MERHABA
Benimde 1 sorum olcak komşum için onun adına soruyorum
Komşum 65 yaşında ve eşini kaybetti miras için 4 çocuk ve o komşu teyze var şimdi veraset davasından falan bahsettiler ama pek bişi anlamadım ölen amcanın tapuda 1 evi var ev bahçeli bahçede 2 ev var ama tapuda tek ev olarak görünüyomuş şimdi mirasçılar (çocukları) evi teyzeden habersiz satabilirler mi onu öğrenmek istedi tek ev nasıl pay edilir evi satarlar diye de korkuyo teyze :uhm::uhm::uhm:
soracak kimsesi de olmadığından aklıma siz geldiniz yardımcı olursanız çok mutlu oluruz
Canım teyzeden habersiz evi satamazlar,miras bırakanın ölümü üzerine veraset ilamı çıkarmışlardır büyük bir ihtimalle.Bu ilamda eşin ve çocukların payı yazar.Tapu babaları öldüğü için,hisseli tapudur.Hisseli bir tapuyu da herhangi bir paydaşın haberi olmaksızın diğer paydaşlardan birinin satması sözkonusu olamaz.Tapuda kayıtlı olmayan eve gelince;ev tapuda görünmüyorsa kaçak yapılmıştır,imar izni yoktur büyük bir ihtimalle.Tapuda görünmeyen bir evi nasıl satacaklar,yani alan kişi haliyle tapuyu da isteyecektir,halbuki tapuda ev değil arsa görünüyor sanırım.Sorunuzu anladığım kadarıyla cevap vermeye çalıştım ama...a.s.