merhaba avukat arkadaşlar benim yan komşum 5 yıldır bir birliktelik yaşıyor nikahsız 11 aylık bir bebekleri var kız ayrılmak istiyor adam bebekle tehtit ediyor alırım göstermem diye.acaba bu mümkünmü adam nüfusuna aldı bebeği ama nikah yok dava açsa alırmı bebeği.yada zorla alıp kaçırsa anne dava açabilirmi .
merhaba, benim sorum şu;
iş mahkemesinde görülen dava -bilirkişi raporuna istinaden- karara bağlanır
bu karar karşı taraf (kurum) tarafından temyiz edilir,
yaklaşık 2 yıl sonra yargıtayda temyiz sonucu (web sitesinde görülen);
-sadece- karar: bozma olarak belirtilmiş (başka bir açıklama yok, karar henüz taraflara ulaşmadığından karar hakkında başka bir bilgimiz yok, ayrıca karar tarihi ve kapatma tarihi yazıyor, bu tarihler ne anlama gelir,
bu nihai karar mıdır,
bu aşamadan sonra ne yapmak gerekir,
bundan sonraki süreç/işleyiş nasıldır?
bilgisi olan avukat arkadaşlar yardımcı olabilirse çok sevinirim
Merhabalar, benim sorum şu nişanlım yurt dışında yaşadığı için vize nedeniyle erken nikah yaptık ocak 09 da, şuanda boşanmak istiyoruz anlaşmalı olarak,karşı taraf türk vatandaşı, mahkeme ne kadar sürede sonuçlanır , ve karşı taraf yurt dışında olduğu için avukata vekalet vermesi yeterli yoksa Türkiyeye gelmesi şartmı? yardımlarınızı bekliyorum şimdiden teşekkürler
anlaşmalı boşanmada bir yıl evli kalmış olmak şartı aranır. aksi çok istisnadır. 1 yıldan az süren evliliklerde genelde şiddetli geçimsizlikle boşanılabilir.
şiddetli geçimsizliği 2 şahitle ispatlayabilirsiniz, ama taraflardan biri yurt dşında olduğu için hakim "ya kardeşim farklı yerlerdeyen ne şiddetli geçimsizliği" diyebilir.
avukata vekalet vermesi yeterli.