Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

savcılığa başvurdum alacak davalarına bakmıyoruz dediler.tesadüf babamın eskilerden tadıdığı bir genc varmış.avukat olarak karşımıza çıktı adliyede bize yardımcı olacağını söyledi .kapora miktarı 750 ytl yandı gözüyle bakıyodum.adliyede öyle ortada kalmıştık avukata rastlamasak.avukat emlakçıyı aradı .pztesi gününe kadar mühlet verdi kaporayı vermessen davayı açacağını faizler ve avukatlık ücretlerini ödemek zorunda kalacağını söyledi.emlakçı o kadar kendinden eminki hakkı olmayan paraya hakkı olmadığı halde daha diretiyo .avukat ufak davalarla uğraşmadığını yoğun olduğunu sırf böyle insanlara ortamı bırakmamak için bize yardımcı olacağını söyledi.insanın hakkını araması tesadüflere kalmamalı bu kadar zor olmamalı .alın teri dökmeden insanların paralarını gaspeden insanlara karşı haklılar bu kadar yorulmamalı.
 
Merhaba ,benim bosanma ile ilgili sorularim olacak,cevaplarsaniz cok mutlu olurum.Yurtdisinda yasiyorum yaklasik 6 yildir,esimle Turkiye de evlendik.Ben simdi Turkiye;deyim ve bosanma davasi acmak istiyorum,daha dogrusu anlastik ve anlasmali dava acmak istiyorum,esim halen yurtdisinda.
1.Simdi ailemle kaliyorum ve ikametgahim emin olmamakla birlikte 6 yil onceki adresimde ,ailemin oturdugu mahalle muhtarligina ikametgah aldirdiktan sonra hemen dava icin basvuru yapabilir miyim?Yeni adresten hemen basvuru yapilabilir mi ?(henuz 1 haftadir burdayim)
2.Esim yabanci uyruklu ,6 yildir yasadigimiz ulke Kanada ve biz Turkiye'de evlendik ,burda dava acilmasinda bir sakinca var mi?
3.Cocugun velayeti bende kalacak oyle kararlastirdik,cocuk ayni zamanda Kanada vatandasi bu velayet olayi Kanada'da da gecerli midir yani burdaki mahkemeden sonra .Yurtdisi giris cikislarinda herhangi bir problem yasar miyim?Normalde birlikte yasarken yurtdisi cikislarda cocukla yalniz seyahat icin esimin izin mektubu yazmasi gerekiyor.
4.Iyi bir avukata ihtiyacim var ,yani bu yurtdisi olaylari ,velayet vb.. durumlarda da deneyim ve bilgi sahibi bir avukat !Istanbuldayim ve cevaplariniza acil ihtiyacim var .Avukat isimlerini ozelden yazabilirsiniz!
Simdiden tesekkurler!
 
Son düzenleme:
mrb benım sorumda
10,04,2009 ıtıbarıyle senelık ızınıme cıktım senelık ızındeyken resmı nıkahımı kıyıp 11,05,2009 tarıhınde evlılık nedeıyle kıdem taz 14.mad geregınde ayrılmak ıstedıgımı geregının yapılmasını ıceren bı dılekce ve evlık cuzdan fotokopımı personele verdım.o anda babannem vefat ettıgı ıcın apar topar sırketten cıktım.personeldekı bayanda haftaya gelır cıkıs ıslemlerı ıcın mudurle görusursun denıldı.
1 hafta kadar sırkete gtmedım dılekcemı verdıgım ıcın tlfnla arayıp durumu ögrendım mudurde genel mudure ımzalatıp sızı araycaz denıldı bugun oldu hala aramadılar szıce ben ne yapmalıyım.
 
ACİL KIZLAR ÇOK KORKUYORUM
BENİ FACEBOOKTAKI SAYFAM NEDENIYLE DAVA ETMISLER SAYFAMDA ESKİ OKUL ARKADASIMA BENIM INTERNET AGIMDAN BAZI MESAJLAR YOLLANMIS BUNLAR ŞİİR VE ÇÖZEBİLDİGİM KADARIYLA FACEBOOKUN TEST SONUCLARI BIRAZ MUSTEHCEN AMA BENIM BILGIM DISINDA BUNLAR SU ANKI INTERNET AGIM KABLOSUZ SIZCE BEN CEZA ALIRMIYIM HAPIS FELAN YADA TAZMINAT.
BENIM FIKRIM YA BENIM KABLOSUZ AGIMDAN SAYFAMA GIRILMIS YADA INTERNET KAFELERDEN BIRINDEN ACIK UNUTTUGUM SAYFAMDAN YANI BENIM KALKTIGIM MASAYA ARKAMDAN KIM GECMISSE O GONDERMIS OLABILIR ACIL CEVABINIZI BEKLIYORUM.
y-budak@hotmail.com
LÜTFEN MAİL ATIN SİZE YALVARIYORUM.
 
arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim boşanma aşamasındayım
10 aylık bir bebeğim var velayeti sanırım bana kalacak ama eşimin çocuk üzerindeki hakları nelerdir?
ikincisi ben çalışıyorum şu anda ailem ile birlikte kalıyorum sonrasında ne olacak bilemiyorum ama
oturduğumuz evin tapusu eşim üzerine ama o evin alındıktan sonra tüm borçlarını birlikte ödedik mal paylaşımı nasıl olacak ev satılır mı? acil cvp lütfen çok acil davayı onun yada benim açmam önemlimidir
benim bu aşamada nasıl davranmam gerekiyor
 
Yaziyoruz ama sorularimiza cevap gelmiyor,lutfen avukat arkadaslar, yardima ihtiyacimiz var !Yok mu kimse?
 
site yönetimi sanırım bu topiclerle ilgilenmiyor halbuki kadınların en büyük sorunları buralarda
lütfen biraz ilgi ve kadınca kadın dayanışması lütfen
teşekkürler
 
merhaba bir boşanma dvası şahidi kaç defa gelmemezlik yapabilir acaba karşı tarafın erkek kardeşi 3 tür gelmiyor(((kötükedihüso
 
Eşim 15 Mart 1988 de telekomda iş başı yaptı. 1994ve19995 yıllarında askerlik borçlanmasını ödedi.Telekom 30 mart 2008 Yılında eşimi işten çıkarttı,askerlik ödemesini yapmadılar.Eşimden önce işten çıkartılan elemenlara askerlik borçlanmasını ödeyenlere askerliklerini kıdem tazmınatını ödediler fakat eşimin kıdem tazminatı ödenmedi. 20 mart 2009 da iş yerine ugradıgında askerlikle ilgili ödenmesi için dilekçe verdi. Daha öncede sendikanın avukatıyla görüşmüştü ,avukat Telekom özelleştigi için Kasım 2005 ten sonra işten ayrılan veya işten çıkartılanlara ödeme yapılmaz demiş, fakat 2005 ten sonrada yani 2007 yılı içinde işten emekliligini isteyenlere askerlik askerlik borçlanmaları ödenmiş.Bizde Telekomu mahkemeye verirsek askerlik borçlanmasını alabilirmiyiz.Bu konuda bilgilendirirseniz size minnettar olurum.saygılar
 
Avukat arkadaşlar yardımcı olursanız sevinirim.5 ortaklı bir dersanede eşimle benim hisseli ortaklığım var. ayrıca yönetim kurulu başkanıda eşim ama eşim ortaklarla olan sorundan dolayı hiç dersaneyle ilgilenmiyor ve verdiği parayı geri alıp, çıkmak istiyor mümkünmü acaba ama sorun dersane boncunun yüksek olması ve eşimde hem ortak hemde yönetim kurulu başkanı ne yapabiliriz. lütfen yardımcı olun yoksa kafayı sıyıracağım düşünmekten::::::))
 
merhaba avukat arkadaşlar benim yan komşum 5 yıldır bir birliktelik yaşıyor nikahsız 11 aylık bir bebekleri var kız ayrılmak istiyor adam bebekle tehtit ediyor alırım göstermem diye.acaba bu mümkünmü adam nüfusuna aldı bebeği ama nikah yok dava açsa alırmı bebeği.yada zorla alıp kaçırsa anne dava açabilirmi .
 
selam benim sorunum eşimin kahve kumar alışkanlığı var.ailesi ve çocuklarıyla ilgilenmiyor
evin ihtiyaçları karşılanmıyor boşanmadan nafaka davası açma şansım varmı.
varsa nereye başvura bilirim teşekürler
 
merhaba benim de bir sorum olucak ben bir kaç ay içersin de evlenicem ve annemin üzerine olan bir daire de oturacagım ama sorunum şu benim yorkshire terrier cinsi bir köpegim var ve yönetici bana kesinlikle hayvan yasak bina da dedi yönetmelikte bu kural var dedi ama bu yönetmelik tapu da yok ve bu yönetmelikte annemin imzası yok bunun resmi olarak bir geçerliliği var mı? anlamadıgım köpegim orda yaşıyor olsa çok havlayıp rahatsız olanlar olsa o zaman deseler bana istemiyoruz anlarım ama daha köpegimi görmeden etmeden bu önyargı çok üzücü kaldı ki benim köpegim havlamaz bana yardımcı olabilir misiniz ?
 
merhaba, benim sorum şu;

iş mahkemesinde görülen dava -bilirkişi raporuna istinaden- karara bağlanır
bu karar karşı taraf (kurum) tarafından temyiz edilir,
yaklaşık 2 yıl sonra yargıtayda temyiz sonucu (web sitesinde görülen);
-sadece- karar: bozma olarak belirtilmiş (başka bir açıklama yok, karar henüz taraflara ulaşmadığından karar hakkında başka bir bilgimiz yok, ayrıca karar tarihi ve kapatma tarihi yazıyor, bu tarihler ne anlama gelir,
bu nihai karar mıdır,
bu aşamadan sonra ne yapmak gerekir,
bundan sonraki süreç/işleyiş nasıldır?

bilgisi olan avukat arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim
 
Merhabalar, benim sorum şu nişanlım yurt dışında yaşadığı için vize nedeniyle erken nikah yaptık ocak 09 da, şuanda boşanmak istiyoruz anlaşmalı olarak,karşı taraf türk vatandaşı, mahkeme ne kadar sürede sonuçlanır , ve karşı taraf yurt dışında olduğu için avukata vekalet vermesi yeterli yoksa Türkiyeye gelmesi şartmı? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
 

merhaba,

baba velayet davası açıp çocuğu talep edebilir; ancak türkiyede genellikle (neredeyse tamamında) kçük, bakıma muhtaç olan çcukların velayeti annede bırakılır. tabi eğer anne ruhen ve bedenen çocuğa bakacak durumdaysa. baba muhtemelen aksini iddia edecektir, hatta iftira bile atabilir komşunuza ama ispatlayamadığı sürece korkacak bir şey. yani çocuk çok büyük ihtimalle annede kalır a.s
 

merhaba,

yargıtayda bozma kararı çıktıktan sonra, dosya tekrar yerel mahkemeye gönderilir (davanın görüldüğü mahkemeye). buradaki mahkemenin dosya ile ilgili yapabileceği 2 şey vardır:

1- bozma kararına sebep olan eksiklik ya da yanışlığı gidermek için tekrar yargılama yapabilir (konusuna göre 1 celsede de daha fazla celsede de sonulanabilir). bu durumda size tekrar tebligat yapılacktır.

2- itisna olarak, ilk kararında direnme kararı verebilir (yargıtayın verdği karar değil, benim veriğim karar doğru der özetle). bu durumda dosya tekrar yargıtaya ama hukuk daireleri genel kuruluna gelir. vereceği karar kesindir, mahkeme uymak zorunda kalır.
 

anlaşmalı boşanmada bir yıl evli kalmış olmak şartı aranır. aksi çok istisnadır. 1 yıldan az süren evliliklerde genelde şiddetli geçimsizlikle boşanılabilir.

şiddetli geçimsizliği 2 şahitle ispatlayabilirsiniz, ama taraflardan biri yurt dşında olduğu için hakim "ya kardeşim farklı yerlerdeyen ne şiddetli geçimsizliği" diyebilir.

avukata vekalet vermesi yeterli.
 

cevabınız için çok teşekkür ederim. Bitmiş bişey ve hala kimliğimde evli ve onun soyadını görmek çok canımı sıkıyo . Bu iş uzayacak galiba
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…