Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

canım babadan welayet gerekıyor turkıyeye gıdebılmesı ıcın oda wermıyor welayet ondan burdan cocugu cıkaramıyor

Bir yanlışınız var. Ortada boşanma davası yok ve velayet taraflardan birine ait değil, her ikisine de ait. Anne isterse çocuğu kıbrıstan çıkarıp trye getirebilir. Ama dava olsa da velayet babaya verilmiş olsaydı bu mümkün olmazdı. Çocuk daha önce hiç trye getirilmiş mi?

kadın emekli olduğu halde eşi ölünce eşinin de maaşını alabilir mi???şimdidem teşekkürler cevap verdiğiniz için..

serenn hanimdan yardim istiyorum
benim 2001 de kizim yurt disina gitti giderken bir sebekeyle anlasti paranin bir kismi pesin verdi kalani yurt disina indigi zaman kayinbabasi vericekti bunun icin bir senet yapildi kayinbabasi parayi vermis ama senedi almamis yasli adam bilememis sebeke hem parayi aliyor hemde senedi mahkemeye veriyor kayinbabasida kefil oldugu icin haciz falan geldÏ........simdi kizim turkiyeye gelemiyor korkuyor ne yapabiliriz bana bu konuda bilgi verirseniz cok sevinirim simdiden tesekkur ederim

serenn hanimdan yardim istiyorum
benim 2001 de kizim yurt disina gitti giderken bir sebekeyle anlasti paranin bir kismi pesin verdi kalani yurt disina indigi zaman kayinbabasi vericekti bunun icin bir senet yapildi kayinbabasi parayi vermis ama senedi almamis yasli adam bilememis sebeke hem parayi aliyor hemde senedi mahkemeye veriyor kayinbabasida kefil oldugu icin haciz falan geldÏ........simdi kizim turkiyeye gelemiyor korkuyor ne yapabiliriz bana bu konuda bilgi verirseniz cok sevinirim simdiden tesekkur ederim

Şu an için kızınızın yapacağı birşey yok, trye gelmesine de gerek yok çünkü senet kayınpederinin adınaymış. Kayınpeder dava açacak, borcu ödediğini ve borçlu olmadığını ispatlamaya çalışacak.

senet kizimla damadimin adina ama kefil kayinpederi dava acti ama parayi verdigini ispatliyamiyor parayi verdiginde yanlarinda kimse yokmus.simdi kizim gelirse mahkeme olursa dava bitmeden yurt disi yapabirmi ?.zaman asimi diye bir kanun varmis kizim bundan faydalana bilirmi.bu nekadar bir sure. az parada degil 14bin mark tr ye gelirde tekrar cikis yapam diye korkuyor ilgilendigin icin cok tesekur ederim

Zamanaşımı vadeden itibaren senedi düzenleyen kişiler açısından 3 yıl, kızınız gelip burada bir avukata vekalet versin dava için sonra duruşmalara girmese de olur. Ama yeniden yurt dışına çıkamamasını gerektirecek bir neden varsa onu bilemem, o zaman çıkamayabilir. Eğer parayı ödediğini ispatlama şansı yoksa davayı kazanma şansı biraz düşük, senedi zorla imzalatılar falan denebilir ama 3 kişiye de zorla imzalatılmış olamaz.

avukat arkadaşlar rica etsem banada yardımcı olurmusunuz...

Son düzenleme:
kizimin baska bir sorunu yokgeldigi zaman dava acilirsa mahkeme bitene kadar cikis yapamaz diye korkuyor hem biz mahkemede bu adamin insan kacakcili yaptigini ispatlaya biliriz diyor bir kac kiside kizim gibi yurt disina kacirdilar onlar sahitlik yapabilir ama bu davadan kizim arar gorurmu?zamanasimi (vadeden itibaren senedi duzenleyen kisiler arasinda 3yil)ne demek ben birsey anlamadim yani kizim bundan faydalana bilirmicevaplariniz icin cok tesekur ederim ALLAH ne muradin varsa versin

avukat arkadaşlara bir sorum var.cevaplarsanız çok sevinirim.babam bahçelerinin çogunu abime vermişti.şimdi 2bahçesi kaldı kalanların bir tanesini ablama digerini bana vercekmiş. ama ölesiye kadar benim öldükten sonra kızların diye böyle olurmu.?? ve ablam müşterek tapu oluyor diyor yani bir bahçe hem ablamın hem benim oluyormuş. ama ablam ortak yerleri ipotek edip kredi çekecek benim ve babamında imzası gerekli oluyormuş.ya da müşterek olcagı için tek benim imzam lazımmış.ben kefil olmak istemiyorum nasıl oluyor.lütfen acele cevaplarmısınız.ne yapmam lazım bilmiyorum.

Son düzenleme:
Mrb Selen hanım bende size birşey danışmak istiyorum sevdiğim bir arkadaşım eşinden boşanmak istiyor fakat kendine ait olan evi eşine degilde 9 yaşındaki oğluna bırakmak istiyor çevreden duydukları ise oğlu küçük olduğu için evi üzerine yapamıyormuş doğruluk payı ne kadardır yardımcı olurmusun tşkkürler.

X