Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

çok sevindik cok teşekkürler şimdi nereye dava açsak iş mahkemesine mi
birde bu konu hakkında soruşturma isteyebilirmiyiz.
çalışma ve sosyal güvenlik bakanlıgına da dileçce yazsak uygun olurmu.
Şuan kardeşimin haberi yok en uygun olan i gerceklestirdigim zaman
haberleşecegiz..
Gerçekten kazanacaksa davayı ben yakından ilgilenebilirim
yaklasık olarak kaç sene sürer
calışma ve sosyal güvenlik bakanlıgına yapılan başvuruların ay bile geçmeden cok olumlu yönde sonuçlandıgını biliyorum.

Rica ederim, ama bu atamayı devlet yapmıyor mu? Bu durum Çalışma Bakanlığının görevine girmez diye düşünüyorum. İdare mahkemesine dava açacaksınız gerekli incelmeyi orası yapar, 1 seneden önce sonuçlanmaz dava. Bulunduğunuz şehirde bir avukatla görüşün, o size yardımcı olur, gereken bilgiyi de verecektir.

Rica ederim, ama bu atamayı devlet yapmıyor mu? Bu durum Çalışma Bakanlığının görevine girmez diye düşünüyorum. İdare mahkemesine dava açacaksınız gerekli incelmeyi orası yapar, 1 seneden önce sonuçlanmaz dava. Bulunduğunuz şehirde bir avukatla görüşün, o size yardımcı olur, gereken bilgiyi de verecektir.

evet devlet yapıyor.
Daha önce birakın dilekce yazmayı adliyeye bile girmişligim yoktur.
o yuzden verdiginiz bilgiler ve ayırdıgınız zaman için cok teşekkür ederim...

avukat arkadaşım merhaba sana sorum olacak kayınpederim sağ iken hep beraber arsa almışlar kayınpederim ölünce arsayı kayınvalidemin üstüne yaptı o arsa daha sonra mütahite verildi ve buradan sürekli kira geliri elde edildi söz konusu kiralar sadece bir oğlu tarafından toplanıyor. eşim vefat etti sizce ben bu kira gelirinden yararlanabilirmiyim nsıl yararlanbilirim
Noet: kayınvalidem sağ

teşekkürler

iyi günler ben daha önce soru sormuştum aylıkla ilgili ölen kişinin kızı duldu kocasının sskdan aylıgını alıyordu şimdi annesi öldü oda sskdan emekli o parayıda alabilirmi yani iki yerden ssk maaşı albilirmi teşekürler

İcra İflas kanunu md 111 i yazıyorum;sanırım cevabınız burda var.
md 111:Borçlu alacaklının satış talebinden evvel borcunu muntazam taksitlerle ödemeyi taahhüt eder ve birinci taksiti de derhal verirse icra muamelesi durur.
Şu kadar ki borçlunun kafi miktarda malı haczedilmiş bulunması ve her taksidin borcun dörtte biri miktarından aşağı olmaması ve nihayet aydan aya verilmesi ve müddetin 3 aydan fazla olmaması şarttır."
Bu şartlarda alacaklının rızası aranmaz.

tşk ederim gülce hanım .bu olay artkadaşımın başına gelmiştide.anlaşma yoluna gidildi.anlaşma tarftarıydılar.ama avukat kabuletmedi.haciz yaptı mallarına.o anda para veremedi. yediemin yapsalar olmazmıydı.kısacası avukata devletin verdigi hakkı kullandırmadıgı için mahkeme açılabilirmi.?anlaşıldıgı halde haciz oldugu için.

herkese merhabalar benim erkek kuzenimin boşanma davasıyla ilgili avukat arkadaşlara bir sorum olacaktı yardımcı olursanız çok sevinirim.kuzenimin mayıs 2007 den beri açmış olduğu boşanma davası sürüyor o günden beride evleri ayrı bir arda yaşamıyorlar.her iki tarafında avukatı var.şu ana kadar 4 mahkemesi görüldü şahitler dinlendi dava sürerken kızınada 100 ytl nafaka bağlandı fakat eşi bir türlü boşanmaya yanaşmıyor anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor hakim ne zaman boşarsa o zaman olur diyor.bunun yanında bir takım maddi talepleri var bunun karşılanmasını istiyor kuzenimde maddi isteklerini vermeyi kabul etmiyor çünkü bunları karşılamaya maddi imkanıda yok.08.07.2008 tarihinde 4. duruşması vardı hakimin rapor alması yüzünden dava eylül ayına attı sorum şu olacaktı bu dava daha ne kadar sürer bu tür boşanmalarda hakim nasıl bir karar verir.şimdiden teşekkürederim cevabınızı bekliyorum

mrb avukat arkadaşlar.. bnm sorumada cvp verirseniz çok sevinirim..

şimdi bina yeni ve iskan alınmamıştı.. biz kiracıyız.. ev sahibi iskan yokken bis o dairelerde oturudk.. şantiye elektiriği vs. kullandık.. geçen ay genel iskanı aldım demiş ve ferdi iskan ev sahiplerine aitmiş.. şimdi ev sahibi de alacak ama bunun maddiyatı ne kadardır??

bide apartmanda 35 daire var..ev sahipelri topluca ferdi iskan alack diyorlar.. bunun nedeni nedir?

tek başına almak istese alamazmı??

..................................................................................................

Son düzenleme:
sevgili hukukçu arkadaşlarım çok sevdiğim abimin bir problemi var bilgilerinize danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok hayır duaları alırsınız.abimin ağzından durum şöyle:1999 Yılında görücü usulü ile evlendiğim eşimden şiddetli geçimsizlik nedeniyle 2003 yılında açtığım boşanma davası reddoldu. Daha sonra eşim baba evine döndüğünden 2007 yılında eşimle 3 yıl ayrı kalmaktan dolayı açtığım boşanma davası ile hiç nafaka takdir edilmeksizin boşandım. Bu süreden sonra boşlukta ve duygusal olduğum bu dönemde eşimin gerek aracılar ve gerekse ayrıldığım bizzat telefonla yaptıklarından çok pişman olduğunu, olanlardan ders alarak aynı hataları tekrarlamayacağını ve tekrar benimle evlenmek istemesi sözlerine inanarak sözkonusu boşandığım eşimle 28.06.2008 tarihinde tekrar evlendim. Daha evliliğimizin 3 ncü gününden itibaren geçmişte yaşadığımız sıkıntıları yani eşimin geçimsizliklerini daha şiddetli yaşamaya başladım. Hayatımız daha şimdiden çekilmez oldu ve kesinlikle anlaşamayacağımızı tekrar üzülerek anladım ve ayrılmak istiyorum: 1) Eşimden ayrılmak için ne yapmam, nasıl bir yol takip etmemi tavsiye edersiniz? 2) Eşimle evlenirken edinilmiş malllar ayrılığı için sözleşme imzalamadık, bundan dolayı eşin benim edinilmiş mallarımdan hak alabilir mi? 3. Benim bu boşanmanın en az bir hasar ve en kısa zamanda gerçekleşebilmesi için ne yapmam lazım?önceki mahkemede hakimin vermiş olduğu boşanma kararı şimdi mahkeme açtığımda benim için nasıl etki eder?bana bir yol gösterin acil..

mrb avukat arkadaşlar.. bnm sorumada cvp verirseniz çok sevinirim..

şimdi bina yeni ve iskan alınmamıştı.. biz kiracıyız.. ev sahibi iskan yokken bis o dairelerde oturudk.. şantiye elektiriği vs. kullandık.. geçen ay genel iskanı aldım demiş ve ferdi iskan ev sahiplerine aitmiş.. şimdi ev sahibi de alacak ama bunun maddiyatı ne kadardır??

bide apartmanda 35 daire var..ev sahipelri topluca ferdi iskan alack diyorlar.. bunun nedeni nedir?

tek başına almak istese alamazmı??

Bunları evinizin bağlı bulunduğu tapu dairesinden öğrenebilirsin. Masraflar vs izlenecek yol konusunda size daha sağlıklı bilgi verirler.

Hayatımız daha şimdiden çekilmez oldu ve kesinlikle anlaşamayacağımızı tekrar üzülerek anladım ve ayrılmak istiyorum: 1) Eşimden ayrılmak için ne yapmam, nasıl bir yol takip etmemi tavsiye edersiniz? 2) Eşimle evlenirken edinilmiş malllar ayrılığı için sözleşme imzalamadık, bundan dolayı eşin benim edinilmiş mallarımdan hak alabilir mi? 3. Benim bu boşanmanın en az bir hasar ve en kısa zamanda gerçekleşebilmesi için ne yapmam lazım?önceki mahkemede hakimin vermiş olduğu boşanma kararı şimdi mahkeme açtığımda benim için nasıl etki eder?bana bir yol gösterin acil..

1) Eşinizden ayrılmak konusunda dava açabilir, ya da anlaşarak boşanma yoluna gidebilirsiniz. Daha önce boşanma deneyiminiz olmuş zaten ayrıntıları biliyorsunuzdur.
2) Evlendikten sonra bir mal edindiyseniz eşiniz bunun yarısı üzerinde hak iddia edebilir.
3)En kısa zamanda boşanmanın yolu anlaşarak boşanmaktır. Eşiniz yeniden nafaka tazminat isterse bunun takdiri mahkeme hakimine ait oluyor. Daha önceki boşanma kararı anlaşamıyor olduğunuza kuvvetli bir delil olacaktır.

merhaba,benim sorunum da boşanma davamla ilgili yardımcı olursanız gerçekten çok memnun olurum.ben 2004 yılında 2 yıl evli kaldığım yabancı uyruklu eşime boşanma davası açtım,nafaka ve çocuğumun velayetini talep ettim.ancak eşim mahkemede boşanmak istemediğini belirtti ve 5-6 celseden sonra davam reddedildi.biz temyize başvurup süreyi uzatmak istemedik ve 3 yıllık bekleme süresi başladı.2009 ağustos ayında 3 yıllık süre dolacak ve ben yeni bir dava açacağım.sorum şu ; eşim şu anda kendi ülkesinde yaşıyor daha doğrusu 2004 te davayı açtığımızdan beri kendi ülkesinde yaşıyor.bunu ıspatlamam mümkün.bu süre içinde hiçbir şekilde biraraya da gelmedik.ilk celsede boşanmam mümkün mü? nafaka bile istemeyi düşünmüyorum sırf daha fazla uzamasın bu iş diye.sadece oğlumun velayetini talep edeceğim.ilk celsede boşanmak istiyorum artık bıktım.banka kredisiyle kendime ait ev almak istiyorum,yarısı peşin yarısı kredi şeklinde.bu planımı ertelemek zorunda kalıyorum hep.bana bu konuyla ilgili bir fikir verirseniz çok sevinirim gerçekten

İlk celsede boşanmanız çok çok zor. Bi kere eşiniz yurtdışındaymış, ilk celseye katılsa bile deliller tam olarak toplanamamış olacağından boşanma kararı verileceğini sanmıyorum. En iyi ihtimalle 2. celse olabilir. Eşinize usulüne uygun tebligat yapılmadan davanın esasına girmez hakim.

...................................................................................

Son düzenleme:
çok teşekkür ederim cevabınız için.eşimin bundan sonra türkiyeye gelme durumu zaten hiç yok,ne kendisi gelecek ne de avukat tutacaktır.buradaki davayla ilgilenmiyor bile.hatta kendi ülkesinde boşandık ve o yeniden evlendi.oradaki evliliğiyle ilgili yasal bir belge istedim vermedi.sürün mahkemelerde dedi.oradaki türk büyükelçiliğinden yardım istedim eşimin orada evli olduğunu ıspatlamak için,cevap bile vermiyorlar e-mailime.gerçekten artık çıldırmak üzereyim.

Durum böyleyse yeniden dava açmanıza gerek yok. Yurtdışındaki mahkeme kararına ulaşarak TR'de tenfizini (tanınmasını) sağlarsanız, burada da boşanmış olursunuz. Aksi halde yeni bir dava açarak çok fazla uğraşırsınız.

............................................................................................

Son düzenleme:
herkese merhabalar benim erkek kuzenimin boşanma davasıyla ilgili avukat arkadaşlara bir sorum olacaktı yardımcı olursanız çok sevinirim.kuzenimin mayıs 2007 den beri açmış olduğu boşanma davası sürüyor o günden beride evleri ayrı bir arda yaşamıyorlar.her iki tarafında avukatı var.şu ana kadar 4 mahkemesi görüldü şahitler dinlendi dava sürerken kızınada 100 ytl nafaka bağlandı fakat eşi bir türlü boşanmaya yanaşmıyor anlaşmalı boşanmaya yanaşmıyor hakim ne zaman boşarsa o zaman olur diyor.bunun yanında bir takım maddi talepleri var bunun karşılanmasını istiyor kuzenimde maddi isteklerini vermeyi kabul etmiyor çünkü bunları karşılamaya maddi imkanıda yok.08.07.2008 tarihinde 4. duruşması vardı hakimin rapor alması yüzünden dava eylül ayına attı sorum şu olacaktı bu dava daha ne kadar sürer bu tür boşanmalarda hakim nasıl bir karar verir.şimdiden teşekkürederim cevabınızı bekliyorum

yardımcı olabilirmisiniz

eşim kuveytte kuveyt vatandaşı bir bayanla evli bunu kesin olarak biliyorum ancak ıspat edemiyorum.bu belgeye nasıl ulaşabilirim,tc kuveyt büyükelçiliğini daha önce aramıştım,şimdi de e-mail gönderdim ama ilgilenmiyorlar.bunu öğrenmek için prosedür nedir bilginiz varsa paylaşırsanız gerçekten çok sevinirim.bu söyledikleriniz bana umut ışığı oldu gerçekten

Boşandığınız yerdeki mahkemeye gidip bu kararı kendiniz alın, aslı elinizde olursa burada her türlü işlemi yapmanız mümkün. Hem oraya giderseniz eski eşinizin yeniden evlendiğine dair nüfus kayıt örneğini de alırsınız. Bu kararın Türkiyede tanınmasını sağlarsınız. Büyükelçiliğin bu konuda size yardımcı olacağını sanmam. Gidip almak daha mantıklı, burada bir boşanma davası açsanız, yurtdışında kocanıza ulaşmanız, ilanen tebligat vs daha masraflı olacaktır inanın.

yardımcı olabilirmisiniz

Kadının boşanmayı istemediği, davayı erkeğin açtığı boşanma davalarında ne yazık ki çok zor boşanma kararı çıkar. Erkek bunu çok kuvvetli delillerle ispatlamalıdır, bu durumda bile boşanma kararı alabilmek mucize gibi birşey.
Dosyayı tam olarak bilmeden birşey söylemek çok zor, ama eğer kuzeniniz davasını ispatladıysa boşanma kararı yakında çıkar, çünkü anladığım kadarıyla tanıklar dinlenmiş, deliller toplanmış, dava sona yaklaşmış. Eylüldeki duruşmada dosyada bir eksik yoksa olumlu ya da olumsuz karar çıkma olasılığı yüksek. Tabi boşanma kararı çıksa bile karşı taraf dosyayı temyiz ederse dosyanın dönüşünü beklemek gerekecek.

X