyeceğini sormuştum. sende bazı tavsiyelerde bulunmuştun. ancak anlaşmalı boşanma davası olmasına rağmen mahkeme günü gelmedi. ortada bir avuukat da yokmuş. yani avukata vekalet falan vermemiş. bu mahkemeye geleceğini söylüyor. bir de protokolü imzalayacağını da belirtti. burda şunu sormak istiyorum. ilk mahkemeye gelmeyen kadın ikinci mahkemeye gelirse ve prokolü de kabul ederse mahkeme bu defa sonuçlanır mı yoksa yeniden ertelenenme ihtimali var mı?
bir de protokolü kabul etmese ancak mahkemede bulunsa ne kadar zaman ileriye ertelenir? yanıtlarsan çok sevinirim.

Karşı taraf 5 ay hapis cezası aldı bu paraya çevrilebilirmiı?Çevrilirse ne kadar olur?Birde bizim hastane masraflarımızı bağkur karşıladı devlet bunun parasınıda suçlu olan sanıktan alırmı?Biz hem maddi hem manevi tazminat davası açtık.En az limit 30 milyarmış galiba ondan açıldı?Tşk...

paaya çevrilebilir, bu zaten kararda yazıyordur. çevrilirse, kişinin sosyoekonomik durumuna göre hakim takdir eder, günlüğü 20 ila 100 tl arası. devlet parayı sanık aleyhine dava açıp alır. sizin masraflarınızı bağkur karşıladıysa ve 2 taraf da araç masraflarını kendisi üstlendiyse, maddi tazminat davası açabileceğiniz konular sınırlı. çalışamadığınız günler sebebiyle uğramış olduğunuz veya aracınızı kullanamadığınız için binmiş olduğunuz taksilerin ücretleri (başka masraf varsa, istenebilir tabi)

30 milyarlık limiti tam anlayamadım :uhm:

Son düzenleme:
paaya çevrilebilir, bu zaten kararda yazıyordur. çevrilirse, kişinin sosyoekonomik durumuna göre hakim takdir eder, günlüğü 20 ila 100 tl arası. devlet parayı sanık aleyhine dava açıp alır. sizin masraflarınızı bağkur karşıladıysa ve 2 taraf da araç masraflarını kendisi üstlendiyse, maddi tazminat davası açabileceğiniz konular sınırlı. çalışamadığınız günler sebebiyle uğramış olduğunuz veya aracınızı kullanamadığınız için binmiş olduğunuz taksilerin ücretleri (başka masraf varsa, istenebilir tabi)

30 milyarlık limiti tam anlayamadım :uhm:

Canım avukatımız 30 milyardan açmış tazminat davasını..en alt limit oymuş galiba daha da yükseltilebilirmiş.teşekkür ederim ayrıca...

bende cok kısa bısı sormak ıstıyorum
annemler 10 kardesler 5 kız 5 erkek
dedemler ve anneannem vefat ettı onlardan kalan suan yaklasık 6 tane daıre var 10 yıldır dedm vefat ettı ancak hala mıras konusunda net bısı yapılmıs degıl.. 10 kardes oldukları ıcınde bırı evet dese otekı hyr stılmasın dıo bolece sureklı ıster ıstemez sorunlar oluo..
bu evınlerın satılabılmelerı ıcın 5 dayımın 4 teyzemınde onay vermesımı gerekıyo..yoksa sırf aralrndan bırı hyr dıo dıe evler bı kenarda bos bır sekılde durmaya devammı edıcek..

sımdıden cok tesekkur ederım...

evet doğru dersane a.ş şeklinde kuruldu, ama anlaşmazlık var ve alınan borçlarla eşimin ilgisi yok.Karşı taraftadik bir ortak borçların yarısın kabul edip,ayrılmak istiyor ama diğer borçlar bize kalıyor. Bu durumda biz bu işten nasıl kurtulabiliriz.

bir ögretmen arkadaşım 1 ay kladar önce 30/1 maaş kesim cezası aldı ardından bugün görev yeri değişikliği verilerek bir köye yollandı .benim sormak istedigim aynı suça 2 defa farklı ceza verilir mi? birde mahkemey başvurursa görev yerine geri döner mi

slm benimde sorunum annemle ilgili mirastır. dedemin 11 tane olan evlatları için bölünecek olan mal varlığı vardır yanlız dedemin mal varlığı erkek kardeşlere verilecek gibi bir haksızlık olması durumu var . kendisi hayatta yanlız çok yaşlı olmasından dolayı miras günüde yakın olduğunu düşünüyoruz. olurda kızlara miras verilmeyip haksızlığa uğrarsak; herhangi bir erkek evlada tüm miras devredilirse baba tarafından hak talep edebilirmiyiz eşit olarak. kanunen 11 kardeşe haksızlık durumunda ne yapılabilir babada vefasızdır kızları hiç düşünmez... yardımcı olursanız çok seviniriz

X