Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

benimde 1sorum var annem babamla evlenmeden önce babamın 2 çocugu varmış babam zorla annemin ustüne kayıt ettirmiş onları anem mefat etti annemin ustune 1 ev var onlara hak vermek istemiyoruz ne yapabiliriz

lütfen cevap bekliyorum benim için çok önemli 2 üvey kardeşim var babam zorla annemin üstüne kayıt ettirmiş annem mefat etti bir ev var annemin üstüne biz vermek istemiyoruz ne yapabiliriz LÜTVEN CEVAPLARMISIN ŞİMDİDEN TEŞEKKÜR EDERİM

merhaba eşimle anlaşmadıgımız için boşanmak istiyorum 1 oglum var 11yaşında otistik sosyal hiç bir güvencem yok boşanmaya kalkışsam ne olur diye düşünüyorum maddi gücüm olmadıgındanda bişey yapamıyorum mahkeme ne sonuç verir bilemiyorum böyle bir durumda eşimle şu anda ayrı yaşıyoruz fakat bize maddi anlamda yardımcı oluyo ayrıldıgımda ya sonuç iyi olmazssa aldıgım parayıda kaybedrsem diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım çünkü çocugumun sorunundan dolayı çalışamıyorum ama dedigim gibi mahkeme bana ne sonuç verir tek tedirgin oldugum konu bu adalete güveniyorum fakat hiç danışamadıgım için ne olur bu durumda bana yardımcı olursanız sevinirim.senağlama

ama cvp gelmiyo neden ben gerçekten çok zor durumdayım lütefen bir cvp verin....

merhaba eşimle anlaşmadıgımız için boşanmak istiyorum 1 oglum var 11yaşında otistik sosyal hiç bir güvencem yok boşanmaya kalkışsam ne olur diye düşünüyorum maddi gücüm olmadıgındanda bişey yapamıyorum mahkeme ne sonuç verir bilemiyorum böyle bir durumda eşimle şu anda ayrı yaşıyoruz fakat bize maddi anlamda yardımcı oluyo ayrıldıgımda ya sonuç iyi olmazssa aldıgım parayıda kaybedrsem diye korkuyorum sizce ne yapmalıyım çünkü çocugumun sorunundan dolayı çalışamıyorum ama dedigim gibi mahkeme bana ne sonuç verir tek tedirgin oldugum konu bu adalete güveniyorum fakat hiç danışamadıgım için ne olur bu durumda bana yardımcı olursanız sevinirim.senağlama

Boşanma davası açınca nafaka da isteyebilirsiniz, hatta mahkemeler davanın devamı süresince tedbir nafakası da bağlıyor. Hem kendiniz hem çocuğunuz için nafaka alma hakkınız var.

benimde 1sorum var annem babamla evlenmeden önce babamın 2 çocugu varmış babam zorla annemin ustüne kayıt ettirmiş onları anem mefat etti annemin ustune 1 ev var onlara hak vermek istemiyoruz ne yapabiliriz

O çocukların annenizin gerçek çocuğu olmadığını ispatlayarak, nüfus kayıtlarını düzelttirebilirseniz mirastan pay alamazlar. Anneniz vefat ettiğine göre bunu ispatlamak çok zor gibi görünüyor.

selamlar bir arkadasım 2004 yılına ait ödemediği çekten dolayı hapis yatıyo günlüğü 240 liradan 191 gün yapıyo toplam ve şu an 5 ayı kaldı bu gibi durumlarda iyi hal indirimi olması söz konusu değilmi yada 3/2 gibi infaz durumları olmuyormu çek hapisliğinde yanıt verirseniz çok sevinirim

bısey sorucaktım sıze lutfen yardımcı olabılırmısınız?calıstıgım sırket asgerı gecım tutarı eskıden fıs toplayıp aldıgımız tutarı vermıor ve bıze sene sonu verıcenı soluyor bole bısey varmı benım calısan arkadaslarımın hepsı ay bası alıolar bu tutarı ve ben ne yapmalıyım ısten cıkıncada vermezse?vede bısey daha yakında evlenıcem tazmınat alıomuyum vermezlerse ne yapabılırım ve ne kadar tazmınat alırım?

yardımcı olursanız sevınırım

avukat arkadaslarım cevaplarsanız cok sevınıcem

selamlar bir arkadasım 2004 yılına ait ödemediği çekten dolayı hapis yatıyo günlüğü 240 liradan 191 gün yapıyo toplam ve şu an 5 ayı kaldı bu gibi durumlarda iyi hal indirimi olması söz konusu değilmi yada 3/2 gibi infaz durumları olmuyormu çek hapisliğinde yanıt verirseniz çok sevinirim

Zaten bu dediklerinizi mahkeme göz önünde bulundurmuştur, cezaevindeyse artık hüküm kesinleşmiş demektir, yapacak birşey yok ne yazık ki.

avukat arkadaşlara sorum: kirada oturduğumuz apartmanın (tuvalet)kanalizasyonu tıkandı ve sokaktan evin önü kazılarak borular değiştirildi. daire başına 250 ytl düşüyor. bu parayı ev sahipleri öder diye biliyorum. biz ödemedik. yönetici bizden istiyor. ben bu parayıödemek zorunda mıyım?ödemezsem ne olur?

Bu parayı evsahibiniz ödemek zorunda siz değil. Evsahibinizle görüşün bu parayı ödeyeceğinizi ancak kiradan keseceğini söyleyin, kabul etmezse ödemeyin.

bısey sorucaktım sıze lutfen yardımcı olabılırmısınız?calıstıgım sırket asgerı gecım tutarı eskıden fıs toplayıp aldıgımız tutarı vermıor ve bıze sene sonu verıcenı soluyor bole bısey varmı benım calısan arkadaslarımın hepsı ay bası alıolar bu tutarı ve ben ne yapmalıyım ısten cıkıncada vermezse?vede bısey daha yakında evlenıcem tazmınat alıomuyum vermezlerse ne yapabılırım ve ne kadar tazmınat alırım?

yardımcı olursanız sevınırım

Şirketin böyle bir hakkı yok ama bazı şirketler böyle uygulamalar yapıyor malesef. Evlenince tazminat almıyosunuz, evlilik tarihinden itibaren 1 yıl içinde işten ayrılırsanız kıdem tazminatı alırsınız, bu da son brüt maaşınızın çalıştığınız yılla çarpılması kadardır.

mrblar. hukukçu arkadaşlar ilgilenirse benim de bir sorum olacak.
henüz evli değilim ama duyduklarım karşısında insanlardan korkar oldum ve kendimi garanti altına almak istiyorum. evlilikte en büyük korkum aldatılmak ve alkol ve şiddet. bu konuda evlenmeden önce bir sözleşme yapabilir miyim? bu sözleşme sadece mal rejimi, mal ayrılığı, mal ortaklığı şeklinde mi oluyor?demek istediğim mesela şöyle bir madde konulabilir mi: aldatma ile boşanma durumunda ... ytl tazminat cezasına (tabi o yıl için fiyat endeksleriyle hesaplanacak miktarına) ,çocukların velayetinin annede kalmasına ve her çocuk için aylık... ytl nafaka verilmesine gibi. şimdiden çok teşekkürler

seren hanım online olduğunuzu görünce tekrarlayayım dedim. lütfen bana da yardımcı olurmusunuz?

Merhaba benim bir hastaneye dava açtım. Şu an bilir kişi aşamaına yaklaştım. Maddi ve manevi tazminat davası açtım. Onların hatası yüzünden geçirmiş olduğum ameliyatların ve psikolojik tedavinin raporlarını dosyama eledim. Bilirkişiye çıkınca bni nasıl değerlendirecekler. Gözümü muayne edecekler büyük ihtimal. Peki manevi tahribatı nasıl ölçecekeler? Konuşma falan oluyormu bilirkişide.

Bilirkişi zaten manevi değil maddi zararlarınızı hesaplar, manevi tazminatın takdiri hakime aittir, hakim uğradığınız manevi yıkımın derecesine göre bir manevi tazminata hükmeder, yalnız fazla umutlanmayın manevi tazminat konusunda, ne yazık ki ülkemizde manevi tazminat rakamları çok düşük çıkıyor.

mrblar. hukukçu arkadaşlar ilgilenirse benim de bir sorum olacak.
henüz evli değilim ama duyduklarım karşısında insanlardan korkar oldum ve kendimi garanti altına almak istiyorum. evlilikte en büyük korkum aldatılmak ve alkol ve şiddet. bu konuda evlenmeden önce bir sözleşme yapabilir miyim? bu sözleşme sadece mal rejimi, mal ayrılığı, mal ortaklığı şeklinde mi oluyor?demek istediğim mesela şöyle bir madde konulabilir mi: aldatma ile boşanma durumunda ... ytl tazminat cezasına (tabi o yıl için fiyat endeksleriyle hesaplanacak miktarına) ,çocukların velayetinin annede kalmasına ve her çocuk için aylık... ytl nafaka verilmesine gibi. şimdiden çok teşekkürler

Ben de tam sizin sorunuzu cevaplayacaktım :roflol: Evlenmeden önce sözleşme yapmak ne yazık ki mümkün değil, bizim hukukumuzda bunun yeri yok. Ancak evlenirken şu anki yasal mal rejimine tabi olmamak için mal ayrılığı sözleşmesi yapabilirsiniz. Bazı çiftler örneklerini verdiğiniz gibi nafaka, tazminat, velayet konularında sözleşme yapıyorlar, fakat bu sözleşmeler boşanma esnasında geçersiz oluyor. Hakim sanki böyle bir sözleşme yokmuş gibi tazminat, nafaka, velayet gibi konularda sizin anlaşmanızın aksine kararlar verebilir, hakimin takdirine bağlı bu konular.
Bunun istisnası anlaşmalı boşanmalardır, anlaşmalı boşanacaksanız tüm konularda anlaştığınızı gösterir bir protokol yapabilirsiniz. Ama bu durumda çiftlerden her birinin rızası ve imzası şarttır.

Ben de tam sizin sorunuzu cevaplayacaktım :roflol: Evlenmeden önce sözleşme yapmak ne yazık ki mümkün değil, bizim hukukumuzda bunun yeri yok. Ancak evlenirken şu anki yasal mal rejimine tabi olmamak için mal ayrılığı sözleşmesi yapabilirsiniz. Bazı çiftler örneklerini verdiğiniz gibi nafaka, tazminat, velayet konularında sözleşme yapıyorlar, fakat bu sözleşmeler boşanma esnasında geçersiz oluyor. Hakim sanki böyle bir sözleşme yokmuş gibi tazminat, nafaka, velayet gibi konularda sizin anlaşmanızın aksine kararlar verebilir, hakimin takdirine bağlı bu konular.
Bunun istisnası anlaşmalı boşanmalardır, anlaşmalı boşanacaksanız tüm konularda anlaştığınızı gösterir bir protokol yapabilirsiniz. Ama bu durumda çiftlerden her birinin rızası ve imzası şarttır.

çok teşekkür ederim. keşke yapılabilseydi böyle bir anlaşma. bu hukuk boşluğu lütfen doldurulsun bir an önce yaa:)) şu anda benim pek bi malım mülküm yok ailemin maddi durumu iyi. öğrendiğim kadarıyla miras yoluyla intikal eden mallar da bölüşülme gibi bişey sözkonusu değilmiş değil mi? şu anda üstümde değil ama ailem bana ev aldı diyelim, onun üstünde boşanma sırasında hak iddia edemez öyle değil mi? yada ben bunlarla ilgili nasıl bilgi edinebilirim, önerebileceğiniz bi site var mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
mrb benımde avukat ark ögrenmek istedigim bişi var cvpsanız çok sevinirim bizim 2 sene önce bi kooperatife girdik ve ödemelerimizi yapamayınca üyeligimi iptal ettik ve önceki ödemelrimize karşılık 3 adet senet aldık bunlarda 1 sene sonrası içindi senetlerin zamanı geçtigi halde ödeme yapmadılar vede yapamıyacaklarını söylüyorlar bi avukata verdik ama oda bizden 1500 ytl istedi icra masrafları için filan şimdi ben ne yapmalıyım yani senetleride alamassak ödedigim paraya kalmak istemiyorum yani avukat icra takibine başlarsa tüm bunlar ne kadar zaman alır ve sonuç lehimizemi olur yada başka bir yolu varmı cvp larsanız çok sevinirim tşk şimdidenbenneyaptımki

çok teşekkür ederim. keşke yapılabilseydi böyle bir anlaşma. bu hukuk boşluğu lütfen doldurulsun bir an önce yaa:)) şu anda benim pek bi malım mülküm yok ailemin maddi durumu iyi. öğrendiğim kadarıyla miras yoluyla intikal eden mallar da bölüşülme gibi bişey sözkonusu değilmiş değil mi? şu anda üstümde değil ama ailem bana ev aldı diyelim, onun üstünde boşanma sırasında hak iddia edemez öyle değil mi? yada ben bunlarla ilgili nasıl bilgi edinebilirim, önerebileceğiniz bi site var mı?

Miras yoluyla intikal eden mallarda bölüşme olmuyor, ailenizin size aldığı ev üstünde hak iddia edebilir ama ortak kazançla alındığını ispatlaması lazım, bunu ispatlayamazsa birşey alamaz. Çeşitli hukuk siteleri mevcut, hukuki.net bunlardan biri tavsiye ederim.

mrb benımde avukat ark ögrenmek istedigim bişi var cvpsanız çok sevinirim bizim 2 sene önce bi kooperatife girdik ve ödemelerimizi yapamayınca üyeligimi iptal ettik ve önceki ödemelrimize karşılık 3 adet senet aldık bunlarda 1 sene sonrası içindi senetlerin zamanı geçtigi halde ödeme yapmadılar vede yapamıyacaklarını söylüyorlar bi avukata verdik ama oda bizden 1500 ytl istedi icra masrafları için filan şimdi ben ne yapmalıyım yani senetleride alamassak ödedigim paraya kalmak istemiyorum yani avukat icra takibine başlarsa tüm bunlar ne kadar zaman alır ve sonuç lehimizemi olur yada başka bir yolu varmı cvp larsanız çok sevinirim tşk şimdidenbenneyaptımki

İcra takibi başlatmazsanız alacak davası açmanız gerekir, onda da masraf buna yakın olur. Eğer kooperatifin haczedileek malı ya da parası varsa siz de alacağınızı alırsınız. Karşı tarafın itiraz edip etmemesine göre süre değişir, avukatınız varmış zaten o gerekeni yapacaktır.

mrb arkadaşlarım ben daha öncede başlık açmıştım boşanmamla ilgili 25 eylül de davam var eşim açtı sebep şiddetli geçimsizlik ama gerçek sebep aldatma daha önce ayrılmaya karar vermiştim ama son günlerde rahmetli ( gerçekte öyle değilde ben öyle diyorum artık) eşim son derece bassitleşti ve ben boşanmayıpp onu süründürmek istiyorum avukatım zaten verdiği dilekçeyle davasının red edileceğini söylüyor
benim sorum şu ilk davada boşanmayı istemiyorum deyip aynı zamanda da aldatma ile ilgili kanıtları ve şahitleri kullanabilirmiyim yoksa sadece boşanmayı istemiyorum mu demem lazım nafaka bağlanmasını talep edebilirmiyim tazminat isteyebilirmiyim
şimdiden cevaplar için teşekkürler a.s.

bu konu daha önceleri açılmıştı ama şimdi bulamıyorum.. uzun bi süredir aklıma takılan şey şu an kimlğimde sadece eşimin soyadını taşıyorum..ama ben soyadı kısmında hem kendimin hem eşimin soyadı olsun isitiyorum..bunu nasıl yapabilirim mahkeme ile felanmı uğraşmam gerek..yardımcı olan olursa sevinirim..
şimdiden teşekkürler..

X