Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

mrhblr benimde bi sorum olacak görümcemi eşi aldattıyormuş iki oldu yakaladım diyor boşanmayı düşünüyo ama 2oglu var birisi 2.5 yaşında digeri ilkokul2'ye gidiyor çocukların ikisinide alabilirmi bunu merak ediyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

İyi günler. Ben de 6 gün önce bir ev için emlakçıya kapora verdim. Verdikten 3 gün sonra arayıp ev sahibinin evi 50 tl fazlasına evi bir başkasına verdiğini ve çok üzüldüklerini söylediler. Bana başka bir göstermek istediler. Oranın kirası da fazla geldiği için kabul etmedim. 2 gündür kaporayı geri yatırmasını bekliyorum. Şimdi de "bir sizin için emek uğraştık, ilgilendik" gibi sözler sarfetmeye başladılar, ama yatırmayacağız da demiyorlar. Fakat güven vermediler bana. Benim yasal hakkım nedir? Ne yapabilirim? Yardımcı olanlara şimdiden çok teşekkür ederim.

Elinizde kapora verdiğinize dair yazılı belge varsa geri almak için emlakçıya alacak davası açabilirsiniz.

ii günler benimde bir sorum olacak yanıtlarsan sevinirim oriflame da danışmanım 44,59 tl değerinde ki faturamı kızımın rahatsızlığından dolayı unuttum ve yatıramadım arada 3- 4 aylık bizaman geçtikten sonra bana ödeme emri geldi borcum ve aynı zamanda vekalet ücreti 140tl harç 17,90 tl masraf 2.00tl toplam 202,49 ben bu ödeme emrini gördüğümde şok oldum çünkü bana hiçbir hatırlatma yapılmadı ve hemen aradım bana cep telefonuma msj atıldığını söylediler bende sadece borcum olan 44,59tl yi ödedim ve diğerlerini ödemedim bi avukatta bana ödeme bişey olmaz dedi ama benim içim hiç rahat değil na yapmalıyım lütfen yardım edin......

Size fatura göndermeleri yeterli , daha sonra bunu öde diye hatırlatma yapmadan icra takibi başlatmaları mümkün. Gönderdikleri ödeme emrindeki hesaplarda hata yoksa ödemekten başka yapacağınız birşey yok.

mrhblr benimde bi sorum olacak görümcemi eşi aldattıyormuş iki oldu yakaladım diyor boşanmayı düşünüyo ama 2oglu var birisi 2.5 yaşında digeri ilkokul2'ye gidiyor çocukların ikisinide alabilirmi bunu merak ediyor yardımcı olursanız sevinirim teşekkürler

Çocuğun yararı gereği küçük yataki çocuklar anne sevgisine muhtaç çocuk oldukları için genelde anneye verilir. Ama bu konuda çocuk pedagoglarının görüşünü alıyor mahkeme. Yani her iki tarafın evleri, yaşama şartları, çocuğun yetişme ortamı falan incelenip ona göre rapor düzenleniyor.

sevgili avukat arkadaşlar merhaba.sizlere iki sorum olucak cevaplarsanız çok sevinirim.
birincisi eşim birine kefil olmuş.ama banka değil ya esnaaf odası yanılmıyorsam.kefil olduğu şahıs ödemediği için icra dosyası hazırlanmış ve icraya gidicek.bu kişi borç karşılığında evini filan göstermiş yani mal varlığı bu.2 kefil var birisi eşim.bu adam hala ödeme yapmıyor.borş 20 bin tl.ama 4 taksitte ödenmesi gerekiyormuş.sorum şu biz bu işten ne gibi zararlar görürüz.eşimin üstüne olan şeyleride haczederlermi.yada kırmızı kalem diye bişey varmış ticari hayatım biticek diyo bu doğrumu.ne gibi bir yol izlemeliyiz.anlamadığım şu adamın evi varken bize neden zararı dokunuyor.onun evine el koydukları zaman iş bitmezmi.ltfn yardım edin kafayı yicem.eşiminde sinirleri çok bozuk.

Burada önemli olan kefaletin türü. Eğer eşiniz müşterek ve müteselsil kefil değilse asıl borçludan tahsil etmeleri gerekiyor. Asıl borçlunun da üzerine kayıtlı mallar varsa önce onları sattırmaları ve tahsil etmeye uğraşmaları gereklidir. Ama eşiniz müşterek ve müteselsil kefilse eşinize de haciz işlemi yapabilirler. Kefalet sözleşmesinin incelenmesi gerekli.
İkinci sorunuza gelince sizin apartmanda yapacağınız bu şekilde bir değişiklik kat malikleri kurulunca usulüne uygun şekilde alınmış bir kararla olabilir. Onay vermeyen kişi eğer kat malikiyse yani tapu sahibiyse dava açarak sizin yaptığınız değişiklikleri iptal ettirebilir ve kaldırılmasını talep edebilir.

merhabalar avukat hanım ben 1990 yılından bu yana evliyim evlilik sözleşmemiz yok fakat ben üstüme bir daire almak istiyorum eşimin önceki evliliğinden olan kızı bu daireden hak sahibi olmaması için neler yapmam gerekir, evlilik birliği sözleşmesi mi yapmalıyım? yada başkasının üstüne mi almalıyım cevaplarsanız sevinirim teşekkürler.

Şu an evli çiftlerin tabi olduğu mal rejimi ednilmiş mallara katılma rejimidir. Yapmanız gereken sözleşme mal ayrılığı sözleşmesi olabilirdi ama bunun için gerekli yasal süreleri kaçırmışsınız. Bu tarihte alacağınız bir dairede eşinizin de hak sahibi olması mümkün. Ama bunun bazı şartları bulunuyor. Eşinizin kızı size ait dairede evliliğinizin devamı sürece hak sahibi olamaz. Siz eşinizden önce ölürseniz ya da boşanmada eşiniz evden değer talep ederse onun ölümü sonrası da kızı mirasçı olur.

avukat arkadaşlara sormak istiyorum çocuklara verilen nafaka miktarı neye göre belirlenir,yıllık olarakmı artırılır,hangi oranda artırılır

avukat arkadaşlara sormak istiyorum çocuklara verilen nafaka miktarı neye göre belirlenir,yıllık olarakmı artırılır,hangi oranda artırılır

Eğer nafaka kararını veren mahkeme kararında yıllık artıştan bahsedilmemişse nafaka her yıl aynı oranda devam eder. Bu tür durumlarda nafaka artırım davası açılarak nafakanın artması sağlanabilir.

Merhaba bana da yardımcı olmanızı rica edeceğim.

Bir ay önce oğluma bir araba çarpmış ( anneanne ve dede yanındayken) , sürücü hemen bir hastaneye götürmüş. Bana tel ile haber verdiler ve bilekte kırık olduğunu söylediler , ben de müdahale ettirilmemesini söyleyip hemen hastaneye gittim ve oğlumu bir başka hastaneye götürdüm. Aynı gün ameliyat vb. işlemleri yapıldı ve hastanede akşam benim ifadem alındı ( oğlum 3 yaşında ). Kaza öğleden sonra olmuş ve sürücü geceyarısına kadar karakolda bekletilmiş. Benim ifadem alındıktan sonra sürücünün ifadesi alınmış. Ben ifademde şikayetçi olduğumu belirttim. O ise şikayetçi değilim biz her konuda anlaştık diye ifade vermiş.

Trafik sigortası hastane masraflarını karşılamadı. Sürücü oldukça kaba bir dille " ne yapabiliyorsanız yapın... " diyor.

Kati raporu aldım ve karakola ilettim.

Bu kadar laftan sonra sorum şu bu adama karşı ne yapabilirim? Hani derler ya "bir kaşık su da boğasım geliyor" işte öyle ruh halindeyim. Masraf yapma şansımda pek yok maalesef , hastane masrafları büktü belimi. Diğer taraftan da 3 yaşındaki çocuğu 5 hafta alçıda hareketsiz tutmak beni çok yoruyor.
Kamu davası açılacak sanırım ama ben nasıl takip edebilirim , ne kadar ceza alabilir .? Bildiğim kadarı ile tazminat davası için ceza davasının sonucunu beklemeliyim doğru mudur.?

Çok oldu kusura bakmayın , teşekkürler :)

Avukat arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz acaba :1no2:

herkeslere merhabalar benimde bir kac sorum olacakti
ablamla ilgili esiyle sorunlari var esi ablami aldatti
ve bunun yüzünü birsürü olaylar oldu ablama silah dayadi silahini elinden aldilar ama
adamin akli dengesinin bozuk oldugunu düsünüyorum ben önceleri cokkkk iyi bir insandi ama is sitresindenmi bilmiyorum enistemde su anda cok kötü bozukluk oldugunu düsünüyorum
ablam bosansa ne gibi isteklerde bulunabilir ablamda birsey duymus eger o kadinada dava acarsa nafaka ödemesi gerekiyomus buda dogrumu acaba?
yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkür ediyorum a.s. a.s.

Avukat arkadaşlar yardımcı olabilir misiniz acaba :1no2:

Çocuğunuz için velayeten kazayı yapan şahısa, araç sahibine ve karşı tarafın sigorta şirketine maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz, kendiniz için de manevi tazminat istemeniz mümkün.
Mahkeme gerek görürse ceza davasının sonucunu bekler, genelde bekliyorlar. Tazminat oranında karşı tarafın sosyal ve ekonomik durumunun da önemi vardır.
Bir avukattan yardım isterseniz daha iyi olur.

herkeslere merhabalar benimde bir kac sorum olacakti
ablamla ilgili esiyle sorunlari var esi ablami aldatti
ve bunun yüzünü birsürü olaylar oldu ablama silah dayadi silahini elinden aldilar ama
adamin akli dengesinin bozuk oldugunu düsünüyorum ben önceleri cokkkk iyi bir insandi ama is sitresindenmi bilmiyorum enistemde su anda cok kötü bozukluk oldugunu düsünüyorum
ablam bosansa ne gibi isteklerde bulunabilir ablamda birsey duymus eger o kadinada dava acarsa nafaka ödemesi gerekiyomus buda dogrumu acaba?
yardimci olursaniz cok sevinirim simdiden tesekkür ediyorum a.s. a.s.

avukat arkadaslar banada yardimci olursaniz cok sevinirim

Çocuğunuz için velayeten kazayı yapan şahısa, araç sahibine ve karşı tarafın sigorta şirketine maddi ve manevi tazminat davası açabilirsiniz, kendiniz için de manevi tazminat istemeniz mümkün.
Mahkeme gerek görürse ceza davasının sonucunu bekler, genelde bekliyorlar. Tazminat oranında karşı tarafın sosyal ve ekonomik durumunun da önemi vardır.

Canım çok teşekkür ederim. Son soru kamu davası açılma yazısı/tebligatı bana hala ulaşmadı , kazadan da yak. 1,5 ay geçti bu süre normal midir? Dosyanın durumunu ben takip edebilir miyim savcılıktan veya karakoldan. ?

iyi geceler av.arkadaşlara bir sorum olacak benim abimin bir şirketi var daha doğrusu ortağı olduğu bir şirket ve şirketin durumu pek parlak değil iflas etmek üzereler bazı ödeme gecikmelerinden dolayıda icralık olucaklar sanırım bu durumda şirket mal varlığı borçları karşılamıyacak ve ortakların mal varlığına mı haciz konacak diye biliyorum peki abimin oturduğu ev eşinin üzerine eşinin üzerine olan evine haciz konabilirmi acaba ev evli iken alındı bu arada cevap verirseniz sevinirim

banada yardimci olurmusun

benimde bir sorunum var.

son bir haftadır ,bir bayan tarafından telefonla rahatsız ediliyoruz,her saatte bizi rahatsız ediyor ve kapatıyor,en son biz aradık ve ağza alınmayacak küfürler işittik,
yarın sabah şikeyet dilekçesi vermeyi düşünüyoruz,sorunumuz ne kadar sürede çözülür ve hukuki yaptırımı karşı tarafa ne olur ?
şimdiden teşekkürler.

ÇOK ACıLL ÇOK ÖNEMLı AVUKATLARDAN ACıL CEVAP :::

1.boşanmayı hakim onayladıktan sonra boşanma ilamını taraflardan biri alırda diğeri almazsa boşanmış sayılmazmıyız?
2.boşanma kararı bozdurulabilir mi?
3.boşanma ilamı ne zaman çıkar?
ÇOK ACıL NE OLURRRRR

ACELE ACELE
ÇOK ACıLL ÇOK ÖNEMLı AVUKATLARDAN ACıL CEVAP :::

1.boşanmayı hakim onayladıktan sonra boşanma ilamını taraflardan biri alırda diğeri almazsa boşanmış sayılmazmıyız?
ÇOK ACıL NE OLURRRRR

ACELE ACELE
ÇOK ACİLL ÇOK ÖNEMLİ AVUKATLARDAN ACİL CEVAP :::

ÇOK ACİL NE OLURRRRR

slmlar,

cevaplayabildiklerimi cevaplayayım :)

1- hakim karar verince boşanmış sayılırsınız, tebliğ alınması ya da duruşmada bulunulması önemli değildir.
2- boşanma kararı, yanlışlık ya da eksiklik varsa bozdurulabilir. duruşmada bulunduysanız, duruşma tarihinden itibaren, bulunmadıysanız kararın tarafınıza tebliğ edildiği günden itibaren 15 gün içerisinde kararı temyiz ederseniz ve dediğim gibi yanlışlık, eksiklik varsa bozulur.
3- bu soruyu pek anlayamadım...

X