Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhaba avukat arkadaşlara sorum şu: 2004 temmuz ayında sahibinden ev kiraladık. 250ytl kira, yıllık artış oranı efe tüfeye göre olacak diye kontrat yapıldı. 2005 yılında bizden 50 ytl zam istediler 300 ytl kira verdik. 2006 yılında 350 ytl oldu. 2007 yılında yapılan anlaşmaya göre 375 ytl yaptık. bu sene için 400 ytl verebiliriz dedik. bu orana göre 425 ytl istedi kabul etmedik. 2005 yılından itibaren efe tüfe oranlarına göre hesapladığımızda bizim yapmamız gereken zamla kira bedeli 360 ytl yapıyor. biz fazla zam vermiş olduk. 400 bu ay için para verdik. şimdi ne yapmalıyız. 375 ytl den devam edebilirmiyiz? kirayı elden ödüyoruz.

Kira artış oranlarında sözleşmede yazan artırım oranı yanında rayiç kira bedelleri de önem taşır. Kira artırımınızı baştan bweri değil, bir önceki yılın kirasına göre hesaplamanız gerekir. Geçen sene 375 ise bunun üzerine zammı koyarak ödeme yapacaksınız. Kiranız çevredeki rayice göre düşük kaldıysa evsahibiniz dava açarak bunu yükseltebilir.

Eğer alırsa kıdem ve ihbar tazminatı alır.
Alacağı kıdem tazminatı: aylık son brüt maaaşı * 6
ihbar tazminat: 8 haftalık brüt maaş
Yani ortalama son brüt maaşının 8 katı kadar tazminata hak kazanır.

Malı götürüp teslim edin, teslim ettiğinize dair yazı alın. Eğer yazı vermezlerse yanınzda noter götürüp durumu tespit ettirin, bu iş için yaptığınız masraflar için de ayrıca icra takibi başlatabilirsiniz.

İhaleyi yapan kuruma ve kamu ihale kurumuna itirazen başvurun, ihaledeki usulsüzlüğü anlatın, başvurunuz reddedilirse dava açabilirsiniz.

Hayır ne maaşı ne de keyi alamazdınız.

benim sorum biraz degişik olacak şuan babama ait ileride benim olacak evde oturuyoruz eşimle ama ailem bana ayrı bir ev daha almak istiyorlar ama evli oldugum için mal ortaklıgı olur kanısındalar eşimin benden önceki evliliginden 2 çocugu var onlarında benim yeni alınıcak evimde hak sahibi olmasını istemiyorlar.
yeni alınıcak evi kızlık soy adıma yapabilirmiyiz acaba çünki benim ailem alıyor eşimin hiç bir katkısı olmayacak aydınlatırsanız sevinirim

teşekkür ederim canım..a.s. yani anladıgım kadarıyola maaşının 8 katını alacak. degil mi?bide primle çalısıyor maası degişiyor aylık olarak hep aynı almıyor.o nasıl olacak:uhm:

ne yazık ki böyle bir imkanınız yok..söz konusu evin sadece kendi üzerinize olmasını istiyor iseniz , tapuda yapılacak işlemde , iktisap sebebini satım olarak değil ''bağış'' olarak gerçekleştirmeniz gerekir.Zira , evlilik birliği müddetince edinilen karşılıksız kazandırmalar kişisel mal sayılmaktadır ve mal rejiminin tasfiyesi gündeme geldiğinde diğer eşin bu mallar üzerinde katılma alacağı bulunmamaktadır..

teşekkür ederim libra55
peki eşimin soyadını kullanarak kendi üzerime yeni ev aldıgımda eşimin ölümü durumunda(allah korusun)dah önceki evliliginden olan çocukları benim evimden pay sahibi olabilirlermi benim bir kızım var şuanki mallarım evlendikten sonra ailem üzerime verdi arabam ve arsa şuan oturdugum ev babamın üstüne onu saymıyorum ama arsamı evlendikten sonra kimligim degişmedigi için kızlık soyadıma yapmıştı babam sorun çıkarmı
biraz uzun oldu ama kendime ait olan şeylerin ileride çocumun elinden almalarını istemiyorum eşimin hiç bir şeyi yok şimdiden teşekkür ederim

bilginizde bir yanlışlık var , şu anda siz eşiniz ile resmi nikahlısınız , ister kızlık soyadınızı kullanın isterseniz eşinizin soyadını kullanın hiç farketmez , mal evlilik birrliğinin devamı süresince edinimiş sayılacaktır.

Son düzenleyen: Moderatör:
teşekkür ederim canım..a.s. yani anladıgım kadarıyola maaşının 8 katını alacak. degil mi?bide primle çalısıyor maası degişiyor aylık olarak hep aynı almıyor.o nasıl olacak:uhm:

Dava açıldığı zaman bilirkişi bu hesaplamaları yapar zaten siz merak etmeyin. Bir hak kaybınız olmaz.

Dava açıldığı zaman bilirkişi bu hesaplamaları yapar zaten siz merak etmeyin. Bir hak kaybınız olmaz.

sagolun teşekkür ederim.sevindim valla inş iyi bişy alır.bizim hesaplarımıza göre en az 6 bin alması gerek ama bakalım..

Evi kızlık soyadınızla almanız mümkün değil, şu anki nüfus bilgileriniz nasılsa tapuya gittiğinizde de bu geçerli olacaktır. Sizden nüfus cüzdanı isterler.

Bu tarihte size alınacak bir eve eşinizin ortak olması mümkün, yapılacak en sağlıklı şey evin anne ya da babanızdan biri adına alınması, zaten onlar öldüğünde de ev size kalacak.

merhaba kızlar nasılsınızzz nasıl gıdıo hayattttttttttttttttttttt

Son düzenleme:
Şu an aralarında bir boşanma davası olmadığından çocuğun velayeti hem anneye hem babaya ait. Çıkarırken bir sorun olacağını sanmıyorum, daha önce nasıl çıkardıysa şimdi de aynı şekilde çıkarabilir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…