slm.benimde bir sorum olcak.icramemurları hacze geldiginde ev ve iş yerindeki mallara direkt haczedebilirmi?bildigim kadarıyula 4 eşit taksitle ödeme hakkı var borçlunun.veya bu anlaşma yolu avukatın insiyatifinemi kalmıştır.nasıl işine gelirsemi?.ister anlaşır ister haciz işleminmi yapar....aaydınlatırsanız çok sevinirim.tşkler
Genel nedene dayanan bir örnek yazıyorum,kendi durumunuza göre doldurursunuz.Vekil yazan kısımları silersiniz
.… AİLE MAHKEMESİNE
DAVACI :
VEKİLİ :
DAVALI :
KONU : Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni ile Boşanma
İstemi.
AÇIKLAMALAR :
1- Davacı müvekkil ile davalı eşi …/…/… tarihinde evlenmişlerdir. Evlilikten itibaren … ilinde yaşamaktadırlar. Ancak evlilikten bu zamana kadar aralarında daimi olarak şiddetli kavgalar baş göstermiştir. Taraflar hiçbir şekilde anlaşamamaktadırlar.
2- Aynı evde yaşayan iki yabancıya dönmüşlerdir. Defalarca yeniden başlamayı denemişler ancak bu girişimler her seferinde başarısızlıkla sonuçlanmış ve her yeni girişim yeni kavgaları peşi sıra getirmiştir.
3- Yaşanılan kavgalar neticesinde taraflar fiilen ayrılmışlardır. Davalı yaklaşık 2 aydır ailesinin yanına, …’ye dönmüştür. Fiili olarak artık birleşmeleri mümkün değildir.
4- Her iki tarafta boşanmayı istemektedir. Davacı ve davalının çocukları da bulunmamaktadır. Açıklamış olduğumuz sebeplerle diğer hukuki haklarımızı saklı tutarak boşanma davasını açma mecburiyetimiz doğmuştur.
HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. m. 166 ve ilgili mevzuat.
HUKUKİ DELİLLER : Vukuatlı Aile Nüfus Kayıtları, Nüfus Cüzdan ve Evlilik Cüzdanı Fotokopisi, tanık beyanları, yemin ve diğer deliller.
SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle bir araya gelmesi mümkün olmayan tarafların, evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni ile boşanmalarına karar verilmesini, dava giderleri ile vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini arz ve talep ederiz. …/…/…
Davacı Vekili
Av.
ilginiz için çok teşekkür ederim...yanlız ben nafaka da bağlatmak istiyorum..ve 30,03,2005doğumlu bir oğlum var poyraz 5 aylıkken ayrıldık maddi manevi hiçbir yardımı olmadı...ne yapabilirim..yani tek dilekçede yazmam mümkün değilmi...nerede değişiklik yapmam lazım nafaka istemi için...
ilginiz için teşekkürler
canım sonuç ve istem kısmına çocuğun için ne kadar nafaka istiyorsan yaz.Ayrıca çocuğun velayetini de istediğini belirt bu kısımda.
sayın gülceee hanım
benimde bir sorum olacak benim 4.mahkemem ilk ikisine gelmediler 3.mahkemeye geldi o başka şehirde eylülde 4.mahkemem var
onlar şahit dineletecekler beni suçlamışlar ama mahkemeyi ben açtım hakimde 300 ytl nafaka bağladı nafakaları ödemiyo tazminat talbimizde var şimdi hapis kararı çıkartcaz iş yerinden de ayrılmış şehir değiştirmiş ne yapabilirim eylüldeki mahkekemde onların şahit dinlemesi biterse mahkemem bitermi lütfen bana yardımcı olun
merhaba benimde bir sorum olacak.. annemler 5 kız,1 oğlan.. ve dedemler tüm malvarlığını dayıma bıraktılar... arsaları- tarlaları geçtim ama ev konusunda yapabileceğimiz hiç bir şey yokmudur.... çünkü dedem şu hasta ve bizde kalıyor.. ve biz dayımlarla konuşmuyoruz... kendisinin aynı yerde 4 katlı bir evi daha var.. eğer Allah korusun dedeme bir şey olursa.. bir daha biz o eve adım atamıcaz.. bu konuda yapabileceğimiz birşey varmıdır.. ev iki katlı ve büyük bahçeli.. en azından bir katı dahi olsa mümkünmü böyle birşey
öncelikle böyle bir site olduğu için bu siteyi açan kişiye teşekkürlerimi borç bilirim..ve çok fazla katılmasamda yorumlarımla takip ediyorum hatta burdan biçok bilgim sahibi oldum..benim sorunlarıma benzer biçok sorunlar okudum yanıtlarıda tabiki ..şuan bir sorunum var ve işin içinden çıkamıyorum..yardımcı olursanız sevinirim.
eşimle 2005 yılından buraya boşanma çabası içindeydik ..ve birtürlü boşanamadık.ilk mahkemeyi o açtı..evi 7 ay olmuştu terk etti gerekçesinide açıkça belirtti gece barda gündüzde hotelde masörlük yaparak çalışan bir bayana aşık olmuş..ayrılmaya kara verdik..ilk mahkemede nafaka,maddi ,manevi tazminatı red etti ve dava red edilerek boşanamadık..
2 ci mahkemeyi ben açtım..maddi manevi tazminattan vazgeçtim sadece çocugumu istedim ve nafaka istedim..fakat çocugu ikimizde isteyince incelenecek ankaradaya kagıtlarınız gidec3ek denildi..ve sonuç yine mahkeme red edildi..çocuk bende kaldı geçici tedbir nafakası baglandı ve boşanamadık..
3. cü mahkememizde eski eşim açtı mahkemeyi ..istediğim hiç birşeyi kabul etmemekle çocugu yine kendi almak istediğini belirtti tabi bende isteyince yine mahkememiz red oldu..
mahkemeler 2005 yılından bu yıla kadar sürdü boşanamadık..en sonunda 12 haziranda adliyaye tekrar ben dilekçemi verdim anlaşmalı boşanma olarak..ve bugün hemen şimdi boşanmak istiyorum..ne yapabilirim diye sordum..eşinizde gelirse boşanırsınız denildi..eşimi aradım müsait olmadığını ertesi gün gelecegini söyledi..ve ertesi gün için bize saat 14.00 a randevu verildi..o gün boşandık..cuma günüde kimliğimi degiştiricem ..
sonunda bitti..fakat ben bu süre içinde birisiyle tanıştım ve kendisi yurt dışında yaşıyor..evlenmek istiyoruz..evlenmeyi düşündüğüm kişi 4 yıl önce ayrılmış eşinden..orda bir haftada evlilik için gerekli evrakları hazırlayıp postayla buraya yolladı..ben de şuan boşandım fakat evlenme yasağı diye bir kanun varmış..bu benim için nekadar geçerlidir..300 gün beklemek gerekiyormu..biz zaten boşanmadan 3yıldan fazladır ayrıyız..sadece mahkemeler red edildi..bu durumda 300 gün beklemem gerekiyormu..bu 300 günü beklemek istemiyorum..ne yapmam gerekiyor yardımcı olursanız sevinirim...ayrıca özür dilerim biraz uzun oldu yazım..
iyigunler benim avukat arkadaşlara bir sorum olacaktı benim dedem 2 evliydi dedem öldu emekli parasını ilk eşi nikahli eşi alıyordu ancak oda geçen gunoldu aylık kesildi sizce 2.eşi yaşıyor parayı alabilirmi dava açsak bilgisi olan arkadaşlar cevap verirse sevinirim teşekurler
Aksine cocuk durum olarak öncelik sahibi..
Lütfen yardımcı olun..
Ne yapabilirizz onun için
Bir sınav daha beklemek zorundamı..İşin içinde torpil varmı...?
Aydnlatırsanız cok cok Hayıra gecicek.senağlamasenağlama
dilekçe yazıp dava açarsak gerekli bölümde iyi bir avukatla sonuç alınabilirmi...?
Anladığım kadarıyla torpil işlemiş burda da, dava açın bence kazanma ihitimali yüksek.