Avukat Arkadaslara Sorusu Olanlar Buraya Yazabilir

kızım 3 yaşında oldu kimlikte 2 isim yazılı ben bunu nasıl tek isime düşürebilirim bunun maddi boyutu nedir

Merhaba çok önemli bir sorum var. Bir dava sulh cezadan ağır cezaya sevk edildiyse itiraz edilebilirmi? Öyleki karşı tarafın avukatı bile ağır cezaya sevk edilmesine itaraz etti. Davanın sulh cezadan devam etmesi için itiraz edebilirmiyiz? Lütfen yardımcı olurmusunuz?

Bu durumu ve zararınızı sulh hukuk mahkemesi aracılığı ile tespit ettirip zararınızı o komşulardan isteyebilir, gerekirse boynerlerini de kaldıttırabilirsiniz.

Ev ne zaman alındı eşiniz tarafından, evin alınmasında parasal katkı sağladınız mı?

Bu konuda ağır cezadaki ilk duruşmada itirazınızı dile getirebilirsiniz.

bana bir giriş kapısı gösterirmisiniz nasıl nerden başlamam lazım herkes istediği gibi sesleniyo çocuğa

slm.benimde bir sorum olcak.icramemurları hacze geldiginde ev ve iş yerindeki mallara direkt haczedebilirmi?bildigim kadarıyula 4 eşit taksitle ödeme hakkı var borçlunun.veya bu anlaşma yolu avukatın insiyatifinemi kalmıştır.nasıl işine gelirsemi?.ister anlaşır ister haciz işleminmi yapar....aaydınlatırsanız çok sevinirim.tşkler

Cnm merhaba !..Benimde bir sorum olucak bu benim için çok önemli ben şuan 32 yaşındayım eşimden ayrıldım 13 yaşında bir kızım var.Yıllar evel annemin bağkura giri vardı 1 sene boyunca ödedi. Sonra vefat etti o zamnlar küçük oldugum için pek bişey yapamdık.Şimdi annemin bağkuruna geriye doğru borçlanıp ödeye bilirmiyim çünkü bildiğim kadarıyla hak sahibiyim ve sonunda bundan emekli olma gibi bir şansım varmı?..
Eğer beni bilgilendirseniz çok mutlu olurum Melekler hep sizinle olsun Şimdiden teşşekürler...

merhaba benimde bi sorum olacaktı yardımcı olursanız sevinirim... benim kayınpederim 2003 yılında bir devremülk satmış.. ki bu satıştan resmi hiç bir evrak olmadığını mülkü alan şahıstanda hiç para almadığını söylemişti.. velhasıl ev bedavaya gitmiş oldu.. kayınpederim kasım 2007 de vefat etti geçen gün evini toparlarken devremülkü sattığı şahsın adına iki tane senet çıktı... biz bu senetteki parayı o kişiden tahsil edebilirmiyiz yada hukuken hakkımız arayabilirmiyiz. teşekkürler...

3 yıllık zamanaşımı süresi geçmemişse tahsil etmeniz mümkün.

Anneniz emekli olmadan vefat ettiği için, geriye dönük ödeme yaparak emekli olmanız mümkün değil. Emekli olmuş olsaydı maaaşından faydalanabilirdiniz, ama şu an onun adına prim ödeyip emekli olmanız şeklinde bir uygulama yok.

merhaba ben 2002 yılında evlendim ve 2005 yılında bir oğlum oldu aylı yıl efecan5 aylıkken ayrıldım çalışmamasından dolayı....

ve boşanma davasını adresi olmadan açmak istemedim...

adresini yeni buldum..

durumum iyi olmadığı için dilekçeyi kendim yazmak isyiyorum...
bana dilekçeyi usulüne uygun şekilde yazmama yardım edermisiniz...

canım merhaba kızımı iki isimden tek isime düşürmem için nerden başlamam lazım ne olur bana yardımcı ol

elak ile ilgili bilgisi olan avukat arkadaşlar sorum olacaktı
mütahitten kaba olarak bahçe katı daire aldım
bana hisseli tapu yada büyük ihtimalle noter tapusu vereceğini söyledi
binadaki bütün daireler krediye uygun daireler
bahçekatı olan dairemin karşı dairesinin sığınak oldugunu söledi
normal tapu çıkmadığına göre benim dairemde sığınakmı?
noter tapusu geçerliliği nedir?
ileride dairem noter tapusu yüzünden elimden alınması söz konusu olurmu?
cevapladıgınız için şimdiden teşekkürler

YOKMU BENİM SORUUMA Bİ CVP VEREN ALLAH AŞKINA...:1no2:

slm arkadaslar 21 senelik evliyim. ve bu zaman icinde esimle beraber edindigimiz mal varliklarimiz ve birikintilerimiz var yalniz hepsi esimin üzerine.szan esimden ayrilmak istiyorum yalniz mallar ve birikimler üzerine hicbir anlasmamiz yok.ayrildigimiz taktirde ben ne kadar hak sahibi oluyorum ayrica 3 de cocuk var.simdiden tesekkürler

Kısaca ve sorunuzdan anladığım kadarıyla cevap veriyorum.
Eşinizle aranızda mal rejmine dair bir sözleşme yapmadığınıza göre,1 ocak 2002 tarihine kadar kazanılan mallara mal ayrılığı rejmi uygulanacaktır.Yani herkes kendi adına ait olan malları alır.Ayrıca eşinize ait olan mallarda sizin maddi olarak katkınız varsa ve bu durumu belgeyle ispat edebilirseniz burdan da hakkınızı alırsınız.
1 ocak 2002 den sonra ise yasal mal rejmi olan edinilmiş mallara katılma rejmine tabiisiniz.Bu duurmda da kişisel mallar hairç bu süre boyunca edindiğiniz mallara ortaksınız.
Çocuklarınız açısından neyi sordunuz anlamadım,açıkça yazarsanız cevaplarım

Son düzenleme:

Genel nedene dayanan bir örnek yazıyorum,kendi durumunuza göre doldurursunuz.Vekil yazan kısımları silersiniz

.… AİLE MAHKEMESİNE

DAVACI :

VEKİLİ :

DAVALI :

KONU : Evlilik Birliğinin Temelinden Sarsılması Nedeni ile Boşanma
İstemi.

AÇIKLAMALAR :

1- Davacı müvekkil ile davalı eşi …/…/… tarihinde evlenmişlerdir. Evlilikten itibaren … ilinde yaşamaktadırlar. Ancak evlilikten bu zamana kadar aralarında daimi olarak şiddetli kavgalar baş göstermiştir. Taraflar hiçbir şekilde anlaşamamaktadırlar.

2- Aynı evde yaşayan iki yabancıya dönmüşlerdir. Defalarca yeniden başlamayı denemişler ancak bu girişimler her seferinde başarısızlıkla sonuçlanmış ve her yeni girişim yeni kavgaları peşi sıra getirmiştir.

3- Yaşanılan kavgalar neticesinde taraflar fiilen ayrılmışlardır. Davalı yaklaşık 2 aydır ailesinin yanına, …’ye dönmüştür. Fiili olarak artık birleşmeleri mümkün değildir.

4- Her iki tarafta boşanmayı istemektedir. Davacı ve davalının çocukları da bulunmamaktadır. Açıklamış olduğumuz sebeplerle diğer hukuki haklarımızı saklı tutarak boşanma davasını açma mecburiyetimiz doğmuştur.

HUKUKİ NEDENLER : 4721 S. K. m. 166 ve ilgili mevzuat.

HUKUKİ DELİLLER : Vukuatlı Aile Nüfus Kayıtları, Nüfus Cüzdan ve Evlilik Cüzdanı Fotokopisi, tanık beyanları, yemin ve diğer deliller.

SONUÇ VE İSTEM : Yukarıda açıklanan nedenlerle bir araya gelmesi mümkün olmayan tarafların, evlilik birliğinin temelden sarsılması nedeni ile boşanmalarına karar verilmesini, dava giderleri ile vekalet ücretinin karşı tarafa yükletilmesine karar verilmesini arz ve talep ederiz. …/…/…

Davacı Vekili
Av.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…