sevgili avukat arkadaşlarım,
size yürekten teşekkürler. burada hepimizle böyle ilgilenmeniz taktire değer.
sizlere sormak istediğim bir adet sorum var. bir akrabam boşanma nedeni ile üzerine kayıtlı (evlilik öncesi edinilmiş konut) evini geçici olarak kızının üzerine devretti. evin ödeme senetleri ve kira kontratı adamın üzerinde. daha sonra adam boşanmaktan vazgeçti. fakat kızı adamın evine el koydu. adam şimdi geri almak için mahkeme açmayı düşünüyor. konuştuğu bir avukat kendi rızası ile devrettiği için almasının zor olduğunu söylemiş. bu kız adamın ilk evliliğinden olan kızı. ikinci evliliğinden bir çocuğu var. bu evi tekrar alması mümkünmü? cevabınız için şimdiden teşekkürler.[/QUOTE
avukat arkadaşlarım sorumu tekrar atıyorum ve cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. hepinize sevgiler...:enbuyukkk:
merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var avk.arkadaşlar yardımcı olabilirmi , benim boşanma mahkemelerim sürüyor ayrıca eşim olacak şahıs nafakamı ödemiyor tebliğatlar geri dönüyor ve biz nafaka için de dava açtık dündü mahkeme ben mahkemeye gitmedim .avukatım bana dediki ; nafaka için gönderdiğimiz ilk tebliğat zaman aşımına uğramak üzereydi hakim tekrar tebliğat göndermemizi ve tekrar dava açmamızı söyledi dedi.Böyle birşey olabilirmi lütfen bana yardımcı olurmusunuz.Şimdiden teşekkür ederim.
Teşekkür ederim ilginizden dolayı 5 gün sonrada boşanma mahkemem var 5.mahkemem ama bi türlü boşanamıyoruz ben hep avukatımın çok pasif kaldığını düşünüyorum ama onu bırakıp başka avukatla anlaşmak da ne kadar doğru olur onda da kararsızım bana akıl verebilirmisiniz.çünkü biliyorum ki benim avk.ım dasyanın damga pulunu bile 4.mahkeme sonrası yatırdı.
Merhaba benimde bir sorum var arkadaşlar. Eşimin dedesi üzerine Ardahan'da arazileri var. Fakat dedemiz İstanbul'a gelirken köyden bulduğu birkaç fakir kişiyi tapuda arazilere ortak yapmış. O yokken arazileri ekip diksinler diye. Şuan elimizde birçok tapu var ve bu tapuda kayıtlı kişilerin bazısı vefat etmiş mirasçılarını tanımıyoruz bazılarınıda bulamıyoruz. Dedemiz vefat etti ve ananemiz sağ. Şuan bu arazileri satmak istiyoruz ancak ortaklar ortada olmadığı için satamıyoruz.
Üniversitede hukuk dersinde eğer bir mirasçı kayıp ise gazeteye kayıp ilanı verilerek 5 sene sonunda satış yapılabileceğine dair bir konu görmüştük. Ama üzerinden birkaç yıl geçti. Güncel mevzuat nedir? Şuan bu arazilerin satışı için nasıl bir yol izlememiz lazım?
Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. teşekkürler a.s.
ilginizden dolayı teşekkürler son bi kez bişey sorabililirmiyim nu nafaka için açılan davalar hangi mahkemede olur yarın adliyeye gidip araştırmak istiyorum da
Tapu hisseli durumda olduğundan ve diğer hissedarları ya da mirasçıları bulup anlaşmanız mümkün olmadığından izale-i şuyuu davası açarsınız....HUMK a göre taraf oluşturulması için de ,bulunamayan paydaş için Kayyım atanır.Zaten Dava açıldığında, tebligat yapılması için davanın açıldığı mahkeme ya kendisi kayyım için sulh hukuk mahkemesine müracaat eder ya da davacıyı bunun için görevlendirir.
merhabalar,
idari bir dava kaybedildiğinde karşı tarafının masrafları da davayı açan kişiye yükleniyor. dava kaybedildiğinde bu masrafların tahminen ne kadar oluyor öğrenebilir miyim?