Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

selam benim bi sorum olacak...erkek arkadaşım finlandiyada çalışıyor ..türkiyede evlilik yapacağız,evlilik işlemleri normal seyrinde mi olacak..yani burada normal evlenicez daha sonra erkek arkadaşım evraklarla finlandiyada evlilikle ilgili bildirimi yapacak ...böyle mi yoksa başka kurallar var mı bu şekilde evlilik konusunda....

Bu konuyla ilgili en doğru bilgiyi bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüklerinden alabilirsiniz. Ama Allah korusun :nazar: gün gelir de boşanmaya karar verirseniz biz yardımcı oluruz size... yerimsenibenyerimseniben

Allah korusun...daha evlenmeden boşanma düşünmeyelim bi de :roflol:
Teşekkürler...

nnnnnnnnnnnnnnnn nnnnnnnn

Son düzenleme:
merhaba,
benimde şuanda bir sorunum var. 1 yıl önce boşanma davası nedeniyle bir avukatla anlaştım. herhangi bir belge filan imzalamadım. noterden vekalet verdim. 4 kez duruşma yapıldı ve ben avukatıma 2 bin ytl ödedim. (toplamda 3,5 milyara anlaştık) fakat ödemelerimi elden yaptım. ancak boşanmadan vazgeçtik ve barıştığımız için dava iptal oldu. avukatım benden para talep ediyor. ödeme yapmazsam herhangi bir sorun yaşarmıyım. vereceğiniz cevap için şimdiden teşekkürler.

Bu davayı avukata verirken bir sözleşme imzaladıysanız avukatınız anlaştığınız rakamı barışmış olsanız bile sizden isteyebilir. Kaldı ki ödeme yaparken makbuz almanız gerekirdi, makbuz almadığınız için paranın tamamını bile sizden isteyebilir. Paranın tamamını istemeye hakkı yok tabiki ama malesef bunu yapan meslektaşlarımız çıkabiliyor.

avukat arkadaşlara benimde bir sorum olacak o kadar üzgünüm ki nasıl anlatacağımı bilmiyorum annem ve babam oldum olası hep annemin idare etmeleriyle 30 yıl boyunca geçindiler babam en ufak bir şeyden bile evi terk edip giden bi insan kuşkucu şüpheci her iyilikten bile kötülük çıkarmaya çalışan birisi.şu an boşanmak üzereler sebep şu 3 ay önce annem bi arkadaşıyla gezmeye gitmek için babamdan izin alıyo ve gidiyo babamda o gün bi taksit yatırmak için annemin gezmeye gittiği arkadaşını arıyo ve annemin daha gelmediğini söylüyo kadın annemde yanındaki arkadaşının bi tanıdığına uğruyorlar neyse babam cepten anneme ulaşıyor hesap sormaya başlıyor her zamanki gibi gittiği yere kontrole gidiyo daha sonrasında annemi alıp eve götürüyo babam sessiz sessiz oturuyo aradan bi kaç saat sonra evi terk ediyo 10 gün sonra eve gelip anneme seninle yiyecek ekmek içecek suyumuz buraya kadar diyo evde neyi var neyi yoksa götürüyo bi kaç hafta öncede anneme dava dilekçesi geliyo dilekçede tahmin edebileceğiniz gibi davayı kazanmak için her türlü yalan yazıyo yemek yapmadığı çok israf ettiği vb. şeyler duruşma 6 kasımda annem nasıl kendini ispatlayabilir 2 tane okuyan kardeşim var nafaka veya tazminat alabilirmi nolur zor durumdayız yardımcı olursanız sevinirim şimdiden teşekkürler

tabi ki üzgün olmanı anlıyorum deniz 15 ama aile bireyleri için en hayırlısı bu ise,belki herşey düşündüğünden daha iyi olabilir.
böyle bir durumda eğer anlaşmaları mümkün ise,welayetler,nafaka,tazminat ws her konuda,bir protokol hazırlanıp imzalanması we tek celsede mahkemede bulunmaları anlaşmalı boşanma için yeterlidir.en çabuk ilerleyecek süreç budur.
ama eğer anlaşma mümkün olmuyor ise,dawa çekişmeli olarak dewam edecektir.her iki tarafın da tazminat,nafaka,welayet ws talepleri ayrı ayrı incelenir.somut olayın detaylarını bilmediğim için bu kadar aydınlatabilirim.çünkü tabi oldukları mal rejimi,ewliliğin nasıl dewam ettiği,hangi boşanma sebebine dayanıldığı,tanıklar we sair diğer delillerde dawanın şekillenmesi mümkün olucaktır.senin özel olarak sormak istediğin bir konu warsa özelden mesaj atabilirsin.bunun haricinde gelen dilekçede gerçek olmayan bir çok hususun olduğunu yazmışsın.buna kafanı takma,önemli olan salt beyan değil,beyanın ispatıdır.

merhaba. bişey sormak istiyorum . benim teyzem gecen ramazan da evlendi. aradan 3 ay geçti geçmedi ayrıldılar. adamla anlaşamadılar. teyzeme karşı hakaretleri, kovmaları , ters ilişki istemesi fln varmış. ve 2 ay önce boşandılar. teyzem şimdi başka biriyle evlenmek üzere ama hakim 10 ay evlenemessin kararı vermiş. bu karar öne çekilebilir mi?

Bu davayı avukata verirken bir sözleşme imzaladıysanız avukatınız anlaştığınız rakamı barışmış olsanız bile sizden isteyebilir. Kaldı ki ödeme yaparken makbuz almanız gerekirdi, makbuz almadığınız için paranın tamamını bile sizden isteyebilir. Paranın tamamını istemeye hakkı yok tabiki ama malesef bunu yapan meslektaşlarımız çıkabiliyor.

yanıtınız için teşekkür ederim. avukatımla sözleşme imzalamadım ama noterden vekalet verdim. sözleşme imzalamadım yinede para talep edebilirmi?

yanıtınız için teşekkür ederim. avukatımla sözleşme imzalamadım ama noterden vekalet verdim. sözleşme imzalamadım yinede para talep edebilirmi?

meslektaşım gayet güzel açıklamış.
sözleşme yapmak mecburi değildir.bu tamamen tarafların(siz we awukatınız)insiyatifindedir.bu dawa ne zaman açıldı bilmiyorum ama 1 ocaktan sonra açıldı ise çekişmeli boşanma dawası için en az ücret 4400.ytl.İstanbul tarifesinde.zaten awukatınız bunun altında bir meblağ talep etmiş.
sözleşme olmasa da awukatlık ücreti almaya hak kazanır meslektaşım.

merhaba. bişey sormak istiyorum . benim teyzem gecen ramazan da evlendi. aradan 3 ay geçti geçmedi ayrıldılar. adamla anlaşamadılar. teyzeme karşı hakaretleri, kovmaları , ters ilişki istemesi fln varmış. ve 2 ay önce boşandılar. teyzem şimdi başka biriyle evlenmek üzere ama hakim 10 ay evlenemessin kararı vermiş. bu karar öne çekilebilir mi?

sewgili ayşegül,
bu sürenin adı hukukta iddet müddetidir.sebebi ise eğer kadın hamile ise,bu bebeğin eski eşten mi yoksa yeni eşten mi olduğu hususunda bir soybağı sorunu olmasının önüne geçmedir.kadın için böyle bir hüküm wardır,yani kadın boşandıktan sonra hemen ewlenemez,fakat erkek ewlenebilir.bu her ne kadar ayrımcılık gibi görünse de hükmün amacı budur.yerindeliği tartışılır tabi.
sizin durumunuzda teyzenizin bir dawa açması gerekmektedir fakat bu uzun we zor bir süreç değildir.dawada tek ibraz etmesi gereken hamile olmadığına dair rapordur.böylelikle bu süreyi beklemek zorunda kalmaz.
ben genel hatlarıyla bu soruyu burda cewapladım belki diğer arkadaşlar için de gerekli olabilir diye.sizin özel bir durumunuz weya sorunuz war ise özelden de msj atabilirsiniz.elimden geldiğince yardımcı olurum.şimdiden mutluluklar diliyorum teyzenize.[/QUOTE]

nasıl başlasam bilemiyorum şöyle anlatıyım annem ve babam yıllar önce ayrıldı babam başka bir kadınla bereber oldugu için annemden ayrılmak istedi biz biriyle beraber oldugunu resimlerle fln biliyorduk ama o elimizdeki kanıtları hep elimizden şiddetle aldı neyse sonuç şiddetli geçimsizlik diye ayrıldılar babamın kendi hatalarından dolayı birden fazla evi varken bir evi kaldı ve hep inkar etti diger evlerini sanki bi yalan söylüyormuşuz gibi davrandı kendi üzerine bu evde annem ve abim yaşıyor mahkeme sürecindeyken biz 3 kardeşiz bize ve kendisinin bir kızı daha var evi hepimizin üstüne yapma teklifinde bulundu yani annemde bunu kabul etmedi neden kendi kızınıda katıyorsun diye ve yine sonuç kötü oldu ki ev degil hiçbirşey alamadık ama şu anda hala annem abim o evde yaşıyorlar yıllardır evi satmak istedigini söylüyor yakınlarımızdan şöyle nasihatlar alıyoruz ne kadar dogru ne kadar yanlış bilemiyoruz ama sizlere sormak istedim danışabilecegimiz sizler varsınız şükür;baban o evi satmak istediginde sizde bir dava açbilirsiniz diyolar ben evliyim ablamda evli abim bekar ama en küçük ben 28 yaşındayım ne yapabilirizki kendisi satmak isterse dedigimizde dava açın diyolar anneme belli bir nafaka baglandı ama annem babamın evnde oldugu için şu anda nafakayı ödemiyor sizce etraftan verilen akıllar ne kadar dogru biz dava açsak ne yapabiliriz ne hak talep edebilirizki anlayamıyorum kendi üzerine evi bana bir akıl verin lütfen şimiden çok teşekkür ederim....

sewgili selen00,
senin durumunda içiçe geçmiş birkaç şey war.eğer annene bir mahkeme kararı ile nafaka bağlanmışsa we baban bu karara uymayıp nafaka ödemiyorsa bu alacağını icra wasıtası ile alma hakkı wardır.onun dışında babanızın başka bir bayandan olan çocuğu hukuken sizinle aynı statüdedir.haklar anlamında.belki bunu hazmetmek zor olabilir ama yasalar böyledir we bence yerindedir.
sanıyorum babanızın bakmakla yükümlü olduğu kimse yok.(sizin ailenizden)bu durumda sadece anneye nafaka bağlanmış.ayrıca boşanma ilamını görmediğim için bu ewin durumunu bilmiyorum.ew dawa esnasında nasıl bir paylaşıma konu oldu,nasıl bir mal rejimi uygulandı bilemiyorum.dilerim mağdur olmadan,dilediğiniz biçimde sorununuz çözülür.

tabi ki üzgün olmanı anlıyorum deniz 15 ama aile bireyleri için en hayırlısı bu ise,belki herşey düşündüğünden daha iyi olabilir.
böyle bir durumda eğer anlaşmaları mümkün ise,welayetler,nafaka,tazminat ws her konuda,bir protokol hazırlanıp imzalanması we tek celsede mahkemede bulunmaları anlaşmalı boşanma için yeterlidir.en çabuk ilerleyecek süreç budur.
ama eğer anlaşma mümkün olmuyor ise,dawa çekişmeli olarak dewam edecektir.her iki tarafın da tazminat,nafaka,welayet ws talepleri ayrı ayrı incelenir.somut olayın detaylarını bilmediğim için bu kadar aydınlatabilirim.çünkü tabi oldukları mal rejimi,ewliliğin nasıl dewam ettiği,hangi boşanma sebebine dayanıldığı,tanıklar we sair diğer delillerde dawanın şekillenmesi mümkün olucaktır.senin özel olarak sormak istediğin bir konu warsa özelden mesaj atabilirsin.bunun haricinde gelen dilekçede gerçek olmayan bir çok hususun olduğunu yazmışsın.buna kafanı takma,önemli olan salt beyan değil,beyanın ispatıdır.

sorularıma cevap verip beni aydınlattığın için teşekkür ederim bi ara özeldem mesaj atarım sağolasın

komşumuzun başına bi olay geldi ve çok rica etti bilgi almak istiyo
aklıma siz geldiniz arkadaşlar ben size onun bilgilerini kopyalayım
bilgi verirseniz çook seviniriz
kolay gelsin

KONU : KISACASI TRAFİK KAZASI (YARALAMALI) BİR YARDIMCI OLUrMUSUNUZ NASIL BİR CEZA ALABİLİR 02.09.2008 DE DURUŞMAsı VARDA....

DAVACI : K.H
MAGDUR : 2002 DOĞUMLU BİR ÇOCUK
MÜŞTEKİ : F.T
ŞÜPHELİ : komşumuz bilgi almak isteyen kişi
SUÇ : TAKSİRLE KEMİK KIRIĞINA NEDEN OLACAK ŞEKİLDE YARALAMA
SEVK MADDEDİ : T.C.K 89/1 - 89/2 b. 53/6
DELİLLER : MÜŞTEKİ BEYANI, ŞÜPHELİ SAVUNMASI , ADLİ TIP RAPORU, OLAY TUTANAĞI, YAKALAMA TUTANAĞI, GÖRÜŞME TUTANAĞI VE EVRAK İÇERİĞİ

ŞORUŞTURMA EVRAKI İNVELENDİ :
ŞÜPHELİNİN OLAY GÜNÜ KULLANDIĞI 06... PLAKALI ARACI İLE 9. SOKAK KAVŞAĞINA DOĞRU GİDERKEN YOLA ÇIKAN MAĞDURA ÇARPARAK YARALANMASINA NEDEN OLDUĞU, MAĞDURDA OLUŞAN YARALANMANIN YAŞAMI TEHLİKEYE SOKACAK NİTELİKTE OLMADIĞI , BASİT BİR TIBBI MÜDAHALE İLE GİDEREBİLECEK ÖLÇÜDE HAFİF NİTELİKLİ OLDUĞU, KEMİK KIRIĞINA NEDEN OLDUĞU, SOL ÖN ÇİFT KIRIĞININ YAŞAM FOKSİYONLARINI 3 (ÜÇ) ORTA DERECEDE ETKİLEDİĞİ, MÜŞTEKİNİN UZLAŞMAK İSTEMEDİĞİ, ŞÜPHELİNİN TAKSİRLE KEMİK KIRIĞINA NEDEN OLACAK ŞEKİLDE YARALAMA SUÇUNU İŞLEDİĞİ EVRAK İÇERİSİNDEN ANLAŞILDIĞINDAN ;

ŞÜPHELİNİN MAHKEMENİZDE YARGILANMASININ YAPILARAK EYLEMİNE UYAN YUKARIDA YAZILI SEVK MEDDALERİCEZALANDIRILMASINA KARAR VERİLMESİ KAMU ADINA TALEP VE İDDİA OLUNUR.

sevgili avukat arkadaşlarım,
size yürekten teşekkürler. burada hepimizle böyle ilgilenmeniz taktire değer.
sizlere sormak istediğim bir adet sorum var. bir akrabam boşanma nedeni ile üzerine kayıtlı (evlilik öncesi edinilmiş konut) evini geçici olarak kızının üzerine devretti. evin ödeme senetleri ve kira kontratı adamın üzerinde. daha sonra adam boşanmaktan vazgeçti. fakat kızı adamın evine el koydu. adam şimdi geri almak için mahkeme açmayı düşünüyor. konuştuğu bir avukat kendi rızası ile devrettiği için almasının zor olduğunu söylemiş. bu kız adamın ilk evliliğinden olan kızı. ikinci evliliğinden bir çocuğu var. bu evi tekrar alması mümkünmü? cevabınız için şimdiden teşekkürler.

arkadaşilar soru sormak istiyorum ama unuttum nereden girildiğini bende cevap bölümüne yazıyorum
ya bana lütfen yardımcı olun avukat arkadaşlar mayıs 2008 de babamı kaybettim kendisi almanyadan malulen emekli idi 1984 yılında temelli dönüş yapmıştı orada tersanede çalışıyor du ve geçirdiği kaza sonucu sol el 2 parmağını kaybetti iyileşitikten sonra tekrar çalışimışi tam 13 sene aynı firmada ve ölene kadar da malulen emekli maaşını almaktay dı.mayıs ayında kanserden kaybettik.biz araşitırdık yani konsolosluğa sorduk anneniz maaştan yararlanabilir.idemişlerdi işlemleri söylediler yaptık tam altı ay oldu ve ankara siigortayı aradık hala bir cevap yok diye onlarda anneniz bu maaşiı alamaz sadece kendiisine geçerliymiş dediler bizde almanyayı aradık ve onlar da aynısını söyledi.Annemin hiçbir yerden geliri yok bir evi bile yok biz bakıyoruz ama kendisine ait bir maaşının olması farklı tabi.isizden ricam herhangi bir kanuni yola başvursak birşeyler yapabilirmiyiz acil cevap verin lütfen

DETAİLS ben bişey sormak istiyordum.babamlar 3 kardeş.dedemden kalma bir ev var.dedem 1976 yılında vefat etti.ben 32 yalındayım dedemi hiç görmedim yani. Ev tek katlı. biz ordan ben ilkokula başlamadan yaklaşık 2 sene önce ayrıldık ileriki sokakta 2 katlı ev yaptık ve orda oturuyoruz.babamın 2 kardeşiyle aramız iyi değil.onlar senelerdir orda oturuyor.ve biz hissemizi almak istiyoruz.onlar senelerdir orda oturdukları için bize borçlu oluyorlarmı.biz 3 kızız.kız olduğumuz için hissemizi vermek istemiyorlar.anlaşmaya yanaşmıyorlar ne yapmalıyız.onlar senelerdir babamın hissesinde oturmuyorlarmı.ne yapmalıyız bu durumda teşekkürler

Details babam yaşiyor 75 yaşinda.ama rahatsizlandi 3 sene önce eskisi hatirlamiyor bazi şeyleri.azheimar gibi.beyinde damar tikanikliği oluyor.ama gezip dolaşiyor sağlikli o yönden.dedem sağken burasi senin burasi senin odan diye 3 üne odalarini paylaştirmiş. Ama yazili birşey yok.biz şimdi ne yapmaliyiz.ilk adim olarak.

Dedem yasal olarak mal paylaşimi yapmamiş.yasal birşey yok yani
ev dedemin üzerine.
Istanbulda ev
anlaşmaya varmiyorlar babamin kardeşleri.biz kiziz diye bunlari yapiyorlar ne yapmamiz lazim.ilk olrak bu durumda

DETAİLS senelerdir babamın hissesinde oturdukları için bunun bedelini talep edebilir miyiz ayrı bir mahkememi açmamız gerekiyor bunun için.kira bedelimi oluyor.bunu bize ödemek zorunda değillermi.kira bedeli talepp edebilirmiyiz ayrı mahmeke açmamız mı gerekiyor bu yüzdende

X