Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

mrb arkadaşlarım ben daha öncede başlık açmıştım boşanmamla ilgili 25 eylül de davam var eşim açtı sebep şiddetli geçimsizlik ama gerçek sebep aldatma daha önce ayrılmaya karar vermiştim ama son günlerde rahmetli ( gerçekte öyle değilde ben öyle diyorum artık) eşim son derece bassitleşti ve ben boşanmayıpp onu süründürmek istiyorum avukatım zaten verdiği dilekçeyle davasının red edileceğini söylüyor
benim sorum şu ilk davada boşanmayı istemiyorum deyip aynı zamanda da aldatma ile ilgili kanıtları ve şahitleri kullanabilirmiyim yoksa sadece boşanmayı istemiyorum mu demem lazım nafaka bağlanmasını talep edebilirmiyim tazminat isteyebilirmiyim
şimdiden cevaplar için teşekkürler a.s.
avukat arkadaşlarımdan cevap bekliorum halaaaaaaaa :)
 
bende sorabilirmiyim.. benimde adım sefa nur ekletmek istiyorum bu çok zor bişeymi ve ücreti nedir bilgilendirirmisiniz sevinirim
 
bende sorabilirmiyim.. benimde adım sefa nur ekletmek istiyorum bu çok zor bişeymi ve ücreti nedir bilgilendirirmisiniz sevinirim

Bulunduğun yerdeki Asliye Hukuk Mahkemesine isim düzeltme davası açacaksın.. Davalı olarak Nufüs Müdürlüğünü göstereceksin.. İsim düzeltme davaları hem masraf olarak, hem de süre olarak en rahat davalardandır.. İsminin sefa olması nedeniyle cinsiyet karışıklığına yol açtığını, arkadaş çevrende de zaten sefa nur olarak anıldığını belirttip, nur isminin ilave edilmesini istersin.. Sevgiler..
 
selamlar bir arkadasım 2004 yılına ait ödemediği çekten dolayı hapis yatıyo günlüğü 240 liradan 191 gün yapıyo toplam ve şu an 5 ayı kaldı bu gibi durumlarda iyi hal indirimi olması söz konusu değilmi yada 3/2 gibi infaz durumları olmuyormu çek hapisliğinde yanıt verirseniz çok sevinirim

Arkadaşının karşılıksız çek keşide etme suçu nedeniyle almış olduğu sonuç cezaya bakacaksınız.. Eğer mahkeme bu suç karşılığı para cezası vermiş ise, para cezasının ödenmesi için ödeme emri çıkartılır, 30 gün içerisinde ödenmemesi halinde ise para cezası hapis cezasına çevrilir.. Hapis cezasıda günlüğü 100.00 YTL karşılığı hesaplanır, yani 100.00 YTL için bir gün yatar, burada 2/3 indirim yapılmaz.. Eğer mahkeme para cezası değilde hapis cezası vermişse ve hapis cezası infaz ediliyorsa o halde 2/3'ünü yatar.. Sevgiler..
 
merhaba eşimle anlaşmadıgımız için boşanmak istiyorum 1 oglum var 11yaşında otistik sosyal hiç bir güvencem yok boşanmaya kalkışsam ne olur diye düşünüyorum maddi gücüm olmadıgındanda bişey yapamıyorum mahkeme ne sonuç verir bilemiyorum böyle bir durumda eşimle şu anda ayrı yaşıyoruz fakat bize maddi anlamda yardımcı oluyo ayrıldıgımda ya sonuç iyi olmazssa aldıgım parayıda kaybedrsem diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım çünkü çocugumun sorunundan dolayı çalışamıyorum ama dedigim gibi mahkeme bana ne sonuç verir tek tedirgin oldugum konu bu adalete güveniyorum fakat hiç danışamadıgım için ne olur bu durumda bana yardımcı olursanız sevinirim.senağlama

Anladığım kadarıyla şu an eşinizden ayrı yaşıyorsunuz.. Ayrı yaşamanız haklı nedene dayanıyorsa, bunu ispatlamak şartıyla boşanma davası açmadan öncede nafaka davası açıp kendiniz ve çocuğunuz için katkı isteyebilirsiniz.. Sonuçta kocanın MK'ya göre eş ve çocuklarına bakma yükümlülüğü var, ayrı yaşamanız bu yükümlülüğü kaldırmaz, tek şartla ayrı yaşıyor olmanızın haklı gerekçeleri olmalı..
 
merhaba esim kiracimizin 14 yasindaki kizi tarafindan iftiraya ugradi,biraz karisik bir durum,yani iki kiracimiz anlasip olur olmaz bize iftira atiyorlar.esime attiklari iftirayi ( elle taciz) gidip bizi jandarmaya sikayet etmisler biz orada ogrendik boyle bir durum oldugunu. ben hala soktayim esimde.jandarma kizin tarafina tutmus esimle konusurken acaba mahkemeye bas yururlarsa bizi ne belkiyor diye dusunuyorum nasil olcak bir ispatida yok,ayni binada oturuyoruz kiracilarimizla, sunuda soyleyeyim biz fransada oturuyoruz. lütfen cok acil bana yardimci olun sorunuz varsa yazabilirsini
 
bu konu daha önceleri açılmıştı ama şimdi bulamıyorum.. uzun bi süredir aklıma takılan şey şu an kimlğimde sadece eşimin soyadını taşıyorum..ama ben soyadı kısmında hem kendimin hem eşimin soyadı olsun isitiyorum..bunu nasıl yapabilirim mahkeme ile felanmı uğraşmam gerek..yardımcı olan olursa sevinirim..
şimdiden teşekkürler..

Bağlı bulunduğunuz nüfus müdürlüğüne isteğinizi içerir dilekçe ile başvurun, orada değişimi yapıyorlar, dava açmaya gerek yok. Sonra da yeni kimlik çıkartabilirsiniz.
 
Miras yoluyla intikal eden mallarda bölüşme olmuyor, ailenizin size aldığı ev üstünde hak iddia edebilir ama ortak kazançla alındığını ispatlaması lazım, bunu ispatlayamazsa birşey alamaz. Çeşitli hukuk siteleri mevcut, hukuki.net bunlardan biri tavsiye ederim.


çok teşekkür ederim seren hanım. üşenmeden tek tek cevaplıyorsunuz Allah razı olsun sizden.
 
slm. ya benim sorunum apayrı gibi.
ben 7,5 aylık hamileyim. doğum iznine çıkıcam ama 1 ekim 2008 yeni yasaya göre doğum izinleri 4 ayran 3 aya indirilmiş sanırım. kimsenin bilgiside yok bu konuda.
doğum izni 3 ay ise eğer doğuma 1 aykalamı izine ayrılmam gerek. sonrası içinde 2 aymı acaba. kafam karıştı ya hu????:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:
 
slm cevabınıza ihtiyacım var. üniv hastanesinde 657 hemşireyim.sağlık bakanlığına geçmek istiyordum ve kuraya katıldım.26.9.08 tarihinde açıklanan kurayla yerleştirilmem yapıldı.tahminim bayram sonu sağlık bakanlığı çalıştığım üniv hastanesine muvaffakat için yazı gönderecek. mağlum üniv hastanelerinde iş rektörün elinde ve bir çok insan muvaffakat için sırada bekliyor. rektörün benim kazandığım hakkı iptal etmek ve muvaffakat vermemek gibi yetkisi varmı yoksa kanunen beni muvaffakt için nekadar süre bekletebilir.bazı arakadaşlarımız eş durumundan 1 yıldır sırada bekliyor hala vermediler. ben kurayı kazandım benide okadar bekletebilirlermi. teşekkür ederim çok çaresizim
 
selam benim sorunum çok büyük. olayı baştan anlatmam gerekiyor. eşim bir arkadaşına araba alırken kefil olmuş. adam büyük miktarını ödüyor. fakat az bir miktarınada kefil isteyince eşime rica ediyor. neyse adam bu parayı ödüyor. aldığı senedin üzeride şahsın ismi yok. içte kötülük olmasın. adam bu senedi alıp başkasına tahsil ediyor. diğer adam 6 ay sonra bu senedi mahkemeye veriyor. ilk kefil ve emekli olan eşimden bu para icra yoluyla kesilmeye başlamıştı. satan firma suçlarını kabul etti. bazı hatalar olmuş dedi. mahkemeye gittik. davayı kazandık. temyize gittiler. onuda kazandık. bu para icra dairesinde birikti. şimdi sayıştaydan haber beklerken (paramızı almak için) , aniden 2 kat ödeme emri çıktı. yani kazandığımız davaya biz tekrar nasıl bir ödeme yapıyoruz. vergi dairesi bunu nasıl tekrar bize bilgi vermeden yapar. avukatımıza sorduk. biz davayı kazandık dedi. bir dolaplar dönüyor herhalde dedi. moralimiz çok bozuk. böyle birşey olabilir mi. vergi dairesine ödediğimiz para hiçe mi gitti. bizden tekrardan para kesilmesi normal mi? bir türlü aklım almıyor. ne olur bana yol gösterin.
 
pardon... bu davaya sayıştay mı yoksa danıştay mı bakıyor. kafam çok karışık olduğu için yaptığım hata varsa ne olur anlayışınıza sığınıyorum.
 
mahkeme kararıyla isim değiştirme hakıında bilgi verebilirmisiniz.mesela uzun sürermi.ismi tamamen değiştirmek yerine isim ekletmek dahamı kolay olur.avukat işi yürütürse çok masraflı olurmu.teşekkürler
 
mahkeme kararıyla isim değiştirme hakıında bilgi verebilirmisiniz.mesela uzun sürermi.ismi tamamen değiştirmek yerine isim ekletmek dahamı kolay olur.avukat işi yürütürse çok masraflı olurmu.teşekkürler

Canım Nüfus Müdürlüğünü davalı olarak göstererek isim düzeltme davası açacaksın.. Bu dava bir kaç celsede biter, en kısa süren davalardandır.. Avukata ihtiyacın bile olmayabilir.. Davanın kabul görmesi, yani ismini değiştirebilmen için kullandığın ismin gülünç, çirkin, yanlış anlamlara gelecek isimlerden olması gerekli.. Yada tanındığın ismin dışında kimlikte başka bir isim yazılı ise ( örneğin aile, okul ve arkadaş çevrende ayşe olarak biliniyorsundur, kayıtlarda ismin fatma dır) ve bu durum karışıklıklara yol açıyor ise bu durumda da isminin değiştirilmesini isteyebilirsin, kayıtlarda değişiklik yapılması gerektiğini belirttiğim nedenlerden biri ile ispatlaman gerek, aksi halde davan reddedilir.. Sevgiler..
 
slm. ya benim sorunum apayrı gibi.
ben 7,5 aylık hamileyim. doğum iznine çıkıcam ama 1 ekim 2008 yeni yasaya göre doğum izinleri 4 ayran 3 aya indirilmiş sanırım. kimsenin bilgiside yok bu konuda.
doğum izni 3 ay ise eğer doğuma 1 aykalamı izine ayrılmam gerek. sonrası içinde 2 aymı acaba. kafam karıştı ya hu????:CüvCüv::CüvCüv::CüvCüv:


İş Kanunu Madde 74 - Kadın işçilerin doğumdan önce sekiz ve doğumdan sonra sekiz hafta olmak üzere toplam onaltı haftalık süre için çalıştırılmamaları esastır. Çoğul gebelik halinde doğumdan önce çalıştırılmayacak sekiz haftalık süreye iki hafta süre eklenir. Ancak, sağlık durumu uygun olduğu takdirde, doktorun onayı ile kadın işçi isterse doğumdan önceki üç haftaya kadar işyerinde çalışabilir. Bu durumda, kadın işçinin çalıştığı süreler doğum sonrası sürelere eklenir.

Yukarıda öngörülen süreler işçinin sağlık durumuna ve işin özelliğine göre doğumdan önce ve sonra gerekirse artırılabilir. Bu süreler hekim raporu ile belirtilir.

Hamilelik süresince kadın işçiye periyodik kontroller için ücretli izin verilir.

Hekim raporu ile gerekli görüldüğü takdirde, hamile kadın işçi sağlığına uygun daha hafif işlerde çalıştırılır. Bu halde işçinin ücretinde bir indirim yapılmaz.

İsteği halinde kadın işçiye, onaltı haftalık sürenin tamamlanmasından veya çoğul gebelik halinde onsekiz haftalık süreden sonra altı aya kadar ücretsiz izin verilir. Bu süre, yıllık ücretli izin hakkının hesabında dikkate alınmaz.

Kadın işçilere bir yaşından küçük çocuklarını emzirmeleri için günde toplam birbuçuk saat süt izni verilir. Bu sürenin hangi saatler arasında ve kaça bölünerek kullanılacağını işçi kendisi belirler. Bu süre günlük çalışma süresinden sayılır.(*)
 
selam benim sorunum çok büyük. olayı baştan anlatmam gerekiyor. eşim bir arkadaşına araba alırken kefil olmuş. adam büyük miktarını ödüyor. fakat az bir miktarınada kefil isteyince eşime rica ediyor. neyse adam bu parayı ödüyor. aldığı senedin üzeride şahsın ismi yok. içte kötülük olmasın. adam bu senedi alıp başkasına tahsil ediyor. diğer adam 6 ay sonra bu senedi mahkemeye veriyor. ilk kefil ve emekli olan eşimden bu para icra yoluyla kesilmeye başlamıştı. satan firma suçlarını kabul etti. bazı hatalar olmuş dedi. mahkemeye gittik. davayı kazandık. temyize gittiler. onuda kazandık. bu para icra dairesinde birikti. şimdi sayıştaydan haber beklerken (paramızı almak için) , aniden 2 kat ödeme emri çıktı. yani kazandığımız davaya biz tekrar nasıl bir ödeme yapıyoruz. vergi dairesi bunu nasıl tekrar bize bilgi vermeden yapar. avukatımıza sorduk. biz davayı kazandık dedi. bir dolaplar dönüyor herhalde dedi. moralimiz çok bozuk. böyle birşey olabilir mi. vergi dairesine ödediğimiz para hiçe mi gitti. bizden tekrardan para kesilmesi normal mi? bir türlü aklım almıyor. ne olur bana yol gösterin.


O kadar karışık anlatmışsınız ki anlamakta baya zorlandım, davayı kazandıysanız paranın kesilmemesi gerekir, temyizi de kazandıysanız paranızı geri almanız lazım. Vergi dairesiyle olayın ne alakası var?
Bu davaya sayıştay ya da danıştay değil genel mahkemelr bakar, mesela ticaret mahkemeleri, icra mahkemeleri gibi. Temyiz makamı da Yargıtaydır.
 
O kadar karışık anlatmışsınız ki anlamakta baya zorlandım, davayı kazandıysanız paranın kesilmemesi gerekir, temyizi de kazandıysanız paranızı geri almanız lazım. Vergi dairesiyle olayın ne alakası var?
Bu davaya sayıştay ya da danıştay değil genel mahkemelr bakar, mesela ticaret mahkemeleri, icra mahkemeleri gibi. Temyiz makamı da Yargıtaydır.

mahkemeyi kazandık. karşı taraf temyize gitti. bu arada mahkeme süresince her ay para kesildi. yine karşı taraf, bulunduğumuz şehirde değil, başka şehirde temyize gitti. temyizi kazandık. ama bir türlü yazı elimize ulaşmadı. bu arada paranın tamamı ödenmişti. adli tatil filan derken yazı henüz elimizde değil. yazışmalar oluyordu. bu ay birde baktık ki ödediğimiz kadar tekrar bize icra gelmiş. son yazışmalarda, bize parayı kimden tahsis etmek istiyorsunuz yazıyordu. onuda cevaplamıştık. 3 ay oldu henüz cevap gelmedi. gelmediği gibi, maaşımıza haciz geldi. bu yasal bir işlem mi? kazandığımız dava bittiği halde biz alacaklıyken niye verecekli duruma düştük. kesin kazandığımıza dair belgeler avukatımızda. bizim kafamız bayağı bulandı. bu mahkememiz 3 senedir sürüyor. çok madur duruma düşürüldük. maaşımızın kesilmesini anlayamadığımız için sordum.
 
mahkemeyi kazandık. karşı taraf temyize gitti. bu arada mahkeme süresince her ay para kesildi. yine karşı taraf, bulunduğumuz şehirde değil, başka şehirde temyize gitti. temyizi kazandık. ama bir türlü yazı elimize ulaşmadı. bu arada paranın tamamı ödenmişti. adli tatil filan derken yazı henüz elimizde değil. yazışmalar oluyordu. bu ay birde baktık ki ödediğimiz kadar tekrar bize icra gelmiş. son yazışmalarda, bize parayı kimden tahsis etmek istiyorsunuz yazıyordu. onuda cevaplamıştık. 3 ay oldu henüz cevap gelmedi. gelmediği gibi, maaşımıza haciz geldi. bu yasal bir işlem mi? kazandığımız dava bittiği halde biz alacaklıyken niye verecekli duruma düştük. kesin kazandığımıza dair belgeler avukatımızda. bizim kafamız bayağı bulandı. bu mahkememiz 3 senedir sürüyor. çok madur duruma düşürüldük. maaşımızın kesilmesini anlayamadığımız için sordum.

Maaşınıza haciz geldiyse mutlaka kaybettiğiniz bir dava, ödemeniz gereken bir para vardır. Kazandım dediğiniz dava kısmi kabul olduysa oradan da karşı tarafa avukatlık ücreti çıkmıştır, bunun kesintisi yapılıyor olabilir.
Maaş haczinizi kesen icranın dosya numarasını bağlı bulunduğunuz kurumdan alıp o dosyayı inceleyebilirsiniz.
SSK emeklisi iseniz maaaş haczi yasak, dava açarak kaldırtabilirsiniz.
 
selam benim bi sorum olacak...erkek arkadaşım finlandiyada çalışıyor ..türkiyede evlilik yapacağız,evlilik işlemleri normal seyrinde mi olacak..yani burada normal evlenicez daha sonra erkek arkadaşım evraklarla finlandiyada evlilikle ilgili bildirimi yapacak ...böyle mi yoksa başka kurallar var mı bu şekilde evlilik konusunda....
 
X