Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

merhaba benimde bir sorum olacak benim kayınvalidemin rahmetli eşinden kalma bir evi var evde eşinin kızı ve oğlu beraber yaşıyorlardı ve evi bize danışmadan kiraya verdiler kayınvalidem bazen bizde bvzen kız kardeşiyle kalıyor eşinden kalma emekli maaşı var yani maaş ikiye bölünüyor ve kayınvalidem biraz aslında zor durumda bizde aslında bu evi satmak istiyoruz ve 5 hissedar var 2 si kayınvalidemin kendi çocukları 2 si ise eşinin ilk karısından olma çocuklar ve bu şahıslar evi sattırmak istemiyorlar kayınvalidemin aslında bu evde hakkı olmadığını felan diyorlar ve kayınvalidemin akli dengesi yerinde değil bunu kullanarak evi satamazsınız diyorlar ne yapacağımızı bilemedik bize lütfen bi akıl verin şimdiden çok teşşekürler

Avrupa'da benim gördüğüm ya da duyduğum kadarıyla herşey dürüstlük üzerine kurulu, art niyet aramayın derim. Gerçi orada yaşıyorsanız daha iyi bilirsiniz. Türkiye'de bu tür olaylara nadir rastlanıyor çünkü eşinden mal kaçırmak isteyen Türkler bunun 1001 türlü yolunu buluyorlar. Mutluluklar dilerim...

Tesekkürler verdiginiz bilgiler icin. Sevgiler...

evlatlıktan reddetme nasıl oluyor.
reddedildiğinde mirastan hak iddia edemiyormu. kanunlar bu konuda ne diyor beni bilgilendirirseniz sevinirim..

merhaba benim de bir sorum olacak benim oturduğum apartmanın karşısısnda bir işyeri var bu işyeri arabalarını sürekli bizim apartmanın otoparkına parkediyor uyarılarımıza rağmen buna devam ediyorlar bu konuda neler yapabiliriz şimdiden tşk

yaklaşık 1.5 yıl önce noter sözleşmesiyle 30 mayıs 2007 inşaat başlangıcı olan bir inşaat firmasına girdim toplu bir mebla peşinat vererek geri kalanı daire teslimine kadar ödemek üzere 600 ytl lik taksitli 24 adet senet imzaladım yaklaşık 9 adet senedim kaldı fakat inşaat şirketi battı ve sözleşmede vaad ettiği hiç bir sözü yerine getirmedi inşaatlar geçen yıl başalmış olmasına rağmen 1 çivi bile çakılmadı 25 temmuz ödeme tarihli senedimi bankaya vererk bir demir şirketine ciro ettirmişler bende bunu ödemedim canıma tak etti almadığım bir hizmetin parasını daha fazla ödemek istemiyorum ciro edilen firma senedin protesto olduğunu görünce herhangi bir yasal işlem başlatırmı bana karşı. ödememe hakkım varmı ?? bankaya protesto çekmek gibi birşey duydum yardım ederseniz sevinirim bu zamana kadar çok canım yandı yanmaması için nasıl bir yol izlemeliyim yardım edim benim gibi 1000lerce mağduru var sizlerden cevap bekliyor diğer mağdur arkadaşlarımıda bilgilendiricem yardımmmm
(üyelikten çıkanlarada tek kuruş para verilmiyor sözleşmede 90 gün yazmasına rağmen 1yıldır para alamıyor çıkanlar)yani çıkmakta çözüm değil

Son düzenleme:
LÜTFEN CEVAP YAZINNN benim eşim yurt dışında gelgiginde boşanmaya kara verdik ama git kendın yap ben bişey yapmam tatile geldim dedi eşim yani ne halin varsa gör dedi kısaca bende adresini aldım tek bizaman sonra mahkemeye versem adres yeterlimi tek çok düşündüm olmuyor bittiyse bitiyıro artık çarme kalmadı ayrılmalıyım yardımcı olursanız sevinirim ne yapmalıyım

300 günü beklemek istemiyorsanız, bunu doktor raporuyla kanıtlamanız gerekir. Siz evlenmek için başvuru yapın, sizi oradan yönlendirirler, gebe olmöadığınızı gösteren doktor raporu alarak 300 günü beklemeden yeniden evlenebilirsiniz.
Bu arada geçmişolsun, epey zor olmuş boşanmanız.

çokkk teşekkür ederim yanıtınız içiniz...01 agustosta bekleme süresinin kaldırılması için başvuru yaptım..04 agustosta tekrar adliyeye gidecegim beni saglık kuruluşuna yönlendireceklermiş..inşallah gün içinde bekleme kaldırılır...

LÜTFEN CEVAP YAZINNN benim eşim yurt dışında gelgiginde boşanmaya kara verdik ama git kendın yap ben bişey yapmam tatile geldim dedi eşim yani ne halin varsa gör dedi kısaca bende adresini aldım tek bizaman sonra mahkemeye versem adres yeterlimi tek çok düşündüm olmuyor bittiyse bitiyıro artık çarme kalmadı ayrılmalıyım yardımcı olursanız sevinirim ne yapmalıyım

Eşiniz yurtdışında olduğu için Dışişleri bakanlığı aracılığıyla yurtdışı tebligat yaptırmanız gerekecek, bu süreci biraz uzatacaktır. Dava dilekçesinde eşinizin adresi olması yeterlidir, eşinize tebligat yapıldıktan sonra tanık ve benzeri deliller ile davanızı ispat etmelisiniz. Eşiniz yargılamaya katılmasa bile hüküm verilir.

TEŞEKKÜRLER EBRUNAZLI Eşim türk vatandaşı değil burda nufüs kaydında sorun yok.ama suudi arabistanda benden gizli kardeşiniz üzerine kaydettirmiş kızımı.ne yapmalıyım boşanmak istiyorum ben ama o türk vatandaşı olmadanmı bunu yapmalıyım yoksa bekleyip türk vatandaşı olduktan sonramı boşanmalıyım.çocuğu görme izni olacak kızımı alır kaçırır diye korkuyorum ama türk vatandaşı olmadan onu şikayet edip sınır dışımı ettirsem hangisi doğru olur teşekkürler

Gülce canim sana özelden yazdim cevp yazarsan çok sevinirim napicağimi şaşirdim beni yönlendirirsen mutlu olurum haber beklyorum glcecim

Türkiyede resmi evlilik yaptik.ama eşim suriyeli henüz türk vatandaşi olmadi kizimizi suudi arabistanda kendi üzerine söylediğine göre kaydettirememiş kardeşinin üzerine kaydettirmiş benden habersiz zaten arapça falan konuşuyor anlamiyorum ailesiyle telefonda şimdi ben ne yapmaliyim

benim de bir sorum var aslında geç kalmış bir soru ama yapacağımızdan değil,sadece merak ediyorum.benim babam 4 sene önce öldü,eğer o öldüğünde miras reddi yapsaydık emekli maaşı yine de benim üzerime geçebilir miydi ve key ödentisi alabilir miydim??sabah annemle konuşuyorduk,merak ettik soralım dedik:=) şimdiden teşekkürler.

Merhaba Hukukçu Arkadaşlar,
Size bir sorum var.İhale Mevzuatı ile ilgili.Bugün bir ihaleye girdim.Toplam 2 firma teklif verdik.Benim teklifim diğer firmanınkinden 10.000ytl daha düşük idi.Ancak komisyon başkanı beni çağırdı.Teklifimizin red edildiğini söyledi.Neden ise, matbuu teklif mektubunu doldurdum.Ekinde birim fiyat cetveli var bunu da doldurdum.Adı üstünde birim fiyat cetveli yani teklifine neler dahil ise fiyatlarını yazman gerekir. Ama ben böyle yazdığım için benim teklifimi reddettiler. Şimdi ben bu durumda ne yapabilirim.Çok üzgünüm ve bir o kadar da işim için endişeleniyorum...Lütfen bir yol gösterir misiniz?

merhabalar benim sorunum su esimle ayrilmaya karar verdik. aslinda ben istedigim icin sonunda oda kabul etmek zorunda kaldi.iki cocugumuz var biri 8 yasinda digeri ise 6 yasinda .size sorum su ,biz almanyada yasiyoruz.hukuki sürecleri bilmiyorum.ikimiz mi acsak davayi,yoksa normalde ben acacaktim.ama o zaman anlasma saglayamamistik.simdi oda istiyor.kabul etmek zorunda kaldi.
ben su anda ev hanimiyim.esim calisiyor.ben onuda düsünüyorum.ezilsin istemiyorum.biz ayrilsakta iki dost olacagiz insallah iki evladimiz icin.banim sorularim bunlar, lütfen yanitlarsaniz cok sevinirim.simdiden tesekkür ederim.

merhabalar benim de bir sorum olucak.yaklaşık 2.5 yıldır süren bir olay bu .mobilya takımı yaptırmıştık ama istediğimiz gibi yapılmayınca geri alınmasını ve para teslimini istedik.şahıs buna uymayınca dava açtık .dava sonucunda karara göre malın teslimi ve paranında iadesi yazıyordu ama karşı taraf buna uymayınca icra yoluyla para alındı .şimdiyse icra dairesi bize parayı iade etmiyor.sebepleri ise malı biz yani madur olan taraf gidip teslim edip belge alıp getirecekmişiz ki öyle paramızı alalım.şahıs kendisi de gelip malını almıyor bizden bekliyor .ne yapmamız gerekir yardımcı olursanız şimdiden teşekkürler

GÜLCE canım senden cavp bekliyordum ben canım yazabilirmisin ne yapmalıyım ben çocuğu istiyrum evetBenim eşimin ailesi s.arabistanda burda çocuğun nufusu herşey normal bizim üzerimizde ama eşim arabistandada onu kendi üzerine kayit ettirmek için ailesi o taraftan uğraşiyormuş söylediğine göre ailesi demişki senin üzerine olmuyor çünkü eşinin yani benim müslüman olduğum belli değilmiş ve aids testi istiyorlarmiş bende dedim nufusta yaziyor islam diye ne alaka onlarda eşimin erkek kardeşinin üzerine kaydetmişler çocuğu s.arabistanda yoksa burda herşey normal.bende neden orda kayit yapiyorki diye düşünüyorum o tarafa dönmeyi düşünüyor benden gizli yapiyor kaçirir diye korkuyorum çocuğumu türk vatandaşi olmadi daha ne yapmaliyim güzelcecim ne olur cevp yaz bekliyom

avukat arkadaslarıma bir sorum olacak.eşimin çalıştıgı şirketin ortakları hesaplarını ayırıp bagımsızlasıyor ayrılıyorlar yani.bu durumda elemanlara tazminat ödeyeceklerini duymuş eşim.böyle birşey varmı acaba?evet derseniz çok sevinicem de inş vardır.çünkü tazminatı alırsa eşim hayatımız degişecek.ve eşim alacaksa ne kadar alır.6 yıldır orada calısıyor en eski eleman o çünkü.lütfen acil cevap bekliyorum teşekkürler.

:ben bir soru sormustum ama ,ne soruyu bullabildim nede verilen cevabi:uhm::sm_confused:

X