Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

MERHABA

Benimde 1 sorum olcak komşum için onun adına soruyorum

Komşum 65 yaşında ve eşini kaybetti miras için 4 çocuk ve o komşu teyze var şimdi veraset davasından falan bahsettiler ama pek bişi anlamadım ölen amcanın tapuda 1 evi var ev bahçeli bahçede 2 ev var ama tapuda tek ev olarak görünüyomuş şimdi mirasçılar (çocukları) evi teyzeden habersiz satabilirler mi onu öğrenmek istedi tek ev nasıl pay edilir evi satarlar diye de korkuyo teyze
:uhm::uhm::uhm:

soracak kimsesi de olmadığından aklıma siz geldiniz yardımcı olursanız çok mutlu oluruz

Canım teyzeden habersiz evi satamazlar,miras bırakanın ölümü üzerine veraset ilamı çıkarmışlardır büyük bir ihtimalle.Bu ilamda eşin ve çocukların payı yazar.Tapu babaları öldüğü için,hisseli tapudur.Hisseli bir tapuyu da herhangi bir paydaşın haberi olmaksızın diğer paydaşlardan birinin satması sözkonusu olamaz.Tapuda kayıtlı olmayan eve gelince;ev tapuda görünmüyorsa kaçak yapılmıştır,imar izni yoktur büyük bir ihtimalle.Tapuda görünmeyen bir evi nasıl satacaklar,yani alan kişi haliyle tapuyu da isteyecektir,halbuki tapuda ev değil arsa görünüyor sanırım.Sorunuzu anladığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım ama...a.s.

benimde bir sorum olucak...
avukat yardımıyla bir ihtarname yazmanın ücreti ne kadardır?...maksimum ve minimum ücretleri yazarsanız sevinirim...
şimdiden teşekkürler...

Canım 130 ytl dir.Zaten asgarisi 130 ytl...Yalnız benim burda anladığım sadece avukat aracılığıyla göndereceğiniz bir ihtar sanırım dimi?noter aracılığıyla göndereceğiniz ihtarın fiyatı değişir.Avukata vereceğiniz değil de noter masrafları açısından değişir.

selamlarrr ortaya bir soru koyuyorum ve cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim .Şeniz
sorum yine bir avukat ile ilgili daha doğrusu olay şu babam inşaattan bir ev almak için başvurmuş ve inşaat bir türlü bitirilememişti 2000 yılında teslim edilmesi gereken daire bırakın bitmeyi daha katı bile oluşmamıştı belediyeden bazı izinleri alınamamış imar iskan pronblemi yaşanmış mahkemelik oundu o dönem mütahit öldü vss ailesi mirası red etti mütahitim ortağı da tüm mal varlığını birkaç el değiştirerek kaçırdı bir dairesini yakaladık 1 kişiye satılmış ve babam davayı kazandı temyize gitti derken bunca zaman geçti aradan şuan yine babam kazandığı halde temyizde devamlı ve 3 avukat değişti bu süre zarfında bazı sorunlar yaşandı çünkii davalara girilmemişti harçlar yatırılmamıştı yeniden davalar açılmak zorunda kalındı falan filan ve şimdi tedbir konulan daire sahibi babama ben bu daireyi kendim satın aldım o mütahit ile ilgisi yok param pulumda yok gel ben sana 15.000 ytl vereyim onuda kredi alarak verebiliyorum sana ancak evim elden gitmesin vazgeç benimde hakkımı yeme demiş babamda bu işten bıktığı için ve gerçekten adamın hakkını yememek için ok demiş avukatımla bir görüşeyim söliyeyim..
dava kazanılması halinde de 10.000 ytl alırım demiş babamın avukatı ve şimdiye kadar babamdan 3.000 ytl almışş babamda sana 2.000 ytl daha vereyim vazgeçiyorum ben demişşş bu iş yılan hikayesine döndü durumumda kötü bari borçlarımı halletmiş olurum bu para ile demiş avukat kabul etmemiş ben davayı devam ettiricem kazanıyoruz ne kadar sürer se sürsün demişş vazgecersen ben 10.000 mi isterim demiş babamda istemiyor ne yapmalıyız bu durumda avukat babam vazgeçmesi durumunda 10.000 ytl istermi ki bu haksızlık olur değilşmiii daire alınmadı çünkii ve sözleşme falanda yok ortada hani söz verilmi falan sözde konuşulmuş 10 000 ini alabilirim demiş başta avukat babamda parayı al bana geri kalanını ver kendi hakını al içinden demşş ve avukat 2 dönemdir bazı evrakları eksik koyduğu için temyizden geri geliyor dava dosyası ve geri gidiyor babam çok sıkıldı bu işten dairenin yeni sahibinin hakkını da almak istemiyor çünki gerçekten adam daireyi satınalmış oturmak için bunu öğrendik ne yapabiliriz şimdi avukat istermi 10.000 ytl yii bizden

Son düzenleme:
Canım 130 ytl dir.Zaten asgarisi 130 ytl...Yalnız benim burda anladığım sadece avukat aracılığıyla göndereceğiniz bir ihtar sanırım dimi?noter aracılığıyla göndereceğiniz ihtarın fiyatı değişir.Avukata vereceğiniz değil de noter masrafları açısından değişir.

teşekkürler gülce....
eşim 700 ytl vermiş de bir avukata bir ihtarname için....
biraz fazla geldi sormak istedim
.....:uhm:

teşekkürler gülce....
eşim 700 ytl vermiş de bir avukata bir ihtarname için....
biraz fazla geldi sormak istedim
.....:uhm:

canım belki önemli bir ihtadır.Yani kısaca yazılıp çekilen değil de baya bir araştırmayı gerektiren bir ihtardır.Aynı zamanda noterden de çekildiyse bu kadar tutabilir belki.Yoksa normalde fazla bence de..

evet gülcecim eşim de öyle dedi...
2-3 sayfa sürmüş bir de avukat 3 gece çalışmış üzerinde....
o kadar alabilir yani dimi çalışılınca...
içime oturmuştu o para ....
içim rahatladı....sağol...

merhabalar avukat hanım benim sorm şu
eşimin önceki evliliğinden olan çocukları birlikte edindiğimiz mallardan ne kadarına hak sahibidir?
teşekkür ederim.

merhabalar avukat hanım benim sorm şu
eşimin önceki evliliğinden olan çocukları birlikte edindiğimiz mallardan ne kadarına hak sahibidir?
teşekkür ederim.

Canım mal rejiminiz edinilmiş mallara katılma rejimi anladığım kadarıyla.Bu halde eşinizin önceki evliliğinden olan çocukları,babalarının edinilmiş mallarınının yarısı ve kişisel mallarından miras paylarını alırlar.

merhabalar,
idari bir dava kaybedildiğinde karşı tarafının masrafları da davayı açan kişiye yükleniyor. dava kaybedildiğinde bu masrafların tahminen ne kadar oluyor öğrenebilir miyim?

Davasına göre değişir, karşı taraf avukat tuttuysa 350.-ytl vekalet ücreti çıkar, bunun dışında masraf yaptılarsa -ki idari davalarda davalılar masraf yapmaz genelde- onu da siz ödersiniz.

selen hanım ben 18 yıllık evliyim eşimle aramda birsözleşme yok şu anda yapabilirmiyim eşim herşey senin üstüne olsun diyor eski çocuğu problem çıkarabilir diye ne yapmalıyız teşekkürler

selen hanım ben 18 yıllık evliyim eşimle aramda birsözleşme yok şu anda yapabilirmiyim eşim herşey senin üstüne olsun diyor eski çocuğu problem çıkarabilir diye ne yapmalıyız teşekkürler

Eşiniz herşeyi sizin üstünüze ancak satış ya da bağışlama yoluyla yapabilir. Ancak mirasçılardan mal kaçırmak amacıyla yapılan bu tür satış ve bağışlamalar iptal edilebilir. Malları sizin üstünüze yapmasına bir engel yok ancak çocukları itiraz ederse bu işlemler iptal edilebilir, bilginiz olsun.

son sorum 18 yaşında kızım var bu malları onun üstüne satış yapsak yine dava açılabilirmi teşekkürler

selamlarrr ortaya bir soru koyuyorum ve cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim .Şeniz
sorum yine bir avukat ile ilgili daha doğrusu olay şu babam inşaattan bir ev almak için başvurmuş ve inşaat bir türlü bitirilememişti 2000 yılında teslim edilmesi gereken daire bırakın bitmeyi daha katı bile oluşmamıştı belediyeden bazı izinleri alınamamış imar iskan pronblemi yaşanmış mahkemelik oundu o dönem mütahit öldü vss ailesi mirası red etti mütahitim ortağı da tüm mal varlığını birkaç el değiştirerek kaçırdı bir dairesini yakaladık 1 kişiye satılmış ve babam davayı kazandı temyize gitti derken bunca zaman geçti aradan şuan yine babam kazandığı halde temyizde devamlı ve 3 avukat değişti bu süre zarfında bazı sorunlar yaşandı çünkii davalara girilmemişti harçlar yatırılmamıştı yeniden davalar açılmak zorunda kalındı falan filan ve şimdi tedbir konulan daire sahibi babama ben bu daireyi kendim satın aldım o mütahit ile ilgisi yok param pulumda yok gel ben sana 15.000 ytl vereyim onuda kredi alarak verebiliyorum sana ancak evim elden gitmesin vazgeç benimde hakkımı yeme demiş babamda bu işten bıktığı için ve gerçekten adamın hakkını yememek için ok demiş avukatımla bir görüşeyim söliyeyim..
dava kazanılması halinde de 10.000 ytl alırım demiş babamın avukatı ve şimdiye kadar babamdan 3.000 ytl almışş babamda sana 2.000 ytl daha vereyim vazgeçiyorum ben demişşş bu iş yılan hikayesine döndü durumumda kötü bari borçlarımı halletmiş olurum bu para ile demiş avukat kabul etmemiş ben davayı devam ettiricem kazanıyoruz ne kadar sürer se sürsün demişş vazgecersen ben 10.000 mi isterim demiş babamda istemiyor ne yapmalıyız bu durumda avukat babam vazgeçmesi durumunda 10.000 ytl istermi ki bu haksızlık olur değilşmiii daire alınmadı çünkii ve sözleşme falanda yok ortada hani söz verilmi falan sözde konuşulmuş 10 000 ini alabilirim demiş başta avukat babamda parayı al bana geri kalanını ver kendi hakını al içinden demşş ve avukat 2 dönemdir bazı evrakları eksik koyduğu için temyizden geri geliyor dava dosyası ve geri gidiyor babam çok sıkıldı bu işten dairenin yeni sahibinin hakkını da almak istemiyor çünki gerçekten adam daireyi satınalmış oturmak için bunu öğrendik ne yapabiliriz şimdi avukat istermi 10.000 ytl yii bizden

CEVAP VEREBİLECEK KİMSE YOKMU NE YAPSAK BİR AKIL VERİN LÜTFENNN:Saruboceq:a.s.

merhabalar,benim de tazminat davasıyla ilgili bir sorum vardı.2007 aralık ayında meme biyopsimin maling çıkması üzerine sağ memem alındı.Ameliyat sonrası patoloji raporum temiz çıktı.ameliyatı yapan prof.bu biyopsi sonucuna göre bu ameliyatı yapmam lazımdı,hiç bi şeyin yok,dedi. o an sevinçle karışık bi üzüntü yaşadım.İçimize sinmedi,bu kez de hacettepede materyelleri götürerek incelettik.oradaki prof.gereksiz bi ameliyat geçirmişsin, kötü olmadığına sevin dedi.Kendimi onuru kırılmış,aldatılmış hissediyorum.yasal yollara baş vurursam kazanma şansım ne olur,suçluların cezalandırılmasını istiyorum.

ıyı gunler bende avukat arkadaslara sorum olacak hamıleyken bana verılmeyen bılgı sonucunda bebegım rahatsız oldugunu dogumdan sonra ogrendım doktor aldırırsın dıye soylemedık dedı bırde bunu dıyen prof sımdı kızım ıkı amelıyat gecırecek mıcro cerrahıde sımdı ben bu doktora nasıl dava acmam gerek yardım edersenız cok sevınırım sıze duacı olurum saygılar

selamlarrr ortaya bir soru koyuyorum ve cevaplayanlara şimdiden teşekkür ederim .

AVUKAT arkadaşlar bu konuda fikir verebilecek yokmu en azından yasal olarak alabilme hakkı varmı adamın yoksa keyfimi yapıyor siz olsanız bu durumda ne yapardınız bi rfikir verin lütfen a.s.

Son düzenleme:
CEVAP VEREBİLECEK KİMSE YOKMU NE YAPSAK BİR AKIL VERİN LÜTFENNN:Saruboceq:a.s.

Avukatınızı azledebilirsiniz bu durumda ya da davanızı geri çekebilirsiniz ama bu dava nedeniyle avukatın hak ettiği avukatlık ücretini ödemeniz gerekiyor. Avukatlık ücreti ne kadar bilmiyorum ama dava değerine göre değişir, 10.000de olabilir, 500ytl de.

ıyı gunler bende avukat arkadaslara sorum olacak hamıleyken bana verılmeyen bılgı sonucunda bebegım rahatsız oldugunu dogumdan sonra ogrendım doktor aldırırsın dıye soylemedık dedı bırde bunu dıyen prof sımdı kızım ıkı amelıyat gecırecek mıcro cerrahıde sımdı ben bu doktora nasıl dava acmam gerek yardım edersenız cok sevınırım sıze duacı olurum saygılar

Uğramış olduğunuz maddi ve manevi zararların tazmini için doktora dava açmanız mümkün, ama size yanlış bilgi verdiğini sizi yanılttığını ispatlamanız gerekir.

Avukatınızı azledebilirsiniz bu durumda ya da davanızı geri çekebilirsiniz ama bu dava nedeniyle avukatın hak ettiği avukatlık ücretini ödemeniz gerekiyor. Avukatlık ücreti ne kadar bilmiyorum ama dava değerine göre değişir, 10.000de olabilir, 500ytl de.

cevabın için teşekkür ederim bizim dava bedeli faizi ile birlikte 80.000 ytl yi buluyor yani 10.000 avukatın hakkı yani değilmi normal olarak adamın hakkınıda yemek istemeyiz tabii ama davadan vazgeçmek istemiyor avukat o nedenle bıraktıramadık ama dava da uzadıköa uzuyor bi halt olacağı yok neden vazgeçmiyor onuda bilemiyorum kazanacağımızdan da şüpheliyiz çünkiii 2000 yılından beri bi halt olmadı çünkii bundan sonra da olacağı yok

cevabın için teşekkür ederim bizim dava bedeli faizi ile birlikte 80.000 ytl yi buluyor yani 10.000 avukatın hakkı yani değilmi normal olarak adamın hakkınıda yemek istemeyiz tabii ama davadan vazgeçmek istemiyor avukat o nedenle bıraktıramadık ama dava da uzadıköa uzuyor bi halt olacağı yok neden vazgeçmiyor onuda bilemiyorum kazanacağımızdan da şüpheliyiz çünkiii 2000 yılından beri bi halt olmadı çünkii bundan sonra da olacağı yok

80.000.-YTLlik bir davanın yasal avukatlık ücreti farklı şekilde anlaşmadıysanız 7.500.-YTL'dir. Davayı kazanacağına inanmasaydı avukatınız devam edeyim demezdi, biraz daha bekleyin derim, umutsuzluğa kapılmayın bu tür davalar gerçekten çok uzun sürüyor.

X