merhaba avukat arkadaşlara sorum şu: 2004 temmuz ayında sahibinden ev kiraladık. 250ytl kira, yıllık artış oranı efe tüfeye göre olacak diye kontrat yapıldı. 2005 yılında bizden 50 ytl zam istediler 300 ytl kira verdik. 2006 yılında 350 ytl oldu. 2007 yılında yapılan anlaşmaya göre 375 ytl yaptık. bu sene için 400 ytl verebiliriz dedik. bu orana göre 425 ytl istedi kabul etmedik. 2005 yılından itibaren efe tüfe oranlarına göre hesapladığımızda bizim yapmamız gereken zamla kira bedeli 360 ytl yapıyor. biz fazla zam vermiş olduk. 400 bu ay için para verdik. şimdi ne yapmalıyız. 375 ytl den devam edebilirmiyiz? kirayı elden ödüyoruz.
avukat arkadaslarıma bir sorum olacak.eşimin çalıştıgı şirketin ortakları hesaplarını ayırıp bagımsızlasıyor ayrılıyorlar yani.bu durumda elemanlara tazminat ödeyeceklerini duymuş eşim.böyle birşey varmı acaba?evet derseniz çok sevinicem de inş vardır.çünkü tazminatı alırsa eşim hayatımız degişecek.ve eşim alacaksa ne kadar alır.6 yıldır orada calısıyor en eski eleman o çünkü.lütfen acil cevap bekliyorum teşekkürler.
merhabalar benim de bir sorum olucak.yaklaşık 2.5 yıldır süren bir olay bu .mobilya takımı yaptırmıştık ama istediğimiz gibi yapılmayınca geri alınmasını ve para teslimini istedik.şahıs buna uymayınca dava açtık .dava sonucunda karara göre malın teslimi ve paranında iadesi yazıyordu ama karşı taraf buna uymayınca icra yoluyla para alındı .şimdiyse icra dairesi bize parayı iade etmiyor.sebepleri ise malı biz yani madur olan taraf gidip teslim edip belge alıp getirecekmişiz ki öyle paramızı alalım.şahıs kendisi de gelip malını almıyor bizden bekliyor .ne yapmamız gerekir yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler
Merhaba Hukukçu Arkadaşlar,
Size bir sorum var.İhale Mevzuatı ile ilgili.Bugün bir ihaleye girdim.Toplam 2 firma teklif verdik.Benim teklifim diğer firmanınkinden 10.000ytl daha düşük idi.Ancak komisyon başkanı beni çağırdı.Teklifimizin red edildiğini söyledi.Neden ise, matbuu teklif mektubunu doldurdum.Ekinde birim fiyat cetveli var bunu da doldurdum.Adı üstünde birim fiyat cetveli yani teklifine neler dahil ise fiyatlarını yazman gerekir. Ama ben böyle yazdığım için benim teklifimi reddettiler. Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim.Çok üzgünüm ve bir o kadar da işim için endişeleniyorum...Lütfen bir yol gösterir misiniz?
benim de bir sorum var aslında geç kalmış bir soru ama yapacağımızdan değil,sadece merak ediyorum.benim babam 4 sene önce öldü,eğer o öldüğünde miras reddi yapsaydık emekli maaşı yine de benim üzerime geçebilir miydi ve key ödentisi alabilir miydim??sabah annemle konuşuyorduk,merak ettik soralım dedik:=) şimdiden teşekkürler.
Eğer alırsa kıdem ve ihbar tazminatı alır.
Alacağı kıdem tazminatı: aylık son brüt maaaşı * 6
ihbar tazminat: 8 haftalık brüt maaş
Yani ortalama son brüt maaşının 8 katı kadar tazminata hak kazanır.
benim sorum biraz degişik olacak şuan babama ait ileride benim olacak evde oturuyoruz eşimle ama ailem bana ayrı bir ev daha almak istiyorlar ama evli oldugum için mal ortaklıgı olur kanısındalar eşimin benden önceki evliliginden 2 çocugu var onlarında benim yeni alınıcak evimde hak sahibi olmasını istemiyorlar.
yeni alınıcak evi kızlık soy adıma yapabilirmiyiz acaba çünki benim ailem alıyor eşimin hiç bir katkısı olmayacak aydınlatırsanız sevinirim
teşekkür ederim libra55
peki eşimin soyadını kullanarak kendi üzerime yeni ev aldıgımda eşimin ölümü durumunda(allah korusun)dah önceki evliliginden olan çocukları benim evimden pay sahibi olabilirlermi benim bir kızım var şuanki mallarım evlendikten sonra ailem üzerime verdi arabam ve arsa şuan oturdugum ev babamın üstüne onu saymıyorum ama arsamı evlendikten sonra kimligim degişmedigi için kızlık soyadıma yapmıştı babam sorun çıkarmı
biraz uzun oldu ama kendime ait olan şeylerin ileride çocumun elinden almalarını istemiyorum eşimin hiç bir şeyi yok şimdiden teşekkür ederim
teşekkür ederim canım..a.s. yani anladıgım kadarıyola maaşının 8 katını alacak. degil mi?bide primle çalısıyor maası degişiyor aylık olarak hep aynı almıyor.o nasıl olacak:uhm:
Dava açıldığı zaman bilirkişi bu hesaplamaları yapar zaten siz merak etmeyin. Bir hak kaybınız olmaz.
benim sorum biraz degişik olacak şuan babama ait ileride benim olacak evde oturuyoruz eşimle ama ailem bana ayrı bir ev daha almak istiyorlar ama evli oldugum için mal ortaklıgı olur kanısındalar eşimin benden önceki evliliginden 2 çocugu var onlarında benim yeni alınıcak evimde hak sahibi olmasını istemiyorlar.
yeni alınıcak evi kızlık soy adıma yapabilirmiyiz acaba çünki benim ailem alıyor eşimin hiç bir katkısı olmayacak aydınlatırsanız sevinirim