Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

avukat arkadaşlara: bi arkadaşımın amcasının çocukları olmadığından dolayı erkek kardeşinin kızına 1991 senesinde satış üzerinden dairesini satıyor fakat intifa (ölene kadar mal benim öldükten sonra yeğenimin diyor) şimdi amca öldükten sonra 6 verasetçi hak iddia ediyor mahkemeye veriyor dairesini elinden alabilirler mi bu konu için bilgilendiriseniz sevinirim şimdiden teşekkürler acil olursa çok sevinirim.

çok teşekkürederim cevabınız için.evet tanıklar dinlendi fakat eşinin tanık olarak yazdırdığı bayan iki davaya gelmiyo çünkü isteği dışında yazılmış adı o yüzdende duruşmalara gelmiyo.onun tarafından dinlenmeyen tek tanık o bayan kaldı!kuzenim eylüldeki mahkemede iki şahit daha dinleticek ablasını ve eski iş arkadaşını onun konusuda eşinin iddia ettiği bilezikleri kendi zevki için kullanmadığını iş yeri açtığı için kullanıldığını ispatlamak için.diğer duruşmalarda dinlenen tanıklar şiddetli geçimsizlik ve anlaşamadıklarını ispatlamak içindi birde ayrıca yazılı olarak başka bir ispat kağıdıda hazırladı kendisi onuda mahkemeye gönderdi.eşi kendi avukatına koşul sunmuş eğer 10 milyar para ve 5 burma bilezik verdiği takdirde boşanabiliceğini söylemiş ancak o parayıda kuzenim veremiyo maddi gücü yok eşi kendi ağzıyla kuzenimi süründürmek için boşanmadığını söylemiş fakat bir taraftanda istediği parayı vermesini söylüyormuş yani çok çelişkili söyledikleri.bu durum psilolojisinide alt üst etti tam bir yıkıma uğradı kendisi! yardımınız için teşekkürler

Geçmişolsun, haklarında hayırlısı olur inşallah.

6 varisin kendi saklı miras payları oranında daireden hak almaları mümkün olabilir. Çünkü bu tür satışlar mirasçıların saklı paylarını ihlal edecek şekilde yapılırsa iptal edilebilir.

merhaba ben 6 yıllık evli bi bayanım eşimle ailesinden dolayı 1 aydır ayrı yaşıyoruz.benim sorum şu.şu anda karşı taraf boşanma davası açmamışken.biz nafaka ve manevi tazminat davası açabiliyormuyuz.çalışmıyorum ve çocuğum yok.bide ben boşanmak istemiyorum.karşı taraf boşanmak istediği taktirde bu dava ne kadar sürer.ve boşandıktan sonrada nafaka alabiliyormuyum.detaylı bir bilgi verirseniz sevinirim.teşekkür ederim.

merhaba banu ALLAH kolaylık versin diyeyim önce.avukat değilim ama bildiğim su ki çocuk olmasa da nafaka bağlanabiliyor yarın ya da pazartesi avukat arkadaslar seni cevaplar ama sen istemediğin boşanma işi biraz uzar amacım avukat arkadaslar varken çok bilmişlik yapmak değil ama bende boşandığım için dah aönce bildiklerimi söyliyeyim dedim kendine iyi bak hersey gönlünce olsun

sağol arkadaşım.bende Allahtan sabır diliyorum benim gibi ne kadar bu duruma düşmüş insan varsa

sn avukat arkadaşım,
bir haftadır telefonumdan rahatsız ediliyorum üç senelik hattım ve öğrenci hattı ayrıca okuldan satışı yapılmıştı bize ve satan kişinin üzerine hattım kendisini bulma imkanım yok sözleşmede isim benim gözüküyor ama kaşesi yok sadece seri nosu var numaramı kapatmak istemiyorum savcılıktan dinletebilirmiyim üzerime geçirme hakkım varmı yol gösterebilirmisiniz? hepsini yaptım diyelim karşı tarafla ilgili netür bi bilgi edinebilirim? aydınlatırsanız sevinirim

Boşanmaksızın sadece nafaka davası açabilirsiniz, boşanma davası açmadan tazminat istemeniz mümkün değil. Çalışmadığınız için nafaka alırsınız, ama ayrı yaşamaya hakkınız olduğunu ispatlamanız lazım. Siz boşanmak istemezseniz en az 1,5 yıl sürer dava, ama çok iyi ispatlaması lazım karşı tarafın boşanma sebebini, yoksa dava reddedilir. Boşandıktan sonra da nafaka alırsınız.

merhaba benimde bir sorum var.benim ablam doğum yapmak için annemin evine geldi doğum yaptı ve 3 ayı geçti.ama bu gelişi eşinin vardiya usulü calışması ve 3 yaşında bir cocuğu olması sebebiyle yardıma ihtiyacı olması.ayrıca burada memur anlaşmalı özel bir hastanede doğum yaptı.şuanda ayrılmak istiyor ablam.
1)bukadar uzun süre evinde olmaması dava acarsa eniştemi haklı kılarmı?
2)3 yaşında oğlu ve 2 aylık kızı var velayet kime verilir?
3) hiçbir masrafını karşılamıyor.doğum için 400 ytl verdi ama kafasına kakarken bi kaldı.pintiliği herkes tarafından tescilli.dava acmadanda nafaka bağlanması için bir işlem yapabiliyormu?
4)ayrıca bu kişi memur eşine hiçbir şekilde para ihtiyacını karşılamıyor.ablamın evlilik srse bile bir hak talep etmek yada en azından devletin verdiği cocuk yardımı ve eş parasını almak için bir talepte bulunabilirmi.?
5)acaba davalık olmadan gidip eniştem evde olmadan biz ablamın giyim eşyası ve el ceyizlerini alabilirmisiz.suçlu konuma gelirmiyiz?
BİZE BİR YOL GÖSTERİRSENİZ SEVİNİRİM.............

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba 7 agustos da Noter de mal ayriligi ile ilgili randevumuz var. Nisanlim ve ben 15.08 de almanya da evleniyoruz. Kendisi alman.Kredi ile bir kac apartman aldi ve bu kredilerin ödemesinin 15- 20 sene daha sürecegini söylüyor.Internetten alman hukukuna göre okuduklarima bakilirsa, evlilikten önce olan borclarin her hangi bir iflas yada ölüm durumu söz konusu oldugunda ese intikal etmeyecegine dair. Ama evlilikle beraber bu anlasma yapilmazsa hersey ortak.Türk vatandasi olmam ve bankalarin bunu sorun yapabileceklerinden vs. bahsetti.Ölüm vs. söz konusu oldugunda Türkiyeye kesin dönüs yapmam ve borclarin öylece kalmasi vs. Benim kafama yatmiyor bu bankalarin bizim hayatimiza karisabilmeleri. Aslinda borclar da öyle böyle degil 1 mil euro kadar.Ve ileride yine yatirim yapmak adina kredi alacagini söylüyor. Evlilik anlasmasi olmaz ise bankalar kredi vermezmis vs.Bana söyler misiniz? Dogru olan nedir? Sabah sabah büyük stres yasadik evde..Tesekkürler.

Alman hukukunu bilmiyorum, ama fikir olması açısından size birkaç bilgi vereyim. Eşinizin kredi borçları olduğunu söylemişsiniz, bu borçlar evlilikten önceki borçlar sayılmaz, vadesi gelip ödenmediğinde (muaccel olduğunda), muacceliyet tarihi baz alınır. Yani kredi anlaşması önceden yapılsa bile borç devam ettiğinden evliliğiniz sırasınca da bu borçlar ödenecek, eşinize birşey olması durumunda bu borçlar da mirasın kabulü halinde size intikal edecektir. Bankalar ne yazıkki insanların hayatına karışıyor, almanyada uygulama nasıl tam bilemem ama orada daha sıkı şartlar olduğu kesin.
Mal ayrılığı söz leşmesi yapmak sizin için boşanma durumunda aleyhe olabilir, bu durumda evlilikten sonra edinilen mallarda hak iddia edemezsizin. Tabi alınmasına sizin de katkıda bulunuğunuzu ispatlarsanız durum farklı.
Benim verdiğim bilgiler yeterli değil çünkü her ülkenin medenihukuk kuralları birbirinden farklıdır. Bu konuda sağlıklı bilgiliyi ALmanyada bir avukattan alabilirsiniz. Ben olsam bu sözleşmeyi yapardım, evlenmeye karar verdiğim birine güvenmek kadar doğal birşey olamaz çünkü...

Sevgili Serenn,
son cümleniz icimi cok rahatlatti. Sözlesme zaten yapilacak. Fakat biz Türkler de bu tarz olaylara cok nadir rastlandigi icin bana oldukca garip geldi ilk basta. Size cok tesekkür ederim.Sevgiler. Nida

Sevgili Serenn,
son cümleniz icimi cok rahatlatti. Sözlesme zaten yapilacak. Fakat biz Türkler de bu tarz olaylara cok nadir rastlandigi icin bana oldukca garip geldi ilk basta. Size cok tesekkür ederim.Sevgiler. Nida

Avrupa'da benim gördüğüm ya da duyduğum kadarıyla herşey dürüstlük üzerine kurulu, art niyet aramayın derim. Gerçi orada yaşıyorsanız daha iyi bilirsiniz. Türkiye'de bu tür olaylara nadir rastlanıyor çünkü eşinden mal kaçırmak isteyen Türkler bunun 1001 türlü yolunu buluyorlar. Mutluluklar dilerim...

canım eşim bekarken beraber arsa almışlar babasının üsdüne babası ölünce anesinin üsdüne verdi cocukları eşim öldü ananesi mutahide verdi on senedir kirada 2 dairenin kirasını bize hic vermiyolar bana yol gösdere bilirsen cok sevinirim teşekür ederim başarılar dilerim

Dava açıp ispatlamanız şartıyla hakkınız olanı alabilirsiniz.

............................................................................

Son düzenleme:

benim soruyu atlamışsınız.bi bakarmısınız.teşekkürederim.

seren yardım lütfen sana daha öncede yazmıştım (kızımın tel nosu nette dağıtılıp yapan kişiler bulunmuştu) bu kişilerin teki 18 yaş altı teki deil reşit olan suçsuz bulundu küçük olanın yaptığını söledi savcı bugün tebliğat geldi reşit kişi için kovuşturma yapılm asına gerek yoktur dio öbür kişi için ise evrakı tefrik( anlamını bilmiyorum açıklarmısın) edilen kişi yapmış diyor haberi olmadan fakat bu kişiler gece günüz beraberler haberi olmadan yapılmış ise arkadan iş çeviren bi arkadaşı ben ne yapıyım suçu yaşı küçük die öbürü üstlendiysesuçu ben ne yapabilirim yalnız küçük olan çocuk mahkemesine çıkacak onu bekliyorum birde dosya mahkemeye çıkmadan kapatılabilirmi yaşı küçük die dava durdurulabilirmi ayrıca itirazım açık nasıl tekrar dava açabiliri yaşı küçük olanada reşit olanada tazminat davası açbilirmiyim şimdiden teşekkürler.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…