avukat arkadaşlarımdan cevap bekliorum halaaaaaaaa :)mrb arkadaşlarım ben daha öncede başlık açmıştım boşanmamla ilgili 25 eylül de davam var eşim açtı sebep şiddetli geçimsizlik ama gerçek sebep aldatma daha önce ayrılmaya karar vermiştim ama son günlerde rahmetli ( gerçekte öyle değilde ben öyle diyorum artık) eşim son derece bassitleşti ve ben boşanmayıpp onu süründürmek istiyorum avukatım zaten verdiği dilekçeyle davasının red edileceğini söylüyor
benim sorum şu ilk davada boşanmayı istemiyorum deyip aynı zamanda da aldatma ile ilgili kanıtları ve şahitleri kullanabilirmiyim yoksa sadece boşanmayı istemiyorum mu demem lazım nafaka bağlanmasını talep edebilirmiyim tazminat isteyebilirmiyim
şimdiden cevaplar için teşekkürler a.s.
bende sorabilirmiyim.. benimde adım sefa nur ekletmek istiyorum bu çok zor bişeymi ve ücreti nedir bilgilendirirmisiniz sevinirim
selamlar bir arkadasım 2004 yılına ait ödemediği çekten dolayı hapis yatıyo günlüğü 240 liradan 191 gün yapıyo toplam ve şu an 5 ayı kaldı bu gibi durumlarda iyi hal indirimi olması söz konusu değilmi yada 3/2 gibi infaz durumları olmuyormu çek hapisliğinde yanıt verirseniz çok sevinirim
merhaba eşimle anlaşmadıgımız için boşanmak istiyorum 1 oglum var 11yaşında otistik sosyal hiç bir güvencem yok boşanmaya kalkışsam ne olur diye düşünüyorum maddi gücüm olmadıgındanda bişey yapamıyorum mahkeme ne sonuç verir bilemiyorum böyle bir durumda eşimle şu anda ayrı yaşıyoruz fakat bize maddi anlamda yardımcı oluyo ayrıldıgımda ya sonuç iyi olmazssa aldıgım parayıda kaybedrsem diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım çünkü çocugumun sorunundan dolayı çalışamıyorum ama dedigim gibi mahkeme bana ne sonuç verir tek tedirgin oldugum konu bu adalete güveniyorum fakat hiç danışamadıgım için ne olur bu durumda bana yardımcı olursanız sevinirim.senağlama
bu konu daha önceleri açılmıştı ama şimdi bulamıyorum.. uzun bi süredir aklıma takılan şey şu an kimlğimde sadece eşimin soyadını taşıyorum..ama ben soyadı kısmında hem kendimin hem eşimin soyadı olsun isitiyorum..bunu nasıl yapabilirim mahkeme ile felanmı uğraşmam gerek..yardımcı olan olursa sevinirim..
şimdiden teşekkürler..
Miras yoluyla intikal eden mallarda bölüşme olmuyor, ailenizin size aldığı ev üstünde hak iddia edebilir ama ortak kazançla alındığını ispatlaması lazım, bunu ispatlayamazsa birşey alamaz. Çeşitli hukuk siteleri mevcut, hukuki.net bunlardan biri tavsiye ederim.
mahkeme kararıyla isim değiştirme hakıında bilgi verebilirmisiniz.mesela uzun sürermi.ismi tamamen değiştirmek yerine isim ekletmek dahamı kolay olur.avukat işi yürütürse çok masraflı olurmu.teşekkürler
slm. ya benim sorunum apayrı gibi.
ben 7,5 aylık hamileyim. doğum iznine çıkıcam ama 1 ekim 2008 yeni yasaya göre doğum izinleri 4 ayran 3 aya indirilmiş sanırım. kimsenin bilgiside yok bu konuda.
doğum izni 3 ay ise eğer doğuma 1 aykalamı izine ayrılmam gerek. sonrası içinde 2 aymı acaba. kafam karıştı ya hu????:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:
selam benim sorunum çok büyük. olayı baştan anlatmam gerekiyor. eşim bir arkadaşına araba alırken kefil olmuş. adam büyük miktarını ödüyor. fakat az bir miktarınada kefil isteyince eşime rica ediyor. neyse adam bu parayı ödüyor. aldığı senedin üzeride şahsın ismi yok. içte kötülük olmasın. adam bu senedi alıp başkasına tahsil ediyor. diğer adam 6 ay sonra bu senedi mahkemeye veriyor. ilk kefil ve emekli olan eşimden bu para icra yoluyla kesilmeye başlamıştı. satan firma suçlarını kabul etti. bazı hatalar olmuş dedi. mahkemeye gittik. davayı kazandık. temyize gittiler. onuda kazandık. bu para icra dairesinde birikti. şimdi sayıştaydan haber beklerken (paramızı almak için) , aniden 2 kat ödeme emri çıktı. yani kazandığımız davaya biz tekrar nasıl bir ödeme yapıyoruz. vergi dairesi bunu nasıl tekrar bize bilgi vermeden yapar. avukatımıza sorduk. biz davayı kazandık dedi. bir dolaplar dönüyor herhalde dedi. moralimiz çok bozuk. böyle birşey olabilir mi. vergi dairesine ödediğimiz para hiçe mi gitti. bizden tekrardan para kesilmesi normal mi? bir türlü aklım almıyor. ne olur bana yol gösterin.
O kadar karışık anlatmışsınız ki anlamakta baya zorlandım, davayı kazandıysanız paranın kesilmemesi gerekir, temyizi de kazandıysanız paranızı geri almanız lazım. Vergi dairesiyle olayın ne alakası var?
Bu davaya sayıştay ya da danıştay değil genel mahkemelr bakar, mesela ticaret mahkemeleri, icra mahkemeleri gibi. Temyiz makamı da Yargıtaydır.
mahkemeyi kazandık. karşı taraf temyize gitti. bu arada mahkeme süresince her ay para kesildi. yine karşı taraf, bulunduğumuz şehirde değil, başka şehirde temyize gitti. temyizi kazandık. ama bir türlü yazı elimize ulaşmadı. bu arada paranın tamamı ödenmişti. adli tatil filan derken yazı henüz elimizde değil. yazışmalar oluyordu. bu ay birde baktık ki ödediğimiz kadar tekrar bize icra gelmiş. son yazışmalarda, bize parayı kimden tahsis etmek istiyorsunuz yazıyordu. onuda cevaplamıştık. 3 ay oldu henüz cevap gelmedi. gelmediği gibi, maaşımıza haciz geldi. bu yasal bir işlem mi? kazandığımız dava bittiği halde biz alacaklıyken niye verecekli duruma düştük. kesin kazandığımıza dair belgeler avukatımızda. bizim kafamız bayağı bulandı. bu mahkememiz 3 senedir sürüyor. çok madur duruma düşürüldük. maaşımızın kesilmesini anlayamadığımız için sordum.