Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

sevgili avukat arkadaşlarım,
size yürekten teşekkürler. burada hepimizle böyle ilgilenmeniz taktire değer.
sizlere sormak istediğim bir adet sorum var. bir akrabam boşanma nedeni ile üzerine kayıtlı (evlilik öncesi edinilmiş konut) evini geçici olarak kızının üzerine devretti. evin ödeme senetleri ve kira kontratı adamın üzerinde. daha sonra adam boşanmaktan vazgeçti. fakat kızı adamın evine el koydu. adam şimdi geri almak için mahkeme açmayı düşünüyor. konuştuğu bir avukat kendi rızası ile devrettiği için almasının zor olduğunu söylemiş. bu kız adamın ilk evliliğinden olan kızı. ikinci evliliğinden bir çocuğu var. bu evi tekrar alması mümkünmü? cevabınız için şimdiden teşekkürler.[/QUOTE

avukat arkadaşlarım sorumu tekrar atıyorum ve cevabınızı sabırsızlıkla bekliyorum. hepinize sevgiler...:enbuyukkk:

Selam avukat arkadaşlarımız önce tşk ederim lütfen benim sorumuda cevaplarmısınız babam ssk emeklisiydi babamın ölümünden sonra annem alıyor.Kızkardeşim bir süre eşinden ayrı kaldı o süreçte resmen boşandığı için maas almaya başladı sonra eşiyle yeniden birlikte oldu hatta bu birliktelikten bir kızı var 5 yaşında bu süre içinde nikah yapmadılar hala maaş alıyor ama eşiylede birlikte nikah yapmıyor bunu engellemenin bir yolu yokmu annemin maaşının ne kadarı kesiliyor lütfen beni aydınlatırmısınız.Kendilerinin nikah yapacağı yok bunu nasıl durdurabiliriz .Benimde şu anda boşanmam sonuçlanmak üzere bu babamın ssk hakkından faydalanabilirmiyim yeni yasa falan deniliyor kafam karıştı

canım değerli vakdini alıyom ben sorunum var bir arsamız isdimlak yapıyo bellediye tatmin olmıyacak bir mikdar para veriyo nasıl ne yapacam arsa karşılı daire vermesi isdiyom arsa merkezi yerde ne olur yardımcı olurmusun bir yol gösdersen bana
tşk

Merhaba,
Başıma tuhaf birşey geldi. Bir alış-veriş merkezindenalış veriş yapmıştım. Parayı nakit olarak ödedim ve yurtdışına çıkacağım için tax-free belgesi aldım. Belgeyi verdiler ve fatura yerine geçtiğini söylediler. Şu anda yurt dışındayım ve öğrendim ki eski iş yerime maaşım için haciz kararı gelmiş, parayı ödemediğim iddiasıyla. Böyle birşey nasıl olabilir? Elimde belge var, nereye başvurabilirim? Haciz söz konusu olamaz herhalde artık urt dışında yaşadığım için, ancak bu tuhaf durumdan kurtulmak istiyorum.
Şİmiden çok teşekkürler

arkadaşım nikahsız evliligimden 10 yaşında bir kız çocum var çocuk 2 yıl öncesine kadar benim nufusa kayıtlıydı bana bi belge imzalattı eşim nufusuma alım benim sigortadan yararlansın diye şimdi korkuyorum benim çocum oldugu bellidir degilmi anne ismi benim ama soyisimlerimiz farklı

merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var avk.arkadaşlar yardımcı olabilirmi , benim boşanma mahkemelerim sürüyor ayrıca eşim olacak şahıs nafakamı ödemiyor tebliğatlar geri dönüyor ve biz nafaka için de dava açtık dündü mahkeme ben mahkemeye gitmedim .avukatım bana dediki ; nafaka için gönderdiğimiz ilk tebliğat zaman aşımına uğramak üzereydi hakim tekrar tebliğat göndermemizi ve tekrar dava açmamızı söyledi dedi.Böyle birşey olabilirmi lütfen bana yardımcı olurmusunuz.Şimdiden teşekkür ederim.

merhaba arkadaşlar benim bir sorunum var avk.arkadaşlar yardımcı olabilirmi , benim boşanma mahkemelerim sürüyor ayrıca eşim olacak şahıs nafakamı ödemiyor tebliğatlar geri dönüyor ve biz nafaka için de dava açtık dündü mahkeme ben mahkemeye gitmedim .avukatım bana dediki ; nafaka için gönderdiğimiz ilk tebliğat zaman aşımına uğramak üzereydi hakim tekrar tebliğat göndermemizi ve tekrar dava açmamızı söyledi dedi.Böyle birşey olabilirmi lütfen bana yardımcı olurmusunuz.Şimdiden teşekkür ederim.

Canım tebligatın zamanaşımına uğraması diye bir şey yok.İlk defa duyuyorum.Tebligat karşı tarafa ulaşmazsa yeniden dosyaya döner.Bu davanın yenilenmesini gerektirecek bir sebep değildir.Üzülerek söylüyorum ki burdaki ihtimal şu;avukatın duruşmaya girmediği için dosyan müraacata kalmıştır.Yeniden harç yatırıp yenilenmesi gerekir.Tabi bu bir ihtimal.

Teşekkür ederim ilginizden dolayı 5 gün sonrada boşanma mahkemem var 5.mahkemem ama bi türlü boşanamıyoruz ben hep avukatımın çok pasif kaldığını düşünüyorum ama onu bırakıp başka avukatla anlaşmak da ne kadar doğru olur onda da kararsızım bana akıl verebilirmisiniz.çünkü biliyorum ki benim avk.ım dasyanın damga pulunu bile 4.mahkeme sonrası yatırdı.

Teşekkür ederim ilginizden dolayı 5 gün sonrada boşanma mahkemem var 5.mahkemem ama bi türlü boşanamıyoruz ben hep avukatımın çok pasif kaldığını düşünüyorum ama onu bırakıp başka avukatla anlaşmak da ne kadar doğru olur onda da kararsızım bana akıl verebilirmisiniz.çünkü biliyorum ki benim avk.ım dasyanın damga pulunu bile 4.mahkeme sonrası yatırdı.

Canım davanın sonuçlanamaması ya da hemen sonuçlanması sadece avukatın elinde olan bir şey değildir.Bazen en ufak bir eksiklikten dolayı(avukatın elinde olmayan)duruşma 2 ay sonrasına kalabiliyor.Dilerim bu celse de boşanmanız gerçekleşir.a.s.

Son düzenleme:
ilginizden dolayı teşekkürler son bi kez bişey sorabililirmiyim nu nafaka için açılan davalar hangi mahkemede olur yarın adliyeye gidip araştırmak istiyorum da

Merhaba benimde bir sorum var arkadaşlar. Eşimin dedesi üzerine Ardahan'da arazileri var. Fakat dedemiz İstanbul'a gelirken köyden bulduğu birkaç fakir kişiyi tapuda arazilere ortak yapmış. O yokken arazileri ekip diksinler diye. Şuan elimizde birçok tapu var ve bu tapuda kayıtlı kişilerin bazısı vefat etmiş mirasçılarını tanımıyoruz bazılarınıda bulamıyoruz. Dedemiz vefat etti ve ananemiz sağ. Şuan bu arazileri satmak istiyoruz ancak ortaklar ortada olmadığı için satamıyoruz.

Üniversitede hukuk dersinde eğer bir mirasçı kayıp ise gazeteye kayıp ilanı verilerek 5 sene sonunda satış yapılabileceğine dair bir konu görmüştük. Ama üzerinden birkaç yıl geçti. Güncel mevzuat nedir? Şuan bu arazilerin satışı için nasıl bir yol izlememiz lazım?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. teşekkürler a.s.

Merhaba benimde bir sorum var arkadaşlar. Eşimin dedesi üzerine Ardahan'da arazileri var. Fakat dedemiz İstanbul'a gelirken köyden bulduğu birkaç fakir kişiyi tapuda arazilere ortak yapmış. O yokken arazileri ekip diksinler diye. Şuan elimizde birçok tapu var ve bu tapuda kayıtlı kişilerin bazısı vefat etmiş mirasçılarını tanımıyoruz bazılarınıda bulamıyoruz. Dedemiz vefat etti ve ananemiz sağ. Şuan bu arazileri satmak istiyoruz ancak ortaklar ortada olmadığı için satamıyoruz.

Üniversitede hukuk dersinde eğer bir mirasçı kayıp ise gazeteye kayıp ilanı verilerek 5 sene sonunda satış yapılabileceğine dair bir konu görmüştük. Ama üzerinden birkaç yıl geçti. Güncel mevzuat nedir? Şuan bu arazilerin satışı için nasıl bir yol izlememiz lazım?

Yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar. teşekkürler a.s.

Tapu hisseli durumda olduğundan ve diğer hissedarları ya da mirasçıları bulup anlaşmanız mümkün olmadığından izale-i şuyuu davası açarsınız....HUMK a göre taraf oluşturulması için de ,bulunamayan paydaş için Kayyım atanır.Zaten Dava açıldığında, tebligat yapılması için davanın açıldığı mahkeme ya kendisi kayyım için sulh hukuk mahkemesine müracaat eder ya da davacıyı bunun için görevlendirir.

Tapu hisseli durumda olduğundan ve diğer hissedarları ya da mirasçıları bulup anlaşmanız mümkün olmadığından izale-i şuyuu davası açarsınız....HUMK a göre taraf oluşturulması için de ,bulunamayan paydaş için Kayyım atanır.Zaten Dava açıldığında, tebligat yapılması için davanın açıldığı mahkeme ya kendisi kayyım için sulh hukuk mahkemesine müracaat eder ya da davacıyı bunun için görevlendirir.

çok teşekkür ederim canım a.s.

merhaba.başlığı görünce hemen yazmak istedim.benim sornum garanti bankasının attığı kazıkla ilgili.ilk yıl kart ücreti almadığını söyleyen garanti bankası kartımı 1.yılı dolmadan iptal ettirdim.iptal ettirince 3 kasımda beni arayıp"iptal ettirmeyin kart ücreti gelirse bizi arayın yerine bonus yükleyelim" dediler.bende çok güvenmediğim için "peki ozaman muhattap bulabilecekmiyim"dedim."konuşmalarımız kayıt altında"dediler.ve kartı hiç kullanmadım.8 kasımda gelen ekstremde 35ytl kart ücreti görünce şok oldum.bankaya mail attım.ama bana kart ücretini alma nedenlerine dair bütün müşterilerine yolladıkları uzun bir mail yollamışlar.uzun yazışmalar sonunda kayıt altındaki konuşmalarınıda inkar ettiler ve malesef bu paranın üzerine oturdular.meblağ önemli değil ama kandırılmak ve haksız kazanç sağlamaları zoruma gidiyor.bu konuda ne yapabilirim?fikri olan varsa lütfen bana yardımcı olsun.

merhabalar,
idari bir dava kaybedildiğinde karşı tarafının masrafları da davayı açan kişiye yükleniyor. dava kaybedildiğinde bu masrafların tahminen ne kadar oluyor öğrenebilir miyim?

MERHABA

Benimde 1 sorum olcak komşum için onun adına soruyorum

Komşum 65 yaşında ve eşini kaybetti miras için 4 çocuk ve o komşu teyze var şimdi veraset davasından falan bahsettiler ama pek bişi anlamadım ölen amcanın tapuda 1 evi var ev bahçeli bahçede 2 ev var ama tapuda tek ev olarak görünüyomuş şimdi mirasçılar (çocukları) evi teyzeden habersiz satabilirler mi onu öğrenmek istedi tek ev nasıl pay edilir evi satarlar diye de korkuyo teyze
:uhm::uhm::uhm:

soracak kimsesi de olmadığından aklıma siz geldiniz yardımcı olursanız çok mutlu oluruz

benimde bir sorum olucak...
avukat yardımıyla bir ihtarname yazmanın ücreti ne kadardır?...maksimum ve minimum ücretleri yazarsanız sevinirim...
şimdiden teşekkürler...

merhabalar,
idari bir dava kaybedildiğinde karşı tarafının masrafları da davayı açan kişiye yükleniyor. dava kaybedildiğinde bu masrafların tahminen ne kadar oluyor öğrenebilir miyim?

Karşı tarafın dosya için ne kadar masraf yaptığını benim burdan bilmem mümkün değil ki.Yalnızca şunu söyleyim davalı tarafın avukatı varsa 325 ya da 375 ytl gibi bir vekalet ücretini ödersiniz,masrafın dışında.

X