Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

Mrb günaydın arkadaşlar buraya yazdıklarım görünmüyormu acaba 30.08.08'de yazdığım konu hakkında kimse yardımcı olmamış ondan merak ettim.

"Ölesiye kadar benim öldükten sonra kızların" diye birşey yok, babanız ölünce zaten mirası yasal mirasçısı olan size kalıyor. Ablanız ortak yerleri ipotek edip kredi çeker ve krediyide ödeyemezse size ait yerler de satılma tehlikesine girer.

Evet yapamaz. Evin alınış tarihi ne zaman, kendi ölünce zaten oğluna kalacak şimdiden üstüne yapmasına gerek yokki.

Evin alınış tarihini bilmiyorum öldüğünde üstüne kalabilirde ya 2. ye evlenirse eski eşi hakka kimsenin girmesini istemiyor kendi üzerine istiyor oda eski eşine evi vermemek adına oglunun üzerine düşünmüştü peki ne yapabilir

Yapacağı şey sahibi olduğu evi oğluna bağışlamak, yani bedelsiz onun üzerine geçirmek ve boşanma durumunda çocuğun velayetini de kendisi alsın. Küçükler mal satın alamaz ama bağışlamaları kabul edebilirler.

benim de bir sorum olacak!!! bağ-kur kurumuna açılacak davalar için nereye dilekçe vericez ve hangi mahkemeye dava açmamız gerekiyor.
bağkur il müdürlüğü 11 yıl önce 7. basamaktan 8. basamağa yükselmek için bir dilekçe vermiş o dönemde basamak artışları kişini yazılı başvurusu ile oluyormuş ancak 1 yıl kadar sonra bir kanun çıkıyor ve 12. basamağa kadar kendiliğinden yükseliyor bağkur basamakları...bağkur il müdürlüğüde 30.01.1997 de 7. basamaktan 8 . basamağa yükselmek için verilen dilekçeyi 01.08.2008 de 13. basamağa çıkarmak için kullanmış ve basamağı 13 e çıkarmıştır...itiraz ettik yapacak bişey yok dediler...ancak basamak düzeltme diye bir mevzuat var... bu ülkede suç işlense dahi 5 yılda süre aşımına uğruyorda 11 yıl önce verilen dilekçeye dayanarak nasıl böyle bir şey yuapılabiliniyor anlamadım... bütün kurumlarda belgeler belli bir süre için saklanma şartı var ve hiçbirinde 10 yılı aşmıyor bildiğim kadarı ile bu duruma itiraz etmek istiyorum ama tam olarak ne yapacağımı bilemiyorum... bu konuda çok başımız ağrıdı 13. basamak sorunlu bir basamak ve biz 12. basamaktan emekli olmak isityoruz...biri beni bu konuda bilgilendirirse sevinirim şimdiden çok teşekkür ederim

İdare mahkemesine idari işlemin iptali için bir dava açmanız gerekiyor.

öncelikle merebalar
çok büyük bi sorunum var. ve inanınki en çokta manavi desteğe ihtiyacım var.aslında konu açmak istemiştim ama beceremedim.sonra bu hukuk bölümünü buldum.bu konuyu açan arkadaştan allah razı olsun.
şimdi 2 yıllık bi evliliğim vardı.kaynanam ve eşimin sorumsuzlukları nedeniyle suanda boşanma davası açtım henüz duruşmam olmadı .eşim kararımın kesin olduğunu anlayınca çocuğumu kaçırdı. bebeğim henüz 15 aylık.ben mahkeme süresince çocuğun bende kalmasına dair kağıt çıkarttırdım adliyeden ve icra kanalıyla eşimin annesinin evine gittim. çocuk evdeydi .nerden biliyosun derseniz ben icra işlerini yaparken ablam arabayla evi gözetledi ve çocuğu görmüş .ama icra memurları girince eve kaynanam çocuğu saklamış evimiz teraslı muhtemelen yan terasa kaçırdılar. böylece icra memurları çocuğu bulamayınca evden çıktık . ben şu an annemde kalıyorum. yani anneme döndüm ve eşim ve kaynanam beni tehdit etti telefonda. bende hemen ertesi gün savcılığa suç duyurusunda bulundum hem çocuğumu kaçırdığı için hemde tehdit için ama henüz bu dosya hakim önüne çıkmadı yani karar ne olur bilmiyorum ama araştırdığım kadarıyla velayeti bende olan çocuğu kaçırdıkları için 3 aydan 1 yıla kadar hapis cezası varmış. ben bu durumdan sadece kaynanamı suçlu buluyorum çünkü o oğluna destek çıkmasa ve çocuğa bakmasa eşim mecburen getirecek.yani ben kayınvalidemin bu yaptığını yanına bırakmak istemiyorum çocuğum hala onda yaklaşık 15 gündür sesii bile duymadım bu durumda çocuğumu almak ve kayın valideminde suçunun cezasını çekmesi için ne yapabilirim. nerelere başvurmam lazım .çocuğumu çok özledim ve 7 gün sonra aşısı var kimliği ve aşı kartları bende . ne olur bana biraz akıl verin . şimdiden sağolun.

bu arada laydx benim ablam onun girişiyle yazmışım ben madamx yanlış anlaşılmasın

mrblar. hukukçu arkadaşlar ilgilenirse benim de bir sorum olacak.
henüz evli değilim ama duyduklarım karşısında insanlardan korkar oldum ve kendimi garanti altına almak istiyorum. evlilikte en büyük korkum aldatılmak ve alkol ve şiddet. bu konuda evlenmeden önce bir sözleşme yapabilir miyim? bu sözleşme sadece mal rejimi, mal ayrılığı, mal ortaklığı şeklinde mi oluyor?demek istediğim mesela şöyle bir madde konulabilir mi: aldatma ile boşanma durumunda ... ytl tazminat cezasına (tabi o yıl için fiyat endeksleriyle hesaplanacak miktarına) ,çocukların velayetinin annede kalmasına ve her çocuk için aylık... ytl nafaka verilmesine gibi. şimdiden çok teşekkürler

Merhaba benim bir hastaneye dava açtım. Şu an bilir kişi aşamaına yaklaştım. Maddi ve manevi tazminat davası açtım. Onların hatası yüzünden geçirmiş olduğum ameliyatların ve psikolojik tedavinin raporlarını dosyama eledim. Bilirkişiye çıkınca bni nasıl değerlendirecekler. Gözümü muayne edecekler büyük ihtimal. Peki manevi tahribatı nasıl ölçecekeler? Konuşma falan oluyormu bilirkişide.

Meraba
bizim bi arsamız devlet tarafından kamulaştırılıyor. Onların teklif ettiği rakamı çok cüzi olduğu için kabul etmedik dolayısıyla bizi mahkemeye verdiler.
şimdi bu süreçten sonra bizim yapacağımız nedir?
en azından istediğimiz tutara yakın fiyattan hakkımızın verilmesini istiyoruz..

avukat arkadaşlarım size önce durumu anlatayım sizden de öneri ve cevaplarınızı bekliyorum
25 eylülde eşim tarafından şiddetli geçimsizlik bahanesiyle açılan bir boşanma davam var ama sebep bu değil tabiki aldatma
bana göre kanıt olarak kullnabileceğim şeyler şunlar
1.elimde eşim tarafından yapılan bir msn görüşmesi kaydı var
2.diğer kadının şu an kapatılmış olan tel nosunu biliorum
3. annem bize gelip kaldığında eşimin eve gelmediği birgünün sabahında boynunda morlukla eve geldi ve bunu annem gördü

şimdi bunları mahkemede nasıl kullanabiliriz diye sizlere sormak istedim

avukatım var kayıtları ona verdim. annem şahit olacak
maddi manevi tazminat istedim 10 bin ytl. 1 yaşında bebeğim var ve çalıştığım için bakıcı tutacağım bebek için 750 ytl nafaka istedim . kendim içinde 250 ytl istedim bilyorum çalıştığım için vermezler ama yinede istedim:)
arabamız var ama onun üstüne 2003 te evlendik bu arada yasadan yaralanabilorum sanırım ama arabanın kredisi henüz bitmedi 1 yıl var bu arada satarsa ne olur ?araba üstüne bankadan sonra 2. bir haciz konulabilirmi benim için
bu arada ben boşanmayı istiyorum ama davanın da biraz uzamasını istiyorum bu konuda ne yapabilirim??

şimdiden cevaplarınız için teşekkürler başka önerileriniz varsa onlarıda bekliyorum

?????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????*

Son düzenleyen: Moderatör:
avukat arkadaşlara sorum: kirada oturduğumuz apartmanın (tuvalet)kanalizasyonu tıkandı ve sokaktan evin önü kazılarak borular değiştirildi. daire başına 250 ytl düşüyor. bu parayı ev sahipleri öder diye biliyorum. biz ödemedik. yönetici bizden istiyor. ben bu parayıödemek zorunda mıyım?ödemezsem ne olur?

tam dürüs cevap veren yok yavvvv

Son düzenleyen: Moderatör:
bısey sorucaktım sıze lutfen yardımcı olabılırmısınız?calıstıgım sırket asgerı gecım tutarı eskıden fıs toplayıp aldıgımız tutarı vermıor ve bıze sene sonu verıcenı soluyor bole bısey varmı benım calısan arkadaslarımın hepsı ay bası alıolar bu tutarı ve ben ne yapmalıyım ısten cıkıncada vermezse?vede bısey daha yakında evlenıcem tazmınat alıomuyum vermezlerse ne yapabılırım ve ne kadar tazmınat alırım?

yardımcı olursanız sevınırım

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…